- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Van egy Samsung T22B300EW TV-monitorom. De nincs rajta jack csatlakozó, az RCA csatlakozók is csak IN irányúak. Van rajta HDMI és SCART csatlakozó, de nem tudom, hogy az OUT irányba is működik-e?
A célom az lenne, hogy jack csatlakozós fejhallgatón halljam a TV hangját.
Ez megoldható valamilyen módon?Előre is köszönöm a segítséget!
-
HosCincer
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Remélem valaki tud segíteni. Olyan átalakítót keresek ami az RJ45-ös csatlakozót alakítja át HDMI-re.
Egy NAS-t és egy pár éves LCD tv-t szeretnék összekötni amin nincs LAN bemenet.
A válaszokat előre is köszönöm! -
joecontra
addikt
Függően a videokártya típusától vagy egy konverter vagy egy VGA-SCART kábel.
Üdv,
J -
csibor
addikt
Jó pörgős a topik
Ma kaptam sky-es30/m1cs tévét. Az egyik szemem sír a másik nevet. A lényeg nincs rajta hdmi. Viszont d-sub, és s-videó van. A kérdésem laptopról hdmi, d-sub, hogyan lehetne a legtöbbet kihozni?
-
rozso22
csendes tag
Sziasztok, van egy táblám mini hdmi kimenettel, van egy tv hdmi bemenettel de olyan rca szerű foglalattal (zöld, kék, meg talán fehér) vedtem hozzá való kábelt de nem müxik, mi kell még hozzá?
-
kinnkong
csendes tag
válasz
joecontra #50 üzenetére
Pontosítanék. A HDMI digitálisan továbbítja a képet és a hangot is. A kép menne a TV-be HDMI aljzatba. A Hang menne az erősítőbe szintén digitálisan vagy RCA kábellel vagy optikai kábellel. Ebben az esetben nincs szükség digitális-analog átalakításra. Kérdésem, hogy olyan elosztó létezik-e, ami a jel forrásról (PC) HDMI-n veszi a digitális képet és hangot, majd ezt elosztja két külön szerkezetbe (TV-be és házimozi erősítöbe)?
-
Cpt. Flint
tag
válasz
animatrix11 #121 üzenetére
szerintem minden 15 évesnél fiatalabb a tv-n kell lennie jack-es fejhallgató kimenetnek, arról simán levehető az analóg jel.
-
animatrix11
őstag
üdv
hátha valaki tud segíteni vettem faternak egy blue-ray lejátszót
annyi baj van vele, hogy ő úgy használná, hogy hmdi-n megy át a kép, és hifire meg kiküldi a jelet rca-n keresztüla régi dvd lejátszón volt mindenféle kimenet, erre ráraktak egy hdmi-t aztán szevasz...
hogy lehet megoldani hogy a hangot külön vigye ki? a tv-n van egy db optikai kimenet de az sem jó, mert nem tudom át lehet e alakítani rca-ra csak otpika-jack átalakítót találtam, de az sem a sima jackelőre is köszi
-
joco52
tag
SZIA! A másik fórumon nekem ezt válaszolták:Létezik ilyen, de drága... Ugyanis a HDMI-n digitális jel van, ami neked kéne, az meg egy analóg jel. Ezt az átalakítást pedig valaminek el kell végezni. Ezt pedig meg kell fizetni! Digitális optikai (hang) átalakítóval lehetséges csak!!! ÜDV!
-
pupasz
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy médiaforrás HDMI kimenettel (továbbá sima sztereó kimenettel), valamint egy koros, de 5.1 képes erősítő RCA, ill. optikai bemenetekkel.
Megoldható valahogyan a HDMI-ről a hang (kizárólag a hang) kinyerése, és az erősítőbe juttatása valamilyen passzív eszköz/átalakító segítségével?Köszi.
P. -
joecontra
addikt
válasz
Travelmaster #117 üzenetére
Rendben, bár én készítenék neked egyet szívesen ha mégis meggondolnád magad.
Üdv,
J -
Travelmaster
csendes tag
Hát akkor erről ennyit de azért kössz az infót nem vagyok ilyen nagy barkácsolós így inkább veszek egy hdmis tvt egyszer.
-
joecontra
addikt
válasz
Travelmaster #114 üzenetére
Szia!
Ha a TV-den a SCART csatlakozó RGB képes, akkor egy DVI-VGA adapterrel és egy VGA-SCART kábellel működne a dolog.
Üdv,
J -
jeni
félisten
válasz
Travelmaster #114 üzenetére
kb 20000 Ft dekóderel van ilyen de ,hogy hol kapható az passz?
engem is érdekelne a dolog !
van valakinek erre tippje és olcsón? -
Travelmaster
csendes tag
Sziasztok van egy ilyen kártyám amin ezek a kimenetek vannak, hogy tudnám tv-vel összekötni amin csak rca, s-video és scart csatlakozó van?
-
jeni
félisten
Üdv
A házimozi erősítőre rákötött DVD és Blu-Ray lejátszó videó-(digitális) jelét rá-bevezetve amelyen a HDMi kimeneti csatlakozó jelén direktben viszi tovább a videó jelet az LCD Tv felé vagy az a videó jel átkonvertálásra kerül az AV elektronika által az erősítőben és az több videó kimeneten,mint S-Videó, az RCA és a komponensen is megjelenik a jel?
Boccsi a láma kérdésért.
-
miksaeslacko
csendes tag
ez jo lehet valaki szerint,légyszi segitsetek!?
kabel-csatlakozo.arukereso.hu/hama/34115-video-kabel-ematrix-p93360045/ -
dz1989
senior tag
válasz
MasterMark #11 üzenetére
Heló!
Olvastam az analog-digitális átalakitást.
Amit meg szeretnék oldani hogy, az S GS2-met rálehet progival venni arra hogy jack csatián keresztül kiadjon anolog tv jelet(a szokásos 4érintkezös jack-RCA kábel segitségével.) A választ előre is köszi. -
satmen
tag
Végig olvastam a topikot... Mostanában egyre több az olyan kütyü, aminek analóg kimenetből legfeljebb komponens van (Y,Pb,Pr). Viszont -szerintem- sokan szeretnénk használni ezen eszközöket olyan megjelenítővel is, amin csak kompozit, jobb esetben scart (RGB) bemenet van.
Valami olyan megépíthető kapcsolásra lenne szükségem, ami a komponens jelből kompozitot csinál, esetleg a scart RGB bemenetét hajtja meg. (nyilván ez utóbbi jobb minőségű)
A kész elektronika is érdekelne, ha nem aranyárban kapható.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Sweetpapa
csendes tag
üdv mindenkinek, lehet rossz topicot válaszottam a kérdésemhez, de csak itt látok hdmi-vel kapcsolatos dolgokat.
a problémám a következő, adott egy xbox 360 hdmi kábellel, ismerősöm 2 tv-jén tökéletesen működik is, hdmi-vel, viszont nálunk, körülbelül egy éve még játszottunk azon a 2 tv-n amin most nem müködik.
mi történhetett ez alatt az idő alatt? lehet az a probléma, hogy a gép ki lett flash-elve? de ennek mi köze lenne a hdmi-hez? lehet ezzel valamit csinálni?
csak nem értem, hogy akkor az ottani 2 tv-n miért működik? a tv nem is érzékeli a box-ot.
-
joecontra
addikt
Üdv!
Valaki adjon egy kötési rajzot D-SUB -> S-video kábelhez
Azt nem fogsz kapni, mert egyszerű madzagolással nem lehet a kettőt összekötni. Ráadásul a hangnem sem a legudvariasabb.mert nagyon felmérgelt, ezért adtam ki 1700 ft-tot
Annyiért én is csináltam volna neked, de egy működőt. De kapkodtál és megvetted a szart. Én szóltam pedig.http://www.electronic.hu/Multimedia/Kabelek_es_adapterek/Egyeb_video_kabelek/Kabel_3_RCA_dugo-VGA_dugo_2m itt van egy rajz. Ez jó lenne ?
Hiányos. Nagyon.http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/65/657f882338f44fc1de83ebd01ba36979.gif Vagy ez jó ?
Ez jó, de azt mondtad nincs s-video a kártyádon.Üdv,
J -
jboris
tag
Valaki adjon egy kötési rajzot D-SUB -> S-video kábelhez , megvettem a kábelt de nem jó ,joecontra oldalán 9 eres kábel van amit vettem meg 5 eres, valamit mutassatok mert nagyon felmérgelt, ezért adtam ki 1700 ft-tot. Ha tudtok S-Video bekötésre rajzot jólenne , van egy S-Video dugóm.
-
-
jboris
tag
Üdv. Van nekem egy Gigabyte GF gt440 VGA. Sajnos nincs rajta D-video. HDMI , DVI , D-sub. Olyan kábel kéne nekem amivel összetudom kötni a TV-met /rca , vagy S-video/ Sajnos nem mai darab , ezelötti VGA-mal mindig néztem filmet gépről a TV-n. Linkeljetek pár oldalt hogy is néz ki és mennyibe kerül.
-
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #85 üzenetére
Értem.
Akkor ha USB-ről is ki szeretnéd próbálni akkor a tápfeszt szállító ereket meg kell szakítani és a végeire értelemszerűen bekötni az USB táp ereket.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #83 üzenetére
4.83V feszültséget ad ki a mini hdmi port. Ez vajon elég-e?
Szerintem necces. Bár kéne az átalakító központi IC-jéről egy PDF datasheet, hogy meg lehessen nézni, hogy a 4,8V jó-e még neki.USB portról adva is jó lenne megnézni. De akkor meg a kütyü piros és fekete ereire kellene kötni, úgy hogy a tablet HDMI kimenete azért ne kapjon belőle.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #81 üzenetére
Talán ez?
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #79 üzenetére
-
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #77 üzenetére
Szia!
Igen, ki kéne deríteni hogy a tablet ad-e ki +5V-ot ami kell a kis kütyünek. Ha ez nem így lenne vagy kevés lenne a tablet maximum kimenő teljesítménye akkor egy USB kábelt rá lehetne hackelni, hogy arról vegye a tápot.
Üdv,
J -
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #76 üzenetére
Találtam még egy leírást a termékről. Raspberry-vel működik...
50mW-ot csak kiad a tablet is. Ráadásul érzékeli is... vagy rá kellene mérni az átalakítón belül a piros-fekete kábelra, hogy 5V-os a jelszint és esetleg külső tápot adni, ha nem.
-
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #74 üzenetére
egy kölcsön hdmi - mini hdmi átalakítóval, így laptopról is ki tudom próbálni
Jó, arra kíváncsi lennék. Egy laptop azért jobb mert lehet a kimeneti frekvenciákat állítani.Írd majd meg kérlek a továbbiakat is.
Üdv,
J -
-
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #72 üzenetére
Igen 0,7V-nak kell lennie.
Ha szkóppal mész rá, akkor a vga13-t és vga14-t is nézd meg (itt jönnek ki a szinkonjelek).
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #70 üzenetére
Szia!
Igen.
1 -75ohm- 6
2 -75ohm- 7
3 -75ohm- 8Ezek közé 75 Ohm, semmi más.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #68 üzenetére
Ezzel az ellenállás dologgal mire megyek? Az ellenállások szimulálnák a monitort/projektort?
Pontosan.Egyébként van, ki tudom próbálni.
Akkor egy próbát megér.így laptop kimenetről is ki tudnám próbálni
Az érdekelne engem is, hogy akkor mi lenne.Üdv,
J -
albinolynx
senior tag
válasz
joecontra #67 üzenetére
Ezzel az ellenállás dologgal mire megyek? Az ellenállások szimulálnák a monitort/projektort?
Egyébként van, ki tudom próbálni.Hibát nem ír ki sehol sem, próbáltam automatán rákerestetni a forrásra. Próbálok hdmi-mini hdmi átalakítót beszerezni, így laptop kimenetről is ki tudnám próbálni.
-
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #66 üzenetére
Szia!
Ez nem hangzik túl jól. Tehát felismeri, hogy valami rá van kötve és gondolom se a monitoron se a projektoron nincs kép igaz?
A tablet látja, hogy rá van kötve valami, de a kütyü nem lát semmit. Én első körben a VGA kimenet színkimenetei és azok megfelelő földjei közé tennék 75 Ohm-os ellenállást.
A projektor vagy a monitor nem tud rászinkronizálni? Ír ki valamelyik valamilyen hibaüzenetet?
Üdv,
J -
albinolynx
senior tag
válasz
joecontra #65 üzenetére
Megkaptam a mini hdmi -> analóg vga átalakítót.
Sajnos nem sikerült ezidáig működésre bírni. Bedugom a tabletbe, monitor/projektor csatlakoztatva. Jelzi alsó sarokban, hogy hdmi csatlakoztatva. Rámegyek, 3 opció van:
- panel
- 720p
- 1080pPanelnél egy sárga csillag jelzi, hogy aktív. Másik kettőre nem tudok váltani.
1024x768px a projektor max. felbontása, a monitoré pedig 1280x960px. 4:3 képarány mindegyik. Külső táppal és nélküle is ez van.Mit tudnék még kipróbálni, "hátha" alapon?
-
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #64 üzenetére
"Köszönöm a segítséged!"
Nincs mit."Referálok majd amint ki lett próbálva."
Rendben, várom!Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #62 üzenetére
"Ez nem szabványba foglalt dolog lenne?"
De igen. A HDMI egyik erén (18) kell, hogy adjon +5V-ot.Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
albinolynx #60 üzenetére
"van benne egy ic"
Ez kezdetnek jó hír."külső áramforrást nem igényel"
Annyiban igaz lehet, hogyha a HDMI-ről érkező +5V-ot használja ehhez. A kérdés az, hogy a tableted a HDMI-n ad-e ki feszt.Mivel aktív elektronikás és fel is tünteti, hogy a feszt a HDMI-ről venné ez oké, ha tableted ad ki +5V-ot a HDMI kimenetén akkor szerintem jó lesz.
Üdv,
J -
albinolynx
senior tag
Tabletet kötnék projektorra, ha erre rábólint valaki:
Azt írja van benne egy ic, ami külső áramforrást nem igényelve elvégzi a DA konvertálást.
Akár hihető is lenne... Tapasztalatok esetleg, vagy meglátás?
Mégsem ~16k, de elég lutri látatlanban. Itthon meg szaküzletben, ráadásul a környékemen nem találni, hogy kipróbálná az ember. -
joecontra
addikt
válasz
MasterMark #58 üzenetére
Ne értsd félre, de konkrét példa említése nélkül butaság amit állítasz.
Ha egy kártyán akarnak analóg kimenetet ill. egy TV-n analóg bemenetet akkor tesznek rá.Ráadásul analóg és analóg között sem teljesen szabad az átjárás.
Míg DVI-ból a digital only DVI-D mellett van analog only DVI-A és digital/analog vegyes DVI-I, addig HDMI esetén hasonlóról nem tudok.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
MasterMark #55 üzenetére
"Vannak olyan speciális cuccok amihez jó."
Na na! Nincs arany középút!
Mondanál nekem ilyen speciális cuccot?Ezek a vackok porfogónak vagy szárítókötélnek jók legfeljebb.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
safetymotor #54 üzenetére
"A fülhallgató eddig a megoldás.!KÖSZI!"
Na ennek örülök!"miért árulják,gyártják a HDMI-RCA variációt,ha nem működik???"
Mert el tudják adni. Az egyszeri vásárló azt hiszi hogy a különböző képátviteli módok között az egyetlen különbség a csatlakozóvég. Meg azt, hogy ezek a képátviteli módok 1 az 1-ben kompatibilisek egymással.
A TMDS kódolású digitális jelet nem lehet egy szál madzaggal analóg RGB-be, YPbPr-be vagy S-Video-ba vagy kompozitba átalakítani.De még analóg és analóg között is olyan elképesztő megoldások vannak, hogy sírni tudnék. Itt is él, hogy az egyszeri vásárló nem ismeri az alapvető különbségeket a képátviteli módok között.
Üdv,
J -
MasterMark
titán
válasz
safetymotor #54 üzenetére
Vannak olyan speciális cuccok amihez jó. Alapjában véve ezek nem működnek, mivel HDMI-n egyáltalán nem megy analóg jel, ergó nincs mit levenni róla.
Vagy ez egy nagy kínai átverés, jóember megveszi mert fogalma sincs az egészről haza viszi bedugja, nem megy, biztos a TV a szar és ennyi. Nekik jön a pénz, addig tuti gyártani fogják az ilyen és ehhez hasonló kábeleket. -
joecontra
addikt
válasz
safetymotor #51 üzenetére
Szerintem a "H/P fülhallgató" kimenet lesz a te embered. Próbáld meg azzal.
"olyan nem létezik,hogy a HDMI csatlakozó meg lenne osztva(szét lenne választva) HDMI-RCA-ra?!"
De létezik. Ez a baj, nem szabadna léteznie mert átverés.Üdv,
J -
MasterMark
titán
válasz
safetymotor #51 üzenetére
Nem hiszem mert ha jól tudom HDMI-n is digitálisan megy a hang.
szerk.: De Scart-on keresztül hangot is lehet levenni szerintem, van olyan Scart - RCA átalakító amin van kis kapcsoló hogy In / Out.
Mondjuk az nem biztos, hogy a TV oda is kiküldi a jelet. -
safetymotor
csendes tag
válasz
joecontra #50 üzenetére
Köszi a válaszokat!
A TV-n HDMI;RGB;RS;COMPONENT IN(Y,Pb,Pr,L,R);Euro scart;S-video;sárga,fehér,piros RCA;és egy H/P fülhallgató.csatlakozók vannak.
Akkor az olvasottak szerint olyan nem létezik,hogy a HDMI csatlakozó meg lenne osztva(szét lenne választva) HDMI-RCA-ra?!
köszönettel -
joecontra
addikt
válasz
safetymotor #48 üzenetére
A TV-n milyen csatlakozók vannak?
Üdv,
J -
MasterMark
titán
válasz
safetymotor #48 üzenetére
Csak úgy tudod megoldani, ha a TV-n nincs hang kimenet.
-
safetymotor
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam végig olvasni a kérdéseket,és az arra adott válaszokat.
Viszont olyannal nem találkoztam,mint az enyém.Vagy csak nem ismertem fel a szaknyelvet.
Szóval:szeretnék filmet nézni a laptopról a TV-n. HDMI kimenet van a laptopon,van bemenet a TV-n.Eddig OK.De a hangot szeretném az erősítőn keresztül a nagy hangfalakon hallgatni.Az erősítőm nem mai darab,tehát csak RCA bemenete van.Illetve a TV-nek nincs hangfal kimenete.
Próbáltam,hogy a laptop fülhallgató kimenetét kötöttem össze az erősítővel,így viszont nagyon gyenge volt a hang.
Kérnék tippeket,esetleg konkrét megoldást.
Köszünettel -
joecontra
addikt
Szia!
Ezen a kártyán 2 alkalmas kimenet is van.
DVI-I és D-SUB.
Mindkettő alkalmas D-SUB -> SCART összekötésre.Ha ezt a kártyát be tudod üzemelni, akkor ha kell, építek neked egy garantáltan jó bekötésű D-DUB->SCART kábelt és TeamViewer-es távbeállítást is tudok kínálni hozzá.
Üdv,
J -
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #44 üzenetére
Elment az egésztől a kedvem!
Ha még össze is tudnám hozni lehet,hogy nem érnék el minőségbeli javulást az asztali dvd-hez képest!
Nekem filmnézésre kellet volna megoldás!
Szereznem kellene egy Hdmi-s tévét!
-
joecontra
addikt
Az Intel HD chipset sajnos nem nagyon engedi átkonfigurálni magát és akkor még finom voltam.
A váltottsoros jelet pedig nem támogatja, ami a D-SUB -> SCART átvitel része.
Hogy nem támogatja, az abban mutatkozik meg, hogy amikor hozzáadom a váltottsoros módot és alkalmazom egyszerűen összeomlik a rendszer és reboot után áll helyre csak.D-SUB SCART-hoz ha van szabad slot az alaplapodon akkor egy diszkrét AMD vagy NVIDIA kellene.
Tapasztalataim alapján az AMD HD szériás kártyákkal a legkönnyebb összehozni, de NVIDIA-val is lehet.
Bármilyen low-cost kártya megfelelne a célnak.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
Szia!
Gondolom, amit S-SUB-nak írtál az D-SUB akart lenni. A DVI pedig gondolom, hogy DVI-I.
Egy D-SUB -> SCART kábel lehet neked a megoldás. Hiszen: a D-SUB analóg RGB-t ad ki és a TV analóg RGB-t vár. Eddig oké.
A D-SUB-ról lejövő szinkronjeleket pedig behangolva és közösítve a TV mindent megkap, ami a képalkotáshoz kell.Milyen grafikus kártyáról van szó?
"Komoly a cikked!"
Köszönöm.Üdv,
J -
-
joecontra
addikt
Üdv mindenkinek!
Itt is megragadnám az alkalmat, hogy eloszlassak néhány közkeletű tévedést, félreértést.
HDMI -> RCA kompozit. A TMDS digitális jelet analóg RGB-vé majd az analóg RGB-t kompozit videojellé egy szál madzag nem fogja átalakítani. Ahhoz komolyabb elektronika kell.
HDMI -> komponens. A HDMI kimeneten TMDS kódolású digitális jel jelenik meg, amit analóg komponens (nem RGB, az más!) jelre átalakítani egy szál madzaggal nem lehet. Ki végzi el közben a konverziót?
D-SUB -> 3 RCA egy újabb félrevezető dolog. A D-SUB-on nem komponens, hanem RGB jel jelenik meg, a kettő nem ugyanaz. Ebben az esetben ha a színek jól is vannak bekötve (ki tudja) akkor is hiányoznak a szinkronjelek róla.
HDMI-DVI-RCA. Hát ez zseniális. Mint írtam, a HDMI-n TMDS kódolásban digitális jel jön ki. Amit HDMI-DVI átalakítóval nem hülyeség tovább vinni, de attól még TMDS digitális marad és nem hinném, hogy a VGA-RCA adapter elvégzi ezt az összetett jelátalakítást.
HDMI-SCART. Szintén félrevezető. Ha nincs benne aktív elektronika, az a darab madzag nem végzi el a TMDS digitális -> analóg konverziót.
DVI -> 3 RCA. Ez is fantasztikus. Komponensnek akarják eladni és RGB-nek írják. Ez önmaga paródiája. A DVI-I-ről RGB jön ki, ha valóban RGB-nek adnák, akkor hiányoznak a szinkronjelek.
A VGA D-SUB-ról és a DVI-I-ről nem komponens jel jön ki! Ezt az eladók is tudhatnák.VGA -> komponens kábel. Ne vezessük egymást félre és ne terjesszünk hülyeséget ha lehet.
D-SUB -> RCA kompozit. Ez is egy közkeletű tévedés. Az RGB színjeleket és a HV szinkronjeleket az a kis vacak nem alakítja kompozit videojellé. Ezt is jegyezzük meg.
Kérem ezen hozzászólás figyelmes elolvasását és a hülyeségek terjesztésének befejezését.
Üdv,
J -
El Kebir
őstag
válasz
MasterMark #33 üzenetére
a vga->scart rgb ugyanaz, mint a vga->komponens (amiről Alex91 linkelt képet)
a komponens bemenethez az miért nem jó?
-
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #33 üzenetére
Samsung Projektor HdTv Ready 1080i
-
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #31 üzenetére
A célom,hogy minél jobb minőségű képet kapjak a Tv-m Hd-s.Tudom,hogy ezt nem tudom elérni,de tervezek egy média lejátszót venni amin csak Hdmi és SCART csatlakozók vannak,de ezek szerint avval sem mennék semmire!
-
rob83
aktív tag
D-sub,de Dvi-n is tudnám!
D-sub -Rca kompozittal működne?
-
-
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #27 üzenetére
SCART 3Db
Komponens 1db
S-video 1db
Azért arra kíváncsi lennék,hogy akkor minek raktak rá Komponens bemenetet,ha semmire nem lehet használni!
-
rob83
aktív tag
Tehát akkor nem lehet összekötni a Tv-vel a gépemet?
A cél az lenne hogy a Hd tv-n jó minőségű képet tudjak nézni,és ahoz mindenképpen digitális jelre van szükségem,ha jól gondolom!
És Hdmi- rca komponens kábellel? -
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Na akkor itt van a kép róla,a DVI-D egy külföldi honlapon olvastam,de a gyárin csak Dvi-t irnak!
-
El Kebir
őstag
-
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #15 üzenetére
Szia!
Alaplapi vga-t használok ezen a lapon ahogy nézem ezen DVI-D van !
Közben találtam egy helyi boltban ilyen kábelt evvel is működni fog?
Már mennék is érte!
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Most találtam ezt a topikot,és hasonló gondom van nekem is!
A számítógépemet szeretném összekötni a tv-mel!A számítógépemen van HDMI és DVI kimenet is!A tv-m már régebbi Samsung Projektor amin Komponens bemenet van.Kérdésem,hogy milyen kábel kellene nekem?Ezt néztem ki jó lenne a célra?Válaszokat előre is köszönöm!
-
MasterMark
titán
Nem. Egyik sem fog működni. Ahhoz hogy digitális jelet analóggá alakítsatok, egy konverter kell ami több tíz ezer forint.
Az ilyen kábelek speciális videokártyákhoz vannak amik tudnak analóg jelet is kiadni HDMI-n keresztül. Vagy olyan TV-khez amik tudnak fogadni analóg jelet HDMI-n keresztül.
-
Gezaneni
csendes tag
Szerintetek ez jó arra a célra miről itt ebben a topicban szó van?
Vagy túl olcsó ahhoz, hogy jó legyen?http://elektronika.vatera.hu/kabel_csatlakozo/kabel/hdmi_kabel/arany_hdtv_hdmi_3_rgb_adapter_kabel_1m_3ft_1624934624.html
http://www.ebay.com/itm/3FT-1M-HDMI-3-RCA-RCA-Video-Audio-Component-Convert-Cable-M-M-HDTV-/251115589852?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D1174954420954366689%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26
-
MasterMark
titán
válasz
kicsimo18 #10 üzenetére
A HDMI digitális, a Scart pedig analóg. Vagyis csak egy digitális / analóg átalakítóval lehet rákötni ami drága.
Amit Rosep linkelt kábel, valószínűleg nem úgy fog működni, ahogy nektek kéne, a fent említett dolog miatt.
Azt el lehet felejteni hogy a digitális HDMI-t elektronika nélkül, egyszerű átkötéssel analóggá lehessen alakítani. (RCA-n kompozit, VGA, vagy Scart-on RGB-re, vagy bármi más analóg jellé csak analóg / digitális átalakítóval lehet megoldani.) -
kicsimo18
csendes tag
Szép estét!Én az ügyben érdeklődnék ,hogy olyan TV-t amin jelenleg szabadon csak SCART-csati van azt HDMI vel összelehet e kapcsolni a videokarival illetve ha igen hol vásárolható ilyen kábel? Üdv.
-
agyhalottak
tag
No valaki már szerzett ilyet?
Kiváncsi lennék jó e?!?
-
Rosep
senior tag
Ez nem lehet jó:
http://technopyrate.blogspot.com/2011/08/vga-to-rca-adapter-steps-in-connecting.html
Nekem is kéne egy ilyen megoldás. -
zsola32
őstag
engem is érdekelne a téma
-
Bator92
tag
?
-
Bator92
tag
Szerintetek lehet ilyet kapni valahol? Vagyis HDMI-s laptop képét kirakni régebbi tv-re, amin van RCA bemenet van ha jól tudom. (Piros, Sárga, Fehér dugó) Vagy a D-SUB át lehet valahogy alakítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Megújult a PROHARDVER!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Energiaital topic
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Warships
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest