Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• NorbixD

tag

Sziasztok

Van egy Lenovo P27 monitorom. Ez a monitor képes HDMI, DisplayPort és USB-C keresztül is videó jelet fogadni. Ez melett van rajta egy USB hub 4 darab klasszikus USB-A portal.

Egy új laptoppal nagyon kényelmes a használata mivel ezen az egy USB-C porton keresztül minden (kép, hang, USB) átmegy és még tölti is a laptopot. Tényleg innovatív, nagyon tetszik ez. Gyakorlatilag egy dokkolóként funkcionál. Jó sok vezeték elhagyható így.

Viszont ha asztali géphez kötöm már messze nem ez a helyzet. Mivel én még nem láttam olyan grafikus kártyát ami rendelkezik USB-C kimenettel így vagy DisplayPorton vagy HDMIn keresztül vagyok kénytelen haszálni. Viszont ebben az esetben az USB csatlakozó nem megy át. Így két vezetékkel még egy USB-C csatival is össze kell kötnöm a gépet és a monitort hogy minden működjön rajta. Nekem ez egy kicsit fura megoldásnak tűnik, nem is értem, hogyhogy erre nem gondolnak/gondoltak a szabvány megalkotói. Pedig bőven elég lenne egy alacsony adatáeresztő képességű rész a HDMIn vagy DisplayPorton belül, mindössze az egérre és billentyűzetre, stb. Pedig elméletileg ezt a DisplayPort tudja is.

Új hozzászólás Aktív témák