- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lm83
őstag
Sziasztok.
Van egy WD10EZRZ vinyóm amiben már két éve is 200k volt a Load/Unload Cycle Count értéke, de már felszaladt 250k közelébe, elvileg 300k-ra van tervezve.
Szóval most már foglalkoznom kell vele.
Ennek a kb 10 éves problémának most így most 2024 mi a legjobb módszere a megoldásra? Van valami gyári frissítés rá, amivel változtattak az eredeti 8 msp-s értéken, vagy mokucsinolni kell még mindig? -
lm83
őstag
Most én is ránéztem, mert ilyen régebbi blue/green-t WD10EZRZ-t vettem kb 3 hete használtan.
202 nap és 201298 ez az érték
Nézem, hogy mióta nálam 02.28. óta kb 1300, még nem a világ vége azért...A teljesen új WD10EZEX egy hónap alatt 22 nap - 1406 db szintén lehetne jobb azért.
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Ismét kellene egy kis segítség.
Mit lehet kezdeni azzal, ha két vinyó "egymásra berezonál"?
Két régebbi vinyó samu hd502hj és wd5000aakx volt a gépemben, mindkettő vagy 10 éves már. Egy, még ezeknél is, régebbi asus házam van, ami hát nem egy nagy minőség.
Szóval jó ideje elkezdett rezonálni a ház elég rendesen. Ez a szokásos, "kézrátétellel" elmúlik fajta.
Nagyjából kiszűrtem, hogy a vinyók lesznek a ludasak, mikor a samu-t kikötöttem, abba maradt a rezgés. Ezt lecseréltem most egy wd10ezex-re.
Na beszerelés után csak nem szűnt meg a rezonancia.
Nahát gondoltam, akkor már biztos ez a régi "bádogház" is benne van.
Most lecseréltem ezt is egy ennél azért jobb Cooler Master (mb600l v2) házra.
Ebben ilyen műanyag rögzítőkeretben vannak a rekeszben, gondoltam ez is legalább majd elnyeli jobban.
Szóval két vinyó első indításnál ugyanúgy berezegtette az egész házat.
Ha egyiket-másikat kiveszem a gépből abbamarad minden.
Mindkettő 7200-as, ez (is) lehet a baj? -
lm83
őstag
Sziasztok,
Kis segítség kellene. Vinyót bővítenék a gépben, nagyobbra lenne cserélve.
Van egy ssd a gépben ezen van a rendszer (C)
Aztán jön a cserélendő vinyó, egy 500 gb-os, amin két partíció van D, E.
Meg van még egy 500-as amin szintén van két partíció.
Ez első vinyót cserélném egy 1 tb-s darabra. Erről szeretnék mindent átrakni, az E meghajtó mondjuk nem érdekes, ha elveszik, a D lenne a lényeg.
Hogy egy-az-egyben át kellene rá raknom mindent és utána úgyanúgy D meghajtónak kellene. Játékok vannak rá telepítve, meg torrentek vannak ide töltve, ezért lenne szükség rá.
A rendszert már régebben raktam át vinyóról ssd-re, azt akkor klónoztam, hogy megmaradjon a rendszer egyben. Szóval erre gondoltam itt is.
Vagy csak simán másoljak rá mindent, aztán írjam át a régi vinyó betűjét a lemezkezelőben másra. Majd ha lehúzom a régi lemezt az újét írjam át D-re és kész? -
lm83
őstag
Sziasztok,
Kellene egy kis segítség. sd kártya topicban nem volt szerencsém
Egy kis segítség kellene, ma megadta magát az sd kártya telefonban.
Egy kingston microSDHC nincs két éves.
Ma csak kiírta a telefon, hogy az sd kártya hibás, vagy ilyesmi.
Gépen próbáltam nézni olvasóval, de nem jártam sikerrel.
Érzékeli ha rajta van, intézőben megjelenik, de ha megnyitnám, akkor kiírja, hogy rakjak be lemezt. Lemezkezelőben is látni, de ennyi. Próbáltam itt ajánlott programokkal, de egyik sem látja/olvassa.
Valamivel életre tudom kelteni, vagy leszedni róla az adatokat?
Annyi, hogy azóta néztem diskpart no media-t ír neki.
Múltkor pendrive is valami hasonló volt, hogy így írta az intézi, de valahogy sikerült életre keltenem annyit maszekoltam vele.
De itt azért jó lenne, ha formázás nélkül is meglehetne oldani, hogy a képeket letudjam menteni, bár úgy érzem még életre kelteni sincs sok esély... -
lm83
őstag
Sziasztok,
Mivel tudom a vinyót ellenőrizni, hogy ven-e valami baja?
Hdd Sentinel szerint 100% meg nincs baja amúgy...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest