- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
Livius #43231 üzenetére
Kb egy hónapja kértem egy véleményezést tőletek egy TOSHIBA DT01ACA050 HDD garanciáztatásához, a HD sentinel képe alapján, ami ilyen volt.
Most megkaptam a HDD-ét huzamosabb tesztelésre, és egy teljes felület tesztet ráküldtem írás/olvasással, véletlen helyeken elvégezve ezt. A teszt után még tragikusabb lett a HD sentinel elemzése, így már talán tutira gariztatható lehet? A 46 badsector megemelkedett 132-re és már pirosan mutatja 18%-osnak a HDD-t. Most futtatok rajta egy újrainicializálást, de szokatlanúl baromi lassan csinálja, és fura kis kattogós fejpozíciónálási hangokat is kiad minden egyes szektor szekvenciális átlépésénél.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Livius #43231 üzenetére
Szia!
Hivatalos gyári álláspont szerint nem. A sérülés mértéke nem érte még el a garanciára érettséget. Tápellátási, hűtési gond is állhat mögötte. Ugyanakkor hallottam olyant, hogy legaranciázták. Helytől is függ, a drive sérülésétől is.
Hivatalosan:
Amennyiben a gyártó tesztprogramjával dokumentálhatóan a drive hibásnak minősül, a garancia érvényesíthető. (Ha viszont a teljes felület írása és olvasása után csak százalékosan csökkent de hibátlan, akkor a gyártó a keletkezett hibákra a környezetet teheti felelőssé, így nem garanciális. Természetesen X db áthelyezett szektor után a gyári program is hibát fog adni, ekkor a Sentinel 0%-ra értékeli.) -
djculture
félisten
válasz
Livius #34642 üzenetére
Nem éri meg vele mókolni azért 5000.ért veszel másik jót még ennél nagyobbat is ha satás is jó. Ha meg nem panel baja van és nem áll rendelkezésre tisztaszoba akkor esélytelen is vele mókolni
Nekem is csak szakmai ártalom hogy szeretem megjavitani őket, de már tisztaszoba az nekem is bajos mert adatmentős ismerőshöz kell elvinnem és szivességet utálok kérni -
liksoft
nagyúr
válasz
Livius #34626 üzenetére
Szia!
HDD nem javítható. Ha igen, akkor is egy új árával vetekszik, kivétel ha van mellette több azonos hulladék, és azokból egy összerakható. Sajnos ez is csak akkor éri meg, ha magának csinálja valaki, mert a munkadíja annyi egy ilyen "szöszmötölésnek", hogy az is egy új drive ára. És ugye ez az eset nem a többséget teszi ki.
-
Livius
őstag
válasz
Livius #32845 üzenetére
Csináltam a HD sentinelel egy Lemez felület újrainicializálást, mivel a HD sentinel oldalán lévő leírások szerint ez deríti fel a legjobban a hibákat és teszteli le a leghatékonyabban. Az eredmény óriási, nincs semmi hiba rajta, de a teszt után maradt minden a régi, továbbra is kiírja az 5 hibás szektort és a gyenge szektorokat és a 78%-os kondíciót. Most akkor mi a helyzet? Meghülyült a HD sentinel?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Livius #32864 üzenetére
BAD sectort semmi nem fog javítani. Ha a bad-ek nem szaporodnak, akkor a vinyó egészséges.
A két felületteszt a végén ugyanazt az eredményt adja, kivéve, hogy a destruktív után partícionálnod, formáznod, másolnod kell.
--------------------------------------
Ennyiből azért már tudnod kell, hogy mit csinálj. Majd számolj be az eredményről. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Livius #32855 üzenetére
A te esetedben: mivel a rendszered SSD-n van, az ellenőrizendő HDD-re nyugodtan rá lehet ereszteni az általam javasolt NEM DESTRUKTÍV felületfrissítést. Ha olyan helyen talál bad sectort, ahol egy file fekszik, akkor annak lőttek - de egyébként lementeni sem tudnád-.
Ez megkímél az előzetes adatmentéstől, minden ott lesz a helyén, ugyanazt megcsinálja kevesebb macerával, mint djculture kolléga által sulykolt DESTRUKTÍV teszt.
Én szóltam. (kb. 4-5 óra az időigénye.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest