Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
NandorHUN
üzenetére
"Windows 8.1 telepítése után így néz ki.
Mikor először telepítettem a Win 8.1-t akkor nem így nézett ki, minden "egyben " volt, de 2. és 3. telepítésnél már ilyen volt.Melyik meghajtókat lehet ezek közül törölni? Melyik mire van?"
GPT particios semanal mind a 4 particio szukseges.
Az OEM paricio az EFI-hez tartozik, az utana levo pedig a MBR kompatibilis rendszertoltesert felelos.Ha visszaallsz MBR kompatibilis formatumra, akkor elegendo 2 particio is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
NandorHUN
üzenetére
Nem vagyok híve a GPT-lemez használatának, otthoni gépen szerintem célszerűbb a klasszikus MBR-alapú rendszer. GPT-lemez terén tapasztalatom sincs, hogy milyen lehetőségek vannak egyáltalán.
A Windows létrehoz 100 MB méretű bootpartíciót, amennyiben particionálatlan lemezre telepítem. Ez elkerülhető, ha előzőleg magam alakítom ki a partíciókat, vagyis nem a telepítővel.
Vagy csináltam olyat is, hogy a Windows partícióra átraktam a bootmgr kernelindítót és a rejtett Boot mappát, aktívra állítás, bootcfg korrigálás és működik. Utána töröltem a kis bootpartíciót.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
NandorHUN
üzenetére
Telepítés elején a Delete és a Format beállításoknál lehet partíciót törölni vagy formázni.
Első telepítésnél amikor megadod , hogy C-re akarsz telepíteni akkor hozza létre a 2 partíciót.
Egy kicsit és a C-re a wint.
2. telepítésnél ha tisztán csinálod akkor partíciók törlése...mindkettőt...majd Format és mehet a telepítés megint.
Ha több részre szeretnéd osztani a HDD-t akkor összes partíció törlése majd a kívánt 2-3 partíció létrehozása.
Ezt követően telepítés.
Ekkor is lesz egy "kicsi" partíció.Ha jól tudom akkor ez a kicsi rész felel a helyreállításért ha gond lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő