Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Ha az alaplapod legfeljebb SATA2 képes, akkor eleve mindegy.
A tápellátás nem befolyásolja a sebességet, az is mindegy ilyen szempontból. De attól még a csatlakozó elnevezése SATA-tápcsatlakozó, egyrészt a megkülönböztetés miatt is, másrészt a SATA-szabványnak a tápcsatlakozó is része.
Ezek a tápcsatlakozók egyébként megfelelő óvatossággal Hot Plug-módon is használhatók, aminek megvannak a szabályai: először a tápot, utána az adatot, levételkor pedig először az adatot, végül a tápot. A tápdugót pedig mindig egyenes irányban, pontosan illesztve, érzéssel, ugyanakkor határozott mozdulattal rátolni, ezt áramtalanított állapotban célszerű gyakorolni is.
Míg a régi molex alkalmatlan az üzem közbeni ki-be dugdosásra.
De aki nem biztos magában, kézügyességben, inkább egyiket se. Csak az érdekesség kedvéért leírtam, hogy ilyen is van, a SATA-szabvány lehetővé teszi, én többször alkalmaztam is.
A SATA3 kábel jobb minőségű és drágább, ezt a képességét fel is tüntetik rajta. A sárga szín nem jelzésértékű, nekem például fekete van, de piros is lehet, ha jól tudom:
-
spiritex
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
Persze, csak kivételes esetben nem jó bármely sata vinyó egy sata-s gépbe, pl. egy gyári márkás pc-nél nem minden vinyót támogat a Bios. Milyen alaplapod van? De ez már tényleg inkább a "Milyen winchestert vegyek" topicba tartozik... Ott folytassuk, ha kell még valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Go z1 extrem 16/512gb, újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest