- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Hisense LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogingrol
aktív tag
telleg koszi, most mar kezdek lassan megnyugodni, talan megsincs baja neki.amugy a barkacsra mar raprobaltam, meg majd szerzek hozza egy kis elektros-langesz supportot, es asszem valahogy megcsinalom majd.amugy meg meg elugrok az arcu haveromhoz es megnezem , neki tenyleg mukodik e (mert hogy mond amit akar, en hiszem ha latom) es ha nem akkor nagyon kapni fog tolem
szoval, koszi , asszem ennyi a lenyeg....
-
L3zl13
nagyúr
válasz
bogingrol #17 üzenetére
CD olvasásnál szokott olyan lenni.
Mikor fölismeri a CD-t akkor párszor felvillan, mikor pedig olvasgat, akkor nagyon gyorsan (stroboszkóp szerűen) villoghat, ezért aztán jóval halványabb, mert nem villan föl teljesen.
Szóval alaplapja vállogatja, de általában nem szokott villogtatni a RAID/SATA vezérlő. A te lapod nem ismerem, de fentebb más írta, hogy neki sem villog.
Írj a MSI supportnak, de szerintem ők is ezt fogják igazolni.
Ha te mindenképpen meg akarod oldani, marad a barkács. Vagy átrakod a RAID vezérlőre kötött vinyót rackbe amin van külön led. -
bogingrol
aktív tag
hat...nem tom.nekem azelott volt egy kt3ultra2r-em. igaz azon nem sta/pata raid volt keverve, csak pata, de azon pl villogott.a havernak ugyanez az alaplapja van, ugyanugy a raid-be kotve hasznalja (ez tuti mert en raktam neki ossze) es igaz hogy nem emlekszem nala mukszik e vagy nem, de o azt mondja (hangsuly azon hogy O MONDJA) hogy neki villog.es hat az igaz hogy gyik vagyok en is a dologban, mert nem emlekszem ra hogy az enyem mukodott e , csak ugy tunik,.amugy nem tom ilyen dolgok fordulhatnak e elo vagy normalisak e de pl cd-t ha rakok be akkor neh-neha rendessen folvillan amig porgeti a cd-t, es utana megen csak a halvany pislogas van...szal ertitek...nem ertem.
-
L3zl13
nagyúr
Nem garancia. Szvsz ez nem hiba, hanem ''by design''. A raid/sata... vezérlőkre kötött cuccok nem szoknak villogni. Szerintem neked sem villogott soha, csak nem tünt fel eddig.
Az ide kábelről ki lehet vezetni az ide aktivitást egy ledre, de ezt összehozni az ide ledre érkező normál jelekkel. Ez szvsz lehet, hogy elektronikát igényel... -
Flashy
veterán
oké, hogy ne rajtam múljon a boldogságod: fogalmam sincs, ha zavar, garancia, ha nem akkor topik zárható
-
bogingrol
aktív tag
...szal blogolok tova.na vegre nalunk is esik a ho.ez egy kicist letor.a HDD led ptoblemam meg mindig megoldatlan.a gyikok nem akarnak tanacsot sem meg otletet sem adni.tanacstalan vagyok a szo legszorosabb ertelmebe.egyetlen par ember van akik nem gyikok.azok adtak tanacsot es hozzaszoltak.nem tom mi a baj a totyikommal.kezdem azt hinni hogy tul bonyolult problemaval allok szemben.lehet a nasa-nak kellene levelet irnom.
Dear NASA! ..... -
bogingrol
aktív tag
ugy latom nagyon nem erdekel senkit de en azert irok.
az tortent hogy sick boy-tol kapott link alapjan szet is vagdaltam egy kabelt (80 eres IDE) kivagtam egy foldet meg a HDD aktivitast jelzo eret.osszedrotoztam es egy pencijumbol szarmazo HDD led kabellal (drot?csati?) rakotottem alaplapra.semmi.megforditottam.semmi.nem villog a rohadt led.kinomba fogtam magam es a HDD-n szetmodolt kabelra direkt rakotottem az en hazam HDD led csatijat (nem az alaplapi tuskekre, hanem raja (full kontakt hihi)), szal a hazam HDD led csatijat direktbe kotottem a szetbontott IDE kabelre, es less ( vagy lass?) csodat, halovanyan el kezdett pislakolni.na mostan en eztet nem ertem.szal az alaplapon keresztul mer nem hajlando menni a rohadt allatja, ez az egyik, ha meg radugom a modolt kabelre a haz HDD led csatijat akkor meg miert halvanyan villog (bosszantoan igenyes vagyok?)
na be is fejezem a blogomat mara. majd holnap irok bele megen.
(bizisten nagy a kisertes hogy ideirjam hogy ''hulye aki olvassa'' de hat ez az_ poenja...)
azert ha van otlete valakinek, en meg mindig remenykedek benne hogy...a mindegy -
bogingrol
aktív tag
hu..lassan ugy erzem hogy eppenseggel blog-ba is irhatnam a problemaimat.na, kapjatok mar ossze magatokat emberek.bezzeg ha villamlast akarnek eloidezni hazilag , vagy sugarhajtomuvet akarnek csinalni mar tuti lenne vagy 150 hsz a temaval kapcs...tenyleg jol jonne egy kis tamogatas....
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
Bővebben: link
Hát nem volt időm elmenni a SAV-ba, mert a nyugdíjintézeti tagságomat kellett intézni a bankban, de hétfőn elmegyek, oks? -
bogingrol
aktív tag
sokat agyaltam es mivel a temaval kapcs nem nagyon jelentkezik senki arra gondoltam bekerdezek meg egy jot.
tudna e valaki lama embernek kuldeni valamit (erzem hogy ez jo lesz...) ami alapjan az IDE kabelrol ki tudna vezeti a HDD led villogast (istenem ezt en irtam???) a haznak a ledjere?hu...ez nagyon brutal lett de azert asszem ertheto.szal csak annyi kellene mit kell vagni, mit hogy kell ra forrasztani es akkor vege.(hu, ugy nez ki mar normalisan is hulye vagyok...).szal leiras, kapcs rajz, link meg ilyenek....lamanak valok....elore is koszi -
bogingrol
aktív tag
mennyé csak szépen főfele...vagyis áááááp
-
bogingrol
aktív tag
koszonom, bar nem tudom hottra egy laprol beszelunk e, mert hogy az ilsr raid biosat a promajsz tehonolodzsi ajenszi csinalta.a barkacs meg erdekel (mondjuk egy kis leiras+link+kep jol jonne abban az esetben ha a lapot nem kell moddolni brutalisan mivel a harom ev gar az harom ev gar akarhogy is nezzuk.ha van egy kis hajlandosagod segiteni rajtam akkor valami konkretumot kuldj a temaval kapcs.
az egeszben kulonben az az ordogi hogy nem emlekszem hogy mukodott e vagy nem, de nagyon ugy tunik hogy igen, mivel egy maximalista barom allat vagyok es hat ha nem mukodott volna asszem mar elobb kiakadok.
amugy nagy elektrolangeszek azt mondtak erre hogy ez total hardveresen van megoldva ilyen dogokka (ellenallas?kondi? meg loszar mittomen) szal ha ez igaz akkor maganak a vezerlonek talan nincs is tul sok koze hozza.nem tom.azert koszi , de telleg.... -
Johnny19
tag
Hy.
Ha nem is építő jellegü hozzászolás, de nekem ugyanez az alaplapom van és a RAIDre kötött SATAs vinyó visszajelzése alapól nem müködött, és haver PATAs vinyójára se mutattott aktivitást, ugyhogy az a vélaményem hogy ebből a Silicon Images raidból kimaradt a viszajelzés funkció.
Azóta azonban megoldottam a problámát egy direct a winyóra kötött viszajelzésel, és egy kis barkácsal kölün mutatja a irást és az olvasást.
Ha van benned egy kis barkács hajlam akkor megtudod oldani a visszajelzés. Ha jól emlékeszem az IDE kábel 39 pontján van a visszajelzés, ezt csak rá kell kötnöd a LEDre.
[Szerkesztve] -
bogingrol
aktív tag
nem mukszik tovabbra sem a dolog.HDD led okes, mert ha sima IDE-re kotom a HDD t kifogastalanul mukodik.osszefoglalva , hatha masnak is lesz ilyen problemaja:
legfontosabb kerdes az az hogy elvileg ki kellene e cserelniuk a lapot ilyen hiba miatt vagy nem?a masik meg az hogy ez a hiba vegul is okozhat e a jovobe valami nagyobb hibat?elektrohoz tok lama vagyok ugyhogy nem tudom pont ez miatt megitelni , erdemes e szarozni garral ilyen hiba eseten vagy nem.korbe kerdezgettem par embert, hogy RAID-be kotott HDD-nel egyaltalan kellene e hogy mutassa az HDD-aktivitit a LED , vegyes valaszokat kaptam , van akinel mukszik van akinel nem.HDD ledet mar szinte atlossan is megprobaltam rakotni az alaplapra, szal mindenhogy forgattam, nem megy nem megy es nem megy....ennyi
thx betegsracnak a faradozasert! -
Sick Boy
őstag
-
bogingrol
aktív tag
meg mindig varom az epito jellegu hozzaszolasokat,valamint a tanacsokat....
-
bogingrol
aktív tag
...szal itt varok arra hogy valami erkolcstelenul nagy agy vegre megszannjon joindulatu hasznalhato jo tanacsaival minekutan is huzamos homloktapasztasokba (tenyerrel) bolcs bologatasokkal kisert lenduletes bazmegolasokba kitorve azon gondolkodom majd , hogy ''ez nekem hogy nem jutott eszembe'', kozben persze ravaszul osszeeskuves elmeletekt szovok kulonfele fajta x aktas led,kondenzator es ellenalas osszeeskuvesekrol melyek szereny szemelyemet megcelozva az elkovetkezendo jovore kihatva mindannyiunk eletet megkeseritve eszik be magukat a mindennapjainkab , tonkreteve az egesz civilizacio azon reszet mely az FSB- re tuningra,patara,satara, agpre, es mas normalis emberek szamara ismeretlen fogalmakra epul.
elofordulhat e az hogy a HDD led mukodese szoftveressen van birizgalva?ez pattant ki (vagy be) a fejembol (illetve a fejembe).ahogy hazaerek ujratelepitem kedvenc winxp-met, es majd meglatom, bar eme bargyu elgondolas halovany remenysugara a problemam megoldasara szamomra is igen absztarktnak es abszurdnak tuno....es ha valaki azt mereszelne feltetelezni hogy ez egy ap, hat az nagyon teved.de nagyon....
[Szerkesztve] -
bogingrol
aktív tag
a problema egesz x aktas.MSI k7n2 delta ILSR alaplaprol van szo.a rendszer HDD-t IDE3 ra kotve hasznalom(pata),mivel van par optikai meghajtom, es igy tudtam a rendszert osszerakni.a minap vettem eszre hogy a HDD led-em megszunt mutatni a HDD aktivitast.minden jol ra van dugva az alaplapra (HDD led kivezetes stb), probaltam kabelt cserelni, meg minden nem mukszik.ugyanazzal a kabellel ugyanez a HDD jol mukodteti a HDD-led et IDE1-en, IDE2-on. a lapra meg szuk harom ev gari van.beszeltem a kiskeressel , o azt mondta ha gondolom kuldjem vissza a lapot, de mivel ez a hiba ''alapvetoen nem befolyasolja a mukodest (????!!!!)'' nem tudja kicserelik e a nagy kerbe (vagy akarhol).nagy elektros langeszek azt mondtak okvetlenul kuldjem vissza a lapot, mert valszeg valami szakadas lehet benne ami eloidezhet kesobb olyan hibat ami alapvetoen befolyasolni fogja a rendszer mukodeset, illetve nem mukodeset.
az erdekelne, elsosorba hogy van e valakinek valami otlete amit esetleg meg nem probaltam ki es nem jar garancia vesztessel ha kiprobalom, a masik meg az hogy van e valakinek ilyen garis tapasztalata, vegul is tudom hogy csak egy pittyego led (amugy nagyon halvanyan par masodpercenkent bevillan, de a HDD mukodesehez koze nincs a halovany pislakolasnak), de alapvetoen en egy tokeletesen mukodo alaplapert fizettem 30000 hu forintot.
hja es szerintetek megeri visszakuldeni?kisse ''messze lakok''' pesttol es ott lett veve.szal tok tanacstalan vagyok.
elore is kosz az epitojellegu hozzaszolasokat es a jo poenokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest