Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• comfortzone

friss újonc

Sziasztok!
    Új vagyok itt, kissé laikus és a tetejébe még nő is, úgyhogy ne kövezzetek meg ha hülye vagyok hozzá, ezért remélem valaki tud segíteni :DD :

Van egy Maxtor HX-M401TCB, 4 terrás külső merevlemezem, ami jó fél évet állt miután megkaptam (mert volt egy másik csak az betelt, ekkor vettem elő ezt), majd lett ráírva videó, film, képek, dokumentumok. Gyakran volt LG tvre kötve filmnézéshez, és időnként vissza a laptopra (Asus). Eddig jól működött a 3.0-ás porton is. 2 napja viszont hiába dugtuk be a tv-be alig akarta felismerni, akkor nagy nehezen behozta, de ott csak 1 mappa jelent meg mégpedig hogy drive, abban pedig egy másik lg, de az üres. Kihúztuk, visszatettük a laptopba, ami pedig érzékeli hogy bedugtuk, kiadja a hangot elkezdi pörgetni hogy megnyissa új mappaként, világít a külsőn a kék led, viszont utána megjelenik az a felirat hogy G:/ nem érhető el, a fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható. Eddig ahol biztonásogsan ki lehet adatni vele, meg a sajátgépnél is írta hogy Maxtor, most nem. Ha rámegyek a partícióra akkor azt írja, hogy 0 bájt. Jobb egérrel, tulajdonságoknál megpróbáltam hibajavítani de azt írja hogy nem lehet mivel a windows nem tudja megnyitni a lemezt.

Korábban a másik külső is csinált ilyet, de ott az volt a jó, hogy bele lehetett menni csak kevesebb mappát jelenített meg. és azt vissza tudtam állítani.

De ennél semmi. Kábelt is átcseréltük, ugyanúgy nem működik. Kipróbáltuk 2.0-ás porton is ott se jó.

Mivel fontos adatok vannak rajta így mindenképp olyan megoldás kellene ahol az adatok menthetők. Köszönöm előre is mindenkinek. :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák