- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Sokféle HDD tesztet láttunk már, viszont megbízhatóságra - ami talán a legfontosabb - szinte sehol nincs ''megbízható'' és átfogó statisztika.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Nem kompenzálja, mert a samunak is ugyanakkora az adatsűrűsége, 7200.12-nek meg jóval nagyobb, ők már 500-as tányérokat használnak.
Gondolom 7200.11-et viszel gariba, az az egész széria rossz, de a .12-t teljesen átdolgozták, nagyon jól sikerült és ezt úgy mondom hogy .11-el én is szívtam...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Konfigos #717 üzenetére
Szia,
Samsung sajnos kevésbé megbízható, amit ajánlani tudok, az a Seagate 7200.12, valamint ez a leggyorsabb 7200-as vinyó jelenleg a piacon.
De a tipusszámra figyelj oda, amit kinéztem tuti 7200.12-es, de sok helyen még a 7200.11-et is lehet kapni, ami viszont nem valami megbízható.
-
audi100td
nagyúr
válasz
utolsolevel #668 üzenetére
Akkor táphiba szerintem kilőve, HD Sentinel nem jelez hibát, 100% a kondició?
-
audi100td
nagyúr
válasz
utolsolevel #666 üzenetére
Hát nem hangzik jól, milyen tápegységet használsz?
-
audi100td
nagyúr
Hosszútávon 55-56 fok is nagyon sok, lehet, hogy megy a vinyó, de kérdés, hogy meddig.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Biriboyka #622 üzenetére
"megjegyzem, hogy hiába ment rá friss, "hideg" levegő a HDSentinel szerint állandóan 40-45 fok között szambázott míg a Samu-k 30-32 fok volt."
Hát igen, egy jól szellőző ház alapkövetelmény lenne, nekem a WD vinyóim soha nem mentek 36 fok fölé, pedig ventit se raktam eléjük, a samu meg 5-6 fokkal kevesebbet mutat a valós hőfoknál...
-
audi100td
nagyúr
Mivel természetesen nem csak egy alternatíva létezik, WD, Hitachi megbízható, Seagate-ből a 7200.12-es széria megbízhatónak tűnik, a .11-ről ez nem volt annyira elmondható, de a .12-nél eddig úgy tűnik minden bizonnyal rendbe hozták a dolgokat. Helyedben a Seagate .12-t venném, mivel az halk, WD-ről, de főleg a Hitachi-ról ez annyira nem mondható el.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Biriboyka #616 üzenetére
Úgy értem, hogy kifogtad, de a nagy többség elégedett a WD-vel, aki kicsit jobban foglalkozik a témával, tudja is, egyébként pl. tuning is okozkat furcsa dolgokat vagy nem megfelelő hűtés. Meg amúgy is, bármelyik márkánál előfordulhat az ilyesmi, csak valamelyiknél gyakrabban, másiknál kevésbé és a WD pont a megbízhatóbb gyártók közé tartozik.
-
audi100td
nagyúr
Nem, jumperelni nem kell semmit, sajnos minden gyártónál előfordulhat, hogy kifog az ember egy rezonálósabbat
, ráadásul pont a WD vinyók rezegnek kevésbé.
Ha boltba vetted akkor 3napon belül visszaviheted indoklás nélkül, ha online rendelted, akkor úgy tudom 1 vagy 2 héten belül.
-
audi100td
nagyúr
válasz
-=Sziszi=- #530 üzenetére
A cache méretét leszámítva semmi.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #471 üzenetére
Reméljük...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #469 üzenetére
Nem egyedi eset
Jobb messziről elkerülni a Seagate jelenlegi desktop meghajtóit, pedig korábban egy megbízható márka volt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #454 üzenetére
Egyre jobb
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #449 üzenetére
Jó pár éve a WD vezet megbízhatóságban desktop vinyók terén, a Hitachi szintén megbízható gyártó, csak ajánlani tudom, de a WD Black gyorsabb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #447 üzenetére
Általában csak akkor cserélik ha már elszaporodtak a bad sectorok, de egy próbát azért megér, viszont ha lehet pl. WD-re cseréltesd.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #445 üzenetére
Nincs mit...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #443 üzenetére
Több mint valószínű, hogy tovább fog romlani, jellemző erre a típusra, nem gari eset... de mindenképp figyelj rá oda, egyelőre még nincs ok az aggodalomra, viszont a fontos adataidról csinálj mentést. Csak akkor cserélik ki ha már egyáltalán nem pörög fel a motor.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #441 üzenetére
Tudom, a mostani 334GB/tányéros vinyókhoz képest már nem számít olyan gyorsnak, csak úgy mondtad, mint ha valami 7200.10-ed vagy WD5000AAKS-ed lenne.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #439 üzenetére
Azért az 500-as Seagate 7200.11 nem egy lassú vinyó...
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
szaszlaci #425 üzenetére
"le kell jegelni és rá sem szabad lehelni a HDD-re"."
Ezt soha senki nem mondta
, csak azért normális körülmények mellett illik használni, egyébként a gyártók max. 60 fokos hőmérsékletet garantálnak (lehet eltérés különböző márkáknál) és ezt is rövidtávon, tartósan illik 50, de inkább 45 fok alatt tartani...
"Nyilván, nem ugyan az, de alapjaiban egyezik"
Még alapjaiban sem egyezik!
-
audi100td
nagyúr
válasz
szaszlaci #421 üzenetére
A magas üzemhőmérséklet inkább az elektronikát veszélyezteti véleményem szerint, gyakran volt rá példa főleg Maxtor vinyóknál, hogy elfüstölt pl. egy chip és lőttek a vinyónak, szóval azért nem árt odafigyelni erre. Úgy vettem észre Samsung HDD-k is érzékenyek a magas üzemi hőmérsékletre és ez kiterjedhet akár a mechanikai tulajdonságokra is, azért ne felejtsük el, hogy ezek a szerkezetek 7200-as percenkénti fordulaton üzemelnek és szükség van a megfelelő kenésre, az hogy elpárolog szerintem hülyeség, de hogy a hőmérséklet függvényében változik a kenőanyag kenési tulajdonsága az is biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest