- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- Az AI-ra fókuszál az új Arc meghajtó
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Ezt a kábeltesztet érdemes tanulmányozni.
-
BBéci
legenda
válasz
CPT.Pirk #11860 üzenetére
Könyörgöm, tegyél egy próbát!!!
Előbb beszéltem egy high-end rendszert birtokló fórumtárssal, tervez egy szeánszot, mert kihullik a haja a sok hitetlenkedéstől.
Magától értetődő, hogy vakteszten próbálgatjuk a kábeleket. Dvlad is arról írt a Házimozi topikban. Itthon feleségemmel is szoktam készülékeket, kábeleket tesztelni, egyikünk nézi, hallgatja, a másik cserélgeti, kapcsolgatja.(#11861) WonderCSabo
Igen, az USB kábelekkel ugyanaz a helyzet, mint a HDMI-vel.
Ne dugd a fejed homokba! Amit nem láttál az nincs???
Bár ezek után feltételezem, hogy egy vakteszten 10-ből 9 ember elismerné, hogy látja a különbséget, Te nem. Elnézésedet kérem, ha rosszul gondolom! -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #11857 üzenetére
Szó sem volt arról, hogy 100000 forintos HDMI kábeleket kellene használni egy átlagos, hétköznapi rendszerben. Én azt állítom, hogy az ugyanannyiba kerülő, 1-2-3000 forintosok képminősége között is lehet, sok esetben van is különbség. Az idézett szöveg a Venice lejátszóhoz tartozó, gyakorlatilag ingyen kapott és egy noname gagyi közti összehasonlításról szól.
Azt is elismerem, hogy akár az olcsóbbnak lehet jobb, vagy azonos képminősége, mint a kétszer, háromszor többe kerülőnek, ilyet is tapasztaltam már.
Hiába ismételgeted az elméletedet, a tényeket nem tudod, nem lehet velük megcáfolni.
A saját szemeidnek biztosan hiszel, miért nem hasonlítasz össze néhány kábelt? Persze ne 32 colos, belépő osztályú tévén tedd, egy V2500-on csak a durva különbségeket lehetne észrevenni. Én legutóbb a teszten nálam lévő, 50 colos Panasonic VT20-ason és a hozzá kapott 3D BD-játszó közé kötve hasonlítgattam HDMI-ket, azon is jóval kevesebb különbséget láttam, mint a SIM2 C3X1080 vetítő és CineMaster médialejátszó közé illesztve, 3 méter széles vásznon.
Nem egymást kell minősíteni, hanem a készülékeket, kábeleket, az mindannyiunk hasznát szolgálja. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #11848 üzenetére
Nagyúr létedre már szabad a fórumtársakat idiótának nevezni? Jó tudni.
Bevallottad, hogy még soha nem hasonlítottál össze képminőség szempontjából HDMI kábeleket, de azért ex catedra kijelentéseket engedsz meg magadnak. Gratulálok!
Ha elmennél ahhoz a sráchoz, aki leírta, hogy milyen különbségeket látott:"Baszki. Nem hiszem el. Még az ilyen alsókategóriás kábelek közt is van különbség. Eddig az volt a Venice és a tévé között, amit a tévéhez adtak (nem aranyozott, más különbséget nem láttam) Most bekötöttem, amit a Venicehez adtak, ez aranyozott, 1.3-as jelölésű: szebb, melegebb színek, tisztább, zajtalanabb kép."
pedig előtte Ő sem hitt benne, biztosan megmutatná Neked is, hogy saját szemeiddel győződj meg róla.
Van hozzá bátorságod? -
BBéci
legenda
A Vezérlőpult - hang - nVidia HDMI output tulajdonságai - támogatott formátumok között a Windows WMA Pro Audio nem volt kipipálva. (Vista Home Premium SP2)
Mindjárt újra próbálom az erősítővel, bár az AC3 filter beállításai még mindig nem stimmelnek.
Jó lenne, ha valaki megpróbálná úgy belőni, hogy ne konvertáljon, hanem engedje át a kapott jelet eredeti formájában, Nekem eddig még nem sikerült. -
BBéci
legenda
Ismét egy idézet:
4. Q: What level of HD audio is supported on GeForce 9‐Series mGPUs?
A: NVIDIA makes it possible to watch Blu‐ray HD content with full support for
7.1 LPCM audio stream over HDMI. Can you imagine a better media center PC?
With the GeForce 9‐series of motherboard GPUs, it just works.GeForce 9 Series mGPUs are able to pass video and 8-channel audio signals
natively through the A/V receiver or through an HDTV using HDMI
without the need for other connectors.Az elképzelhető, hogy a 9200-asra ez nem vonatkozik?
-
BBéci
legenda
Idézet az nVidia honlapjáról: GeForce 9200M GS
With best-in-class HD video and audio combined with the ability to run visually-intensive applications...
Tehát HD video és audio! -
BBéci
legenda
Az erősítő azt írja ki, amilyen jelet kap. Nem sorolom fel, mindent kipróbáltam, ami létezik, persze BD-játszóról is, nem csak laptopról.
A Boccelli koncert hangja eredetileg wmv HD, azt az AC3 filter PCM-nek érzékeli és Dolby Digitallá alakítja át. Amennyiben letiltom az átalakítást, kimenetként is PCM-et ír a filter, de semmilyen hang nem megy ki a HDMI-n, az SPDIF out disabledre vált.. Ez a bajom, erre szeretnék megoldást találni! -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6724 üzenetére
Az erősítőm kiírta, hogy PCM jelet kapott HDMI-n keresztül, erre tanúm van, méghozzá az MPC régebbi változatával. Az nem tudott megbirkózni a 1080-as felbontással, fnlyton megakadt és elcsúszott a hang. Azt nem állítottam, hogy 5.1 volt.
A gépemben nem 8600-as, hanem 9200-as dolgozik, ezt már korábban helyesbítettem.
Még próbálkozom, nem adom fel! -
BBéci
legenda
Értékelem és köszönöm a segítőkészségeteket, de jó lenne, ha valaki olyan szólna hozzá a felvetéseimhez, aki már próbált számítógépből HD hangot kijuttatni egy ennek fogadására képes erősítőbe,
Nekem már sikerült a Boccelli koncert LPCM hangjával, bármennyire hihetetlennek tűnik, most viszont nem megy. Ebből nyilvánvaló, hogy hardveresen alkalmas rá a Pavilionom.
Az AC3 filternek van olyan opciója, hogy LPCM hang átengedése (jelzi, hogy azt kapja) de amikor letiltom az AC3-ra konvertálást, letiltja az S/PDIF-et is. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6705 üzenetére
Összefoglalom.
A Stomp koncert hangja LPCm 7.1, annak nincs magyar felirata, nics is rá szükség, viszont olyan BD-rip, amit jelenlegi formájában Blu-ray lemezre lehetne írni. .m2ts fájlokat tartalmaz, amihez a TMT kell, majd letöltöm. Ezzel majd később foglalkozom.A GI.Joe és más filmek, pl. Prison Break hangja DTS és Dolby Digital, azok most rendben megszólalnak, viszont az srt magyar feliratot nem teszi rá.
A House és a Desperate Houseviwes DD hanggal és magyar felirattal megy, viszont a kép kockásodik, szétesik. BS-sel hibátlan azzal néztem meg ma a legújabb részt.
A Boccelli koncert hangja wmv (?) HD, azt az AC3 filter átalakítja Dolby Digitallá, ami lebutítás. Ha úgy állítom be, hogy ne konvertálja AC3-ra, egyáltalán nincs hangja, mivel az SPDIF nem passthrough, hanem disabledre vált át.
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6701 üzenetére
Csak az angol szerepel az ablakban, újratöltésre nem csinál semmit.
-
BBéci
legenda
Első ránézésre nem vettem észre, hogy a válaszod második fele is nekem szól.
Eddig, a BS-sel magyar felirattal ment a film, ebből következik, hogy a neve stimmel. Az MPC-HC viszont az angolt jeleníti meg, aminek a létezéséről korábban nem is tudtam.
Az auto betöltés ki van pipálva.
Hol kell a jobb gombbal kattintani?
Ja, a laptopon most egyáltalán nincs hangja az MPC-HC-val, BS-sel hang és magyar felirat is van.
Nem csak a GI. Joe műveli ezt, hanem egy csomó más film is.A TMT-vel biztosan menni fog, de még nem szereztem be. Ha jól tudom, fizetős program, ügyeskedni kell.
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6689 üzenetére
Igen, azt javasolták az LCD tévés topikban is, köszi mindkettőtöknek!
Újabb, probléma adódott.
A már sokat emlegetett GI. Joe c. filmet kezdtem el nézni. Eddig magyar felirat jelent meg most angol és sehol nem tudom átváltani.
Erre mondjatok valamit!
Az srt fájl a helyén van, a többi filmem felirata rendben fut. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6685 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat és az MPC HC lejátszóval.
Ám még nincs vége a szenvedésnek, a Stomp BD ripet nem tudja az sem lejátszani. Olyan ripről van szó, amiből egyből Blu-ray lemezt lehetne írni. Számtalan m2ts fájlból áll és el sem indul. -
BBéci
legenda
A Dolby Digital és a dts már kimegy HDMI-n, George Michael koncert, CSI Miami remekül szól 5.1-ben, a BD ripet mindjárt kipróbálom.
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6680 üzenetére
Igazad van, de most nem akartam töltögetni, installálni, már egy órával ezelőtt el kellett volna mennem itthonról.
Most tiplizek, este folytatom.
Köszönök mindent! -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6674 üzenetére
Hogyan tudom az outputot AC3-ra állítani?
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6669 üzenetére
A VGA ki tud küldeni HD hangot, mivel már többször sikerült A driver frissítések óta nem megy még a sima Dolby Digital sem. Kivéve DVD-vel.
Most hason fekszem a szőnyegen, előttem a laptop, lusta voltam hosszabb HDMI kábelt bekötni.
Az AC3 filter azt írja
Input format: AC3 - 48000
User format: PCM16 - 0
Output format: PCM16 3/2.1 (5.1) -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6667 üzenetére
Úgy látom, nem értjük egymást, ami nagy baj, mert így nem fogsz tudni segíteni nekem, perdig nagy szükségem van rá!
Most ne azzal foglalkozzunk, hogy tömörített, vagy tömörítetlen a hang, egyszerűsítsük le a kérdést. Digitális 5.1 jeleket akarok az erősítőmbe juttatniHDMI kábelen, amik a laptopon lejátszott mkv filmekhez tartoznak, de csak analóg sztereót sikerül.
DVD-ről megy. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6660 üzenetére
Az erősítő dekódolja a HD hangformátumokat, melyek lényegesen jobb minőségűek a "sima" Dolby Digitalnál és dts-nél.
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6657 üzenetére
Ez az idézett hozzászólás engem igazol.
"a tömörítetlen pcm már meghaladná a szabvány szerinti kapacitást. "
Tömörítetlen HD hang csak HDMI-n, méghozzá az 1.3-ason mehet.
A PCM is tömörítetlen, mint a Dolby TrueHD és a dts Master Audio. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6652 üzenetére
Ez éppen lehetséges megoldás, mindenesetre letöltöm a letöltenivalót, molyolok vele egy darabig, aztán jelentkezem.
Köszi!Stevve!
Tudtommal, tömörítetlen digitális hangot csak HDMI-vel lehet továbbítani.
Számomra az legalább annyira fontos, mint a 1080p felbontás. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6647 üzenetére
Kerestem a megoldást a WMP elűnt képességére, azt egyszerűbbnek véltem. Azon be van állítva az AC3 filter, ha nem lenne, a DVD Dolby Digitalját sem adná ki HDMI-n.
Megpróbálom a csodalejátszót. -
BBéci
legenda
Még nincs a gépemen az MPC-HC (adhatnál egy tippet, honnan töltsem le), de mi a fene történt a gépemen fél év alatt? Valami szakértővel kellene lépésről lépésre végignézni minden beállítást. Ha a DVD 5.1 hangját sem adná ki, akkor más lenne a helyzet. Ugyanaz a film HDD-ről direktben USB-vel a tévére kötve Dolby Digital, a laptopról meg nem. Akkor persze a Samsung médialejátszója végzi a munkát.
-
BBéci
legenda
Laptopomon nem szoktam DVD-ket lejátszani, van erre két asztali készülékem, merevlemezes DVD-felvevő (Pioneer DVR-LX70D) és Blu-ray-lejátszó (Pioneer BDP-LX91), azok jobbak erre a célra. Most csak próbaképpen tettem bele lemezt, amit a WMP-vel játszottam le. Ugyanezzel is megpróbáltam lejátszani az említett mkv-kat. Ezen kívül a BS-t és a Jetaudio-t próbáltam.
-
BBéci
legenda
Mindenkinek köszönöm, hogy segíteni próbáltok!
Már kétszer leírtam, hogy a gépemből tudok HDMI-n digitális hangot kinyerni. Ha DVD-t játszok le, működik, az erősítőm jelzi, milyen jelet kap, jelen esetben Dolby Digitalt.
Viszont mkv lejátszásnál (4 különfélével próbáltam) most csak sztereó a hang, pedig fél évvel ezelőtt az Indiana Jones 4-et, Andrea Boccelli toszkánai koncertjét nézve PCM-et jelzett a HD képes AV receiver.
Közben frissítettem a videókártya és az IDT Audio driverét. Szerintem valami beállítás nem egyezik meg a korábbival.
A gyorsítás más tészta, azt is rendbe kell tennem a cikkben leírtak szerint, mert jelenleg 25-60 százalékos processzor terheléssel mennek a filmek. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6627 üzenetére
A Videókártyám típusa: GeForce 9200M GS. Az előbb tévesen írtam 8600-nak.
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6627 üzenetére
MPC-HC-t még nem tettem fel a gépre, mivel korábban ki tudtam csalni belőle a PCM hangot a jelenlegi lejátszókkal.
Az a progi fog kelleni, mert a Stomp koncert PCM 7.1 BD ripjét mással nehezen fogom tudni élvezni.E topik címében ott a felszólítás, hogy olvassuk el az első hozzászólást. Az gondolom a cikkre vonatkozik.
Azt hiszem, át kell vinnem a laptopot egy haveromhoz, egyedül nem boldogulok.
A másik nyűgöm, hogy a filmjeim nagyrésze dts hanggal rendelkezik. -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #6625 üzenetére
Természetesen elolvastam, azzal kezdtem. Lassan évtizedes fórumozói múlttal rendelkezem.
-
BBéci
legenda
Az első 50 és az utolsó 50 hsz-t olvastam el, később folytatom, de elfogyott a türelmem, két napja kínlódom.
HP Pavilion dv1040EH laptop, P7350 proci, nVidia 8600GT. Amit szeretnék az le tudom játszani, viszont a hang kijuttatása HDMI-n az nincs rendben.
DVD-ről filmeket WMP-vel lejátszva megjelenik az erősítőn a Dolby Digital felirat, viszont a merevlemezen lévő 5.1 hangú mkv-k hangja csak sztereó. Ha külső merevlemezről USB-n viszem a tévébe, onnan a hangot optikain az erősítőbe, akkor Dolby Digital szólal meg. Próbálkoztam mindenféle beállítással, nem vezettek eredményre. Fél évvel ezelőtt PCM jeleket is sikerült az erősítőre juttatni, most a DD sem megy. A lényeg, hogy tömörítetlen HD hangot tudjak hallgatni!
Hol hibáztam, mit állítottam be rosszul???
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest