Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez így azért nem egészen igaz. Mit értesz H264 alatt? Csak mert a H.264 az a szabvány, amit felhasználhatnak BD készítésekor MPEG-2 és VC-1 mellett. Vagy mi az a "gyengébben kódol"? Természetesen az MPEG-2 és a VC-1 nem rendelkezik olyan jó tömörítéssel, mint a H.264, ezért ezeknél nem nehéz jobban tömörítettet előállítani x64-gyel.
A H.264 (AVC) szerint kódolt BD-k esetében persze nem az x264-et használják, bár nem tudom, mivel kódolnak. A nép számára is elérhető még más H.264 tömörítő, úgyhogy van miből válogatniuk (természetesen keményen fizetnek érte). A lemezeknél első sorban azt kell figyelembe venni, hogy ők a nyersanyagból előállított filmet tömörítik be, ami eleve jóval nagyobb, mint ami végül a lemezre kerül. A fő szempont azonban nem a halálra tömörítés (inkább hagynak teret), hanem a minőség. Maga a Blu-ray szabvány és az AVCHD specifikáció is mind megszabják, hogy milyen lehet egy-egy sáv - mert ugye filmeknek azért közel azonos minőséget kellene hozni mindhárom kódolással. Az MPEG-2 transport az alap és azt tömörítik tovább, ha kell vagy akarják. Szóval ez nem olyan egyszerű, hogy miért nem tömörítenek jobban.
Az x264-es rip-ek pedig azért olyan jók, mert ott viszont az a cél, hogy minimális veszteség mellett a maximum tömörítést érjék el (a legjobb algoritmussal, értelmes kódolással), illetve a nyersanyag is nyilván nagyon jó minőségű. Tehát nem csupán az x264 érdeme ez, mert ugyanezt megcsinálom a Mainconcept-tel is, hanem a marha jó szabványé leginkább.
Egzakt válasz tehát szerintem nincs, bár én sem tudom kívülről az öszes white paper-t.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SONY WF-1000XM5 Truly Wireless zajszűrős bluetooth fülhallgató fekete
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 3070 Ti 8Gb/16Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari (27% ÁFÁ-s)