Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajmund
őstag
Nem tudom az összefoglaloban lévö madVR-t letölteni nem nyitja meg. Történt valami? Mert pár honapja eltünt a gépemröl és ujra belöném hogy igy nézzek filmeket.
-
PuMbA
titán
"Ez pontosan mire szolgál?"
Arra, hogy a filmek 24 fps-esek és ha a TV 60Hz-en megy, akkor a 24 képkockát nem lehet elosztani 60 felé
Ez megakadályozza az emiatt fellépő minimális akadozásokat és a TV mozgásjavító funkciói is rendesen használhatóak, mert nem kap ismétlődő képkockákat.
-
zmav
csendes tag
Olvastam az összefoglalót, ez a rész:
" List all display modes madVR may switch to szövegdobozba másoljuk be a következőt: "
Ez pontosan mire szolgál? A videó minőségben semmi változást nem vettem észre, azután, hogy megadtam, viszont így videó lejátszáskor mindig átvált 24hz-re és még a kurzor is lagosan mozog. -
djnice
veterán
válasz
koppasz1986 #31836 üzenetére
Ezzel a cuccal azt is lehet (qBittorrent, Transmission addon).
-
Falcon75
tag
Üdv. : milyen playerrel játszod le a videót?
-
badb
tag
Sziasztok.
melyik processzor szériától felfelé használható UHD lejátszásra , videokari az tiszta benne van az összefoglalóban.Haverom beruházott egy 75 colos samuba core 2 duoja van az még fullhd ra elég volt de a 4 k az már magas neki.
Ilyesmit nézegetek használtba:
INTEL Core I5 8500
16Gb DDR4 Memoria
Gigagbyte H310 Alaplap
Zotac Gefroce Gtx 1650 4GB DDR6
De mi az alja az is érdekelne, minél olcsobban megússza nem játszik semmivel
Elöre is köszönöm a válaszokat -
aujjobba
addikt
QuickSync kerdes:
Van teljesitmenybeli kulonbseg h264 -> h264 iranyban, es h265 (hevc) -> h264 iranyban atalakitas soran egy Celeron G4930-ba epitett UHD610, es egy i3-be integralt UHD630 IGP kozott?
Azt mar tudom, hogy a quicksync-ert egy dedikalt mag felel, de nem talalom van-e a hardveres kodolas/dekodolas tekinteteben kulonbseg a ket CPU (es benne az IGP) kozott. -
Talala
senior tag
Sziasztok.
Adott egy sony kd-49xg9005 (dolby vision képes) készülék amin semmilyen módon nem tudok otthoni hálózaton DV tartalmat lejátszani. Egy panasonic tx-58hx830e smb megosztással vígan viszi DV-ben. Konkrétan Witcher sorozatról van szó. 2 féle verziót próbáltam.
The.Witcher.S01.2160p.NF.WEB-DL.DDP.5.1.Atmos.Dolby.Vision.SL.x265. (ez megy a panán szépen)
The.Witcher.S01.2160p. NF.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.H.265-DVT
A sony egyiket sem viszi hálózatról. Hang van, megjelenik a dolby vision felirat is a TV sarkában, de a kép nem jön meg, amikor visszalépek a lejátszásból egy pillanatra felvillan 1-1 képkocka idejéra a kép, de ennyi. Gyári médialejátszón keresztül smb, upnp megosztással sem viszi. Plex app és kodi app kép nélkül csak.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? -
venom8888
őstag
Letoltottem a Star Trek-et Star.Trek.2009.UHD.BluRay.2160p.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC
Es Pattog a hang a hangszorokbol, Z906. Valamint a Mediaplayer Classicnal nem akar a 5.1 ben szolni, csak VLC ben.
-
Atomgeszi
nagyúr
Linux-ra van valami ajánlott lejátszó, ami 24p képes is?
-
venom8888
őstag
Koszonom a valaszokat
-
zmav
csendes tag
Kipróbáltam, hogy a laptopot rákötöm a TV-re, intel uhd 630 + gtx 1650 vga , 16gb ram, i7 9750h és mégis, a hdr ki van szürkítve, ez miért lehet? Uhd felbontásnál 29hz-re rakja és 30hz a max.
Asztali gép az csak gtx 750ti, de még annál is megjelenik a HDR, igaz bekapcsolni nem lehet(bekapcsolásnál egyből visszaugrik ki-re, de ez oké, a kártya kevés hozzá) -
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31822 üzenetére
"Mit jelent, mit erzekelek ezekbol az ertekekbol?"
Ez a kérdés értelmezhetetlen. Ha megnézted őket és nem érzékeltél semmit, akkor semmit nem érzékelsz az értékekből. Ne mások mondják már meg, hogy neked mit kéne érzékelned, mert minden ember más és ami egy emberre vonatkozik az nem feltétlen vonatkozik rád
-
Rp526
aktív tag
válasz
venom8888 #31822 üzenetére
A bitráta a film minőségére utal. Adott egység alatt mennyi képinformációt kapsz. Olyasmi, mint a sávszél mondjuk. A Netflix 4k bitrátája pl 16 mega. Egy BR lemez 4K HDR-je 70-90 is lehet. Ezek átlagos értékek, egyes jelenetekben kevesebb, más jelenetekben több. Egy szóval, ha a bitráta magasabb, jobb minőséget kapsz. Végletekig leegyszerűsítve majdnem olyan mint a felbontás. Ha esetleg audioban ismeretesebb vagy ott pl az mp3 320-as volt max, míg egy audió cd vagy flac általában 1400 körül van, vagy magasabb.
-
venom8888
őstag
Hello. Nezegetem a filmek infojat, es es mind a 2 film 4k es 23 fps , de egyik bitrataja 33 , a masik 53, ennek van jelentosege? Mit jelent, mit erzekelek ezekbol az ertekekbol?
-
Falcon75
tag
A KODI-nál egy csómó beállítást el kell végezni hogy vigye a 4k filmeket :kép ill.hangbeállítások.....
Nálam se jó teljesen ,valószínüleg a proceszorom már öregecske.2017 es Kaby Lake.win 10 friss a driver is friss.
Hiába ez van.Ha a hardver kevés nincs mit tenni.Ja a tv lejátsza frankón.... -
sanyi0627
senior tag
-
zmav
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Android Tv-m (TCL C715) amin többnyire külső usb-ről nézek filmeket. A problémám, hogy a saját lejátszója nagyon béna, nem lehet semmit állítani, hang/feliratsávnál is csak hang1,felirat1, stb. nem írja ki hogy hun5.1,magyar stb. a tényleges neveket. Ha meg mediaszerverről próbálok lejátszani a legtöbb filmet nem lehet pörgetni, megállítani se.
Letöltöttem a KODI-t, annak tetszik a kezelőfelülete, de amit a beépített lejátszó simán visz UHD filmeket, a kodival akadoznak. Ugyan így igaz VLC, stb. többel is próbáltam, ha nem a saját lejátszót használom akkor akadoznak az uhd tartalmak.
Rendszer frissítésnél azt írja nincs frissítés.
Lehet erre valami megoldás? -
Falcon75
tag
zidoo z9x
Processzor: Realtek 1296 Quad-core 64 A53 processor, 2GB memória, 16GB eMMC
Hdr10, Hdr+, Dolby Vision
i3 7100u
-
Falcon75
tag
Akkor mondanám hogy ha letöltöm a 4k youtube videót akkor a KODI lejátsza akadozásmentesen a videót, de a böngészőben a youtube 4k lassan tölt és közben akadozik. Akkor ez mitől van? Nem a youtube bal van gond?
-
PuMbA
titán
válasz
Falcon75 #31804 üzenetére
Nem. Ha 2 lejátszó nem játssza le, akkor nem a lejátszó a baj, főleg, hogy fagy a géped
Ilyen nincs, hogy egy videó lejátszó lefagy egy működő, jól karbantartott gépen.
Ja, de elég baj, hiszen a VLC pont ugyanolyan lejátszó, mint a többi. Az, hogy lefagy jelzi, hogy valami nagyon nincs rendben a videókártya drivereddel. Én kiszálltam a megoldás keresésből, mert 5000 oka lehet egy ilyen gépen. Ezért sem ajánlom a PC-ket lejátszásra, én sem használom, nem véletlenül. Nincs időm szórakozni velük
-
Falcon75
tag
https://www.5kplayer.com/video-music-player/paper-hardware-acceleration-vs-software-decoding.htm
Ez vajon jó megoldás lehet?
-
PuMbA
titán
válasz
Falcon75 #31800 üzenetére
Akkor ott valami baj van a gépeddel. Egyrészt a fagyás már óriási bajt jelez, másrészt a böngészőben is jól kellene mennie a YouTube 4K-nak.
Szoftveres oldalról kéne rendbe rázni egy újratelepítéssel. Hivatalos Microsoft honlapról leszedve a legfrissebb, 2021 májusi Windows 10, minden driverből legújabb stb.
(Dolby Atmos-szal ne foglalkozz, ha nincs legalább fél milliós hangrendszered. Ha pedig van, akkor meg egy hálózatról is lejátszani képes 4K Blu-ray lejátszó alap, mert a PC-s 4K HDR lejátszás úgy, ahogy van sz*r.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest