Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACR911
csendes tag
válasz
szivacs1987 #30996 üzenetére
Egy modern HDD sebessége akár 150 MB/s is lehet a lemez elején és 70 MB/s a lemez végén.
Egy modern SSD sebessége könnyen elérheti az 550 MB/s-ot is.
Az USB 2.0 sebessége 60 MB/s.
Az USB 3.0 sebessége 300 MB/s környéke, vagy ennél feljebb akár 625 MB/s-ig.
Nos az én tavaly vásárolt 2019-es gyártású LG tévémen 0, azaz NULLA db USB 3.0 port van, ellenben van kettő darab USB port (remélem USB 2.0).
Hiába vennék tehát SSD-t, azt USB 3.0 nélkül nem tudom kihasználni.
Azt viszont nem tudom, hogy egy 4K-s film mennyi adatot küld át a 150MB/s-el pörgő merevlemezről a 60MB/s-es USB-n át a TV-be. Mert ha annyi adatot küld át, hogy a méret miatt 70MB/s-nek kellene beérkeznie a TV-be hogy az tökéletes képet adjon, de a 60MB/s-es USB kevesebb érkezik be, akkor ez képminőség romlást eredményez-e.
Mekkora tehát a 4K-s filmeknél ez a másodpercenként betöltendő adatmennyiség? -
szivacs1987
aktív tag
A probléma szerintem, hogy a TV-ken inkább csak usb2 van.
Az SSD írással kapcsolatban én is utánaolvasgattam egy kicsit, és rájöttem, hogy semmi aggódnivaló nincs, hogy hogyan és mire használod az ssd-t.
A 250GB-os bír rossz esetben 700TB írást.
Ha naponta a teljes SSD-t újraírod, akkor 2800napba(7,5 év) telne bele a 700TB ráírt mennyiség elérése.
Ha nézünk egy kicsit reálisabb adatmennyiséget, pl 120GB/nap írást, akkor már 15évig bírja az SSD. -
-
ACR911
csendes tag
válasz
solfilo #30962 üzenetére
"pc-re leszedve kiteheted külső HDD-re, rádugni a tv-re, a tv lejátszója elég sok formátumot le tud játszani, de nem mindent"
Külső HDD-t vagy külső SSD javasolsz a 4K filmekhez? Nyilván olcsóbb a HDD-ből nagyot venni, de az USB 2.0 átvitellel érdemes-e inkább SSD-re beruházni?
-
PuMbA
titán
válasz
bigmirror #30989 üzenetére
"Ha jól értem a GT 1030 Nvidia szoftverében állítsam 24 Hz-re a Tv-felé kimenő HDMI jelet"
Ilyen nincs írva sehol, az van írva, hogy 60Hz
A madVR-ben kell ezt megadni, ahogy a leírás végén van.
" és akkor csinál a filmnél 120 Hz-et?"
Ha bekapcsolod a TV ezen funkcióját, akkor csinál.
-
PuMbA
titán
válasz
bigmirror #30985 üzenetére
"Azt szeretném megkérdezni, hogy a GT 1030 60Hz HDMI videó kimeneti jelből tud-e a tv 120 HZ-et csinálni, vagy 120 Hz-es videokártya kell hozzá."
Tud, de az megjelenítési idő növekedéssel jár, tehát csak videóknál alkalmazható, játékoknál nem. Videóknál pedig az összefoglalóban lévő madVR beállításokat be kell állítani, hogy jól működjön, tehát 24 fps-es film esetén 24Hz-nek kell a TV fele kimennie.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A HDCP 2.2 szabvány mért kell a kábelnek?
A készüléknek kell tudni. -
bigmirror
csendes tag
Csináltam a Win7-en egy takarítást + egy rendszerviszaállítást. Újra telepítettem a "MPC-BE + madVR". Most működik és meg vagyok elégedve a 1080p film mínőségével. Remélem stabil lesz.
Ha gond lesz a Win7-tel felrakok egy 10-et.
Youtube videó teszt: Pl. Széles szinspektrumokat haszáló filmek Pl. Thor Ragnarok (2017) Movie 1080p stb.
MPC-BE-n és VLC-n videó teszt: Thor: Ragnarok 1080p stb.
Törekedtem, hogy ugyanaz legyen a tesztelés a két platformon egymás után.Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet összefoglaló 3-as pontjára.
A leírtak minden pontját be fogom állítani.Azt szeretném megkérdezni, hogy a GT 1030 60Hz HDMI videó kimeneti jelből tud-e a tv 120 HZ-et csinálni, vagy 120 Hz-es videokártya kell hozzá.
Köszönöm a segítségedet! -
bigmirror
csendes tag
Igen, a Tv-n a beállítások megegyeznek mindkét esetben.
A Youtube 4k és az 1080p videók számítógépről HDMI-n keresztül gyönyörű mínőségűek
Tv gyári beállítással, amely szintén Win7-ről jön.
Az MPC-BE-n és VLC-n jövő 1080p film gyenge mínőségű.Ez számomra azért furcsa, mert elméletileg a Youtube 1080p-nek is rossznak kéne lennie
azonos Tv beállítással.(Tavaly egy Panasonic 7-szériás Tv volt nálam kipróbálásra, ugyanezzel a konfiggal HDMI-n keresztül VLC lejátszóval Win7-tel gyönyörű képmínőséget produkált 4K-n és 1080p-n. Nem kellett hozzá madVR.)
Nem lehet. hogy a madVR-nek van valami baja a Win7-tel?
-
PuMbA
titán
válasz
bigmirror #30981 üzenetére
A TV-n a képbeállítások megegyeznek mindkét esetben? ...a probléma egyszerűbb, mint gondolnád.
Windows 7-tel mit szeretnél lassan 2021 felé közeledve?
1. már majdnem 1 éve nem támogatott 2. amikor, több, mint 10 éve megjelent, akkor nem létezett 4K és HDR, így ezek lejátszása se támogatott.
-
bigmirror
csendes tag
Sziasztok!
Sony 120 Hz 4K tv-m van.
A tv HDMI csatlakozása tudja, ha igaz a 120 Hz-t
Pc videokártya: GT 1030 2GB DDR5 Max: 60Hz
HDMI Kábel: Olcsó, Valueline High Speed HDMI Cable with Ethernet kábellel a (1080p) film képe rossz.A tv-be csatlakoztatott Pendrive-ról játszva (1080p) nagyon tetszik a kép minőségé.
Telepítettem a legújabb MPC-BE + madVR-elt de valamiért Win 7 alatt összeomlik. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a GT 1030 60Hz HDMI videó kimeneti jelből tud-e a tv 120 HZ-et csinálni, vagy 120 Hz-es videokártya kell hozzá.
Köszönöm a segítséget!
-
v3g374
tag
Bocs a kései válaszért...
Hidd el én is nagyot néztem. Igen, mindent, kivéve egyet:3. A TV-n a PC által használt HDMI porton engedélyeznünk kell a HDMI UHD Color beállítást (LG-n például HDMI ULTRA HD Deep Colour néven találjuk meg, de minden TV leírásában meg tudjuk nézni, ha nem leljük).
Hisense TV-m van, és sehol sincs ilyesmi beállítás.
-
-KP-
addikt
Üdv,
van itt köztetek olyan, aki 3gigás gtx1060-at használ madvr-el?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
ACR911 #30966 üzenetére
"Oké de ha a TV nem tud HDR10+ de veszek egy olyan médialejátszót ami tud és használom, akkor a TV is meg fogja tudni jeleníteni a képernyőjén a HDR10+ tartalmat?"
Én szüleimnek egy Tanix TX9S -t vettem,kb 11.000Ft-ért. Tettem rá Corelecet. Nekik csak 1080p-s TV-jük van ami nem tudja a HDR-t, és a 4k-t, atmost sem. Beállítottam, hogy 1080p 60Hz (nem tudja a 23,9..Hz-et) SD, sztereó jelet küldjön ki a TV-re, és ennyi. Bármilyen filmet is indítottam el, az megjelent és szólt a TV-n. Legyen az UHD HDR atmos film, vagy 360p-s valami régi sorozat. -
Rp526
aktív tag
válasz
ACR911 #30966 üzenetére
A Netflix ennyit tud, ez sosem lesz több. Ez a központi max bitráta. Hangyányit változhat kis mértékben, de ennyi. Akármivel van az app elindítva.
A mélynyomónak be kell indulnia, ez a hiba az AVR beállításaiban keresendő. A TV és a médialejátszó ebben nem sok szerepet vállal.
Esetleg ide ha leírod a típust és a jelenséget, akk lesz segítség: Házimozi belépő szinten -
ACR911
csendes tag
djnice - > Oké de ha a TV nem tud HDR10+ de veszek egy olyan médialejátszót ami tud és használom, akkor a TV is meg fogja tudni jeleníteni a képernyőjén a HDR10+ tartalmat?
Rp526 - > akkor a Netflix élményen a médiealejátszó sem segít. Marad az ncore.
X96 MAX Plus - > erre rá van írva, hogy netflix, van ilyen gomb a távirányítóján Ha ezzel nézem akkor szebb lesz a Netflix?
Nekem van régi házimozim, dts hangig tudja az erősítő a dolgát, de hiába dugom össze a TV-vel, a mélynyomó nem ad ki hangot. Gondolom ezt a problémát is megoldaná ha közéjük raknék egy médialejátszót. -
Rp526
aktív tag
válasz
solfilo #30962 üzenetére
+ pár dolog..
- a Netflix bitrátája 15Mbps (4kHDR), amitől szinte nehéz kisebb FHD filmet találni letöltő oldalakon, ha vki több száz ezret áldoz egy TVre, kb pocséklás Netflixen filmezni. Lehet, csak nem használja ki a TV korlátjait. Term nálunk keleten ott a letöltési opció, de nyugaton ehhez filmeket kell vásárolni, azokat pedig lejátszóba teszi az ember.
- ha régebbi TV-je van az embernek és házimozizik, akkor szimplán a TV nem támogatja az új hangformátumokat. HD hangok, Atmos.. stb. Ezért kellhet lejátszó + erősítő.
- arról már nem is beszélve, h milyen képjavító szolgáltatásokkal rendelkezik egy lejátszó, vagy egy PC-s program. -
-
válasz
ACR911 #30961 üzenetére
Nem teljesen világos mit szeretnél.
- ha van Netflix 4K előfizud, igen, a 4K tv appja vinni fogja
- ugyanígy ha van ilyen előfizud s van PlayReady 3.0 képes GPU a gépedben, akkor azon keresztül is nézheted a Netflixet, a képet kell valahogy a tv-re juttatni.
- pc-re leszedve kiteheted külső HDD-re, rádugni a tv-re, a tv lejátszója elég sok formátumot le tud játszani, de nem mindent
- ha nem túl régi az a gép, akkor leszeded a filmet, a gépen játszod le, HDMI-vel meg kiküldöd a képet a tv-re (összefoglalót olvasd el ez esetben)
- kábel helyett lehet pl valamilyen wifin keresztül működő megoldással is a tv-re küldeni az anyagot, pl Plexxel,nem tudom 4K estében is megy e, sosem próbáltam, csak fullHD-val.megnéztem az összefoglalót, megy a 4K.
- lehet van még valami, nekem most ennyi jutott eszembe -
ACR911
csendes tag
válasz
solfilo #30960 üzenetére
De most komolyan. Ennyi az egész, ahogy leírtam. Ehhez képest több forumon megy az érthetetlen beszéd mindenféle speciális kütyü speciális tudásáról. Rákerestem google-ön: "miért vesz az ember asztal médialejátszót" - nincs egy értelmes válasz. Régi "nem okos" Full HD Tv-k felokosítása egy ilyen cél, azt láltam.
-
ACR911
csendes tag
Most akkor vettem egy 4K-s TV-t (LG 60UM7100PLB ), benyomom a Netflixet és nézem a 4K-s tartalmat, nem? Vagy leszedem a régi PC-re a 100 gigás 4K-s filmet Ncore-ról, felrakom egy külső HHD-re, azt hozzádugom a TV-hez, és nézem a filmet?
Vagy NEM? -
TeeJay
félisten
válasz
v3g374 #30955 üzenetére
nekem 10dollár volt Aliról a UGREEN HDMI2.0 sima 3méteres kábel és gyönyörűen viszi
Van egy fullHD Monitorom a másik kimeneten, HDMI-re dugtam a TV-t
benyomtam HDMI2-es porton a HDMI ULTRA HD Deep Color módot (TV beállításoknál)
nVidia vezérlőpultban beállítottam mindkét kijelzőt
monitor fullHD 75Hz
TV 3840x2160 60Hz
mindkettőre nVidia színbeállítások alul és
32bit valamint kimeneti dinamika tartomány : teljes
Ennyi persze legújabb nVidia driver legyen fent ne ezer évesMPC-BE legújabb + madVR legújabb, az összefoglaló alapján beállítva és eddig mindent vitt mint a huzat
még a Gemini Man HFR HEVC Remuxot is simánHDR filmnél a TV vált HDR módra, ott az eredetit állítottam a magam izlésére
sima filmnél meg szakértői mód sötét szoba és tökéletes minden film -
PuMbA
titán
válasz
v3g374 #30955 üzenetére
"4096-ban csak 30Hz-et tudja, viszont sokkal élesebb a kép, 3840-ben nem jó a kép, de megy a 60hz."
Mivel minden TV panelja 3840x2160 felbontású, ezért elég furcsa lenne, ha a 4096 élesebb lenne, hiszen natívan meg se tudja jeleníteni
Az oldal tetején a téma összefoglaló szerint állítottál be mindent?
-
v3g374
tag
válasz
TeeJay #30950 üzenetére
Akkor szerintem a TV-m lesz sz@r, de azért még egyszer átfutom magam a leíráson és megnézem.
Direkt vettem 2.0b-s hdmi kábelt, ami 10k volt, de nagyon instabilan működik az egész, a videók fényerejét meg nagyon szarul adja. HDR bekapcsolva.Te 3840*2160-t vagy 4096*2160-at használod felbontásnak?
4096-ban csak 30Hz-et tudja, viszont sokkal élesebb a kép, 3840-ben nem jó a kép, de megy a 60hz.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Thunderzolee #30953 üzenetére
Ha semmit nem akarsz, csak FHD-t lejátszani madVR nélkül.. akkor kb akármelyik videokártya használtan meg fog felelni, ami nem 10+ éves
. Újanon meg bármi ami kapható kb.
Nem érdemes belemenned a madVR-ba sem másba (ami a képfeljavító algoritmusokat alkalmaz) ha eddig nem is hallottál ilyenekről, akkor vszínüleg nem is kell ezzel foglalkoznod.
Amennyiben érdekelne itt egy link a kb működéséről, beállításairól. -
Mihez kellenek ezek a képjavítások?
Azért tértem át az mkv-król a BD25-re, mert egy jó ideje az 1080-as mkv-k mérete is sokszor megközelíti a 25gigát, akkor meg már minek válasszam a tömörített változatokat, végülis tárhely nem gond, max időnként nagyobb merevlemezekre váltok, ha már fogyóban a tárhely.
Lejátszónak meg 100 éve' az MPC-HC-t használom én is, azt gondoltam, az úgyis automatikusan a legjobban játssza le, vagy valamit állítani kellene benne?
Bocs a lame kérdésekért, más a "szakterületem", nem ez; nincs valami írás ehhez, ahol össze vannak ezek foglalva? Lehet egyszerűbb lenne elolvasnom, mint itt kérdezgetek.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Thunderzolee #30951 üzenetére
Szia,
pont most volt válasz: #30945
Ezután a te döntésed mennyire akarsz belemenni a dolgokba, milyen algoritmusokat akarsz használni stb. Nyilván a legolcsóbb kártya szerényebben működik a drágább többet elbír. FHD-hoz is lehet használni nagyon erős kártyát.. de ha semmi képjavítást nem használsz.. akk egy integrált VGA is elviszi a filmet.. szóval nehéz így belőni, hogy hol van számodra a határ. -
Üdv!
Elolvastam az első hsz-t.
Mintha régebben lett volna a Full HD filmekhez is egy ugyanilyen topic.
Ha csak Full HD (1920×1080) filmeket néznék (BD25-öket szoktam), ahhoz milyen VGA-t vegyek?
G41-es lapot használtam eddig (E8500-ös Core 2 CPU-val) , illetve az integrált Inteles G41-es chipset IGP-jét (GMA X4500MHD), de kellene csinálnom egy másik gépet egy másik TV-hez, és van egy Sandys lapom, amin nincs képkimenet, így mindenképpen kell hozzá VGA-t vennem.
Bármilyen passzív kártya megfelel, vagy Full HD-hoz is vegyek minimum 1030-ast?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest