- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Azon túl amik az összefoglalóban vannak leírások, beállítások, hogyan lehet még szebbé varázsolni a képet ( aránylag jo gépem van igy ki szeretném próbálni mi a max
) ?
Visszaolvastam pár oldalt, láttam erről vitát is, de azért mégis izgatja a fantàziàm.. Megköszönném ha valaki tudna linkelni részletes leírást.
-
-
Sziasztok!
Most vettem egy LG B9 oled tv-t. Gépről szoktam filmezni. Jelenleg GTX 1070 kártyám van ami 2.0 HDMI kimenet van ha minden igaz. Nyugodtan vehetek HDMI 2.1 hozzá? Bocsi ha nagyon amatör a kérdés
-
TeeJay
félisten
válasz
SunMount3r #30839 üzenetére
Anélkül is megy a játék, mi köze hozzá?
CS:GO, Desperados 3 meg pár játékot nyomatok és teljesen jól megy
csak drivert teszem fel ne kavarjon be semmi más -
Menotti
aktív tag
Pár hónapos friss Windows 10 van fent.Hardv.gyors.ok.Experience fent van ,akkor azt legyalulom(ha muszály,meg ha tudom:-)
Az a furcsa,hogy amig az Mpc-hc-nak nem mutatom meg a madvr-t addig teljesen normális a proci és a gpu terhelés is a Gemini Man alatt,nyilván hdr nélkül ilyenkor.
Holnap irok % értéket is.(Most a párom teniszt néz a nagy Tvn:-) -
TeeJay
félisten
válasz
SunMount3r #30837 üzenetére
Én még fel sem telepítem soha csak a driver megy semmi más
MPC-BE + madVR alatt nekem a 2160p filmet fullHD monitoron 40% GPU-val vitte simán a GT1030 -
Calogero
addikt
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok.
Az összefoglalóban leírtak alapján vettem egy Gigabyte Gt1030 videó kártyát Programokat feltelepítettem , beállítottam ahogy kell.De ,ha 4k hdr filmet nézek a gpu kb.85% terheltséget mutat,(már ezt is sokallom,bár a kép éppen nézhető) a 60fps 4k hdr filmmel meg gyakorlatilag már nézhetettlen annyira szaggat.(gpu 99-100%)
Alaplap:A88M-G/3.1 Cpu:A10-7870.
Ötletek? -
SunMount3r
nagyúr
Azt nem tudja valaki, hogy MPCHC alatt a PGS sup feliratok pozícióját lehet e valahogy állítani? Az "Override Placement" opció nem működik nálam a PGS-ekkel. Akár másik filterrel, vagy valami segéd progival? Az MPCHC-BE sem tudja pl.?
És a másik, hogy a felirat pozíció állításra (feljebb-lejjebb) lehet valahogy billentyűket hozzárendelni? Az Options-ben a Keys alatt néztem, de ott nincs erről bejegyzés.
(A doom9-en meg a friss reg után, most még 5 napot kell várnom, hogy posztolhassak és megkérdezzem).
-
Rp526
aktív tag
válasz
Exodius #30824 üzenetére
Komolyan válaszoltam. Am is lehetetlen így a madVR-t kategorizálni. Meg tud fingatni az algoritmusaival egy 300e Ftos videókártyát is. Szerinted ha a GPU kétszer annyiba kerül mint az egész TV?
Másrészt ezt százalékban kifejezni lehetetlen. Rengeteg beállítás van.
Azt tudom, h a 300k-s Tvmnek szarabb képet ad a lejátszója, mint a MadVR beállításaim és nem a csúcsot használom.
Az más kérdés, h nemzetközi fórumokon a MadVR-t első sorban projektoroknál tarják fontosnak, ahol hatalmas a kép. És 55-65" alatti TVknél egy streamer eszköz is hasonló minőséget tud.. Persze ezt idézőjelbe téve.. "hasonló".
Szal igen.. egy 150k-s TV lejátszója nem közelíti meg a MadVR-t.. esetleg akkor ha nagyon buta GPU-val van hajtva, de aki MadVRozik és beleássa magát, annak általában már nem ilyen van.
Arról nem is beszélve, h most a 150e Ftos TV mondjuk 50 colnál nézve alig több, mint a belépő szint. -
Atis45
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Megpróbálok még olvasgatni, és ha valamit nem értek, majd akkor még kérdezek. -
PuMbA
titán
válasz
Atis45 #30821 üzenetére
1. videó: ez egy dokumentumfilm, szóval a lehető legjobb képminőségre mennek és nincsenek speciális effektek. Másrészt a valóságban nem ilyen színes semmi, szóval túlszínesítették a dolgot.
2. videó: ez nem valami jó minőség. Az ég pl. eléggé ki van égve, egy filmben ez sokkal jobban van megoldva.Ezeknél van jobb képminőségű film is: pl. Blade Runner 2049, Dunkirk.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Exodius #30818 üzenetére
Szerintem fordítva kellene feltenni a kérdést.. mennyire van lemaradva a TV lejátszója..
(#30819) Calogero TeeJay (#30817)
A Planet Earth II teljesen az az élmény, amire vágysz szerintem is. Film sosem fog olyat mutatni a rengeteg filter miatt. Életemben nem láttam még olyan szép felvételeket, mint abban. Minden része egy órás demóanyag kb. -
Exodius
őstag
Skacok!
Az madVR mennyire lehet lemaradva mondjuk egy 150K-ba kerülő 4K TV-be épített felkonvertáló processzortól?
%-ban mondjuk? -
TeeJay
félisten
válasz
Atis45 #30815 üzenetére
Azt vágod hogy van FAKE meg REAL 4K Film
Próbálkozz ezekkel -->
1917
Allied
Fury
Saving private Ryan
Lucy
Passengers
Forrest Gump
Schindlers List
InceptionTesztnek jók lesznek és állítsd be a HDR beállításokat is mivel azokra nem az általános beállításod fog vonatkozni majd meglátod
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LG 50UK6500 tv-m, és a youtube-n nézett 4k tartalmak sokkal szebbnek (élesebbnek, színesebbnek) tünnek, mint a torrentről letöltött, külső vinyóról lejátszott 4k-s filmek. Természetesen ugyan azokkal a képbeállításokkal. Ez miért van?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
thomasrc
tag
válasz
TeeJay #30799 üzenetére
srt-hez teljesen jó a beépített sub filter.
A felirattal kapcsolatban ezeket a beállításokat nézd át, ha ki akarod maxolni a lejátszó tudását
:
https://imgur.com/a/2DlY52PA képeken az én beállításaim vannak, nem muszáj lemásolni, bekereteztem a fontosabb dolgokat.
A LAV Splitternél a hangsáv és feliratsáv kiválasztását érdemes bekonfigurálni, akkor azt sem kell manuálisan kiválasztani mindig.
Segítséget itt találsz hozzá, de szívesen elmagyarázom a képen láthatóakat én is, ha gondolod (neked biztosan nem lesznek jók ezek a beállítások).
A madvr-ben a zoom control azért fontos, mert ha 21:9-es filmnél fekete sáv van alul-felül, akkor az mpc oda fogja tenni a feliratot, a madvr viszont a képen látható beállításokkal átmozgatja a tényleges képre, így nem kell manuálisan állítgatni a tartalomhoz a felirat pozícióját. Egyetlen bökkenő van, amire még én is szeretnék megoldást találni, hogy imax filmeknél ez nem működik az ugráló kép miatt (pontosabban ezért, mert azoknál a filmeknél a film része a fekete sáv)...
-
ozzy711
őstag
Fekvő házban lesz, a teteje, minden "melegedő" alkatrész felett lyukacsos tetővel. Most is így van egy Gt1030-al, simán működik venti nélkül ( zavar a hangja
). Egy J3455-ös alaplappal megy jelenleg, így a proci nem melegszik igazán ( 50-55 fok a max ).
Igazából a teljesítmény-többletre lettem volna kíváncsi, hogy elviekbe foglalkozzak-e vele.
Csak htpc-nek használnám, ahogy eddig is. -
TeeJay
félisten
válasz
ozzy711 #30805 üzenetére
Nekem egy MSI GT1030 van a gépben és a gyári ventilátort lekaptam róla a helyére vettem egy Arctic F9 silent ventilátort és gyakorlati játék alatt sem éri el az 50 fokot miközben tényleg nem lehet hallani hogy megy. Ez amit linkeltél simán 90 fokot eléri ha hajtod és nem szellőzik a házad, márpedig ha a házadat szellőztetni akarod kell bele ventilátor...
-
PuMbA
titán
válasz
ozzy711 #30805 üzenetére
75W-ot sehogy se passziválsz le. Ez a kártya minimum 90 fokos lehet terhelés alatt
A ventikkel egyébként semmi baj. Egy 12 vagy 14 centis 300RPM-en forgó venti hangtalan és legalább nem lesz kazánház meleg az egész PC-ben, ami ugyanúgy nem egészséges az alkatrészeknek. Az én PC-mben 5 db ilyen lassan forgó venti van, hangtalan, és 40-50 fok fölé nem megy semmi. Kis terhelésnél még 30-35 fokos minden.
-
ozzy711
őstag
válasz
belashx #30802 üzenetére
Nekem is lila volt a hdr-es film, a fentebb ecsetelt hiba miatt. Még nem jött meg az új kábel, de remélem csak az miatt. ( 4K 60 hz-et sem enged beállítani egyébként. )
Más: megjelent egy újabb passzív Nvidia: [link]
A szakikat kérdezem, érdemes-e erre leváltani a GT1030-at?
AMD nem oké, mert nem láttam benne passzívat, a venti meg kizáró ok a pc-mben. -
belashx
senior tag
válasz
Vhiktor #30803 üzenetére
Nálam nem volt váltogatva. Múlt héten(vagy előtte) beállítgattam mindent. Tv-t nem áramtalanítottam.
Amúgy nem tudom, videókártya hibásodhat-e meg úhy, hogy csak HDR módban, csak RGB színtérrel nem jó. Kábelt is néztem, nincs-e megtörve, dugdostam, szóval azzal se lehet baj.
Egyébként a gpu ventije még az asztalon matatva is be-bekapcsolgat, ami zavaró, hiába volt alulfeszelve. Ennyire leterheli a 4k?
-
belashx
senior tag
válasz
Vhiktor #30801 üzenetére
Windows HDR bekapcsolasnál az egész asztal lila volt, nem csak a film.
Nem tudom az okát, talán a videókártya viccelt meg, mert nem változott semmi, egyik napról a másikra.(pl. frissítés)
Most épp örülök, de, ha ma is ezt csinálja este, akkor a GPU az első számú gyanúsítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest