Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz
gorbep #22942 üzenetére
Nem, a 7870 sosem volt csúcskártya, még csak megközelítőleg sem, ez egy középkategóriás VGA, ami ma R9 270X/370 néven kapsz meg.
A Dmitri-nek nem kell nagyon erős VGA, erre bizonyíték, hogy még a notimban lévő 6 éves Radeon 5470M-es VGA-val is gond nélkül ment, bár igaz, hogy ez kis 64 bites VGA csak 720p-ket tudott számolni az interpolációhoz DXVA mellett (UVD motor fele a DXVA-ért, míg a GPU általános feldolgozói az interpolált képkockák számításáért felelnek).A GT520-al is működik a Dmitri, csak kisebb felbontást és bitrátát kell vele etetni. VGA ajánláshoz szerintem inkább a fejlesztőt kéne kérdezni, mert ismerem a kódot, nem tudom, hogy adott felbontáshoz milyen architektúra/VGA modell ajánlott. Legfeljebb tégy egy próbát a 30 napos próbaverzióval és akkor látni fogod, hogy mennyire elég a GT520. Ha feltételezzük, hogy a Filter OpenCL-ben van írva (nagy rá a valószínűség), akkor inkább a GCN Radeonok vannak előnyben. Amúgy ha az adott VGA gyenge a videóhoz, akkor a Filter automatikusan visszavesz a minőségből, hogy tartani tudja a 60 FPS-t.
Na igen, azt az előző hozzászólásból kifelejtettem, hogy a DmitriRender támogatja a H.265-t(HEVC), a MadVR-t és nem utolsó sorban a 4K-t is.
Most kíváncsiságból megnéztem egy 4K demót és a 7870 azt is bírja Dmitri alatt, így szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy elég baráti VGA igénye van. Érdemes olyan VGA-t nézni, ahol a dedikált multimédia motorok nagyon fejlettek, hogy a lehető legtöbb esetben segítsenek a CPU-nak. Ebből a szempontból a GM206-os GPU köré épülő VGA-k nagyon jók. 48k pénzért már lehet kapni Geforce 950-est, ami hardveres gyorsítja a 4k-t és a HEVC-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése