Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Addor
tag
honnan lehetne letölteni eredeti br samplékat?..csakhogy 1álltalán láthassam a különbséget a rippekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
-
bigga
aktív tag
Hi! A segítségetek szeretném kérni: Full HD tv-n néznék filmeket, de sehogy nem megy normálisan egy 4600+os x2-n meg egy 8800gt-n 2 giga rammal. Mármint egy film alatt amikor beszaggat (mert a részletesebb világosabb részeken szokott), akkor a hang is elcsúszik, aztán nehezen talál vissza. 4-5ször egy film alatt azért ez zavaró.
Lejátszó KMplayer, codec meg cccp, ffdshow, avccore.
720p fullon megy semmi csúszás...
Mihez kezdjek (kevés lenne a prockó)?[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Hát az MKV-nál nem tudom, hogy hogyan megy, de "annó" amikor magam csináltam a kéthangsávos XVID-es AVI-kat akkor ezt az újratömörítés nélkül sehogyse...
Szerintem nincs ez másként az MKV-nál sem...
Namost nem értem, hogy miért is nem jó az ha szabadon állítgathatod a felirat pozicióját és színét?
-
Badb0y
addikt
Hogyan lehet ráégetni feliratot mkv fájlra gyors megoldással, hogy a videót ne tömörítse újra?
-
Sedwick26
tag
Ha nem engedélyeztem a TV -t, akkor tökéletes volt MPC ch val is, amint ráraktam a HDMI kimenetre a plazmát visszaugrott, és levágott részeket.
Egyébként hogy kinek milyen problémája volt/van a beállításokkal, hát....nem véletlenül hívjuk sokan ÁMÍTÓGÉPEKNEK a mára már nélkülözhetetlen gépeinket.
A lényeg az, hogy így, vagy úgy de menjen tökéletesen....nem így van???? -
rrbm
csendes tag
hello
a 720p HDTV sorozatok hangja 5.1?
-
Sedwick26
tag
Sullivan!!!!!
Köszönöm hogy leírtad a beállításokat, nekem bejött.
Eddig MPC CH-al próbáltam sok beállítással, de mindig levágott részeket
(HDMI DVI kábellel is). A KMPlayerrel igaz használja a CPU-t rendesen 40-70 % ig ( 5000+ AMD), míg a MPC ben 3-4 % on volt, de kirakja normálisan plazmára, monitorra, az angol DTS sem szaggat,( és természetesen szebb a kezelő felület, bár ez már csak plusz pont) tehát végeredményben remek! A HD 2600XT-t kb 5-10% on jár közben.
Még egyszer köszönöm !!!
-
szmissz
senior tag
-
mr.andyou
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kezdő vagyok még ezen a téren.
Szóval: PC-ről szereték HD-s filmeket nézni fullhd-s TV-n, DVI-HDMI átalakító kábellel. Próbáltam is már, a 720p-s filmeket remekül viszi, de az 1080p-asakat nézhetetlenül szaggatja. Semmilyen kodek pack nincs a gépemen, KMPlayerrel játszottam le az mkv-kat.A gépem: P4 2.6 GHz, 1GB RAM, ATI Radeon 9600 X1050
Mit ajánlotok, amivel a fullhd-kat is nézhetném?
Előre is köszönöm!
-
FefeeX
veterán
válasz
Sedwick26 #1471 üzenetére
Nem tom, mindenképpen ajánlom először a HDMI-t, addig igazából tök felesleges aggódni
Vagy minimum a DSUB kábelt (tudtommal minden plazmán van DSUB). Az sincs olyan mint a HDMI de már majdnem... Azt azért huzogatja-tologatja, HDMI-n meg kiküldöm a jelet az olyan is lesz...
-
ArGab
őstag
válasz
szmissz #1464 üzenetére
XP alatt is elérhető az EVR, csak .NET 3.0 vagy újabb keretrendszert kell telepíteni. DXVA nem lesz, felirat így lesz, viszont vannak anomáliák sajnos. Pl. 29.97 fps-t vagy 1080-as képet nekem egyszerűen nem tud megjeleníteni, előbbinél 26 fps körül van a top ami kimegy, utóbbinál 15 körül. Viszont a frissebb .NET nálam jelentős javulásokat okozott a VMR9-nél is, szóval próbaképp ajánlom a feltelepítést.
-
FefeeX
veterán
-
szmissz
senior tag
Overlayben nekem nem nagyon látszik a felirat... amikor be akarom tölteni, felugrik egy ablak, hogy válasszak másik render módot.
Továbbá azt mondják, hogy a képminősége sem a legjobb.
A normál VMR9 mi? Hát a render módoknál van felsorolva, VMR9 Renderless.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sedwick26
tag
Sziasztok!
Vettünk egy plazmát, és még nincs DVI-HDMI kábel (idővel pótolom) így S-videoval van összekötve egyenlőre a Pc vel. Ha jól tudom, erősítsétek meg ha így van, az S-video kábel nem képes átvinni a 720p-t sem. Azonban lenne egy olyan kérdésem, hogy a MPC HC-t nem rakja ki a TV re cinema módban, és sehogy sem...miért nem? Minden mást, a média player-, power DVD-s cuccokat igen. A beállításokkal nincs bajom, ill. annyi hogy angol DTS 1.5 ös kódolásut szaggatva adja le -de ez végül is számomra egyenlőre mind1.
Köszönöm előre is. -
FefeeX
veterán
válasz
#67688960 #1453 üzenetére
Szerintem meg rossz médiát használ, ha nem megy a DXVA. Kockásodás szerintem egyértelműen driver-hiba... Igazából úgy veszem észre, az utolsó normális driver HD3xxx kártyákra a 8.8-8.9 közül volt valamelyik... Azóta énis csak szívok, előtte meg minden jó volt - csak időm lenne próbálgatni, de sajna munka után nem vágyom ennyi szopásra...
-
szmissz
senior tag
válasz
iMaverick #1447 üzenetére
Az a gond, hogy VMR9 renderless beállítással kockásodik és beakad pár másodperc sima lejátszás után, márpedig felirat csak ezzel a beállítással lenne.
Ha az átfedéses módot használom, akkor megy simán minden ami helyesen van kódolva, de nincs felirat.
VMR9 Direct3D full screen módban ugyan van felirat, de láthatatlan menüből kell kiválasztani, ugyanis ezzel a beállítással nem enged ablakokat használni. Hihetetlenül kényelmetlen a dolog.
Sürgős segítség kellene, mert talán ma még vissza tudom vinni a videókarit, 3 napon belül vagyok, de akkor komplett gépet kell cserélnem C2Duo alapon, amit nem szeretnék.
Tehát VMR9 kockásodás a fő gond.
-
törölt tag
-
Yahhher
aktív tag
válasz
Komplikato #1451 üzenetére
Igazából nem hallottam olyanról, amit ne vitt volna, néhány mkv-s videónál előfordult kockásodás, minimális mértékben, és ideig. De nem tudom miért, pc-n nem lettek tesztelve.
-
Yahhher
aktív tag
válasz
Komplikato #1448 üzenetére
Szia.
Viszi az 1080p-ket is.
Üdv Y.
-
Komplikato
veterán
Van valakinek Western Digital (aka WD) Média Box (Media Player WDAVP00BE)???
Igaz vagy sem, hhogy H.264-et max. 720p-ben tudja? Csak mert a gyártó ad egy felsorolást a támogatott kódekekről és felbontásokról, de szóval nem írja melyik melyikhez tartozik ...(A topik címéhez: Azért HD film az nagyon nem egyenlő MKV-val, és nem csak azért, mert MKV csak egy konténer, hanem mert létezik ám gyári HD film, meg Quiktime (H.264), és MPeg2, nem beszélve a DivX6 vagy WMV9-ről.)
-
iMaverick
addikt
válasz
szmissz #1443 üzenetére
szmissz: először én az MPC HC-ben filmlejátszás közben megnézném a FILTERS/MPC Videodec filtert... Akkor van gond, ha a DXVA MODE-ra azt írja, hogy NOT USING DXVA...
Nem minden filmet kódolnak le helyesen. Ilyenkor sajnos marad a vadászat egy másik release-re... Én már egy ideje ezt csinálom, bár a gép elbírná a szoftveres dekódolást is, mégis úgy vagyok vele, hogy ha már ott ácsorog a VGA a gépben, akkor legyen már kihasználva, nem?
-
NO-MOO
csendes tag
-
NO-MOO
csendes tag
üdv!
a kérdésem az lenne, hogy mikor a MPC-HCben teljes képernyőre teszem az 1080as filmet, miért nem látszik semmi?? csak egy fekete paca van és semmi más. KM-nél is ugyanez volt. MPC-nél ha szét van húzva látszódik de teljesen nem.
tudna valaki esetleg segíteni?
thx -
szmissz
senior tag
Sziasztok! Hiába olvasok vissza, csak összekavarodok.
Vettem a gépembe egy Asus 3650-es AGP-s Radeon-t, mert ugye van benne hardveres h264 dekóder.
Azért vettem, hogy menjenek az 1080p-s filmek is, amik eddig nézhetetlenül szaggatnak.
Most minden ugyanolyan szar, mint eddig, KMPlayerrel és MPC-HC-vel próbálom.
A gépem 3200+ Barton, teljesen esélytelen lenne a dolog? Mintha nem is foglalkozna a GPU gyorsítással.
Nagyon kérem mondjatok valamit, mert még vissza tudom talán vinni a kártyát, mert csak ezért vettem.
-
csizzah
aktív tag
Sziasztok,
MKV fileok lejátszásával kapcsolatban lenne egy kis problémám, windows media player 10-et használok, coreavc, haali media splitter, és codec pack all in one vannak feltelepítve, minden tökéletesen működik, a 720p és 1080p-s mkv filmek is tökéletesen futnak, egy problémám van hogy nem tudok hangsávot váltani, illetve tudok, csak ha megteszem rögön lefagy a lejátszás. Alapértelmezettben az angol hangsáv van beállítva a lejátszóban de menet közben nem tudom magyarra átkapcsolni, ha átállítom az alapértelmezett hangsávot magyarra akkor a filmek nagy része magyarul indul, viszont van pár film ami még mindig angolul, ezeket engedi magyarra váltani de ha vissza akarom kapcsolni angolra akkor ismét fagyás van.
Ennél egyszerűbben nem tudom leírni, ha van valakinek tippje mi lehet a gond legyen olyan kedves és ossza meg velem.Köszi.
-
Zirowe
nagyúr
24hz-n elvileg a 24p-nek kéne mennie.
Badogman: nézz körbe itt,a 24489. kommenttől kezdve,pont erről beszéltünk 2 napja.
Ha a tv nem támogatja a 24p üzemmódot,az ha te lerakod 24hz-re a frissítést a gépben nem lesz a 24p-vel egyenrangú,a kép olyan lesz,mintha akadozna és az egér is szaggat majd a desktopon(mert gyorsabb a frissítése,mint a 24hz).
[ Szerkesztve ]
-
Badogman
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Egy 1080p-s filmet akarok lejátszani úgy hogy számítógéből küldöm a jelet lcd tv-re DVI-HDMI kábellel. Amikor 50hz-en megy akkor minden rendben, de amikor átrakom 24hz-re akkor elkezd elcsúszni a hang. Próbáltam Kmplayer-el és MPlayer HC-val is. A gépem C2D E6320, GF9600gt, 4Gb ram. Tud valaki erre megoldást? Előre is köszi!
-
szbalogh
addikt
-
Feltettem új coreav-t, meg media player 11-et, ezt hagytam, hogy letöltse a szükséges codec-eket, és hibátlanul megy minden 720-as AC3-as film, mellette két firefox-3 ablak, foobar, meg getright, meg utorrent, meg tőzsdeprogi, meg kerio, meg msn.
Kb ennyi. Ezentúl így fogom használni. 1080-as filmet nem próbáltam, majd szedek le sample-t.
mod: így van a procim 43-60% között terhelve.[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz
szbalogh #1423 üzenetére
Sok kérdésedre néhány válasz:
Az alaplapod ati 3200 HD integrált video vezérlőt tartalmazza [GA-MA78G-DS3H], ami az [AMD] szerint támogatja az H264 kódolású videók dekódolását a DXVA 2.0 felületen keresztül. (A földfelszíni DVB-T sugárzás, a dunaHD H264 kódolású). A hardveres gyorsításhoz DXVA 2.0 szabványt támogató codec szükséges. Mivel nálam MPC-HC használatos a lejátszásra (ebben van ilyen beépített codec), ezért a Windows Media Playerhez nem tudok hozzátenni.
-
cilo9
aktív tag
Tegnap legyaktam minden kodek/lejátszót és feltettem a Haali Splittert és az MPHC-t. Beállítgattam mindent egy külföldi ajánlás szerint (Ti is linkeltétek korábban), most megy minden frankón, AC3 hangot simán a Navigate menüből átállítottam, elvileg a DXVA is be van kapcsolva az MPHC-ben.
Ezzel kapcsolatba lenne még egy kérdésem: azt, hogy megy-e a DXVA lejátszás alatt, azt hol tudom megnézni (MPHC-ben, ha egyáltalán lehet)? Mert egy 720p-s film alatt 30-40%-os volt a CPU terhelés, kiváncsi lennék, megy-e alatta.Köszönet! (mindenkinek, akik eddig is segítettek!!!)
[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
Szia!
Nekem ilyen gondom van. Ebben is van az a Haali vacak.
GA-MA78G-DS3H lapom van. A DUNA SD ("antennás HD") adásáról (Leadek 1800H tuner) felvettem tegnap a Hídembert és lejátszáskor (Windows Media Player, legújabb) igencsak eléri néha a 100%-ot a CPU kihasználtság. Jobboldalt lent az óra mellett ilyen codecek (ffdshow audio decoder és Haali media splitter) jelennek meg.
Szerintem nem a GPU dekódol nálam. Ezt hol lehet beállítani?
A fájl transport stream-ben van felvéve. Jobb lett volna program stream-ben felvenni? Ezek mire jók?
Elvileg az Mpeg-4-et kéne sz integráltnak dekódolni nem
Ja, amikor közvetlenül nézem akármelyik digitális adást akkor nem használja a CPU-t ha be van kapcsolva a tuner beállításainál a hardveres gyorsítás (kihasználtság 5-20%). Ha nincsen akkor az s olyan mint a felvettek lejátszásakor.
Hol kell beállítani a media playerben a hardveres gyorsítást? Vagy legyilkolni a codeket a gépről?
Légyszi segítsetek!
Köszi -
FefeeX
veterán
válasz
Yahhher #1415 üzenetére
Vannak, általában ezek az emberek úgy mocskolják, hogy sosem, vagy legutóbb két éve próbálták... Mióta Vistám van (64bit), nem vágyom XP-re, egyszerűen sokkal jobb a Vista. Az egyedüli hátránya hogy több memó kell neki, ha bennhagyod az Aero-t (ezért kellett 4giga ramra bővítenem
)
-
viharhozo
addikt
Nem kell ujat krealni. Az MKV kontenerformatum, azt raksz bele, amit akarsz. MKVToolnix, egyszeru es teljesen hulyebiztos.
-
cilo9
aktív tag
Most elkezdtem az utolsó ~500 hsz-t elolvasgatni. Asszem az lesz, ha haza megyek, hogy leszedek minden kodek/lejátszót a gépről, restart és felteszem csak az MPHC-t. A leírtak alapján beállítom, megpróbálom a DXVA-t is bekapcsolni és úgy megnézem. Sajna túl sok filmet most nem tudok kipróbálni, mert csak jővőre lesz meg a nagyobb HDD, 40GB-ra meg kb 2 film fér el.
És az AC3 hangot is megpróbálom "hozzárendelni", egybe tenni nem akarom, meg a helyszűke miatt se fog menni eg új mkv kreálása.Most XP SP3 van fent. Ha főleg HD filmezni akarok majd, akkor érdemes feltenni egy Vista SP1-t vagy tökmindegy?
-
FefeeX
veterán
Szerintem a procidnak bőven vinnie kell a 720p-t, nálam a notim T64 MT-37 bőven játssza az összeset, HW gyorsítás nélkül. Szóval valszeg vmi config gondod lehet... (vagy novemberi directx
)
A directX-et mindenkinek ajánlom, meg az AC3 filtert minimum, mert még a C2D E8200-am bicskája is beletört ezek nélkül 1-2 videoba... (pedig nem a proci a hibás)Belepakolás tudtommal is csak mkvmerge-el megy, viszont egyszer érdemes átmenni rajt. 20gigás film összemuxolása 500-800 sec-et vesz el kb (nálam a C2D-n)
-
p_adam
addikt
Attól hogy 720p egy film, nagy eltérések lehetnek a bitrate-ben az eltérő képarányok miatt vagy pusztán a tömörítés nagysága miatt. 1280x544-et simán lejátszik a gépem 1280x720-at viszont sehogysem bír el, egy olyan gépnek viszont simán vinnie kéne mint ami neked van.
Amivel lehet trükközi az a SuperSpeed Mode illetve a CoreAVC-ben a deblocking tiltása (bár egy kicsit rosszabb a kép tőle de lehet pont elég hogy menjen szépen) mást nem nagyon lehet csinálni szoftveresen, de asszem valahogy a hardveres gyorsítást engedélyezni lehet valami másik kodekkel.
MKVmerge-el össze lehet vonni a képet meg a hangot egy új mkv file-ba bár kicsit sok idő, de én így csináltam (de gondolom valahogy egyszerűbben is lehet)
-
FefeeX
veterán
válasz
evitiguF #1386 üzenetére
A normalizálás belepiszkál a hangba, így romlik a minősége is amikor felhangosítod... Hogy ez mennyire zavaró/észrevehető az az eredeti minőségtől és a füledtől is függ, ha nem tartod zavarónak, szerintem nyugodtan használhatod.
A helyzet az, hogy ha SPDIF-en küldöd ki a jelet, alapból az AC3 és a DTS elég hangos, nem is nyúl bele... Ha meg lebontod, igazából szerintem olyan óriási torzítást nem teszel bele...
-
Lui76
őstag
Esetleg tudja vki ,mkv-t direkt 3GP-re milyen esetleg free progival lehetne átalakítani ?
-
cilo9
aktív tag
Tiszteletem Hölgyek/Urak!
Két kérdésem lenne!
1. CoreAVC és Kmplayert használok a HD filmek lejátszásához. Van egy 720p-s mkv film, amihez külön AC3-ba van magyar hang. Betöltöttem a KMP-be az mkv majd a külsö hang hozzáadásánal az AC3 fájlt, de nem játsza le magyar hanggal csak angollal. Mit cseszek el?2. Az egyik 720p-s film tökéletesen fut a másik már időnként picit akad. Nem orbitálisan, csak látszik, hogy a gyors jeleneteknél nem reccenés mentes a dolog. Ez mitől lehet? Próbálkozzak más kombinációval (CoreAVC KMP helyett)? Ha igen tudtok javasolni valamit.
Konfigim az adatlapomon megtalálható! Vagy csak be kell állítanom valamit?Nagyon szépen köszönöm!
-
ByB
addikt
Hol tudom beállítani MPC-HC-ben, hogy mikor szkrollozok, látszódjon a bal felső sarokban hány százalékon van a hangerő?
Felraktam egy új (1.2.925) variációt és ez nem mutatja, az előző (1.1.904) mutatta, gondolom beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával