- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
Új hozzászólás Aktív témák
-
DDL
őstag
A Tag-McLaren fedőneve az audiolab-nak. Csináltak jó dolgokat, de már nem az igazi. Hiába drága.
De még egy név. Naim Audio Bővebben: link
Üdv: DDL -
Tűzkígyó
tag
Uhh ebbe télleg jól belelendültünk
))))
[Szerkesztve] -
-
kacsento
csendes tag
De azért a Creative THX azért már nagyon durva
-
kacsento
csendes tag
Számszerűleg semmit.
Egy bosszúság következményei: Geroge Lucas 1977-ben forgatta a Csillagok háborúját, az első Dolby Stereo játékfilmet. Mivel rengeteg energiát fordított a hangra, annál inkább bosszantotta, hogy a legtöbb mozi ugyan Dolby Stereo módban vetítette, de a hangminőség a gyatra hangszórók és teremakusztika miatt tönkrement. Hangmérnöke, Tomlinson Holman ezért követelményeket határozott meg a hangszórók, erősítők és a mozik akusztikája számára. Munkájának eredménye a THX rövidítést kapta. Azon moziknak, amelyek a THX logóval akarnak dicsekedni, a hangrendszerüket az előírásnak megfelelően kellett kialakítaniuk. A THX nem egy új moziszabvány, hanem arról gondoskodó szabvány, hogy a Dolby Stereo filmek jól szóljanak.
Amúgy meg szerintem csak egy jól csengő reklám,éppúgy mint az EISA. -
plukacs7
aktív tag
Csodálkozom, hogy a Rotel név nem hangzott még el
Egyébként ha lakberendező csinálja, akkor ne legyen már minden hangfalhoz külön végfok, mert kissé elrontja az összhatást, olyan lesz a kéró mint az Enterprise űrhajó vezérlőterme -
plukacs7
aktív tag
THX - elrendezés, jelzajviszony, egyéb sistergési jellemzők, frekvencia-átvitel, dinamika + utólagos feldolgozás-hegyek. Én hallottam már THX-es cuccot szarul szólni
Ja egyébként a THX nem a Lucasfilmé műr, megvette a Creative (legalábbis egy részét). Ezért pld elég olcsón vannak Creative hangfalak THX minősítéssel - a THX Multimedia minősítést pont azért találták ki, hogy ezekre a 3 centis csipogókra is rá lehessen tenni -
kacsento
csendes tag
Ha tényleg nincs max limit,akkor:
DVD : Denon DVD-A11
Processor : Aragon Stage One
Végfok : Aragon 2007
És most akciós az X-Multimedia shopban.2.6millió helyett csak 1millió.
Amúgy THX Ultra 2 minősítésű.
Front : B&W Nautilus-802
Center+Hátsó Center : B&W Nautilus-HTM-2
Surround : B&W Nautilus-804
Sub : B&W ASW-750
Durván 4.6milla -
Ne LOLozzál, hanem hallgass meg jó sok mindent, ne csak a haver cuccait.
Az, hogy Lucas mit használ, engem nem igazán hoz lázba - tény, hogy a Nautilus sorozat üt. Viszont nézz körbe:
- hangszórók. Martin-Logan, Quad ESL széria, Avantgarde Acoustics, Wilson, Genelec stúdiómonitorok
- elektronikák: Mark Levinson, Audionet, Parasound, Krell
Upsz, DDL-lel van némi átfedés
(szerk.:
nekem az álomrendszerben Martin Logan hangfalak lennének Parasound elektronikákkal, vagy egy másikban Quadok nemtudommivel... az Audionet cuccok a digitális überkivitel miatt sznobériából tetszenek, sajnos csak Chario hangfalakkal hallottam, azok meg)
-
Zoltán
őstag
Srácok-srácok elég már! Nagyon belelkesedtetek!
Azért köszönöm mindkinek mégegyszer a segítséget!
-
DDL
őstag
Kispályás banda
Hangszórók: Bővebben: link Bővebben: link Bővebben: link
Elektronikák: Bővebben: link Bővebben: link
Magyarországi forgalmazók: Bővebben: link Bővebben: link
A 10 milla kevés lesz...
Üdv: DDL
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Erősítő:
Bővebben: link többszörös díjnyertes, Eisa díjas.
Technics-nek is van 1.5 millás erősítője csak nem találom a neten. Hozzá való dvd-vel az is csak 500E Ft.
További márkák amikből a csúcskategória igencsak jó: Yamaha, Bang and Olufsen, Cambridge Audio, Onkyo, Marantz.
Hangfalhoz még jöhet M&K - MILLER & KREISEL.
És ne feledkezzen meg a jó minőségű hangfalkábelekről sem, valamint átjátszó kábelekről sem.
Ja és persze a plazma: Panasonic Viera sorozat, Ő viszi most a pálmát a plazmák között.
[Szerkesztve] -
Lizzard
aktív tag
B&W felejtős??? LOL
Ez most te komolyan gondoltad? Ugyanis a B&W gyártja a legjobb hangfalakat, George Lucas is ilyet használ...
Havernak is van egy pár B&W hangfala, és a min 5 éves csoffadt stereo Technics erősítővel is nagyon brutális hangja van!
Szvsz B&W nagyon fasza hangfalakat csinál... Szerintem... -
Starsky72
addikt
dvd lajátszó: Marantz DV9500 Bővebben: link
erősítők: Marantz mono block Bővebben: link
receiver: Marantz SR9300 Bővebben: link
meg egy kis plazma: Marantz PD4220V Bővebben: link
kezdetnek nem rossz -
Ha lakberendezés kell, akkor a B&O az igazi.
(B&W, Panasonic, ilyesmi felejtős).
Igazából a csúcsminőséget képviselő hangcuccok nem igazán lakásbarátok. A B&O nem igazán szól úgy, ahogy az áráért elvárná az ember, de nem vészes.
JA!!! Martin-Logan! Keress rá google-n, nézegesd meg a cuccait, tetszeni fog. -
burgatshow
veterán
Harman kardon ?
Bővebben: link -
Zoltán
őstag
Rajzolva van. De a szoba felülnézetből van, szóval nem sok minden látszik a házimoziból. Lényegében csak a plazmatv meg a mögötte lévő ''hajlított'' (vagy inkább íves) üvegfal. Ha jól emlékszem. Megnézem majd mégegyszer és ha van értelme akkor bescannelem és e-mailedre elküldöm.
-
Tűzkígyó
tag
Annyit tegyél meg ha jót akarsz a haverodnak, hogy legalább szétnézel a honlapon vagy mondd meg neki a honlapcímet és nézzen ő szét! A nyitólapon pont van egy komplett MM szett, szóval össze se kell válogatni. Ja, és biztos baromi drága, tehát az is rendben van.
Complete entertainment system: BEOVISION 7
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
Nah, most mennek kell, majd benézek délután, addig is nézegesd a fentebb lévő linket!
Sok szerencsét...
(A végeredmény az hogy fog megjelenni? Rajzolva, vagy 3D-akármiben, vagy hogy??? Mert érdekelne, hogy is néz ki ez az egész együtt! Ha megoldható, majd kérnék egy képet...ThnX!) -
Tűzkígyó
tag
Mondom, hogy Bang & Olufsen, ha lakberendező. NAGYON DURVA hidd el. Teljesen más kategória. Művészek tervezik. www.bang-olufsen.com
-
Side_
aktív tag
válasz
Dilikutya #39 üzenetére
Ha lakberendező lennék, akkor se vennék azonos márkát, (hanem inkább a legdrágábbat mindenből
) A látható dolgoknak tényleg jót tesz(optikailag), ha azonos márka, de amit nem látsz? Annak nem mindegy?
Szerintem elég, ha a hangfalak azonos márkájúak, bár azse kötelező, meg ha az erősítők meg a hozzátartozó egyéb cuccok azonos máskájúak...azt kész
Meg ha valakinek sok kidobnivaló pénze van, és a legjobb kell, akkor olyan nincs, hogy 1 márkából a legjobbat, mert lehetetlen! -
Tűzkígyó
tag
Mondjuk k*rva drága az biztos. A Deák tér környékén van Magyarországon is boltjuk.
-
Zoltán
őstag
Oké, de már ne bonyolítsuk mert ezt is nehezen követem már.
Szóval:
-Synthesis megvan, csak az árát kell kiderítenem.
-Plazma lesz, azonos márka a DVD lejátszóval.Fujitsu vagy NEC csinál DVD-t is?)
-Biztonság kedvéért a plafonból kijövő projector is lesz, úgy sem látszik, ha be van süllyedve, így nem kell újrarajzolni a tervet. Az ára is megvan.
-Szóval mostmár csak egy DVD lejátszó kell, árastul. -
Tűzkígyó
tag
Egyértelműen Bang & Olufsen, ha lakberendező.
Ezt neki is ismernie kell. Kiváló minőség és minden egyes darab egyben művészeti alkotás. -
Side_
aktív tag
Szerintem a többit nyugodtan válogasd össze innen: Bővebben: link
-
Side_
aktív tag
Közbe ha érdekel még a projector, akkor találtam egy megflelőt;)
Barco CINE 9 CRT prijector. Támogatott számítógépes felbontás: VGA; SVGA; XGA; SXGA; Wide XGA; UXGA; MAC Fényerő: 300 Kontraszt arány: 30000 : 1 Bemenetek: kompozit; S-Video; YUV komponens; RGB Analog RGB be (5xBNC),
Analóg RGB be (D-Sub9)
És az ára: 14 990 000 Ft -
csiga997
őstag
Ha már házi-mozi, akkor a legfullosabb természetesen egy kb 70 m2-es helyiség, egyik falán két kis lyuk, mögötte két darab 35mm-es vetítőgéppel...
-
Side_
aktív tag
''akinek ennyi pénze van az egységeset vesz, olyat ami egymáshoz optimálisan van kialakítva''
Ha nem ért annyira hozzá, biztos.
Ha nekem annyi pénzem lenne, tutira nem azt veném, amit most írtam, hanem a stúdiótechnikát, ami azér kicsit penge, de nem mondható házimozinak_csak azt lehet eblőle csinálni. Neked sztem ez lesz a nyerő! -
Zoltán
őstag
Akkor azt mondod, hogy legyen az az izé a falról? De az mi? (
)
Meg attól félek, hogy esetleg azért nem jó, mert akkor újra kellene rajzolnia a szobát, mert nyilván nem rajzolt ilyet a plafonra. De nekem tetszik. Szóval írd meg légyszi mi a fene az.Meg a biztonság kedvéért kell egy plazma tv is.
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
Bővebben: link,igaz messze nem a high-end kategória,de pár millát el lehet verni... Ez sem rossz oldalBővebben: link
Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Ez a ''SYNTHESIS THREE 7.1'' THX-es. Gondolom az jó.
Szóval a koncepció az, hogy a legjobb házimozi legyen, de nem stúdiót akar kialakítani, meg nem is egy valódi mozit. Csak házimozit, de abból a legjobbat. Ez a JBL gyártmányú Synthesis rendszer tetszik, csak egy nagy plazma tv kell már hozzá, ugye? Meg az árát kell még megtudnom. -
Side_
aktív tag
Ott neméppen TV van, hanem...(nézd meg mi jön éppen lefelé a plafonból)...
Szerintem ez elég korrekt_meg drága_meg HE. És az, h családi ház, meg minden...ki ne villogna egy ilyen rendszerrel.
(ha csak azt nézem, hogy haverom egy 2szobás panelba milyen házimozit csinált a szobájába, akkor ez simán belefér) -
Side_
aktív tag
-
Dilikutya
félisten
Divx player tökfölösleges. Tiszta gagyi lenne, ha valaki a high-end cuccokon fele akkora felbontású stereo mozikat néz
Asztali DVD rögzítő magamból kiindulva totál értelmetlen, ha high-end cuccaim lennének, a TV-be az antennát se kötném be, ergo nem lenne mit rögziteni... na meg aztán, amugyis, ilyen rendszeren az ember nem néz retekklubról rögzitett szarokat
Láttam már projektoros TV-n magyar TV adást, hányinger volt a kép, gondolom a felbontások különbözősége miatt
-
Side_
aktív tag
Egyébként meg az a bajh, hogy nemudom, hogy ilyen HE házimozikba mennyire lehet elmenni a stúdiórendszer irányába. Mert akkor még elég sok cuccot lehet venni;) Pl effektproci, az tuti jöhet (meg asszem az a SYNTHESIS-nél is van), akkor EQ, meg ilyen hangváltós dolgok, limiterek, de tényleg nemtudom, h ez mennyire házimozi kategória.
Nekem az -
Side_
aktív tag
Erősítő, esetleg minden hangfalhoz külön, vagy csak páronként 1 db, nem plazma vagy lcd, hanem fullos projector (vagy egy állat crt-projector, bár ez régebbi dolog, viszont nagyon drága, vagy nagyon újfajta LCD-projector, de azt nemtom hol találsz elég jót). Meg ha már az ár sem lényeg, a legdrágább asztali dvd-író. (Bár én inkább vennék valami nonamet, ami divxet is tud meg minden, de az már nem high-end.) Tehát menj fel sony-nak meg hasonlónak a honlapjára, és keresd a legdrágább dvd-írót
-
Side_
aktív tag
Most látom, h nincs felső limit! Akkor egyértelműen hyper-super stúdióhangfalak!!! (Csak azt, hogy ilyet hol találni, mármint honlapon, arra én is kíváncsi lennék.) De amit az előbb írtam azt mindenképp nézd meg, mert házimozinak igencsak házimozi, és high-end-nek is high-end!!!
-
Lizzard
aktív tag
Hi!
B&W honlapja: Bővebben: link
Jah és ez nem Bower&Wilkinson, hanem Bowers & Wilkins...
[Szerkesztve] -
Side_
aktív tag
Nos, ha nagyon kell a high-end, akkor nézd meg ezt a lapot Bővebben: link , és itt keresd a JBL-nek a SYNTHESIS-rendszerét!
Ha még drágább kell, akkor totál profi stúdióhangfalakat vegyél! Az nagyon a legjobb házimozihoz...szerintem.
(Jah, és JBL-nél mindenről van külön képecske)
És ha high-end, akor természetesen 7.1 alá ne add!
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Most látom, hogy Technics csak hifit. meg hangszereket gyárt, házimozit nem. Akkor ez a márka kilőve.
-
Zoltán
őstag
Sziasztok!
Egy lakberendező barátom egyik vizsgadarabjához (egy full extrás házikó) kellene valami jó drága házimozi settet összeválogatni. A technikához nem nagyon ért, ezért megkért, hogy segítsek. Én a Phillips csúcskategóriás cuccaira gondoltam, Teknix () vagy mi a neve.
Szóval tételesen kellene egy ilyent összerakni, csak Én sem értek hozzá. Jó lenne, ha le tudnátok írni, hogy mondjuk Ti mit szeretnétek, pl.: ezt és ezt a tipusú bal hátsó hangfalat. Én meg szépen elmegyek a termék honlapjára aztán leszedem a hozzá való képeket.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dolce Gusto
- Gurulunk, WAZE?!
- Formula-1
- Egy óra, két rendszer
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest