- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
JOOOZSEF94
újonc
Sziasztok!
Életem első sztereo rendszer beruházását élem éppen meg..eléggé elkapott a téma, viszont sajnos nagyon keveset tudok róla, ezért szeretném nálam hozzáértőbbek véleményét kikérni. Egy biztos: szeretnék minőségi hangot kicsikarni a rendszerből mind zene, mind filmnézés terén.
Eddig így filmeztünk itthon: Van egy régi külső vinyóm, amellyel USB-n keresztül rákötöm tévére, azt pedig lejátsza a TV (SONY KD-65XF8577) egy Kodi nevezetű lejátszóval.
Na most vettem egy pár Monitor Audio Bronze 2 polcsugárzót. tervezek hozzá valami értelmes hangfalkábelt (Inakustik Premium 2.5) és sztereo erősítőt (használt DENON PMA-600NE). Az erősítőt valószínűleg optikai kábelen keresztül (ennek az árkategóriáját még nem sikerült belőni) kötöm össze a tévével. (Hiába van HDMI ARC a tévén, ha ebben az erősítő kategóriában nincs ilyen bemenet.)
Az aggodalmam, hogy ez a módszer a forrásnál bukik. Azt megtanultam a netet bújva, hogy minden komponens számít, így gyanakszom, hogy vagy az USB kábel, vagy a külső vinyó, vagy hogy a jel a tévén átfut az erősítőbe ront majd az összképen.
Zenehallgatásra vagy az erősítő BT-jét használnám + telefonról Spotifyt (elvileg ez elég gyenge lenne), vagy rákötném a laptopot közvetlen az erősítőre (itt gondolkodtam Audioquest Dragonfly black + jack-RCA kapcsolaton).
Bármely véleményt szívesen fogadok, valamint abban az esetben, ha nagyon triviális hülyeségről beszélek, kérlek javítsatok ki.
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged