Új hozzászólás Aktív témák
-
JOOOZSEF94
újonc
Sziasztok!
Életem első sztereo rendszer beruházását élem éppen meg..eléggé elkapott a téma, viszont sajnos nagyon keveset tudok róla, ezért szeretném nálam hozzáértőbbek véleményét kikérni. Egy biztos: szeretnék minőségi hangot kicsikarni a rendszerből mind zene, mind filmnézés terén.
Eddig így filmeztünk itthon: Van egy régi külső vinyóm, amellyel USB-n keresztül rákötöm tévére, azt pedig lejátsza a TV (SONY KD-65XF8577) egy Kodi nevezetű lejátszóval.
Na most vettem egy pár Monitor Audio Bronze 2 polcsugárzót. tervezek hozzá valami értelmes hangfalkábelt (Inakustik Premium 2.5) és sztereo erősítőt (használt DENON PMA-600NE). Az erősítőt valószínűleg optikai kábelen keresztül (ennek az árkategóriáját még nem sikerült belőni) kötöm össze a tévével. (Hiába van HDMI ARC a tévén, ha ebben az erősítő kategóriában nincs ilyen bemenet.)
Az aggodalmam, hogy ez a módszer a forrásnál bukik. Azt megtanultam a netet bújva, hogy minden komponens számít, így gyanakszom, hogy vagy az USB kábel, vagy a külső vinyó, vagy hogy a jel a tévén átfut az erősítőbe ront majd az összképen.
Zenehallgatásra vagy az erősítő BT-jét használnám + telefonról Spotifyt (elvileg ez elég gyenge lenne), vagy rákötném a laptopot közvetlen az erősítőre (itt gondolkodtam Audioquest Dragonfly black + jack-RCA kapcsolaton).
Bármely véleményt szívesen fogadok, valamint abban az esetben, ha nagyon triviális hülyeségről beszélek, kérlek javítsatok ki.
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest