Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• JOOOZSEF94

újonc

Sziasztok!

Életem első sztereo rendszer beruházását élem éppen meg..eléggé elkapott a téma, viszont sajnos nagyon keveset tudok róla, ezért szeretném nálam hozzáértőbbek véleményét kikérni. Egy biztos: szeretnék minőségi hangot kicsikarni a rendszerből mind zene, mind filmnézés terén.

Eddig így filmeztünk itthon: Van egy régi külső vinyóm, amellyel USB-n keresztül rákötöm tévére, azt pedig lejátsza a TV (SONY KD-65XF8577) egy Kodi nevezetű lejátszóval.

Na most vettem egy pár Monitor Audio Bronze 2 polcsugárzót. tervezek hozzá valami értelmes hangfalkábelt (Inakustik Premium 2.5) és sztereo erősítőt (használt DENON PMA-600NE). Az erősítőt valószínűleg optikai kábelen keresztül (ennek az árkategóriáját még nem sikerült belőni) kötöm össze a tévével. (Hiába van HDMI ARC a tévén, ha ebben az erősítő kategóriában nincs ilyen bemenet.)

Az aggodalmam, hogy ez a módszer a forrásnál bukik. Azt megtanultam a netet bújva, hogy minden komponens számít, így gyanakszom, hogy vagy az USB kábel, vagy a külső vinyó, vagy hogy a jel a tévén átfut az erősítőbe ront majd az összképen.

Zenehallgatásra vagy az erősítő BT-jét használnám + telefonról Spotifyt (elvileg ez elég gyenge lenne), vagy rákötném a laptopot közvetlen az erősítőre (itt gondolkodtam Audioquest Dragonfly black + jack-RCA kapcsolaton).

Bármely véleményt szívesen fogadok, valamint abban az esetben, ha nagyon triviális hülyeségről beszélek, kérlek javítsatok ki.

Köszönöm előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák