Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
windlord
őstag
válasz Nemir Ombe #137088 üzenetére
S azok milyen alapokra epulnek?!
-
lemmy9
őstag
-
hétalvó
addikt
válasz Nemir Ombe #137127 üzenetére
mind a 2 kell. de hiaba a jo elektronika, ha nincs jo kabel. forditva is ugyanez. csak csatlakozokkal ugy haza lehet vagni egy rendszert...
paks, johetnehttps://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
válasz Nemir Ombe #137127 üzenetére
A hegycsúcsra, több irányból fel lehet jutni, kérdés melyik a göröngyösebb
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tonyka 2
tag
válasz Nemir Ombe #137055 üzenetére
Taga belépőről szó sem volt, használtra gondoltam, és nem belépőre. De mind1 is sztem.
-
BK, mint Barátok közt? Az még mindig megy?
Tuco78: no kérem, errol van szó
A logout.hu oldalamon írtam is az egyik cikkemben, hogy a bemeres nálam milyen előnyt hozott, az onkyo 508as vasamnal.
Es hidd el, akkor olyan kezdő voltam, hogy a kicsi szubom a szekrényben volt egy polcon, es azt mondtam hogy jó a hangja[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
rottenbull
senior tag
Eleg jol birtad.
-
hétalvó
addikt
hdmi kabel, utp kabel, optikai kabel, fali aljzat, madvr teszt pipa
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #137042 üzenetére
Nem nincs a kukában a cucc!
De úgy gondoltam,hogy a bemérést és beállitást azután érdemes elvégeznem miután megcsináltam a Papatyi Tibor álltal javasolt módosításokat.Úgy gondolom nem vagyok rossz topikban hiszen elvileg itt vannak az igazán profik akik értenek hozzá vagy mégsem?
Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tonyka 2
tag
Ebben egyet ertunk, csak mar nem mertem leirni.
-
Szerintem még nincs a kukában, először eltávolít egy két 'pattanást' belőle, majd után fogja a kérdező úr a megfelelő helyre 'helyezni'
[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #137012 üzenetére
Nem hagytam még semmit. Egyenlőre csak ötletelek! Beszéltem Papatyi Tiborral akit ajánlottál. Azt mondta leirja,hogy lehet egy kellemes kis rendszert csinálni a pascalból mozizásra. Ezt megcsinálom aztán bemérem és ha úgy sem tetszik akkor jön a csere. De addig is nézegetek, hogy mit lenne érdemes venni ha mégis sor kerülne a cserére.
-
Dorian
félisten
-
nobeige
tag
válasz Nemir Ombe #136968 üzenetére
De azzal egyáltalán nem segítesz a kérdezőnek, hogy odabaszol egy Google keresés eredményt onkyo loud szavakra, ráadásul angolul. Mások képesek voltak magyarul, értelmesen válaszolni tuco kérdésére.
Ok, hogy nem haladó téma, de nem túl magas az a ló, ahonnan osztod az eszet? -
nobeige
tag
válasz Nemir Ombe #136950 üzenetére
Ne haragudj, de úgy érzem te nem tudod mit beszélsz, vagy legalábbis teljesen érthetetlenül fogalmazol.
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136973 üzenetére
Pontosan ezért nem akarok újat venni...
-
Tuco78
tag
Dehogyis! Én kiváncsi vagyok a véleményedre! És mint mondtam a kezdetleges beállitás után baromi nagyot javúlt a rendszer! Élmény volt vele filmet nézni.
-
Tonyka 2
tag
Azt gondolom a döntés a kolléga kezében van, elmondtad amit gondoltál. Ő mégis kérdezett, tényeket közölve pénzösszeggel, sőt linkelt valami matuzsálem Dali-t. A határozott kérésére kapott pár választ. Senki nem tart fegyvert a fejéhez, h bármit is vegyen, ő jutott erre saját maga. Miután leírta a kétségeit csak utána osztottam meg a saját véleményem ez ügyben. Én is hallottam hasonlót, konkrétan ezt.
-
Tonyka 2
tag
válasz Nemir Ombe #136964 üzenetére
Mondj jobbat, senki nem köt csomót a nyelvedre. Sony szatellitről upgrade, 100e.-ért, sorolhatod a saját favoritjaid, itt az alkalom, célravezetőbb, mint a károgás.
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136964 üzenetére
Na azért én sem vagyok madár annak ellenére,hogy megvettem a pascal szettet...
Abból tuti.ki tudok szállni sztem.bukta nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Tonyka 2
tag
válasz Nemir Ombe #136961 üzenetére
Nem kéne valami holló avatar neked?
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136955 üzenetére
Mostmár nem jelent akkora gondot a méret mert az asszony is rájött hogy nem is olyan rossz a házimozi
[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136953 üzenetére
De meg ám! 100ezer a keret mint irtam fentebb.
Ezt találtam most:https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=Dali%205.1
[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136950 üzenetére
Én eléggé amatőr vagyok ezen a téren mint látod! Nem is szeretnék nagyon belebonyolódni az az igazság. Csak egy jól szóló cuccot akarok összerakni filmnézéshez meg játékhoz. Ennyi. Pont most nézegettem miket árulnak és találtam egy dali 5.1-es hangfalszettet. Én eddig erről sosem hallottam de jónak néz ki és 95ezer a komplett ára szóval kb.bele is férne a bővitési keretembe. 100ezret akarok rászánni a hangfalszett cserére kompletten. Ha van valami tipped ne tartsd magadban
Használtban gondolkodom elsősorban.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136947 üzenetére
Tudom. Csak még nem volt időm rá. Mindössze annyiból állt ám ez a beállitás,hogy reseteltem az erősitőt. Lemértem egy mérőszalaggal milyen messze vannak tőlem a satelitek ezt beírtam a menübe meg beállitottam neki,hogy 120hz-nél vágjon.
De már ez hatalmas előrelépést jelentett!Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
válasz Nemir Ombe #136947 üzenetére
+1,tekintettel arra hogy a bemeres majdnem mindent át fog állítani
[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136938 üzenetére
Erről linkelhetnél valamit!
Egy próbát megér hátha jobb lesz. Bár most nagyon úgy érzem,hogy megy is eladásra.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136930 üzenetére
Köszi! Elolvastam a tesztet. Mondjuk sokat nem ír a sony pascalról. De ha ezt használja tesztelni egy erősítőt akkor mégsem olyan rossz és nálam van a hiba? Mindegy holnap több időm lesz és megcsinálom ezt a bemérőmikrofonos dolgot. Talán jobb lesz.
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136907 üzenetére
Hú ez hirtelen eszembe se jutott. Bár a google fordító azért tud baromságokat fordítani de azért biztos ki tudom silabizálni.
Akkor mit ajánlanál nekem?
Azért döntöttem a sony pascal mellett mert gondoltam ha anno negyed millába került meg eisa dijat nyert csak nem lehet olyan rossz.... Tévedtem volna.[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136904 üzenetére
Köszi! Most bejött. Viszont az a gond,hogy mivel én angolul nem beszélek sajnos nekem nem segit.
Szóval akkor nem a hangfalszettel van a gond?
Közben kireseteltem az erősítőt és határozottan javult a hangzás.
Miért nem ajánlasz állóhangfalakat mozira egyébként?[ Szerkesztve ]
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136898 üzenetére
Sajnos nekem nem tölti be a linket úgyhogy igazán elmagyarázhatnád miről van szó!
-
Tuco78
tag
-
válasz Nemir Ombe #136890 üzenetére
Úgy úgy, jól tezszik mondani
-
claire78
senior tag
válasz Nemir Ombe #136769 üzenetére
+1
-
Genji
őstag
válasz Nemir Ombe #136766 üzenetére
Nagyon szívesen meghallgatnám a javaslatod erősítő terén.
1200 R alternatívájaként még a Sub 12.2 jött szóba (már passzív membrános), akkor megkímélem a pénztárcám és őt választom.a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136722 üzenetére
Ja ez is igaz de nem tudom mire számitsak. Már napok óta bújom a netet de nem találok róla értelmes tesztet. Viszont eisa dijas cucc úgyhogy talán nem lehet olyan szar remélem. Az erősitőm is az és abban nem csalódtam. Baromi jól szól. De attól is tartok,hogy nem lesz-e túl sok ezeknek a kis hangfalaknak.
-
hétalvó
addikt
válasz Nemir Ombe #136637 üzenetére
a lényeg aki nem hallja ne költsön rá
nálam is csak azért vannak a souncare-k alattuk, mert jobban néznek.
igazából könnyebb takarítani a csúszófilcek miatthttps://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
válasz Nemir Ombe #136637 üzenetére
Ezt megkonnyeztem
-
claire78
senior tag
válasz Nemir Ombe #136595 üzenetére
Semmiért nem hagynám ki pl.: Antony Hopkins, Morgen Freeman eredeti hangját. És még jópár színész van ilyen. Élmény őket hallgatni.
-
nadtom
tag
-
nadtom
tag
válasz Nemir Ombe #136322 üzenetére
Ha hamarabb megtalálom ezt az oldalt akkor az ELAC 249.3-as front helyett a 409-est vettem volna meg.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #136316 üzenetére
A 948 brutálisan nagy, nem szabad összehasonlítani olyan hangdobozzal, aminek csak 15 centisek a mélyközép sugárzói. Nekem a 926 bőven elég lenne.
Ha pusztán a hangzást vizsgáljuk, inkább FS 407, mint Aria 926, viszont házimozi szettben vizsgálva az említett háttérsugárzók átbillentik a mérleg nyelvét. És még nincs vége a meccsnek, mert az 400-as sorozat centersugárzója embertelen jó darab.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gabo01
őstag
válasz Nemir Ombe #136299 üzenetére
Ezt én sem igazán értem sajnos! Ennél sokkal olcsóbb színben szintén passzoló centert is tudtam/tudnék mellé de még úgy sem nagyon döngetik az ajtómat, hogy vinnék!
Persze van érdeklődés de mindenki be akar számoltatni valamit (általában erősítőt) vagy előbb el kell adnia a portékáját, hogy meg tudja venni!
-
krx21
nagyúr
válasz Nemir Ombe #136292 üzenetére
Ja, +1
-
xxxxxxxxx
tag
válasz Nemir Ombe #136265 üzenetére
Ne is törődj vele. Mindig lesz aki reflex szerűen sarkítja a témát
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Ez így van... És a látás is...
Az egyik haverom mindig arra a fejhallgatóra mondja, hogy jobban szól, amelyik mindig hangosabb...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"önmagában a hallás is egy nagyon szubjektív dolog"
Nem mondod.... Komolyan???
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Nemir Ombe #136239 üzenetére
Emlékszek amikor a belépő H/K erősítőket "tuningolták" iec aljzattal a fix tápkábel helyére. Azt a lóvét el lehetett volna költeni egy év spotify prémium előfizetésre is. Bár igaz az veszteségesen van tömörítve ... szomszédból kihallom.
[ Szerkesztve ]
-
megott
aktív tag
válasz Nemir Ombe #136218 üzenetére
Szia!
Várj, félreértettél, vagy én nem fogalmaztam jól, nekem a 750 után tűnik egy oltári visszalépésnek a 681 (illetve a 781 is), de tényleg ennyivel jobb lenne a 860, azért a 100e forintos felárért? Ez az anyaghasználat pedig szerintem botrányos egy 180ezres erősítőnél!
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
válasz Nemir Ombe #136117 üzenetére
Jogos, igy igaz...
Mi ez pontosan? Pattintott?
Anno mondták is nekem, de akkor nem kérdeztem rá."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Nemir Ombe #136115 üzenetére
Meg is fogom ... Ha írod, ha nem
De tény hogy a dts akkor ezért 'jobb', vagyis jelenleg jobb nálam
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #136100 üzenetére
Ne is mondd , nem akarom tudni
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz Nemir Ombe #136093 üzenetére
az ugyanaz. arcam avr400 inkabb.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
migabi24
nagyúr
válasz Nemir Ombe #136065 üzenetére
Értem köszi, te vagy az egyetlen itt aki képpes normális válaszokat adni nem csak a fellengzős dumát nyomja, nem mindenkinek a házimozi körül forog a világ, de attól még a minőségre lehet igénye, elnézést a kirohanásért
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz Nemir Ombe #136060 üzenetére
Vannak 40Gb-os mkv fájlok is még az is szarnak számít? Világítsatok már fel, mert vagy én vagyok nagyon lemaradva vagy ti
-
Dorian
félisten
válasz Nemir Ombe #136060 üzenetére
Ja, meg kérdés, h milyen minőségű, mekkora kijelzőn, milyen messziről nézi
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
válasz Nemir Ombe #136052 üzenetére
+1
Idézek egy klasszikust.
'tessék mondani, ez a haladó topik? '"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #136044 üzenetére
"Olvasd el a "nem marketig" részeket"
Egyrészt olvastam, volt ez már linkelve, másrészt egy marketing írásban mi az, ami nem marketing? Szerinted ez úgy működik, hogy az első rész NEM marketing, minden szava igaz, valós adatokon, méréseken, teszteken alapul, komoly szakemberek műszaki tudományos munkáira épít, és utána következik éles kontraszttal a marketing? Én is tudok ám linkelni nem kevés tesztet és írást, de szerintem hagyjuk most már a témát. Léptem....
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz Nemir Ombe #136035 üzenetére
Köszi, akkor szerzek valahonnan
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #136041 üzenetére
"nyomokban marketinget is tartalmaz"
Nyomokban??? Erre megy ki az egész : "Why use WireWorld HDMI cables?"
Könyörgöm, ne termékajánlókat linkeljetek már.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #136015 üzenetére
Igen, viszont itt nem az lesz a különbség, hogy más a kontraszt és társai. Drasztikus változások jönnek elő, ez a TMDS lényege. Még a szubpixelek szinkronja is sérülhet, például amikor egy Hama kábelt használtam 10 méteren, volt, hogy a fél kép bezöldült. Egy Delock már tökéletes. Amelyik kábelen csak egy hibát is látsz, azonnal dobd ki.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #136005 üzenetére
A TMDS definíció szerint hibadetektáló, ezért gyártófüggő, hogy milyen hibákat látsz. Ahhoz viszont brutális jelveszteség kell, hogy ide juss. 50% kb olyan, mintha olyan rossz kábellel kötnéd be a hangszóród, amin -6 dB a zajszint. Én végig erről beszéltem, hogy ezt ideális esetben soha, kis mértékben sem éred el. Ha csak egyetlen egy hibát látsz, onnantól kukázd a kábelt. ECC önmagában a HDMI-ben sehol nincs, azt már a kodekek adják hangra.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
MasterMark
titán
válasz Nemir Ombe #135954 üzenetére
Mert miért nem? Ott egész képek jönnek egymás után, a felirat alul van, mindig jó helyen lesz.
Felezettnél nem jó ha csak alul van mert a felső részre nem kerül ki, és a felezés utána történik.
Switch Tax
-
válasz Nemir Ombe #135910 üzenetére
Értem, köszönöm.
A canton jobban néz ki
Gondolom a hangja is jobb lehet.
No amint aktuális lesz, jelentkezem."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Nemir Ombe #135906 üzenetére
Értem. Viszont akkor milyen mennyezet hangfalat javasolsz?
És nem a 300 ezer/db elacra gondolok, amit anno is linkeltel
En nem beepitheto kellene, mert nem szeretnék gipszkartonnal is bajlódni.
Nézegettem a netet, de szeretnék biztosra menni.
Valamint hova kell raknom ha fekve tevezek?
A fülem folott kell lennie, vagy hol?
Előre is köszönöm a tanácsokat[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #135901 üzenetére
Köszönöm a válaszod, es milyen jó lesz fel aron eladni
Szerk. Akkor ha jol gondolom a magassági hatterek jobbak mint a vissza verodo hangok?
Vagy csakis a plafon a jo megoldás es a többi csak áll megoldás?[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #135888 üzenetére
Pontosan erre a válaszra számítottam tolled
Jol mondod, be kell lenditeni a használt Atmos piacot is
Tehát egyáltalán nem javasoljatok.
Nálam a belmagasság olyan 3, 6 méter
A nem baj? Gondolom nem, de azért csak megkérdeztem.
Viszont nekem oda felmaszni, nem lesz egyszerű, arrol nem is beszélve hogy ez vályog ház es hogy fenn marad e egyáltalán."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Quetz
őstag
válasz Nemir Ombe #135828 üzenetére
De hát nem kötelező bevinned a lakásba semmit. Én csak választ adtam a kérdésre, hogy miket mérlegeltem és miért döntöttem úgy, hogy nem félek. Használhatsz pl. fagyapotot is, a totel szerviz hallgatózó szobájában láttam, nagyon ízlésesen a mennyezetre erősítve, fa berakásokkal ilyen megoldást.
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #135682 üzenetére
Szerencsére az új felső lakó eléggé toleráns,bár ő is szokott "zúzni".
(#135683) ELACielvtárs
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Nemir Ombe #135674 üzenetére
"...a (mély)hangokat csak a padló viszi át a szomszédhoz, a hang levegőben nem "terjed" ....?"
De, a levegő is átviszi. Csak sokkal lassabban, mint a fal.
(#135677) nadtom:
Nem értek egyet azzal, hogy csak korlátozottan használható a szub.
Pár fórumtársunknál már jártam, akik szintén panelben moziznak szubbal, sokszor nem kis hangerőn és csak ha nagyon feltekerik, akkor jeleztek vissza a szomszédok. Normál hangerőn nem volt problémájuk a szomszédokkal tudtommal. Egyikük sem belépő szettel rendelkezik.
Szóval a panel és a szub nem zárja ki egymást.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Dorian
félisten
válasz Nemir Ombe #135659 üzenetére
Meggyőztél.
Másik: surround back hangfalakkal natív 5.1-es forrás esetén mi a helyzet? Ott viszont Dpl II mintájára keverhet a két surroundból "méghátsóbb" hangokat, persze ha a natív csatornákat békén hagyja, ezen semmi kifogásolni valót nem látok, ill. technikailag sem hinném, h akadálya lenne.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #135619 üzenetére
Amit eddig hallottam, az nálam megbukott.
Egyértelműen gyártói és kereskedői érdekek húzódnak meg mögötte.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #135617 üzenetére
Szép elmélet, de a gyakorlat messze van tőle.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lemmy9
őstag
válasz Nemir Ombe #135609 üzenetére
Rendben, hogy objektum alapú, de mindenki föntröl várja a madarat, ha már odarakta a hangkeltőit.
Szerintem!
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #135609 üzenetére
Kedves Ombe! Én Atmos "hívő" vagyok (ha már van, a pesszimisták kedvéért) és elég sokat hallgattam már,de eleddig úgy tudtam, hogy az Atmos az egy precíz célzott hangzást ad. Ellenben a DTS X-el, ami "szétszórtabb". A Dolby Surround mód már ismételten hasonlít a DTS X / Neural X -hez.Egy szépen kialakult hangtér esetén ( amikor nem az jön le , hogy melyik hangszóró szól), ha kvázi nem csak a síri csendben a fejünk fölött kopog valami, már nehéz(ebb) megmondani mi is van. Főleg úgy (5.2- esek védelmében) hogy 5.1- ben is tud olyan térérzet kialakulni, hogy "telített". De ha van irodalma szívesen venném... Köszönve
U.I:Egy eszköz kellene ami kistatisztikázná, melyik hangszóró mikor mennyit ment ....[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #135597 üzenetére
Annyira hiányzik a plafonsugárzó, mint kóc a s.ggembe. Már meséltem, hogy az egyik házimozi demószobában ki-be kapcsolgattam az Atmost és nem adott annyi pluszt, ami miatt akár csak gondolati szinten érdemes lenne foglalkoznom az itthoni bővítéssel.
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #135591 üzenetére
Egyetértek, ezért eszemben sincs az 5.2 elrendezésen változtatni.
-
Borisz76
veterán
válasz Nemir Ombe #135588 üzenetére
A 7.1-s felállás világos , 8 hangsáv.
A "kavarást" az Atmos hozza a képbe a felső sugárzókkal.
7.1 ből lehet csinálni Atmos-os 5.1.2 -s felállást.
Ebből ugye 5.1 a szokásos felállás és a .2 pedig a plafonsugárzók.
Tehát ha valaki szeretné megtartani a 7.1-et DE Atmossal is filmezne , akkor 9.1-s ( 7.1.2 ) vagy 4 plafonsugárzó esetén 11.1-s ( 7.1.4 ) erősítő kell.Ezek a 9.1(2)-s vagy 11.1(2)-s mozivasak elég húzós árban vannak azért.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
jézusom
addikt
válasz Nemir Ombe #135585 üzenetére
Tudom mi az objektum.
Az a problémám, hogy a sima 7.1 és egy atmosos 7.2 erősítő között lehet, hogy a sima jobb, mert az tuti kihasznált két plusz csatornát, az atmosnak meg az hiányzik, hacsak nem 9.2-es de az meg drága. -
jézusom
addikt
válasz Nemir Ombe #135576 üzenetére
Tényleg nincs is
De ha már itt tartunk azért még tudok kötözködni De tényleg, kizárólag jóindulatból, mert néha eszembe jutnak dolgok, és fejlesztés előtt tiszta vizet a pohárba értitek...
Szóval az ilyen HD DTSMA meg társai azok ugyebár real 7.1 keveréssel kerülnek a filmekre? Tehát nem csak mátrix kódolás az a 2+ háttér? Csak azért mert így egy 5.2.2 atmos/dtsx konfig valahol mégiscsak visszalépés, nem? Főleg úgy, hogy előbbi HD 7.1 verzióban igen csak lehet válogatni.
Ezzel együtt én is inkább objektum alapúra szavazok, vagy várok még 10 évet és veszek 11.2 erősítőt
mandju: én jelenleg HTPC-t váltottam amlogic905 alpú droidos (LE) játékosra. Nem bántam meg, de itt a "pro" topicban biztos mindjárt kikapok
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Nemir Ombe #135566 üzenetére
Tudom, hogy nem így van, csak a lehetőséget vetettük fel. A lehetőség adott lenne.
Switch Tax
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #135566 üzenetére
+1. Hogy lehet az Atmos magassági sugárzót a sub-al keverni. Helytelen, hiszen mint ahogy írtad is a "mély" nem irányított(ható) , az Atmos meg pláne pozícionált a térben magasan elhelyezkedő hangokra,ami persze lehet "mélyebb" is, de azt akkor is az Atmos hangszórónak kell közvetítenie. Pláne, hogy nem DTS:X-ről van
szó, hanem a Dolby Atmos-ról, ami a térben(felül) precízen pozicionált hangzásra törekszik.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
MasterMark
titán
válasz Nemir Ombe #135563 üzenetére
Igazából szerintem kicsit félreértettétek. Nem kevert semmit.
Sőt az ötlete szerintem teljesen helyénvaló, hiszen ha objektum alapú hangokról beszélünk, akkor miért ne lehetne a szubnak is ugyanúgy meghatározni hogy épp mi és hogy szóljon elhelyezéstől függően.Ez az Atmos nagy újítása nem a plafon hangszórók.
Switch Tax
-
dhcodoki
senior tag
válasz Nemir Ombe #135520 üzenetére
De úgy is nézhetjük, hogy a frontok el vannak húzva a hátfaltól (térdfaltól), akár 1 méterre is, ami alapból egészséges. Az általad említett ferde tetősík, mely a frontok felett helyezkedik el ferde, mint ahogy a neve is mutatja. Ami szintén pozitívum lehet.
Leginkább C4 indoklására lennék kíváncsi. A határozott válasza eléggé félrevezető lehet, ami megkívánja a magyarázatot.
-
dhcodoki
senior tag
válasz Nemir Ombe #135485 üzenetére
Én az atmos-t sem raknám másból, csak családon belüliből.
-
dhcodoki
senior tag
válasz Nemir Ombe #135472 üzenetére
Szó sem volt erről. De hagyjuk is, mert a mondandóm lényege elveszett a terelésben.
-
dhcodoki
senior tag
válasz Nemir Ombe #135468 üzenetére
Direkt úgy fogalmaztam, hogy ezen a téren IS lehúzzák az embert. A miértek és a hogyanok számomra is ismertek. Nem ez miatt szólaltam fel. Csupán megjegyeztem, hogy a magyar pénztárcához mérten egy-egy ilyen akció elég lehangoló tud lenni, ha rosszul időzít az ember. Nyilván a fordítottja is igaz. Felesleges ennél jobban belemenni.
-
dhcodoki
senior tag
válasz Nemir Ombe #135453 üzenetére
Ilyenkor azért elszomorít, hogy ezen téren is mennyire lehúzzák az embert.
Egyébként a Canton az a gyártó (vagy a forgalmazója), aki gyakorta hoz 50%-os akciót. Vagy csak én nem járok nyitott szemmel?! -
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #135456 üzenetére
Elméletileg megyek vissza Németbe melózni kicsit,feltankolom a rendszerem 1-2 kütyüvel kábel,hangsugárzó meg miegymás.
Mindig találtam én is utolsó darabokat,amiből természetesen még alkudtam is. -
válasz Nemir Ombe #135453 üzenetére
Azt a leborult szivarveget
-
Rihard83
tag
válasz Nemir Ombe #135406 üzenetére
Szerinten külsőre a GLE 490-re hasonlít majd annak az útódjára 490.2-re (mivel azokon is elöl van, bocsánat a szaktudatlanságomért a légbeömlő-légtávozó vagymi, na szóval az elején fújja ki a levegőt, viszont a GLS 496-nál hátúl mint a Chrono szériánál) viszont a Chrono 509 után az 509.2 jött ki. Ez a logika mentén a GLS 9 egy újabb, harmadik kiadása nem?, és mivel a Chrono 509.2 is régóta piacon van ezért oda is várható valami hamarosan.(gondolom én Ezen az oldalon szépen szerepelt, sajnos más oldal nincs ahol letesztelték volna. Emígy 367€-ért kapnám el darabját, viszont látom hogy a sima Chrono 509 az meg most 400€-ért rendelhető. Akkor jobban megéri az 509-et venni? Sajnos azt nem tudom meghallgatni, nem találtam sehol egyik üzletbe sem, viszont ha GLS 9-től jobb akkor kiadom érte a plusz pénzt. Mit gondoltok? Ja és nektek is hiányzik a basszus a hangfalból? szinte nincs is, igaz nem nagyon tekertem fel a hangerőt.
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz Nemir Ombe #135252 üzenetére
Hidd el, sokan sokmindennek utánaolvasunk itt.
-
gabo01
őstag
válasz Nemir Ombe #135042 üzenetére
Ja bocs ezt nem tudtam!
-
KovyBoy
tag
válasz Nemir Ombe #135038 üzenetére
Pontosan az még mindig ez elsődleges szándékom, hogy meghallgassam, jó lenne saját hallás alapján (is) véleményt alkotni.
De így, hogy képbe kerül a Silver és az általad ajánlott Triangle szett is, meglátjuk mi lesz a vége.(#135039) gabo01
Szoktunk beszélni időnként, tudja, hogy milyen dobozaim maradtak az előző rendszerből mielőtt megvettem az SR7010-est.(#135040) BBéci
Kipörögni ér a másikat, ez nagyon jól megy Neked![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Leveszi a cipőjét, amikor belép.
-
gabo01
őstag
Hol látsz itt Canton-t?
Vagy lemaradtam valamiről?[ Szerkesztve ]
-
carpediem007
tag
válasz Nemir Ombe #134993 üzenetére
Szomszéd nincs akkor ameddig a poti engedi? az mennyire normális a szubnak?
-
válasz Nemir Ombe #134981 üzenetére
+1 vagy nézzük eredeti minőségi hangsavval a filmeket, es akkor mindegy a szinkron minősége
BBeci: en is igy gondolom, és egyébként is, a jelenlegi filmek színvonala, tartalmi mondani valója olyan gyatra hogy még a kölcsönzés árat sem nagyon éri meg...
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Nemir Ombe #134930 üzenetére
Nem szeretem, amikor az 'M'-eket hozzátok fel. Már a golf4 is számolt volt.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik