- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Arcam lesöpri a H/K 460-at hangban, és 400 elég kevés uj cuccokhoz.
S' a Krell, Lexicon, NAD nevek mondanak neked valamit? Ha nem hát ezek is nagyon jó erősitők. Tehát az hogy nem hallottál róla, még nem biztos hogy azt jelenti hogy rossz. Ezért is van a fórum hogy ott tanácsot adjanak. -
törölt tag
válasz
FefeeX #36285 üzenetére
Vagy valami el van kötve, vagy lóg egy szál és hozzáér valamihez, lényeg valami nem kóser, ami lehet vezeték, lehet hangfal. Lényeg,próbálgasd pl háttereket hagy fent csak, utána frontokat, kösd le a centert,uána köss visza mindent ha addig jó minden. Ha mindnél csinálja, akkor erősitőhiba se zárható ki.
Vezetékezést és a hangfalak kötéseit, jumpereit se felejtsd átnézni! -
törölt tag
Jó irányban indultál el.
H/K helyett más alternatíva? Pl. más márka használt? Félre ne érts: semmi bajom a H/K-val de ekkora difi egy kategóriaugrásért tényleg sok, 1xx-ek meg nem az igaziak.30 nm.-re meg a 265 is kevés, 460 kellene. De 170-ért van Arcam az AVX-en az sztem jó lenne (bár ahhoz igen halvány a studio. ES vagy 5xx-es széria kellene). Sorrend: Studio 180->ES-> studio 580. ES ráadásul jó tuningalap és HD-re alkalmas.
Mélynyomó lehet bármi más is, pl Polk PSW125 vagy Proson R12. Mindkettő jobb a JBL studiótól. -
törölt tag
válasz
mmilan2k8 #36272 üzenetére
Csak ha a merevlemezt vagy a pemdrájvot a tévére csatlakoztatod, egyébként mindenképp sztereó lesz. Tévén mennie kell, kivéve ha: tévén nem álitottad pastrough-ra vagy bitstreamra az optikai kimenetet, vagy a lejátszód nem képes felismerni csak a 2.0-át (ilyennel is találkoztam bögreszettnél).
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #36229 üzenetére
Jól jönne mindenkinek. Főleg hogy te nem marketingrizsa és ár hanem épp hangzás alapján osztályoztad.
-
-
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #36018 üzenetére
MA.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #35663 üzenetére
+1.
XT: én az elméleti vitákra lennék kiváncsi.... És arra hogy hányan dőlnének kardjukba a végén.
Ed Parker: reménykedett ő is... de nem volt miben. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #35661 üzenetére
Transparentjeid és az emlitett 4400 $-os 5 méteres HDMI-kábeleid lecserélhetnéd rájuk.
Szerintem pár kategóriányit visszaugrana a rendszered.. Mondom úgy hogy még nem volt rajta szerencsém sajnos:rendszered halllgatni.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #35630 üzenetére
Huh az a fórum.. tömjénszagú. És a beszámolók: mintha saját amúgy csúcsvezetékeiket végtelen vastagságú szupravezetőre cserélték volna, beépitett jelerősítővel.
Nekem ez teszi hiteltelenné.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #35649 üzenetére
Jó bizony!
Énnekem is volt mondjuk második elképzelésem is, de nem találtam forrást rá (Cingár Jim) de ez jobb lett. Én is Tamoo mesternek köszönhetem. -
törölt tag
válasz
Sefter #35616 üzenetére
Azz egy un. közös föld, a feketénél (un. GND-nél) mélyebb feszültségszintű vezeték köthető rá mi megfelel a földelésnek,sőt oda is kell bekötni: a ház védőföldjébe.
Búgásmentessé teszi a rendszert. Ha úgy vesszük,megfelel az XLR 3. csatlakozójának anyi különbséggel hogy ez biztosabb 0-át ad. De ennél az XLR és a speakon csatlakozó jóval elterjedtebb, mivel olcsóbb: mert követelmény az azonos minőségü vagy jobb +1 szál vezeték megléte. -
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #35608 üzenetére
Hátra kerül akkor 6.1-ben megy, pl DTS-ES és DD EX lehetnek diszkrét 6.1.
Kihasználni akkor lehet ha másfél-2 méter hely van mögötted. -
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #35495 üzenetére
Ha 150 van és 400 lesz akkor van ötletem:
erre repülj rá, ne engedd ek a kezedből. És megvan a hangfalad, amely egy jó erősitőt kiszolgál. Utánna vennék Pioneer vsx 922-őt. Ez már HD-ra alkalmas szett. Természetesen erősitőt is vehetsz hazsnáltan, ait javasolnék: Denon 380x, vagy Pioneer LX széria ami passzol hangban a hangfaladhoz. Nem irtad makkora szobába lesz de 20 nm-ig bőven jó Mélynyomó. Én ezt tenném először melynek egyetlen hátránya hogy hang csak az erősitő vétele után lehetséges, viszont HD-ra, zenére bőven alkalmas és marad 30 körüli kábelekre.
Ha először hangot is szeretnél hallani akkor Javasolnék először erősitőt
(egy fokkal jobb a Pioneertől, akár helyette is mehet) És ezt mellé. ajd ezt,vagy RTI a=-est, használtan.Center hozzá.. De mehet helyette dali Lektor pl. Mindezt hazsnáltan anak idején. ÍGy lenne addig is hangod..Lényeg hogy az 1. 150-ből meglegyen az erősitő és a két háttér (pl Mission MX -et láttam az is kapható és belefér az árba) utána két front és center mellé végül egyszer majd sub.
Egybe szettről:
ha veszel egyet és ezt a kettöt bele tudod kötni, (ritka) annak az a hátránya hogy későb már nehéz vagy lehetetlen bőviteni. Ha meg Onkyo-Denon szettet vennél azzal nem kapsz ugymond értékelhető hangot És a Mede8er és az St tudása "bennük marad" bármelyiknél döntesz.
Még 1: pont nem diszkóba akarlak küldeni, sőt: Jobb erősitők és hangfalak pont jobban szólnak halkan, nem kell házat döngetni velük. -
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #35497 üzenetére
Képet elnézve: én 90 fokkal elforditanám jobbra az elrendezést, annnyibol hogy a szekrémysor maradhat de az ány az ablak alá kerüljön tévé meg szenmben, amennyiben lehet sötétiteni. Maradhat akár igy is de a surround elhelyezése nem megoldott, egy pár állványt kell neki venni igy.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gabor0012 #35089 üzenetére
Szerinted meg tudja hajtani???(Természetesen igen,de 30 és mellé 5*15 Wattal?) Ez kb. olyan minthe az otthoni villanyhálózatodról akarnál meghajtani egy 45 kilowattos villanymotort. Akkor sem fog 15 wattot leadni csak az 5 wattot vagy még talán 7-ig felmegy, mint ahogy a 45 kW motor is csak kb 20-30 kWattal terhelhető (ara nem térek ki, hogy búgni fog és melegedni ezerrel a motor), és az erősitőd tápja is meg fogja szenvedni: melegedni, torzitani fog, és a 30 wattos hangszóró pedig egyszercsak clippinggel elszáll.
-
törölt tag
Erre egyet tudok mondani: ha neked tetszik, nekem sincs semmi bajom vele, használd egészséggel, tölts vele hoszú éveket és szolgáljon a számodra a legnagyszerübb szórakoztatóeszköznek. (Nem irónia,nincs kedvem hozzá.)
De engedtessék meg, hogy meglegyen róla nekem is a véleményem, ha már egyszer hallottam többször más-más társaságban és hadd soroljam oda ahová való szerintem: korrekt kezdő hangfal, HD-re csak jobbb erősitőre kötve érdemes venni, Mivel alig jön ki a különbség,és csak számára magas kategóriával -mint pl. a tied- és ne ez legyen az én számomra is a non-plus ultra. HA annyi van aki szeretné és csak erre van lehetősége, természetesen ajánlom de ha többre is futja neki/van igénye akkor had engedjem feljebb menni az ES felé,vagy ha úgy tetszik,az LS, vagy akár az Array felé. -
törölt tag
válasz
gepeszgyerek #35042 üzenetére
És Gál István 1709-e???
Erősitőből is ugyanolyan jó a használt,sőt,kevés mozgó alkatrész miatt elvileg tovább tart. -
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #35034 üzenetére
35000-tól olvasva a kérdések és válaszok fele pont ebben az árkategóriában és erre az összegre vonatkozik. Ez vonatkozhat rád is mind erősitő, mint hangfalügyileg is.
hangfal az neked ha kicsik kellenek, mehetne a JBL SCS178 használtan, van épp 2-3 a hardveraprón, Falamint ha álló kell, Fail3D! árul egy 5.0 szettet, keresd privátban. -
törölt tag
válasz
WongFeiHong #35024 üzenetére
Legyen small (kicsit jelent de itt nem a fizikai méret a lényeg) így nem kapja meg a nagyon mély frekvenciát, ha van sub.
Ja a pana birni fogja: massziv E osztályú erősitővel rendelkezik, bár nem folyamatos 3 Ohmra van méretezve,de birni fogja és nagy kárt nem tudsz benne tenni, max készakarva: leold ha tul nagy a kimenőjele. Lényeg hogy ne tegyél rá semit, legyen elég helye oldalt-felül szellőzni, és csinján a hangerővel: ne vidd torzitásig, és akár örök élet+1 nap.. -
törölt tag
válasz
WongFeiHong #35015 üzenetére
Nagy baja nem lesz, hagyd szellőzni, legrosszab esetben leold a védelme. Milyen erősitő? Mert Onkyo,Yamaha erősitők simán birják a 3 ohmos terhelést hoszú távon is. Annyi hogy hamarabb torzit, jobban melegszik. Megaztán ne ugy képzeld hogy az a szám egy egzakt értéka 6 ohmos is produkál 4 Ohmot alacsony frekvenciákon. Ha védeni akarod az erősitőd a hangfalcseréig, szellőzésen és a hangerön kivül anyit megtehetsz hogy nem engeded ra hangfalakra a mélyet, és 80, nagyobb sub esetén inkább 100Hz-re vidd fel a vágást,ennél alacsonyab jelet ne kapjanak a 3 ohmos falak.
-
törölt tag
válasz
gepeszgyerek #35007 üzenetére
Ezekből ha töb zenére szeretnél, a Pio821 és a Denon lenne jó. Onkyo valóban nem zenére való: tulságosan elkeni a részleteket, már rockra(nem lassú) populárisra vállalható lehetne.Ez pl. egy jó belépő denon.
Ezek a hangfalak nem neked valók, hazsnáltakat nézegess. Pl. ez is megfelelhet,de nézegess az AVX-en. Magnat, SAL kizárva. -
törölt tag
válasz
mr.hyper #35004 üzenetére
Olyan erősitőt keress amin:
1: két HDMI van, és a kimenet ARC-s,
2: egy HDMi és egy optikai, vagy
3: két optikai bement van. Ezekre tudod rákötni a tévéd.
Nem tul rég linkeltem a netdepo egy rendszerét, Onkyo hangfalakkal és Onkyo 313-as készülékket. kezdetnek sztem megfelel neked, ha nem vagy nagyigényü és közeljövőben subot tudsz venni.
Ha igényesebb vagy, hallgass Toobee-ra. -
törölt tag
válasz
n0_gAboR #34956 üzenetére
Tévedésben vagy: a mozis és a zenei szubok lehetnek ugyanolyan erőteljesek, csak a mozisok lassúbbak,később reagálnak a változásokra,hosszabban utánazengenek, zeneik gyorsabban reagálnak változásokra, jobb a csilapitásuk. Ezért felelhet meg joban a zárt rendszerű a zenére. Bár hallgasd meg, ha neked a mozisabb (Polk,Proson) is megfelel oké lehet.
Kettő közül inkább Polk.
Reflexesek máshogy vannak hangolva: nagyobbá teszik a virtuális dobozméretet a reflexcső által. -
törölt tag
válasz
MasterMark #34706 üzenetére
Subat nem kell beleszámolni, és azt inkább szobához méretezzük, pl 20 centi átmérő és kb 100 watt kell 20 nm.re.
100-150 katalogusárú. -
törölt tag
válasz
cintula187 #34624 üzenetére
Ki kell próbálni,mint sirfer is tette: ha jó áldozol rá, ha nem használ, visszaviszed, ennyi.
-
törölt tag
válasz
Vikthor #34585 üzenetére
Erre nem telik?
Hogyszólhatnak ugy mint egy felsőkategóriás hangfalak.. ezzel inkább ellentmondanék. Saját páldám: Volt ugye a Dennom, prosonjaim kinyiltak,jól zenélek, tették a dolgukat, de egy 8-10 éves Polk szett félmillás sztereó pár+hozzájuk való center-háttérrel simán kiénekelte a sajtot a szájukból, innen is éreztem hgy a denon 3806 egy nagyon és erős gép. Ha ujra kezdem, onnan kezdeném, nem törődnék a HD-vel egy darabig, mig csak kőgazdag nem leszek. Elac-ok is sztem meghálálnák a 4310-et. -
törölt tag
válasz
darnics #34521 üzenetére
Akkor nézd át az irományod: sehol egy nagybetü,sehol egy mondatkezdet. Összefolyt iromány az egész, ráadásul a szóközzel is spóroltál és sehol egy nagybetüs kezdés, amit a shift hiánya meg is magyarázna, de kérdő-és felkiáltójelet viszont tartalmaz. Légy szives tagoltan, érthetően magyar nyelv szabályait betartva több mondatra bontva újraszerkeszteni a mondanivalód! Ez nem chat és nem a haverjaiddal társalogsz. 1-2 hiba nem a világ, de nem tudom én se kihámozni, mi a terved...
Mostani válaszod se nagybetűvel kezdted. -
törölt tag
válasz
Tomifromspac #34474 üzenetére
Szívesen. És rátapintottál a kis szettek fő hátrányára: csak nagy hangerőn lehet használni mert kis hangerőn elveszik a dinamikajuk. Sajna ez a kishangfalas onkyo szetteknél is fentáll de messze nem olyan mértékben mint a yamadanál. És ha veszel Erősítőt oda dugd a forrásaid. Lehetoleg minden forrást-a pc-t is- digitális úton csatlakoztass. Először mérd fel hogy mennyi hdmi, koax, és optikai csatlakozó van a készülékeiden utána válassz Erősítőt. Használt is jó, sőt sokkal jobb választás .
-
törölt tag
válasz
Tomifromspac #34463 üzenetére
Ennyiből max sztereo jön ki használtan talán duplájából kijöhet egy belépő szett a netdeponál nézz szét és gyűjts onnan mert ezek a kicsik idő múlva szűkek lesznek. Semmit se tudsz rájuk kötni. Én se bántalak de az árakat nem mi alakítjuk és ismerjük nagyjából a berendezéseket és az emberek szokásait. Te se támadj: senkit se kell lenyűgöznöd és nem kérdi senki Honnan van a pénz és miből élsz. Vedd még ami tetszik és belépővel is boldog lehet az ember. Első körben Onkyo egydobozos szettjeinek és a netdepo akcióinak nézz utána. Ha sok maradj az elképzelésednél de ne ringasd magad olyan tévhitben hogy Kis szobába csak Kis szettek valók.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
MasterMark #34247 üzenetére
Hangfal a mérvadó. Képzeld hogy az erősitő az áramforrás,hangfal a fogyasztó.AZ hogy X ohmos erősitő, olyan nincs, csak ennyire vannak megadva a teljesitmény.jel-zaj viszony, stb. adatok, mint ahogy nincs pl. 15 ohmos elem vagy aggregátor sem. 4 ohmig simán birják az erősitők,(sőt kicsit lejjebb is simán lemennek) különben sem egy egzakt szám, frekvenciával is változik az értékük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Autós topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos autók - motorok
- TP-LINK routerek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest