- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Árháborúra számít az Xpeng kínai EV-gyártó, újabb 6000 dolgozót keresnek
- Az USA pénzügyminisztériumától loptak fájlokat a hackerek
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacmaster
tag
Sziasztok, nem tudom jó a hely ahol írom a gondom..Remélem! Van egy Yamaha RX V357 erősítőm amin a megfelelő csatlakozókba dugva a hangfalakat, optikai kábelel ugyan teszt állapotban szól mindegyik de a kijelzőn 2 hangfal (sztereo) és PCM kijelzés van...
Pc-n Asus B450f gaming lap, Realtek-el beállításoknál csakis sztereó mintavételezések vannak..Próbáltam drivert telepíteni, újra de semmi változás! A Dolby térhangzásra kapcsolva sincs semmi! 5.1 filmeknél ugyan hallom a hátsókat szólni, de szerintem vmi nem jó mert ugyan úgy 2 csatornát mutat az erősítő Válaszokat előre is köszönöm! -
Lacmaster
tag
Sziasztok, szép reggelt!
A tegnapi napot törölném..
Béke minden irányba..
Mondanám hogy a tv hülye de én nem találtam rajta a teljes újraindítást
Ma reggel kipihenve neki estem, és láss csodát a PCM váltható AUTO módra...
És megy minden f@szán..
A fene gondolta hogy az egyes visszaállítások semmit nem érnek és a WEBos 3.5 is tud mint egy Win hibát generálni..
Sajnálom, ha az időtöket pocsékoltam egy számotokra bagatel dologgal..De komolyan, a fene se gondolta, hogy nem érzékel, és befagyott..
Szóval én boldog vagyok, és minden szép és jó!
Köszönöm az aktív segítségeteket...Nagyon nagy hála akik ebben részt vettek!! -
Lacmaster
tag
válasz #98221312 #30761 üzenetére
Tisztelt fórum lakó, én azt gondolom, és ezt olvastam, ez a topik KEZDŐ házimozisoknak szól, illetve ehhez mérten tehetek fel kérdéseket..
És hidd el nem a pc használatával van gondom, de ezt kb 3 órán keresztül ecseteltem..
Leírtam miért is akarom használni a 4k tvm 4k lejátszóját,kb mert nekem megfelel..
Ami gondom van, hogy ha támogatja a tv-m az optikai vagy Hdmi 5.1-et és van egy olyan szintű AVR-em akkor vajon miért nem jó..
Amit a többi nálam okosabbtól kaptam azt mind köszönöm, de már ne haragudj, ha én kezdő vagyok, miért is ez a kioktatás egy olyan fórumon ahol az ilyen embereket kell segíteni, vagy jó ötlet, több tapasztalattal ellátni...Gondolom te is boldog vagy ha az én szakmámban azt mondanám rád, miért nem egyből ezzel vagy azzal kezded..
És a kérdés nem az volt miért rosszabb a tv lejátszója mint egy Bd, hanem vajon milyen beállítást néztem el, ha nem tudom állítani a PCM jelet
Nem volt szándékomban ennyire kifakadni, hisz nem ez a cél..De akkor úgy látom nincs itt helyünk kezdőknek, mert ha csak belépő szintű az AVR-em akkor legközelebb azt kapom meg!!
Köszönöm rövidke pályafutásom, és mindenki másnak tisztelet a segítségért!! -
-
Lacmaster
tag
válasz virkir #30726 üzenetére
Akkor leírom még egyszer!
Laptop-AVR (HDMI Video)-TV
Ez működik az előbbi urak segítségével és beállításával..
Usb-ben van egy külső Hdd erről nézném a 4k filmeket
A tv optikaival van a tv optikai csatijában az AVR-nél
A tv HDMI2 ARC össze van kötve a AVR ARC csatijával és így az előbb említett szituáció van...
Amennyiben rajtam kivül más is hülyének nézz engem, akkor inkább nem írok..
Nem megsértődve vagyok, vagy nem rátok haragszok, de vicc hogy ezen a sz@ron semmi nem megy
Se tv-n átállítás, se máshol se simple link ide-oda stb...
Egyszerűen az a szájbavert PCM szürke..
Bocsi ha kicsit kivagyok.. -
Lacmaster
tag
válasz Lacielvtárs #30713 üzenetére
Szia
Lg UJ635V
Sony Str dh 840 az Avr
Optikai kábel a "TV IN"-be megy és Tv csatornán van, hiszen máshol kép sincs..
A laptop felől pedig az egyetlen ami lehet 4K csati és a HDMI ARC-ba megy..
Állítani menet közben volt!
Ami nekem fura hogy Optika/ Hdmi felett ott a digitális jel, de az sajnos Pcm marad
Elvileg angol oldalt azt írta hogy Dolby vagy Dolby pluson van 5.1, de nekem akkor sem.. -
Lacmaster
tag
válasz Beni2360 #30696 üzenetére
Köszönöm a válaszokat..
De nem azzal van gondom hogy nem fut a 4k film..Mivel a tv egy külső hdd-vel lejátssza az akár 90gb filmet is..Nekem azzal van gondom hogy jelenleg, bármely beállítással 2.0 PCM hang amit add az AVR
Nem akarom elhinni hogy ennyire bal..sz vagyok..
tv optikával Avr-be..
A képet a tv játssza le külső hdd-ről...
Ugyanazon film, laptopról 5.1 de tv-n 2.0
Amennyiben én vagyok hülye és ez nem idevaló téma kérlek jelezzétek, nem akarok senkit fárasztani, de zavar..
Köszönöm, kellemes ünnepeket! -
Lacmaster
tag
válasz VoidXs #30692 üzenetére
Szia..
Hdmi-Avr-TV
És az előbbi segítő által használt beállítással laptopon megy az 5.1 ezzel már nincs gond!
Viszont ha LG optika, ha Hdmi arc/optikára teszem akkor sem változik..plusz az összes beállítható formátummal próbáltam a tv-n..(Dolby, Mpeg stb)
Nem is érdekelne, ha egy erős laptop lenne és röccenés mentes lenne a 4k lejátszás..Viszont a 4k tartalom miatt akartam az 5.1-t tv-n..
Egyszerűen tanácstalan vok, én ennyire ostoba lennék hozzá?
Két optikai bemenet van az Avr-en, azt is próbáltam..
Van vmi Opt1-Opt2 az Avr beállításnál az input módban, azzal sem..
És úgy vagyok ahogy az adott képek mutatják..
De hiszen más nagyon nincs is..
Hang Mód-Eredeti
Hang kimenet-Optikai/Hdmi Arc
Magic sound tuning-eredeti
Digitális hang-Dolby Digital
Lg sound sync-Ki
Hang teszt és ennyi...Csak azt nem értem, miért PCM alapból és szürke, tehát nem változtatható alapból a hangkimenet? -
Lacmaster
tag
válasz Lacielvtárs #30691 üzenetére
Szia!
Nagyon nagyon köszönöm, ez ok lett!!!
Kérdésem még annyi hogy akkor a TV-AVR között vajon mi lehet
Mert ott is csak 2.0 -
Lacmaster
tag
Köszönöm a gyors választ!
Laptopon még esetleg értem is, mert valóban hangbeállításnál, sztereo van és az istenért nem látom hol tudok 5.1 vagy térhangzásra váltani! Adott típus audió drivere sem igazán látom, még everesttel sem vmi Ati-Amd vision..
Viszont nem tudom hol tudnék tv-n állítani?
Hang kimenet-Optika/Hdmi
Digitalis kimenet PCM (habár ez szürke)
Ami kicsit furcsa, hogy egy vékony műanyag az optikai kábel...Valljuk be nem a legjobb minőség
Vajon okozhat ez gondot?!
És furcsa hogy mindkét forrás ugyan az.. -
Lacmaster
tag
Sziasztok, szép estét..
Adva van egy Sony Str dh 840 és 5 darab hangszoró, hangfal..
Az erősítőt beállítottam 3/2-re és optikai kábelel+Hdmi-vel csatlakozok Laptop illetve Lg 4k tvhez Arc Hdmi-n..
Akár hogy tesztelem, az alap Sony teszten jók a kiosztások, minden hang ott szól ahol kell...
Viszont Youtube 5.1 tesztnél csakis az első 3 (FL,C,FR) szól majd a hátsók az elsőkben szólnak (ha érthető..) FL-SL,FR-SL
Amikor filmet nézek akkor is a kijelzőn PCM 2.0 jelenik meg
Teljesen mindegy Tv-(Optic)-APM vagy PC-TV(HDMI)-APM
A hang kimenet 5.1 a filmen, hallom is hogy vmi szól hátul, de nem érzem igazi 5.0 vagy 5.1 nek..És ezt az erősítő sem erősíti meg velem..
Átnéztem az összes lehetőséget, és tanácstalan vok..
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kutya topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Politikai mémek
- NiMH akkumulátor
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest