-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
apszi
őstag
Végigpróbálgattam 130-70Hz közötti tesztjelekkel, AVR-en crossover 80-100-120Hz-es beállításokkal, de végül is igazad volt, maradt a 80 Hz. Ezen beállítás mellett volt a legegységesebbek, legtisztábbak a jelek hangja. Egyébként a 100-120Hz-es beállítást nem volt jó hallgatni, fárasztó volt a fülemnek. Szóval maradt a 80Hz erőlködőn, a sub ládán meg kitekertem 120-180Hz közé, és megfordítottam a fázist. Szóval köszi
.
-
apszi
őstag
Illetve van ez a rész:
".• Parameters
Large…… Select this when using speakers that can fully reproduce low sounds of below 80 Hz.Small…… Select this when using speakers that cannot reproduce low sounds of below 80 Hz with sufficient volume. When this setting is selected, low frequencies of below 80 Hz are assigned to the subwoofer."
Ez tulajdonképpen nem az "egyébb" crossover szerepét tölti be, amit te is írtál, hogy "az LFE-től független keresztváltót állítsam 80-ra" Azaz, ha small-ra állítom az adottt hangfalakat, akkor az 80Hz-nél automatikusan vág?
Illetve visszatérve az LFE-re, van még egy ilyen megjegyzés a manualban:
NOTES:— Assignment of low frequency signal range —• The signals produced from the subwoofer channel are LFE signals (during playback of Dolby Digital or DTS signals) and the low frequencysignal range of channels set to “SMALL” in the setup.
Ez nem utal az LFE meglétére, vagy rosszul értelmezem, és a crossover valóban nem kifejezetten az LFE-re vonatkozik, hanem az egészre, ahogy te is írod?
#71765jambiyya
De ha nem vágja meg 120Hz-nél, akkor mennyire egészséges, ha én a sub láda saját keresztváltóját kitekerem maxra (180Hz).?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest