- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NiMH akkumulátor
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Hobby elektronika
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #25403 üzenetére
"beleszól egy sötétítő vagy egy szőnyeg" Gondolom nincs feleséged ...mert akkor tudnád hogy ezekbe nincs beleszólásunk. Marad a kábel csere.
Akkor az itt lévők 90% -a nem "normálisak" -
törölt tag
Jó is volna ha ez így működne... amiket leírtál azok kb a bögreszettekre vonatkoznak. Pontosan ez a lényege a valódi hangtechnikának, hogy saját ízlésedre formálod, alakítod.
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
Az itteni törzsgárda kb. 80%-a ilyen.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Jegesmaci81 #25009 üzenetére
Teljesen normális, ha a kisebb hangszóró kerül small-ra, mi itt a probléma?
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #25009 üzenetére
Hát ahhoz nagyon sok mindennek kellene "együttállni", hogy a hátsókat is "nagynak" állítsa .... .... de miért baj az, hogy "kicsi" ....?
Hmm ....
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #24934 üzenetére
Ha elforgatod befelé a dobozt, akkor miért?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #24916 üzenetére
Az az állvány (magassága) sztereó zenehallgatáshoz van kitalálva.
3. lehetőség: felfúrsz két stabilan rögzülő keményfa konzol-polcot és arra teszed hátsókat (olyan magasra, amilyenre akarod), Aztán azon arra forgatod amerre akarod.
Az, h meg van adva melyik bal és jobb csak annyit jelent, h a mért tulajdonságaiknak megfelelően valamennyire párba válogatták őket, attól még a dóm magassugárzó sugárzási szöge nem változik, tehát befordítandó.
(#24913) Beni2360:
"A kép még a nyáron készült. Nincs még befejezve."Remélem azóta befejezted és átfestetted a falat
[ Szerkesztve ]
-
Kronk
őstag
válasz Jegesmaci81 #24710 üzenetére
Nagyon kuka vagyok hozzá sajnos, ezért kérdezlek titeket
Az AVRX1400H ról jutottam tovább amit fentebb linket a kolléga, azon sajnos nincsen két hdmi kimenet, később terveznék projektort is hozzá kötni, aztán lehet semmi nem lesz belőle, Dolby Atmos és X van benne, nem tudom még mire kell odafigyelni, szóval már csak egy jó kis szett kéne hozzá[ Szerkesztve ]
http://totesz.myminicity.com/
-
Kronk
őstag
válasz Jegesmaci81 #24706 üzenetére
Milyen 5.1/5.1.2 és szett illik hozzá?
http://totesz.myminicity.com/
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #24339 üzenetére
Reflexnyílásnál csupán a légnyomás kiegyenlítődése zajlik, ahhoz, h ez akadálytalan legyen, nem kellenek óriási távolságok, elég mondjuk max 15 centi. Faltól bármely hangdobozt - akár reflexes akár nem - ettől sokkal jobban el kell húznunk, hogy a falközeli mélykiemelést, "döngést" csökkentsük, és hogy kialakulhasson normális sztereó színpadkép, aminek mélysége is van, nem csak "egy vonalban" történnek a dolgok.
-
arcitec
addikt
válasz Jegesmaci81 #24302 üzenetére
Nem nagyon érdemes ezt kavarni, de TE hol élsz? "Menő volt a 80-as évek végén." Mikor kerültünk? Mert akkor nem vettem észre. " saját ár kategóriájában nem rúg labdába" még az is lehet csak nem találtam olyat,
ami legalább hasonló lenne hangzásban, hogy nem lehet ezeket megérteni ... Az ára meg annyi volt amennyi ...
na mennyi?[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #24295 üzenetére
Azon kívül semmi baj, csak amit leírtál: erősen túl vannak árazva.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
válasz Jegesmaci81 #24295 üzenetére
Az a nagyon nagy baj , hogy itt nálunk folyton ez az ár érték bogarászás folyik és nem értem a TE összevetésed sem igazán mert a Zensor az egy belépő szint, mozin halottam jó volt ... De az Opticon.hoz hangban nem hasonlítanám , mivel más kategória. Tök mindegy mennyibe kerül. Olvass nyugati oldalakat sok sok van belőlük, mondhatni 10-20 is találni ott mit írnak nem csak az Opticon-ról hanem szinte az össz fellelhető hangdobozokról. Más hangvétel, más megközelítés, értékelés és az ár az max a végén(hát az ára az ennyi , ha valakinek kell) és nem az alapján van megítélve elsősorban. BBéci Ő már csak HIGH-END fertőzött nem tud mit tenni, értem én a hozzáállását.
ELACielvtárs : Nyilván most már egészítsd ki 5.0.-ra sőt inkább 5.2.2 -re kellene és állj meg. Az otthoniak ..?[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Beni2360
félisten
válasz Jegesmaci81 #24161 üzenetére
Biztos többször vissza tekerte, vagy gyorsítva játszotta le a lemezt.
Régen meg szerette a 168 óra műsorát.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #23736 üzenetére
+1 a hallgatózás mindenképp pozitív ötlet... Az is igaz, hogy lehet az ő igényeit kielégíti. Többször említettem, hogy van egy gyerekkori barátom aki szintén nagy filmes, és a tv hangját használja. Neki nem számítanak ezek a dolgok.
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #23709 üzenetére
Az célzottan amtibácsinak szólt, aki azt szeretné, ha otthon nem szólna rosszabbul a zene, mint az autójában.
Akár egy Raspberry is jobb lehet, mint a belépő erősítők DAC-ja.
(#23710) Steady74
Ha végre, valahára veszek NAS-t, az biztosan nem lesz 4 fiókos és a kettest luxus lenne tükrözéssel használni. Tehát a biztonság semmivel nem lenne jobb, mint most a két külső merevlemezre mentéssel.
Ha pedig folyamatosan, 0-24-ben mennek a merevlemezek, 4-5 évente cserélni kell azokat, még a WD RED-eket is, ha valóban fontos az adatbiztonság.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz Jegesmaci81 #23472 üzenetére
Jól mondod
Mondjuk engem is érdekelne egy olyan cikk amiről mindketten írtak es hiányoltak, itt a lehetőség, hogy csináljanak egy ilyen tesztet.
És ezt nem sertesnek számon, hanem egyszerűen mindig meglep hogy a 'műszerész' urak, mindenképp megakarjak cáfolni azt amit mi tapasztalunk.
Viszont tenni, nem szivesen tesznek érte, max leirjak az ellen véleményükÉs az utolsó mondatod is nagy igazságot tartalmaz egy bizonyos szinten.
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tombi
őstag
válasz Jegesmaci81 #23437 üzenetére
82 cm magasan van most, de ez tényleg sok, lejjebb fogom tenni a hangfal magasságba,
Mi az L kanapét ággyá alakítva filmezünk! -
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #23351 üzenetére
Szándékosan nem akarod megérteni? Pedig leírtam, azok a millió feletti állványos dobozok nem a mélytartományuk miatt qrva jók.
Sok gyártó durván csal a megadott értékekkel, ebben élen jár a Canton, Magnat, Heco, stb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #23346 üzenetére
Nem jól tudod.
Speciel nekem jobban tetszenek az állódobozok, akár házimoziról, akár sztereó zenéről van szó. Ugyanakkor léteznek olyan állványos hangdobozok, amikkel boldog lennék. Igaz, annyiba kerülnek, amennyibe egy középkategóriás 5.1 szett. És nem azért szimpatikusak azok az állványosak, mert nagyon mélyre mennek, szó sincs ilyesmiről.
De nem erről volt szó, hanem arról, hogy sztereó zenéhez kell szubláda vagy nem.
Szerintem általában nem kell, persze kivételek lehetnek.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #23342 üzenetére
Tehát belépő kategóriás kisdobozokhoz középkategóriás szubláda? Vagy miként kell elképzelni az általad vázolt felállást?
Emberek milliói hallgatnak zenét sztereó erősítővel hajtott pici hangdobozokkal és eszükbe sem jut, hogy kellene hozzá mélyláda. Attól, hogy egy hangdoboz belépő kategóriás, még nem biztos, hogy magas a frekvenciaátvitele alsó határértéke.
Szerintem egyáltalán nem baj, ha mondjuk 50-60 Hz között elfogy a hang, attól még élvezhető.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szasanyi
félisten
válasz Jegesmaci81 #23340 üzenetére
Nem baj az, hiszen nem vagyunk egyformák - sem a fülünk, sem az ízlésünk. Nincs ezzel baj ezért nem is mondom, hogy másnak tilos. Persze én is szeretem a jó mélyeket de nincsenek túlzott elvárásaim és a tiszta, kellően részletes hangzás számomra fontosabb mint a mély hangok legalsó tartománya.
Ámde házimozinál kicsit más a helyzet, mert ott legyen meg az a "falbontás" ha a jelenet arról szól! Na, az valóban nem megy megfelelő sub nélkül. -
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #23340 üzenetére
Pedig egy olcsó(bb) polcsugáró hangján egy olcsó sub (általában) inkább ront, mint hozzátesz.... de ha csak a mélyek "mennyisége" a fontos, akkor persze, hogy jól jöhet egy sub, akármilyen is ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #23268 üzenetére
Nagyon kedvelem a hangzását, "lágyabb/melegebb" karakterűnek mondanám. Hosszú távon is hallgatható kellemes, nem bántó magasú szett. Énekhangon, zongorán, magasabb gitárhangokon kimondottan "szárnyal/kinyílik" de a középső tartomány lehetne részletezőbb. Három éve vásároltam, akkor az árkategóriájában amit lehetett végig hallgattam és túlzás nélkül ez volt a legjobb vagy inkább nekem ez tetszett a legjobban. Nálam 22 nm-en szólnak, ezért úgy gondolom, hogy 30 nm-ig simán használhatóak, megfelelő erővel. Kényesek a kellő oldaltávolságra, tehát kisebb helyre, egymáshoz közelebb nem ajánlanám. Ha megvan a kellő távolság, akkor szépen kinyílik a tér és van színpad. Használom mozin is, amire szerintem tökéletesen megfelel, a Zensor Vokal kimondottan jó center, így itt semmi hiányérzetem nincsen. Gondolom a Zensor 7 mélyebbre mehet és alul erőteljesebb, de azt nem hallgattam, mert nekem már nagyon nagy lenne és a helyiség is kicsi hozzá.
Ha segítek vele, szívesen látlak egy hallgatózásra.[ Szerkesztve ]
-
pinder
csendes újonc
válasz Jegesmaci81 #23242 üzenetére
Köszi!
Sztem akkor HKTS 16os lesz a nyertes.
A szoba kb 25 nm -
WP14
őstag
válasz Jegesmaci81 #23201 üzenetére
Azzal a kis gombbal már nem csak a tetszésedet fejezheted ki, hanem azokat az érzelmeidet is, amiket írtál.
Inkább nem részletezem, hogy kik a felelősei a mai fiatalság ilyetén erkölcsi züllésének, de mindig elsődlegesen maga, az egyén felelős tetteiért, viselkedéséért, személyiségének torzulásáért. Nem érzem az én korosztályomat (49) felelősnek összességében, de abban igazad van, hogy nagy részük hozzájárul a magyar nyelv és hagyományaink csökevényesedéséhez.
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
sixpak
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #23197 üzenetére
Szerintem a gépelésnek semmi köze a helyesíráshoz, ha valaki tud/akar helyesen írni, akkor az gépelve is tud. Nekem az a véleményem, hogy aki sokat olvas (nyilván könyveket, nem vga teszteket) az meglátszik a helyesírásán is.
Amúgy én soha nem kötöttem bele még senki helyesírásába és ezután sem fogok, ha már megértem mit akart írni, akkor nincs gond.Ennek tényleg elég csúnya a bele, ahogy a fiatalember is finoman utal rá....Levente vajon mit mondana?
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
WP14
őstag
Igazad van, a "tinicsürhe" nem pontos, az amerikanizálódó tinicsürhe a helyes rá. A "lajk"-ra pedig van szavunk, mint szinte mindegyik idegen kifejezésre, a tetszik. Tehát helytelen, magyartalan, fül- és szemsértő.
Megelőztek.
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
zsoika
addikt
A lájk-ot? Mondjuk a tetszik szóhoz mit szólsz!?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #23146 üzenetére
.... ezek alapján nem biztos, hogy szeretném látni a "keresési előzményeidet" ....
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #23141 üzenetére
BTHSZ = pl. [link] ....
(....de ez azért "tolmács" nélkül sem túl bonyolult .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Jegesmaci81 #23137 üzenetére
Lényegében a Crystality algoritmus, felharmonikusokat csinál. Ha nagyon szénné van valami tömörítve (régi MP3), akkor lehet hasznos, egyébként nem.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #23103 üzenetére
Én pl. máshogy gondolom. A MultEQ XT igenis nagyon jó eredményt tud elérni.
-
szasanyi
félisten
Egy rövidebb, összefoglaló-szerű válasz van itt.
-
Nemir Ombe
addikt
Itt minden ezzel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz [link] ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #22946 üzenetére
Szerintem nem a szűken vett adórendszer a fő probléma ....nem azt mondom ,hogy az OK, van min javítani bőven. A szétszabályozás egyszerűen megfojt... az adózás mellett 1000 felé kell jelenteni ,fizetni más hatóságoknak is.
Egy barátom egy egyszerű táblát rakott ki közterületre ,hogy arra 50m a boltja és nem akarok hazudni ...vagy 10 hatóságtól kellett engedélyt kérni (persze pénzért) hogy nem takar ki jelzőtáblát, a tűzoltókat sem zavarja, sem a közműveket...stb. A végére beleőszült(és ez csak egy egyszerű tábla) .
Szóval nem egyszerű a vállalkozók élete sem és persze ezt a sok időt és pénzt mind beleépíti az árba(és miért ne tenné).
Bonyolult téma ez és itt nagyon OFF is ....sokáig lehetne rugózni az ok-okozaton.Steady74: Igen nekem átjött, remélem neki is.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Jegesmaci81 #22932 üzenetére
Erről az adóról már volt itt szó, divat ezt mondani de nem így van.
Sokkal inkább a kis méretű piac és a gyorsan gazdagodni akaró itthoni kereskedő mentalitás a magas árak oka.
Minden terméknél, nem csak HM.Box's don't touch!
-
Steady74
addikt
válasz Jegesmaci81 #22932 üzenetére
Horgászcikk kiskereskedelemre látok rá. Az árképzés a legnagyobb áruházban így zajlik: beker. nettó ár x2-vel, az a bruttó kisker ár. És minden magyar kereskedés ezek után erre lövi be az árakat. Ne mondja nekem senki, hogy egy 2 fővel üzemelő webshopnak annyi költsége van mint egy 60 főt foglalkoztató, amellett 3x500 nm-es üzletet üzemeltet. Az árak mégis forintra megegyeznek. Itthon is, Marantz SR7011, mindenhol 499.990 Ft volt (vagy csak 900 a vége, hogy az árgépen első legyen a találat). Igen is, lehúznak becsülettel, de a hobbira általában nem sajnálja az ember a pénzt. Ez az én véleményem.
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #22896 üzenetére
Kattints a nevemre!
Nem írjuk ki a szerzők nevét, ez alapkoncepciója az AVO-nak. Nem ritkán több kolléga véleménye kerül egy cikkbe, azért a többes szám használata, valamint az összes írást korrektúrázom, ha kell alakítok rajta, ha van a termékről, témáról tapasztalatom, azt beleírom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lemmy9
őstag
válasz Jegesmaci81 #22895 üzenetére
Melyik bolygón élsz. Ezek termékbemutatók, nem tesztek. Nem sz@rnak a saját asztalukra. Ahogy írták, ezek mind reklámoldalak, úgy is kell kezelni.
Szerintem!
-
hm15
senior tag
válasz Jegesmaci81 #22895 üzenetére
Mint írtam nem AVO jelenség, mióta világ a világ így működik a hifis szaksajtó. Tisztelet a kivételnek.
-
válasz Jegesmaci81 #22788 üzenetére
Ezt a találó megfogalmazást
Akkor feleslegesen magyarazkodom"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Jegesmaci81 #22783 üzenetére
Ha hiszed ha nem, majdhogy nem igy van...
Régen is szerettem zenét hallgatni, de az utóbbi 10 évben már csak rádiót hallgattam...
A fejlesztésnek köszönhetően ujra elkezdtem zenét hallgatni, persze nem yimmy volt a fő csapás irány.
Yimmy dolgozta fel Varga Miklós örökfenyu Európa c. dalát, ami yimmy előadásában új hangszerelés kapott, amit nagyon szerettem hallgatni.
Voltam olyan balfék hogy be is linkeltem ide egy képet, amin épp látszott hogy az a zene szólt. No azóta kapom az ívet
[kép]Azóta a rz900 és elac közös hangja miatt szinte többet zenélek mint filmezek
Ui, a dire straits-t mindig is szerettem...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
izirajder007
csendes tag
válasz Jegesmaci81 #22589 üzenetére
Úgy döntöttem erősítő csere lesz, https://hardverapro.hu/apro/onkyo_tx-nr656_uj
ezzel megoldódik a problémám?
https://m.prohardver.hu/tema/hazimozi_beleposzinten/hsz_22571-22571.html[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #22579 üzenetére
És HTPC vagy egyszerű pv vidkártya HDMI-ről bitstreamban kiküldve?
-
junkpod
veterán
válasz Jegesmaci81 #22589 üzenetére
A méregdrága és az "olcsodeszar" között kb 1000 MP típus található, egyenletes szorasban, de még egy tengely van "drágadeszar" és "olcsoeskivalo". Így lesz egy teljes halmazod, nem 1 bites a vilag😉
Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz Jegesmaci81 #22581 üzenetére
Hát akkor elárulom, hogy van mindenfajta lejátszóm az RPI2+B-től kezdve K1 Pl - Minimx-G. egy s912 és egy ZIDOO x8 ami 109 € házhoz szállítva és az mindent visz.
Na jó múltkor a Tv-ben hívtam meg a NAS-t hát nem sokáig birkóztam vele mert a képminőség minden boxom alatt volt.
Én egy olyan erősítőhöz amin nincs HDMI teljesen feleslegesnek tartanék - ami késik az nem múlik. Azonkívül toslinken ki lehet vinni a hangot abba az avr-be.
--------------------------------
Nem értem miért kell rá tukmálni egy méregdrága lejátszót (vagy olcsó de sz*rt) mikor neki csak egy 7000Ft-os átalakítóra lenne szüksége. - csakhogy ő 80 $ cuccot nézett ki.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
junkpod
veterán
Ha van optikai/koax bemenetes erősítőd az nagy valószínűséggel ismeri a dts/dd formátumokat, a tv lejátszót be kell állítani, hogy a hangot ne kodolja ki (tömörített hangot küldjön, ne pcm-et).
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
-
Steady74
addikt
válasz Jegesmaci81 #22584 üzenetére
30-45 EUR áron megfelelő eszköz vásárolható. Felhasználói vélemények szerint nagyságrendekkel jobbak, mint a TV-k belső lejátszói.
-
válasz Jegesmaci81 #22584 üzenetére
Upsz , jogos, figyelmetlen voltam
Sorry"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Ezt a véleményed egész addig fenn fogod tartani, amig meg nem nézel egy filmet egy popin vagy dune lejátszón.
Anno én is igy velekedtem
A popi kép minősége egy pillanat alatt meggyozott, és azonnal nyigdijjaztam a tv playert.
Az le-s cuccokat én nem piszkalom, nekem az az életemre tör, és öreg vagyok, nem birom a feszültséget[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Ez már ott bukik, hogy egyik tévé se tud kadenciahelyesen lejátszani belső lejátszóról.
Switch Tax
-
szasanyi
félisten
válasz Jegesmaci81 #22579 üzenetére
Nem kell drága lejátszó, mert már egy olcsó ZIDOO X8 mineden tekintetben jobb. És ez alatt a képminőséget, a kadencia helyes lejátszát, a feliratok kezelését, a kép-,- és hangformátumok teljeskörű kezelés egyaránt kell érteni.
-
junkpod
veterán
válasz Jegesmaci81 #22402 üzenetére
Én is így használom, mert az arc-hdmin leginkább tv adások hangjának visszaküldésére való. Külső források (vagy belső média player) hangjanak továbbításaval tényleg lehetnek gondok.
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Jegesmaci81 #22392 üzenetére
Nekem pana S30 simán átadja a tv csatorna dolby digital hangját az erősítőnek HDMI arc-on keresztül.
Box's don't touch!
-
zsoika
addikt
Igen! Tesóm Lg 49lh630v(ha jól emlékszem a tipusra) hdmi arc-n átküldi a DD és a DTS core hangot is. Hd hangok az ARC-n nem mennek át.
-
sixpak
nagyúr
Nálam LG 55 UF852V-vel működik a dolog.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #22382 üzenetére
És ha eladod a Denont és abból DAC+füleserősítő kombót veszel? +50-ért a fejhallgató?
-
válasz Jegesmaci81 #22379 üzenetére
& Dorian:
nah jó, igazatok van egyértelműen, sztereóban a kettőt össze hasonlítani sem szabad
én mozira és 5.1-es fülesre gondoltam[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Egy jó DAC+fejeserősítő+sztereó fejes kombó valószínűleg szétalázza a belépő szintű sokpontegyes szobai rendszereket.
-
Beni2360
félisten
Én lecseréltem a fülesem egy jobb sztereóra és igen nagyon lehet élvezni azon is ahelyett, hogy suttogva esetleg lemaradnak hangok és beszédek. Olyan lépéseket is meghallani amit a rendszerről nem hallok meg. (Igaz az én hallásom már nem az igazi) De éjszaka mások végett bevállalható szvsz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz Jegesmaci81 #22376 üzenetére
Szerintem a fejhallgatós mozizas olyan lesz itt mint a játékpenz vagy az alkohol mentes sör
Mondjuk nem tudom milyen es mekkora teret tudhat létrehozni az 5.1es fülhallgató
[ Szerkesztve ]
-
Nauda
tag
válasz Jegesmaci81 #22372 üzenetére
Köszi
Esetleg tud valaki ilyen megbízható szaküzletről Pécsen?
-
Nauda
tag
válasz Jegesmaci81 #22359 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Akkor ha váltok és erősítő+hangfalak szintjén kezdek el gondolkodni, akkor mennyi pénzt kéne rászánnom, hogy egy belépő szintű vállalható kategória legyen belőle? 5.1-es rendszert szeretnék amit elsősorban filmnézésre szeretnék használni, a zenehallgatás talán másodlagos, bár odáig már eljutottam, hogy ha zenét hallgatok, akkor azt már flac minőséggel teszem Tudnátok esetleg konkrét típusokat ajánlani? Esetleg linkelnétek hasznos cikket, amiből okosodhatok hangfal téren?
Köszi -
válasz Jegesmaci81 #22180 üzenetére
Tény hogy finomak azok is, de nekem annyira nem jött be.
Vagyis meguntam az ízét.
Ebben a kávéfőzőcskezesben az tetszik hogy sok félé fajta ízzel ismerkedhet meg"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #22147 üzenetére
Mozin a háttérhangok dinamikusabbak lesznek míg előtte a center túl dominált volt, zenén pedig egységesebb pontosabb a hangkép - ezt nehéz megfogalmazni - ha a sub a korrigálva van. Nyilván a pure d. hallgatott zenén tökmind1.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #22133 üzenetére
A mozi szerintem más .... oda azért jár az ember (mármint ha "HMfan"), hogy ha sz@r kép és hangminőségben is, de "18m-ben" lássa a filmet (nameg, hogy néha ezzel legalább "kompenzálja a kölcsönzéseket" ) .... otthon meg inkább a "minőségről" szól ez a hobbi .... persze a(z aktuálisan) kedvenc zenéd akár egy mobilról is meghallgathatod, ugyis tetszeni fog de amikor otthon (ha nyugodtan le tudsz ülni a "hifi" elé) amikor "minden jól szól" és szinte "látod a zenészeket", azért az egy másik élmény .... szerintem ....
claire78:
Persze ha van valakinek egy "lyukas 2 órája", akkor nézze meg nyugodtan, az új Alien-nél pl. jobb lett .... .... ízlés(ek)en nem érdemes vitázni ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #22027 üzenetére
Hűha....hol is kezdjem. Itt igenis belépő cuccok vannak ajánlva, csak sajnos újként egy valamire való rendszer 4-500eft. Ezt az összeget lejjebb lehet tornázni pl. ha használt cuccot veszel. Pl én az első szettemet (denon avr1909 45eft+sony pasvcal 835 50eft +15eft kábelek)120eft -bol raktam össze és az itteni "nagyágyuk" ajánlásával. Szóval szerintem min. ennyiből lehet egy belépő szettet összerakni. Ez alatt is lehet pl. Onkyo htr sorozat olyan 50eft de ezt én már belépő alatti, kezdő szettnek mondanám a passzív sub miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
.... a legtöbb gond általában a "fejekben" van .... hallottam már 1-2M-os rendszert úgy szólni, hogy "én szégyeltem magam" és hallottam olyat 300e-ből, hogy az igen .... általában a pénz a "legkisebb gond" (de azért 5 számjegyű összegből senki ne akarjon egy "akármilyen" mozit is összerakni) .... a "legjobb tanács" meg az, hogy ha tetszik amit otthon hallasz, akkor azonnal hagyd abba a fórumok, tesztek olvasgatását, dölj hátra és élvezd ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
MasterMark
titán
Halkan jegyzem meg, hogy az hogy mennyibe került, illetve hogy milyen kategória nem függ össze egyértelműen.
Switch Tax
-
szasanyi
félisten
válasz Jegesmaci81 #21963 üzenetére
A mérés (kalibrálás) végén megkérdezi, hogy az EQ és ezt az bekapcsolod-e, ott neked kell(ett) Yes/No választ adnod.
-
válasz Jegesmaci81 #21956 üzenetére
Igen, ahol több a hang ott elvesz, ahol kevesebb, ott hozzatesz.
Gyakorlatilag kinyirja a bemeres végeredményét...
Szerintem ne használd[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Jegesmaci81 #21956 üzenetére
Az egy kompresszor, véletlenül se kapcsold be. Úgy alakítja a hangerőt, hogy semmi dinamika ne legyen a filmben.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #21811 üzenetére
A "legtöbbet" ne akard kihozni. Minél jobb erősítőt kötsz elé, annál jobb lesz a Zensor hangja is, csak egyre kisebb mértékben, egyre drágább erősítő alkalmazásával. De X1400 azért szvsz kevés, jobban passzol hozzá az X2400.
-
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #12682 üzenetére
"Ha jól olvastam az AVX fórumát pont az volt a probléma, hogy találtak különbségeket."
Így van. Persze, hogy találtak "különbségeket", az emberi agy már csak ilyen. Csak az a bibi, hogy amikor azt hitték, a drága kábel van bent, akkor sokszor az olcsó volt és fordítva. Színtiszta pszichológia ez, semmi egyéb. És ebből marha jól megélnek sokan. Tudatos átbaszás, ferdítés, önigazolás, gigantikus túlzás megy ezerrel, aminek a kereskedők, forgalmazók a haszonélvezői, és az ilyen fórumok a táptalajai.
[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
válasz Jegesmaci81 #12478 üzenetére
Hát pont erre voltam igazából kíváncsi hogy volt-e valahol 300 ezer
ezt néztem egyébként :
[link]Ennél egyébként van jobb ajánlat ?
vagy egyáltalán megéri ez ?-.-
-
Ragadozó
Ármester
válasz Jegesmaci81 #8132 üzenetére
Csak azért, hogy higgyél nekünk, a Dali sokkal jobb
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Dorian
félisten
Dali szett eléggé megsértődne, h mihez akarják hasonlítani
-
törölt tag
Egyértelműen jobb vétel. Sokkal részletesebb.
-
Valkűr
addikt
Nagyságrendekkel jobb a Dali...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Spuri2000
senior tag
válasz Jegesmaci81 #4154 üzenetére
Itt mindenkinek külön szobája van a mozizáshoz és a zenehallgatáshoz. Még a családot is kitelepítik ha az kell a remek hangzásvilághoz.
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #4154 üzenetére
Nem, ez azt jelenti, hogy tévészekrényen nem tudják a hangminőségük maximumát adni, a mély tartományban pedig talán a felét. Ettől még a tévéénél sokkal jobb hangot adnak. A tévének kutya baja sem lesz.
-
jeni
félisten
válasz Jegesmaci81 #3869 üzenetére
Szia!
Ha mai cuccokat nézzem,akkor szerintem még nem nyert teret. A jövő viszont ott van benne. Mégis sokan az új megjelenése miatt váltanak 2-3 éven belül.
Hasznosnak hasznos,de mikor lesz 1000% használható az passz.
Sajnos ami tény az,hogy az analóg rendszer sajnos ki fog halni teljesen,azok már csak a HIFI cuccokban lesznek meg.
Az okosabbak megmondják a tutit.
Ha így állunk hozzá akkor mondhatnám,írhatnám,hogy nem a Denon x1200-t kell megvenni hanem a 2 évvel korábbi modell is jó, ugyanúgy más márkákban pl.: Yamaha,Onkyo,Denon,Pioneer,Nad,Rotel,HK,stb...
Hiszen azok is ma még kiszolgálnak ,sőt a holnap utánra is megfelelnek.
Én meg azért nem merek korábbi menő cuccot venni,mert lassan alkatrészt sem adnak hozzá,és borsós áron javítanak már a szervizek!A HDMI 2.0 annyira új,hogy nagyon sok cucc még csak a 1.3 (1.4 verz. kevesebb cuccokban) verziónál tart,vagy vannak beépítve.
Ez olyan mint a mobiloknál! Szinte az emberek évente cserélnek.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #3666 üzenetére
"Miért nem lehet elfogadni, hogy míg neked a zene és a filmek a fontos addig másnak nem???"
Elfogadom, de ha nem fontos, nem kellene házimozis topikban tanácsot kérni. Vegye meg azt, aminek a színe, formája, szaga, ára vonzó.
"Gondolom ők se mondják hogy h*lye vagy ha autóbuszos útban gondolkodsz inkább el se indulj mert nyomor lesz az egész út..."
Ha nem mondják, akkor sz@arjanak sünt, mert átvernek, félrevezetnek. Inkább maradok itthon a kényelemben, de nem kell a nyomorgós út.A sajátommal nem sokra mennél, mert 12 éve nem vettem egy méter kábelt sem, hiszen folyamatosan érkeznek a tesztkészülékek.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #3666 üzenetére
Hazavágásban nem vagyok szakértő, de amennyiben kívánod, segítek kipróbálni, mit képes elviselni a rendszered.
-
KerekesLevi
tag
válasz Jegesmaci81 #3655 üzenetére
És milyen hangfalaktat vettél az x1200 mellé?
Nekem, hogy őszinte legyek (és ezért tuti kövezés jár itt) az üzleti érzékemet bántja az egymilliós hangcucc. Annyiból én elutazom a Nővel inkább Kínába, Tibetbe vagy mittoménhova... Számomra nagyobb a haszna. Ha lenne 100 millám, akkor sem költenék annyit rá. Nem azért, mert sz@rrágó vagyok, hanem azért, mert Nekem nem éri meg. Audiofil haverok nincsenek, a "bögreszetten" sem tekertem 1/3-nál feljebb a hangerőt, csak bulin. Akkor meg annyi a lényeg, hogy ne tegyék nagyon tönkre a cuccot...
Akkor ezekkel a + infókkal is feltenném a fenti kérdéseimet.
Üdv.: Levi
-
szasanyi
félisten
válasz Jegesmaci81 #3655 üzenetére
Feltéve, ha az itteni kemény magot nem hívod meg! - ez volt az év megjegyzése!
-
Ragadozó
Ármester
válasz Jegesmaci81 #3443 üzenetére
Szerintem ezt a számla dolgot folytassátok vagy privátban, vagy biztos van olyan topik ami ezzel foglalkozik.
Ez nem tartozik szakmai kérdésekhez, erősen off!Több hozzászólás ne legyen, ha kérhetem, nem akarok takarítani...
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #3443 üzenetére
Bocsáss meg, de tényleg egy kukkot nem értettél meg abból, amit írtam, leragadtál a számoknál, holott jelen esetben a 20 és a 100%-nak is csak szimbolikus jelentősége volt. Nem közgazdasági tételt akartam felállítani, csak elnagyolt arányokat érzékeltetni, de szerintem rajtad kívül ezt mindenki értette.
Viszont a kedvedért pontosítok :
"Oké, visszakapsz az áfával kb. 20%-ot, de ha használtat vennél, akkor nem 20, hanem 100%-ot nyernél, mert mindenből dupla olyan drágát, tehát sokkal jobbat vehetnél azonos áron."Oké, visszakapsz az áfával 21,26%-ot (hozzájön a költségként elszámolás adóalapcsökkentéséből származó jövedelemadó növekmény plusz összege), de ha használtat vennél, akkor nem 21,26, hanem sokkal több %-ot nyernél, mert mindenből dupla olyan drágát, tehát sokkal jobbat vehetnél azonos áron.
Így megfelel?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #3433 üzenetére
"Áfa értéke jelenleg 27% vagyis jóval több mint amit leírtál."
Úgy pontosíts már, hogy ne kelljen téged még jobban pontosítani.
Mit is írtam? : "Oké, visszakapsz az áfával kb. 20%-ot" Tehát a visszakapott áfa összegét írtam, nem az általános forgalmi adó mértékét! Az ÁFA 27%, tehát 100Ft+Áfa, az 127, az áfa összege 27 Ft. A visszakapott 27 forint hány százaléka a kifizetett teljes összegnek? Kb. 21%-a, tehát megállja a helyét amit írtam, az egyszerűség kedvéért azt, hogy kb. 20%-ot kap vissza a kifizetett teljes összegéből.
"a számla értéke nem csak az áfa visszaigénylés miatt fontos hanem adóalapot is csökkent, költségnek minősül."
Igen ez így van, tisztában vagyok vele, de a mondandóm lényege szempontjából ennek nem volt jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #3262 üzenetére
Arra céloztam, hogy ebben a kategóriában úgy sem a "hangminőség", hanem az ár/szolgáltatás/dizájn alapján dönt a vásárló.
Elfogadom amit írsz, de azok alapján nagyon kevesen döntenek. A belépő kategóriában pl. nincs értelme zene+moziról beszélni, zenére egyik sem jó, még kompromisszumokkal sem. Mozira meg szinte mindegyik hozza a "belépő elvárható szintet".
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #2958 üzenetére
Én nem ajánlom.....de természetesen ízlések és ......
Az "olcsó" kategóriában én más típusokat/gyártókat tartok jónak/jobbnak, az "olcsó amerikaiak" szerintem max. "olcsó mozira", de oda meg lényegében szinte bármi jó.
Az hogy miért feljebb részleteztem.
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #2958 üzenetére
SZerintem is jók, Denonnal főleg... nade izlések és...
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #2122 üzenetére
Nem, mert akkor hogy ad gyári garanciát?
Importőrön keresztül szerzi be de közvetlen a gyártól kapja.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #2122 üzenetére
Nem, nem jó válasz. Mire alapozod, hogy a Netdepó szürkeimportból szerzi be???
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #2062 üzenetére
Ha a méret fontos, a mostani, 99990 forintos akciós áráért jó vétel a HKTS 16.
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #2060 üzenetére
Én azért JBL ,Dali, Polk Proson hangfalak között is körbenéznék.. És lehet Arena monitorral is jobbn járt volna.
Ismétlem: saját tapasztalás/ebből alkotott vélemény... másnál/másnak ettől jó lehet de kétlem..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #730 üzenetére
Szia!! Nekem is a linkelt szettem van, és habár szerintem ár érték a tudása, a hangfalak tényleg nagyon gyengék. Lecseréltem a frontokat, és a centert, így már teljesen jól muzsikál..
Véleményem szerint arra, hogy 2 hetente 1-2 filmet megnézz, elég lesz. A lejátszóval egybeszerelt szetteket viszont felejtsd el. -
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #739 üzenetére
És SZ.Imre neked is szól:
Belépővel is évekig el lehet mozizni, de jól kell összeválogatni a komponenseket hogy élvezetet is nyújtson.. Tehát nem kell mókuskerék de az kell ahhoz hogy a legelső választásnak is jónak kell lennie. A Yamaha és Denon jók hozzá és az időzítéssel sincs probléma mivel a gyártók -de inkább az importőrök- modellcsere miatt leakciózzák a tavalyi modelleket. Én Onkyót ajánlanám, és szerintem Jamo 626,Onkyo vagy Polk hangfalszett vagy Mission szettel évekig ellennél, de a hififutárnál ha Hecoval együtt veszed még ott is tudnál árengedményt kicsikarni és streamaudioban is korrektek, nem lenyulásra mennek, nem tukmálnak rád semmit amit nem akarsz.Akai, pioneer eltax felejtős, és nem a "kifinomult" izlésünk mondatja.. Mélynyomónak a jól bevált Polk vagy Proson.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- PlayStation 5
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen széket vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest