- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #3652 üzenetére
Válaszolok magamnak: Igen, boot-ol a lap GPU nélkül (GA-X150M-Pro ECC v1 F1a).
Sőt, minden trükközés nélkül babrálható a firmware-e (nincs checksum+signature ellenőrzés, flash-elhető és boot-ol az UEFITool-al módosított verzió is), így még Btrfs-ről is lehet vele boot-olni EFI módban (bootloader és FAT32 partíció nélkül, bár a filerendszert kénytelen voltam "whole-disk" helyett egy szóló GPT partícióra tenni ehhez).
Ugyanakkor teljesen bepánikolt, mikor beletettem egy kőkorszaki S3 VGA-t (csak ez volt itthon, ami PCI), bootloop-ba került és visszaírta a backup BIOS-t (aminek a fentiek miatt nagyon örültem, kezdhettem előröl az efibootmgr mókát).
És elég kellemetlen volt üzembe helyezni GPU nélkül. Próbáltam előre átállítani "intuitívan" mindent egy rendszerklónból kezdve, de valami csak kiderült, hogy nem jó (mondjuk várható volt, de reméltem hogy valamelyik hálózati interfészen csak elérem legalább statikusra állított IP-vel, de teljesen halva indult elsőre, mikor minden a végleges helyére került).
Szóval... ennyit talán mégsem ért meg így az ECC RAM placebó, hogy volt némi felára a workstation chipset-nek és még az integrált VGA-ról is le kellett mondani egyszerre.
Bár ezt leszámítva egyelőre tetszik.
-
bambano
titán
válasz
janos666 #3652 üzenetére
24 órán át felesleges memória tesztet vagy terheléstesztet futtatni, kb. semmi nem derül ki ennyi idő alatt.
nekem volt már ibm szerverem, amiben egy hét után kezdett hibázni a ram, ott hatvan nap tesztelés után mondtam ki, hogy meg lett javítva.szerintem házi szerverbe felesleges az ecc ram, viszont a c232-es chipsetet én szeretem. főleg, mert gyakran raknak mellé szerver kategóriás ethernet vezérlőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Nyaralás topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest