Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz janos666 #3652 üzenetére

    Válaszolok magamnak: Igen, boot-ol a lap GPU nélkül (GA-X150M-Pro ECC v1 F1a).

    Sőt, minden trükközés nélkül babrálható a firmware-e (nincs checksum+signature ellenőrzés, flash-elhető és boot-ol az UEFITool-al módosított verzió is), így még Btrfs-ről is lehet vele boot-olni EFI módban (bootloader és FAT32 partíció nélkül, bár a filerendszert kénytelen voltam "whole-disk" helyett egy szóló GPT partícióra tenni ehhez). :B

    Ugyanakkor teljesen bepánikolt, mikor beletettem egy kőkorszaki S3 VGA-t (csak ez volt itthon, ami PCI), bootloop-ba került és visszaírta a backup BIOS-t (aminek a fentiek miatt nagyon örültem, kezdhettem előröl az efibootmgr mókát).

    És elég kellemetlen volt üzembe helyezni GPU nélkül. Próbáltam előre átállítani "intuitívan" mindent egy rendszerklónból kezdve, de valami csak kiderült, hogy nem jó (mondjuk várható volt, de reméltem hogy valamelyik hálózati interfészen csak elérem legalább statikusra állított IP-vel, de teljesen halva indult elsőre, mikor minden a végleges helyére került).

    Szóval... ennyit talán mégsem ért meg így az ECC RAM placebó, hogy volt némi felára a workstation chipset-nek és még az integrált VGA-ról is le kellett mondani egyszerre. :N Bár ezt leszámítva egyelőre tetszik.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák