- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BemAnyó
senior tag
hali, szeretnénk lan party -ra (kb 25-30 fő) szervert építeni, fogalmam sincs hogy milyen igényei vannak egy ilyen vas -nak, a fő csapás az cod4, cod5, + vlmi aktuális favorit stratégia futna rajta (lehetőleg párhuzamosan). Bízom benne hogy ehhez nem kell izom gép, akinek van ezzel kapcs tapasztalata, infója az plz ossza meg velem is
-
ngabor2
nagyúr
egyrészt up. másrészt sikerült egy 336-oshoz való vrm-et szerezni, de nem az igazi. lehet emiatt, hogy nem bírja a 2 procit 3,2GHz-en hajtani? az egyik megy 3,2-n, a másik 2,8-on. magában mindkét proci megy 3,2GHz-en.
segítsetek, mert nem lesz unokaöcsémnek 2-procis szervere sose...
mod: bios-update után javult a helyzet, kezeli a 2 procit, viszont...
- ha elől van az újabb, azt mondja, hogy nem az ajánlott sorrendben van, cseréljem ki őket.
- ha kicserélem, akkor 2,8GHz-en megy.oprendszer még nincs a gépen, úgyhogy azt nem tudom megnézni, hogy onnan fel tudom-e húzni 3,2-re.
-
xpbazsi
csendes tag
Tudom,hogy kicsit kihalt a topic,de érdeklődnék,hogy itthoni szervernek milyen gépet ajánlanátok?
a következő funkciókat töltené be:
- file szerver ( filmek,zenék tárolása ) gyorsan elérhető legyen
- tükör szerver ( esetleg a filmeket haverjaim letölthessék )
- nyomtató megosztás
- net kiosztás a többi itthoni gépnek ( 10MB/10MB LAN netem van )Hogyan lehetne megoldani technikailag és szoftverileg ( Linuxot gondoltam ) ?
-
ngabor2
nagyúr
piszkosul nem értek a szerverekhez, ezért kérdeznék: a VRM típusa mitől függ? mert a netet túrva igen sokfélét láttam. én egy socket 604-es laphoz (IBM xSeries 226) keresnék, de anélkül, hogy tudnám, mi is kell pontosan, kissé nehéz...
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok. Van itt valaki aki nagyon ért a serverekhez? Ugyanis...
Egy Vaterához hasonló, ám annál sokkal modernebb, könyebben kezelhetőbb, olcsóbb, szinte majdnem hogy ingyenes Piacteret szeretnénk létrehozni, szép igényes, megjelenéssel. Milyen servert ajánlotok, ami ehhez elegendő lenne, illetve milyen OP rendszert rá? Illetve az ilyen dolgokhoz kell e valami különlegesség? -
MM2
tag
Üdv Mindenkinek!
Ha valakinek szerverrel kapcsolatos kérdése van, akkor nyugodtan írjatok PÜ-t! -
kem
addikt
UP!
-
kem
addikt
Mi a véleményetek erről a lapról?
-
kem
addikt
Sziasztok!
Tudnék venni 2db s603-as 2,2GHz-es NW magos Xeon procit olcsón.
Ehhez milyen Rambus ramok passzolnak? Nagyon nem vagyok képben ebben a témában. Ezek szinkronban mennek, vagy ha a ram magasabb órajelen megy akkor nagyobb lesz az átviteli sebesség?
RAMBUS-os lap lenne hozzá, de előbb ramokat kell szereznem,h kipróbálhassam.Egyébként a gép nyomtatószerverként üzemelne, és közben BOINC-al számolna gridet.
-
korner83
tag
Sziasztok!
8 magos gépet szeretnék venni, milyen configot javasolnátok? Alapvetően Intel párti vagyok jelenleg. Csak ram és CPU legyen a gépben erős, VGA elég csak valami alap (akár alaplapi, de komolyabb lapokban úgy sincs).
Kb a következőket szeretném, csak az alaplap (LGA771-es vagy 775-ös, skulltrail esetleg?) és processzor pontos típusával vagyok gondban (Xeon vagy sima Quad, esetleg Corei7?)
RAM: min 2x2 giga ram
CPU: 2xQUAD CORE valami (2,2-3Ghz között)
ALAPLAP: max bruttó 100e legyen - fogalmam sincs mi lenne jó 2 CPU-hozAki tud olyan weboldalt ahol 8magos gépeket teszteltek renderelő programokkal az írja meg PLS!
Olyan oldal is érdekel ahol 2 magos gépet lehet online összerakni és megrendelni.
Az egész configra a pénzkeret kb. bruttó 350-450e Ft, ebből kéne minnél nagyobb számítási kapacitást kihozni.
Használt gép/gépek is érdekelnek, akár 4 magos szerver is.
Előre is köszönöm a válaszokat!
KoRner
-
yodayoda
tag
Üdv. Akit érdekel van pár p3mas alkatrészem szerverbe való(nem gyári szerveralaplap meg ilyesmi...
)az dobjon PÜ-t
-
MM2
tag
Nekem is tudna valaki jó ötletet adni, hogy mire használható a szerverem? Fenntebbi hozzászólásba van.
-
turorudi
aktív tag
Sziasztok,
nekem az ominózus Asus WL-500Gp routerem van és gyakorlatilag alkalmatlan arra, hogy torrentezzél vele. Persze be lehet valahogy erőlködni a rendszert (a linux programozó vagy), de minden rendkívül bonyolult, még ha az eggyel barátságosabb hekkelt fw-t is teszed rá. Emellett szintén alkalmatlan a rajta lévő 2db USB port is bármire, ugyanis ha dugsz rá külső vinyót, NTFS filerendszert csak olvasni tud, le kell formázni a linux filerendszerére, ami viszont PC-s környezetben nehézkes kissé. Ráadásul az USB meghajtók használat utáni leválasztása csak valami hosszas parancssor bepötyögése után megy, de akkor könnyű annyira elrontani, hogy nem fogod tudni visszacsatlakoztatni. Ha printert dugsz a router USB portjára, akkor a printerek kezelőszoftvere nem látszik, így nem tudod követni (ha van a printeren ilyen opció), hogy pl. mennyi tinta van még a nyomingerben: és persze a nyomtató csatlakoztatásához is némi parancssori segédlet kell. Szóval a routert csak haladóknak ajánlanám ilyen célra.Ugyanakkor otthoni szervernek ajánlom az intel atom alapú, 2 magos lapját és rajta az integrált processzort. 20K alatt kapható pl. ITT. Rendkívül keveset fogyaszt, elfogadható teljesítményű (a Hyper Threading miatt 4 magosnak látszik a feladatkezelőben), kis házba is beépíthető, giga LAN van rajta, valamint S-Video kimenet is. Nálam folyamatosan tölt le (2 vinyóval napi 1KWh-t fogyaszt, ami kb. 42 Ft), mellette filmeket nézünk rajta (én még nem próbáltam, de van, akinél 1080-as HD-ket is futtat).
A kis gép egyfolytában megy, csak a TV-re van rákapcsolva,ha filmet akarunk nézni rajta. Ha valamit telepíteni, vagy babrálni szeretnék,akkor van EZ a jó kis ingyenes remote desktop progi, amivel az asztali gépemről lazán elirányítgatom, hiszen szépen megjelenik az asztal, így aztán tényleg csak a háznyi helyet foglalja, ezért könnyű bárhová eldugni.
-
TonTomika
aktív tag
Hello!
Szeretnék egy itthoni fájlmegosztó szervert csinálni lehető legkevesebb pénzből...
Néztem LAN-os fileszervereket is, de sajnos most nincs arra 80K-m, noha jómagam is tisztában vagyok vele hogy az a legjobb megoldás.
Alternatíva 1:
Adott egy P3-as gép asszem olyan 900mhz proccal meg talán 256 rammal. Integrált VGA-s, haldoklik is kicsit mert csíkoz, ezért gondoltam h szervernek ideális. Ebbe tennék egy 320gb SATA Samsungot meg egy 200gb SATA Maxtort átalakító vagy SATA kari segítségével. Rendszervinyónak meg van még valami vinyó itthon az fix. Van egy D-Link DI-604v3 routerem + két pc hozzá és egy MAC ami kompatibilitási problémákat jelenthet. (airport expresst valahogy össze kell majd kalibrálni a routerrel is...bár ez még várhat amíg meglesz)Fontos még hogy torrent szerverként üzemeltethessem, lehetőség szerint legyen halk és valami keveset fogyasztó tápot kéne szereznem. Os-nek egy sima xp-t vagy win2000-ret gondoltam.
Ennél gyakorlatilag a SATA-hoz és a halk működéshez kellene pénz.Alternatíva 2: (költségesebb megoldás)
Keresni egy régebbi leharcolt notit pl IBM TP T20, szintén win2000 vagy xp picimaci bővítőhelyre eSATA kártya (találtam 2 portos kártyát), két vinyót pedig eSATA tokba helyezni.
Ez így elvileg halkabb és kevesebbet fogyaszt ugye?Nos, ezek lennének az igények és az ötletek, ha valaki tud valami hasznos infóval szolgálni azt megköszönöm, illetve ha van valakinek erre a célra működő eladó notija akkor feltétlen keressen meg!
Előre is köszi mindenkinek!
-
Yoshida
aktív tag
Hát azt csak te tudhatod mire használható. File servernek biztos jó.
A proci lehet kontakt hibás, esetleg kivéve nézd meg a lábait, hátha görbült picit egyik-másik.
De az is lehet hogy igazából a mozgatással az alaplapot mozgatod meg, és ott nem érintkezik valami jól. Tipikusan a tápcsatlakozó ami az alaplapra megy, annál is szokott lenni kontakt gebasz. (nekem is van ilyen hibám, havonta egyszer előjön) -
MM2
tag
üdv mindenkinek!
nekem van egy szerverem, itt a konfig, és a kérdés mire használható?2*500Mhz, Intel Pentium III, Slot-1
256MB SDRam
235W-os ATX-es táp
20 Gb Maxtor IDE
9Gb IBM SCSI (alaplapon integrálva a vezérlő)
Cd olvasó
Fujitsu - Siemens Celsius 400 házLenne ennek egy olyan problémája, hogy megkell mozgatni a procit, mert nem indul el valamikor a gépezet! Mi baja lehet? Segítsetek! Köszönöm
KéP is van -
szunyika
tag
mondjatok véleményt:
debian linux webszerver 100mbit:
adattároló winyók: RAID1 - 2x 500 GB Samsung 500 GB 7200rpm...
ez idáig okés
wiszont a renszerwinyónak mennyit és milyen winyót érdemes berakni ?
-
Barracuda91
csendes tag
Hali!
Szerintetek egy ilyen gép mennyibe kerülne, és kb, mennyi szervert lehetne rajta futtatni(Call of Duty 2)?
Abit IP35-E alaplap IntelR P35 ICH9 Chipset
Core2 Quad 10.64Ghz 8Mb Cache 1333Mhz
8 Giga Dual DDR2 Kingmax RAM 800mhz
Marvel Gigabit hálókártya
D-Link gigabit hálókártya
100 Mb/s garantált belföldi vonal
WD 74Gb 10000 rpm SATA II 3Gb/s HDDMennyibe kerülhet egy ilyen gép?
-
TechBoy
csendes tag
Hali
Szeretnék két gépet úgy összekötni, hogy a két gép "egyként" működjön, megossza a feladatokat stb.
Ha van valakinek tippje hogy hogyan kezdjek neki annak a hozzászólását szívesen fogadom.
Előre is köszi
-
akom
őstag
Van egy router melynek az a neve hogy Asus WL-500gP ezen található 2db USB port aminek a segítségével rá tudsz kötni külső merevlemezt.
Itt a PH-n találsz is topicot.De ahogy kivettem a szavaidból te is gigabit párti vagy.
Na most ennek a routernek az a hátránya hogy maximum 3-3,5 MB/s el tudsz majd a merevlemezről másolni.
De nagy előnye hogy sokkal kevesebb áramot fogyaszt mint egy szerver.Remélem tudtam segíteni.
További szép napot !
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
.
Kéne nekem itthonra egy file szerver. Olyan külső fileszervert keresek ami gigabit (100/1000) csatival rendelkezik. Persze nem 30k fölött.
Vagy egy jó megoldás kéne hogy mien routert vegyek amire usb2.0-val tudok kötni egy külső merevlemezt és itthoni ftp-m lehessen.
4gépem van és szeretném megoldani hogy az összes gépen elérjem az adataimat. Meg ha jön valaki csak rj45 bedug és már másolhatjuk is ide-oda a cuccokat. Meg jó lenne ha torrentet is támogatná a router.
-
MM2
tag
Egy kicsit változtatnék ezen ha nem baj
# CPU: PENTIUM 3 / 866 MHZ
# RAM: 256MB SD,133MHZ,ECC
# HDD: 2x 8,8 GB SCSI
# FDD: 1,44 MB
# Videokártya: 8 MB AGP
# CD/DVD: 48x CD
# Hangkártya: NINCS
# Modem: NINCS
# Hálózati kártya: INTEL 10/100
# Portok: 5x PCI, 1x AGP
# Egyéb specifikáció: ALAPLAP: MSI 694D PRO DUAL (1 PROCESSZORRAL), 256 KB L2 CACHE, SCSI: ADAPTEK ASC29160N, USB# CPU: Ha nincs nagyobb, de jobb lenne min 1GHZ
# RAM: 512 MB-ra szavaznék, ami ajánlott
# HDD: 2x 8,8 GB SCSI
# FDD: 1,44 MB
# Videokártya: Ez ne legyen AGP, mert sokat fogyaszt. Inkább PCI vagy integrált
# CD/DVD: 48x CD
# Hangkártya: NINCS
# Modem: NINCS
# Hálózati kártya: 2 háló kártyát ajánlanék: WLAN, és egy sima 10/100
# Portok: 5x PCI, 1x AGP
# Egyéb specifikáció: ALAPLAP: MSI 694D PRO DUAL (1 PROCESSZORRAL), 256 KB L2 CACHE, SCSI: ADAPTEK ASC29160N, USB -
Knilee
tag
üdv mindenki
én is szeretnék egy szervert (milyen meglepő
nekem a gép már megvan p3 600mhz de nagyon hangos az a baj. a másik gondom hogy milyen oprendszert tegyek rá? filemegosztás webszerver mailszerver esetleg counter-strike 1.6(haverokkal). én valami linuxra gondoltam de nemtudom hogy melyiket. fontos a grafikus felület mert nem értek a linuxhoz minden ötlete szivesen fogadok
-
AmpIII
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan információra volna szükségem hogy ha összerakok egy alábbi konfigot:
-Amd Athlon 64 X2 processzor mondjuk 3.2Ghz
-tennék bele 4 vagy inkább 8 Gb ramot
-valami eccerű videókártyát hogy azért néha beletudjak piszkálnimondjuk egy újabbfajta alaplappal meg hozzádobok 1-2 Tb winchestert [logikusan ha 1Tb akkor az 500-500Gb, ha 2Tb akkor 1-1Tb osztásban]
akkor ez a konfig jó lenne egy egyszerűbb és viszonylag olcsóbb webszervernek ? esetleg +kis mail szerver funkció
természetesen lenne rajta egy kis adatbázis, fórum meg ilyenek miatt.
Szóval ez működőképes lenne ?
A válaszokat előre is köszi
-
Proci85
senior tag
2004-ben inditottam útjára én is a házi szerverem, akkor még egy P1 233MMX, 128MB ram, 20gb hdd. Azt hiszem valami 25W-ot fogyasztott
Amire használtam: fájlmegosztás (samba), ftp, web, dhcp szerver. Ő tárcsázott adsl-en és switchen keresztül leosztotta az otthoni gépeknek. Mysql egy ilyen gépen lassú, de statikus weblapokra teljesen jó, + töltögetni.
KépekUpgradeltem jó másfél éve egy DELL gépre, Intel PII 400MHz, integrált minden (háló, hang, videó). IDE csatis még, de hálón 10-12MByte/s-el (!) lazán tudom irni/olvasni.
Sajnos egy hibája van, nincs előlapja és egyik oldallapja. Azonban még a hónapban eladó sorba kerül. Ezen már több sql-es honlap is fut & 1 nagy forgalmú főiskolai jegyzet letöltő oldal havi 100gb forgalmat generálva.
Ha esetleg valakit érdekel, pár k-ért szivesen megválok tőle.
Képeken látható, hogy egy izmos slot1-es borda figyel rajta, venti a ház hátulján van rögzitve. Nem igazán fűt, tehát ha zárttá teszitek, lassú fordulaton is csinál kellő huzatot -
Stehe
aktív tag
Hali!
Én is "szervert" szeretnék otthonra, bár én inkább egy okosab b routerre gondoltam, amire lehet kötni nyomtatót & külső vinyót. Találtam is egyett:
Asus WL-500g PremiumElvileg ez rákötött gép nélkül is tud letölteni. Ez igaz lehet? És ha igen, akkor hogyan működik? Tudtommal nincs neki külön oprendszere...
Mert egy letöltő masina + netmegosztó + nyomtatószerverként üzemelő router bőven elég lenne, persze a helyigénye/hangja/fogyasztása is kisebb lenne...
Vélemény, esetleg egyéb alternatíva?
Köszi!
-
róland
veterán
Én inkább egy NAS-t keresnék. Halk, keveset fogyaszt, s ha jól választottál, akkor a letöltés simán megy majd. (keress olyat, yamelyik tud FTP-t és torrent-et is.)
Nem rossz a linux sem, de egy Ubuntu telepítéshez már nem elég az általad jelzett memória mennyiség.
LAMP = Linux, Apache, MySQL, PHP - webszervert akarsz üzemeltetni?
-
terkaz
csendes tag
Up.
-
terkaz
csendes tag
Up.
-
terkaz
csendes tag
Up.
-
terkaz
csendes tag
Valaki segítsen, vagy legalabb adjon egy oldalt ahol utána olvashatok. :-/ Up.
-
terkaz
csendes tag
Up.
-
terkaz
csendes tag
Up.
-
terkaz
csendes tag
Hali.
Én is egy otthoni szervert szeretnék belőni az alábbi szempontok szerint de ehhez a ti segítségeteket/tanácsaitokat is szeretném hallani.
Elsősorban letöltőgépnek szeretném berakni(torrent,DC,eMule), lehetőség szerint úgy, hogy akár 24 órán át is mehessen, bár inkább este futtatnám, mivel itthon nagyon rákattantak a netre(anyám nyugdíjas lett
) és állandóan nyafognak ha (nappal) letöltök akkor nekik lassú a net, stb..
Naszóval adott egy P3as 500Mz es proci, 64Mb RAM-mal felvértezve(sajnos pontosabb paraméterekre nem emlékszem mert faternál van a gép..). Régebben kísérleteztem, hogy berakom letölteni, de több baj is volt vele: az XP szörnyen lassú volt rajta, általába kifagyott tőle a gép, ezt gondolom megoldja ha rakok mellé még 128MBos memóriát is, a másik pedig, hogy volt hangja rendesen, aludni nem lehetett mellette az 7szentség:-) Ezért legfőképpen arra lennék kiváncsi, hogy létezik-e olyan halk hűtésrendszer, amit ha rászerelek akkor se lehessen hallani ha az agyamtól kb. 20cm-re van? Mivel kicsi a lakás igy nem nagyon van hová tennem, így a saját szobámba lenne, mivel ez az "én saram" nem akarom az itthoniakat terhelni vele. Fontos lenne, hogy tényleg síri csöndben legyen a gép mivel elég érzékeny vagyok az ilyesmire, amúgy is nehezen alszom el..Pár egyéb kérdés pontokban:
1. Milyen oprendszert ajánlotok(ami ezen is elfut)? WinXP + VNC kombóra gondoltam, talán az lenne a legegyszerűbb, de épp ideje megismernem a Linuxot, így attól sem zárkózom el, de Linuxom még sose volt, úgyhogy ebből is tanácsra lenne szükségem, melyik (pl.Ubuntu?) milyen összetevőket rakjak rá("L+A+M+P")stb.
2. Ultrahalk hűtésrendszer, amit akkor se hallok a közel van az ágyhoz. (Ez lenne a leglényegesebb) Milyen ajánlotok?
3. Be szabad e tenni kevésbé szellőztetett helyekre(pl. szekrény, ágy alá, kamrába)? Nem szeretném, ha miattam gyulladna ki a lakás.
4. Lehetőleg ne nagyon zabálja az áramot mint a P4esem, bár ez kevésbé fontos. Ehhez is várok tippeket.Gondoltam arra is, hogy ha ez túl macerás (meg hangos) akkor beruháznék egy natúr FileServer (vinyó nélkülibe) mert az halk, viszonylag olcsó és tényleg kis helyet foglal, viszont azt hallottam, hogy nem mindig megy alatt a DC, meg az eMule, amelyeket a leggyakrabban használom. Ide is várok tippeket.
A tanácsokat pedig előre is köszönöm. :-)
-
xtr3m3
tag
Hali mindenkinek.
Bocs hamar volt a temaban hasonlo de en nem talaltam pontos leirast.Szoval engem egy olyan mukodo leiras erdekelne amit egy routerbol meg egy kulso hdd- bol allna. Webservert szeretnek (kisebb webbolt celjara). Ezt a routert mar tobb helyen is megtalaltam Asus WL-700GE de senki nem tudott nyilatkozni hogy hogy mukodik, mennyire stabil es mennyit fogyaszt.A szereveren szeretnek futtatni apachet, mysql-t, valamilyen levelezot es esetleg FTP-t. Ha valakinek egy hasonlo jol mukodo kis szervere van es segiteni tud egy hasonlo osszetetelere azt nagyon szepen megkoszonnem.
Valaszotokat elore is koszonom
-
kraftxld
félisten
válasz
Sasfészek #104 üzenetére
Kellően gyors hálókártya van ezen (gigabites intel) ha pedig a tallózás lassú az egyértelműen NETBIOS vagy DNS hiba.
Bőven bírni fogja a 4 felhasználótAzért lassul be másolás közben a vinyó, mert egyszerre kellene neki a másolást is kiszolgálni, meg a programbetöltést. Ilyenkor a fej össze-vissza ugrál. Épp ezért volt anno 2 db 15000rpm-es scsi vinyóm raid 0-ban, hogy bírja az ilyen terhelést
A titok: jó raid kártya, meg jó gyors vinyók.
Ilyen igények mellett az energiatakarékosság sajna álom, esetleg a low-voltage xeonokkal lehet valamit fogni a villanyszámlán.
Én i-ram-ra nem raknék rendszert az biztos.
-
Sasfészek
tag
válasz
kraftxld #103 üzenetére
Köszi a segítséget. Ez ütősnek néz ki!
Még egy pár kérdés, és nem zavarok tovább. A hálózati kártya elegendő, ami az alaplapon van? Mármint kellően gyors? Vagy a lassulás általában miért következik be?
Például PC-router-PC között érezhetően lassabb a fájl tallózás. Azért mert PC és nem szerver? Ez kibír akár egyszerre 4 személyt is szolgálni?Ne haragudj hogy kérdezek. Sokat gondolkoztam azon, hogyha én itthon másolok X vinyóról nagy fájlt és mellette ugyanarról a vinyóról szeretnék betölteni egy programot, akkor nagyon belassul az egész.
Szóval azon töröm a fejem, hogy például ahol egy gépről hostolnak egy csomó weblapot, vagy ftp-znek azt hogyhogy simán ki tudják szolgálni a gépek, mert itt gondolom egy winchesterről nem 2 kérés van csak egyszerre. Mi a titok? SCSI és SATA? Bár én az előbbit már-már kihalás szélére teszem. Esetleg profi hdd vezérlő kártya?Az energiatakarékosság akkor álom marad?
Egy utolsó utáni: I-RAM operációs rendszernek jó ötlet?
Több kérdésem tényleg nem lesz. Előre is köszönöm!
-
Sasfészek
tag
válasz
kraftxld #101 üzenetére
Szia!
Egyelőre 200~ max 250 ezer van elkülönítve erre a célra. Bár a gépet úgy veszem, hogy jó ideig ne kelljen másikat venni, tehát kb. 5-6 évre. De persze upgrade lenne (memória etc...). Hiszen otthoni felhasználásnál nem lesz halálra strapálva, és a fájl átvitel sem fog több erőforrást megenni. (Gondolom én.)
De ez a 200 úgy van félretéve rá, hogy akár bővíteni is lehessen. Azt tudom hogy az FB dimmek nem olcsók. Egyáltalán kell-e?Még valamit elfelejtettem. Renderfarmként is üzemelne olykor. De ez nem alapkövetelmény.
Ehhez Claster vagy elég egy gép?Az energiafogyasztás necces? Szerver hardverek nincsenek erre felkészítve?
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest