- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz
Mikisys #24035 üzenetére
Miért ne lenne értelme? Ha nagy az áram, melegszik és megnő az ellenállása, így nem ég el a magassugárzó, szoktak ilyesmit használni, de inkább PA-ban, hifiben nem, mert minek. Az ellenállások azért vannak, hogy ne égjen el az alkatrész amikor felmelegedett, akkor az ellenállásokon is folyik az áram. Teljesen egyértelmű, logikus kialakítás ez, hogy te nem érted az egy dolog...
-
jacint78
addikt
válasz
gabo9201 #24006 üzenetére
A ferritmag tudtommal elég masszív torzításokat tud okozni alacsony frekvenciákon, A soros ellenállás csillapítja a magasat, viszont, ha az el kezd dolgozni, akkor már úgyis teljesen mindegy, szobában elég ritkán jut 1W-nál (!) nagyobb teljesítmény a magasra még relatíve nagy hangerőn is.
Ne amiatt az ellenállás miatt aggódj, ami a magsat illeti, inkább normális kondenzátor kellene bele, na meg a hangszórókhoz illesztett hangváltó, ami méréssel van beállítva. Ebből úgysem lesz semmi értelmes dolog.
-
jacint78
addikt
válasz
dani947 #24003 üzenetére
Akkor jó lenne, ha elmondanád konkrétan a kritériumokat és nem kellene barkóbázni veled 100 hozzászóláson keresztül. Az már csak hab a tortán, hogy ennek a kérdésnek semmi köze ehhez a topikhoz. Itt hangsugárzó építésről megy a diskurzus, nem arról, hogy milyen erősítő kell a gyári dobozaidhoz.
-
jacint78
addikt
válasz
bkercso #23936 üzenetére
Ami még érdekesség, hogy nekem mérési eredményeket és fényképeket is mutatott, mert nem azért kértem, hogy belekössek, hanem, mert érdekelt.
gabo9201
Valamint még az érdekelne, hogy ha én a hangkártya MIC-in vonalát szeretném használni honnan tudhatom meg, hogy van-e benne fantomtáp?
Megméred multiméterrel, ha van rajta DC fesz, akkor van, amúgy mindegyiken van amivel eddig találkoztam. Persze nem 48V, hanem 3-5V ami egy sima kis kapszulának kell.
Amúgy az RMAA-val az a gond, hogy nagyon simítja az eredményt és olykor félrevezető.
-
jacint78
addikt
válasz
xxlongikaxx #23928 üzenetére
Tudod rohadt fárasztó, ha érdemi válasz helyett, álandóan valakikkel vitatkozni kell akik azt hiszik, hogy tudják. Én is mértem és csináltam már sok dobozt, és a jórészük, még, ha hallgatható is volt, igazából műszakilag egy kalap sz@r volt. Én sem mutogatok semmit, mert időpocsékolás.
-
jacint78
addikt
válasz
xxlongikaxx #23919 üzenetére
Halkan megjegyezném, hogy olvasom egy ideje a hozzászólásaidat és nem feltétlenül tükröznek valódi hozzáértést, sok a tévedés és szépen vissza vannak tükrözve a netes legendák.
Ja és nem árt, ha tudod, hogy valóban azt csinálja amit mond, nekem jónéhány mérési eredményt is mutatott és amikor kérdeztem tőle és elmondta, hogy mi a gond és mikor mi történik, mindíg kiderült, hogy igaza van...ozzy711
Az RC tag arra jó, hogy a burkolat házának potenciálja ne kerülhessen nagyon távol a GND-től, de az ilyen erősítők szoktak pattanni egyet, amikor a közelben bekapcsol egy hűtő például, persze ebben egyéb tényezők is játszanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest