- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Dell notebook topic
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #55626 üzenetére
Bocs, nem fogalmaztam rendesen, arra számítottam, van valami best buy hely.
@szabifotós: akváriumot.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #55624 üzenetére
Edzett üveglapot honnét vennéd?
-
távcsőves
senior tag
válasz Vertigo18 #55584 üzenetére
Ilyen olcsó modult nem láttam még.
De 5 évig használtam ezt a cuccot. (Sajnos régi az írás nagyon, képek már nincsenek.) Viszont a hivatkozás az eredeti oldalra még jó. (Középen a temperature controll felíratra kattínts) Ennél egyszerűbb talán nincs is. Ez hőmérsékletre szabályozz.
Ez az amit szeretnél, készen nem láttam még ilyet. De egyszerű megépíteni.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz Vertigo18 #55574 üzenetére
De mit szeretnél? Többféle ilyen kis ventilátor vezérlést lehet építeni. Amit az előző témához írtam, azt tudja, hogy adott hőfokot elérve bekapcsol a ventilátor, majd ha lehűlt akkor ki. De lehet olyat is építeni, ami hőfoktól fűggően vezérli feszültségalapon. Tehát minél melegebb a hűtőborda, annál nagyobb fordulatszámmal pörög a ventilátor. A medialejátszóhoz azért írtam a műveleti erősítős változatot, mert ha nem meleg még a borda, akkor minek menjen. (Nem az enyém a cucc, én azt gondolnám a kis ventilátor 5v feszültség mellett halk, tehát mehet folyamatosan. )
@Jacint78: ugye nem bírod ki? Ki szólt hozzád másik fórumban? Ki? A kutya sem. Csak azt várd tőlem visszafelé is amit adtál.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
-
távcsőves
senior tag
válasz jacint78 #55558 üzenetére
Az unalmas az, amit előadsz Te. Egy javaslatod volt, dobd ki a kukába. Köszönjük mester, láthatóan a TUDÁS Nálad van. Ventilátor szabályzásra volt egy ötletem. Adtam rá linket is, mert nem nagy dolog. Építsem is meg? A komoly beruházás meg rendesen mutatja a hozzáértésed, rendesen van 250Ft költség kb. Plussz a ventilátor. (Ami bontva van neki.) Ami baromi unalmas az a Te böfögésed, mert a személyeskedésen kívül más nem megy. Az is erőlködve.
Még valami: fizess elő prémiumra, lehet tiltani.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz SüdiLaller #55536 üzenetére
Ilyesmire gondoltam. Adott hőmérsékletnél indul és áll le, de az is jó ötlet amit az elektronikás forumban kaptál.
@55535: Köszönjük megmondókapitány, valami konstruktív?
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz SüdiLaller #55527 üzenetére
A megoldás egy opamp komparátor módban és egy tranzisztor kapcsolóként meg egy thermistor hármasával kivitelezhető. Filléres tétel mind. Kell még néhány ellenállás a teljes áramkörhöz.
-
távcsőves
senior tag
Biztosak vagytok benne, hogy DIP tokos és nem SMD kivitel? Azt nem lehet kihúzni, csak forrasztani.
-
távcsőves
senior tag
válasz Irmscher 353 #55227 üzenetére
Léptető motorokat mkép szedd ki.
-
távcsőves
senior tag
válasz imibogyo #55003 üzenetére
Igazad van. De eröltetni sem kell. Nekem például van most egy gázkazán projektem. A szakember által okozott károk és a konstrukciós hibák elhárításán dolgozom. Kb 5x-ör többet tudtam meg a gázkazánokról, mint valaha is akartam. Utálom az egészet. De a feleségem erölteti, még annyit, az olaszok és a hollandok is tudnak szart előállitani. Ennyit az iso minösítésekről is.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz MrDerekas #54905 üzenetére
Teszel egy ilyen ellenállást az 5v-os vezeték és test közzé és kész is vagy. Nekem az átalakított tápomon ez a műterhelés, enélkül nem stabilak a feszültségei. Van olyan táp, (újabbak) amiknek a 12v-os ágra kell terhelés, hogy stabil feszültségszintek legyenek. ezt ki kell próbálni. Nem tudom mekkora elektronikai ismereteid vannak, de ésszel. Egy tápegységet baszkurálsz, biztonság az első. Egy szaros fúrógép nem ér annyit mint az életed, vagy egy tüz eset által okozott kár.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz MrDerekas #54902 üzenetére
Minimum 16v feszültségű [elektrolit kondenzátorra] gondoltam, minél nagyobb kapacitásúra. elméletileg van ilyen a tápegységekben, bonthatsz is ki meg a jelenlegi tápodban is van a szekunder oldalon, kérdés milyen állapotban már. Lehet nem a jobban, és azért is érzékenyebb már a hirtelen nagy terhelésre. Hobby elektronika fórumba kérdezz be, pár 10 esetleg 100Ft egy ilyen kondenzátor újonnan.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz gyenesmartin #54900 üzenetére
Talán egy ordas nagy kapacitású kondenzátor segíthetne ezen a problémán... Ne rám hallgass, csak elektronikában jártasabb lehet mond véleményt a dologról, ha ezt olvassa. Én ilyen 550-es motort egy átalakított codegen tápról járattam, de nekem arduino volt a vezérlése és lágy indítással ment.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
-
távcsőves
senior tag
válasz ---gabika--- #54154 üzenetére
itt mindig meg tudnak lepni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?