- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
válasz Mike88 #70549 üzenetére
Ketten építettük. Alap 80 cm mély, pontalapok, kb. 0.5x0.5 méteres, sűrűn bevasalva 10-es betonvassal. A falra felfúrt gerendával kezdtünk, az az egy biztos pont volt gyakorlatilag, mivel az erkélyajtó adta annak magasságát. Ettől lett gyak. elmérve minden. Mivel a terepviszony a kirakott partoldal miatt mint láthatjátok azt nem tette lehetővé, hogy ki legyen zsinórozva az oszloptalp helye, így nem volt egyszerű a történet. A két szélső gerenda helye el lett mérve a faltól (annak külső szélét tudtam csak kizsinórozni) és csak reménykedtem abban, hogy jó helyen van. Hogy annak fal felé fordított fele párhuzamos-e a fallal, na az ami szintén nem volt egyszerű, (egy ács biztos megoldotta volna, mm-re dolgoznak, de nekem ez feladat volt), így nem bebetonozható talpak kerültek le, hanem 4 ponton lefúrható talpak, ami beüthető metrikus fém dübellel lettek lecsavarva. 1 sarkát fúrtam le első körben mindegyiknek, bele lett állítva a gerenda (15x15-ös gerenda) és ráemeltük a vízszintes gerendát, majd ezzel állítottuk be a függőleges gerendát. Kijelöltem a lyukakat, leemeltük a gerendát, kivettük a függőleges gerendákat, lefúrtam a talpakat. Majd vissza a gerendák. Ezt követően a középső gerendát már gyak. alá építettük. Az volt a legegyszerűbb. 240-es szerkezetépítő csavarral lettek a gerendák összecsavarva, minden ponton 3 csavart kapott. Erre fektettünk 7.5x15-ös gerendákat keresztbe (kb. 42-45 cm-enként, ahogy adta, a kémény pofázott ebbe bele leginkább, ott 50cm a két gerenda közti távolság), ezek két-két csavarral lettek rögzítve, majd erre 22-es OSB került rá. A korlát szerkezetét 10x10-es gerendák adták és 11.6-os lécek vannak rácsavarozva. Minden le lett kenve vastaglazúrral még mielőtt beépítésre került volna az anyag, azaz ezáltal a takart részek is le vannak kenve, nem utólag, már beépítve kapott kezelést a fa. Mivel égen-földön nem volt gyalult fa, mindenhol csak szerkezetfát árultak, amivel még önmagában nem is lett volna probléma, de több hetes időpontot adtak mindenhol a gyalulásra (a legdurvább másfél hónap volt, Őt azért kinevettem), így úgy döntöttem egye-b.ssza, ki a sz-rt érdekel, hogy nem gyalult fa maga a szerkezet, hisz esélyes az is, hogy egyszer be lesz építve az alja, csak a korlátnál lényeges, hogy a fa gyalulva legyen, így vállaltam, hogy azt a 10 méter 10x10-est én magam lecsiszolom, hozzáteszem megvolt a történet kb. fél óra alatt, szóval nem is értem min aggodalmaskodtam. A lécet meg gyalulva vettem. Az egész kapott egy enyhe lejtést, nem észrevehető. Az OSB-re 2.5mm vastag PVC lett rárakva, ami vízzárást biztosít, ill. amennyiben ez idővel esztétikailag romlik annyira, hogy már gusztustalan, akkor majd kap valami teraszburkolatot, de magát a "vízzárást" a PVC majd azalatt továbbra is elbírja látni. Mint láthatjátok a fal festésén túl még a szegélyezés az visszavan, szegély majd 1-2 hét múlva érkezik, a PVC pénteken került le (ragasztva van). Aki ugyan tudta nélkül, de iszonyatosan sokat segített ebben, az az "Ács Budapest" youtube csatorna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Eredeti játékok OFF topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...