Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz hzsolee #70316 üzenetére

Én is örülök hogy felvetettétek itt ezt a szegecsanya dolgot és persze én is elkezdtem agyalni a félautomata megoldáson, 20k-ért egy befogó szerszám még 20 db furat esetén drága, nem hogy "már 10 felett elgondolkodtató". xD
    Ugyanakkor nekem sajna a teherbírásra van szükségem, így tényleg valszeg már a másodiknál elegem lenne belőle.

Tehát a lényeg hogy a menetes részt valahogy fixálni kell, az nem mozdulhat, nem foroghat a behúzási folyamat alatt.
    Nekem két szabadon álló lemezt kell összefognom, nem pedig egy már beépített szerelvényt.
    Még nem fogtam szegecsanyát a kezembe, de a másik oldalról nem lehetséges a csavar becsavarása?
    Amire gondoltam hogy belehelyezem a szabadon álló lemezbe a szegecsanyát, majd ebbe hátulról beletekerem a hatlapfejű csavart átmenő hosszal annyira, hogy a behúzási oldalról rátekerhessem az anyát.
    Így a lényeg, hogy a hatlapfej és a meghúzandó anya eltérő oldalon van,
    ---->>>>tehát a hatlapfejet befoghatom satuba, majd a másik oldalról az anyát meg tudom húzni aksis behajtóval, szabályozott nyomatékkal.
    Ha 12.8-as csavart használok, 8.8-as szegecsanyával, akkor elvileg nem fogom beletörni a csavart. :Y

(Ha valaki nem látja át mire gondolok, rajzolhatok móricka rajzot. :P )

De ez persze csak a lemezekhez alkalmazható elméleti módszer amit még le kéne tesztelni, a felszerelt kapuba történő zárfelszerelések esetén még agyalni kell.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

• inf3rno

nagyúr

válasz hzsolee #70316 üzenetére

Ez legalább 50 éves, a szeg rohadt el szerintem. Jó, akkor szilo lesz. Az ács amikor cserélt néhányat, akkor szegelte, de nem néztem meg mi a trükkje. Lehet, hogy tök új szeget vert be.

Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák