- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz hzsolee #70316 üzenetére
Én is örülök hogy felvetettétek itt ezt a szegecsanya dolgot és persze én is elkezdtem agyalni a félautomata megoldáson, 20k-ért egy befogó szerszám még 20 db furat esetén drága, nem hogy "már 10 felett elgondolkodtató". xD
Ugyanakkor nekem sajna a teherbírásra van szükségem, így tényleg valszeg már a másodiknál elegem lenne belőle.Tehát a lényeg hogy a menetes részt valahogy fixálni kell, az nem mozdulhat, nem foroghat a behúzási folyamat alatt.
Nekem két szabadon álló lemezt kell összefognom, nem pedig egy már beépített szerelvényt.
Még nem fogtam szegecsanyát a kezembe, de a másik oldalról nem lehetséges a csavar becsavarása?
Amire gondoltam hogy belehelyezem a szabadon álló lemezbe a szegecsanyát, majd ebbe hátulról beletekerem a hatlapfejű csavart átmenő hosszal annyira, hogy a behúzási oldalról rátekerhessem az anyát.
Így a lényeg, hogy a hatlapfej és a meghúzandó anya eltérő oldalon van,
---->>>>tehát a hatlapfejet befoghatom satuba, majd a másik oldalról az anyát meg tudom húzni aksis behajtóval, szabályozott nyomatékkal.
Ha 12.8-as csavart használok, 8.8-as szegecsanyával, akkor elvileg nem fogom beletörni a csavart.(Ha valaki nem látja át mire gondolok, rajzolhatok móricka rajzot. )
De ez persze csak a lemezekhez alkalmazható elméleti módszer amit még le kéne tesztelni, a felszerelt kapuba történő zárfelszerelések esetén még agyalni kell.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest