- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BlackV
őstag
E heti topikfeladvány: mi a különbség a grillbegyújtó folyadék és az elektromos hőlégfúvó között?
Megfejtés: az egyikkel be lehet gyújtani a faszenet a környék vegyifegyver támadása nélkül, meglepően hatékonyan, a másikkal pedig nem. Szívesen, add tovább..
-
Inhouse
őstag
válasz
PROTRON #80039 üzenetére
Nálunk a szigetelés után purhab ragasztóval lettek rögzítve az új szerelvény dobozok. Mivel 10cm a szigetelő és még van alatta ragasztó, meg még rá is ment + a nemesvakolat, ezért a vezetékek is rövidek lettek, ezért még Wagozva is vannak a szerelvények mögött.
Mivel kellett volna rögzíteni? -
PROTRON
addikt
válasz
Essejó #80040 üzenetére
Mert csak feltételezed hogy jó a nyomvonal, se Te se én nem mértem meg. Egészen addig én halottnak tekintem a rendszert, viszont a benne lévő fesz még ha nem is elég üzemeltetéshez, életveszélyhez elég lehet.
Nem tudjuk mire gondolhatott a költő annak idején, a másik kolléga is csak feltételezett amit kiegészítettem. Ettől még én inkább a rosszabb eshetőségre készülök, max pozitívan csalódik. -
PROTRON
addikt
válasz
BlackV #80037 üzenetére
Tehát arra gondolsz hogy nem kitömték a dobozt, hanem belefolyt a purhab amit a gipsz helyett akartak használni maga a doboz rögzítéséhez? Ehh...
Én inkább megkeresném a kezdőpontját és megszüntetném a dolgot, de legalább ott helyben megakadályoznám a veszélyt, jobb a biztonság.
-
Dani_kp
addikt
válasz
RandomName #80033 üzenetére
Köszönöm
. Akkor gyors megoldás és hatékony megoldás nincs
.
-
-igu-
veterán
Szerbusztok,
Azt szeretném megtudni, hogy a villanyszerelő szakzsargonban van-e annak valami jelentése, ha a konnektor mögötti doboz ki van fújva purhabbal.
Festjük a házat, találtam két, a falból kilógó vezetéket. Fazisceruza szerint van benne delej. Gyorsan pattintottam a kábelvégekre egy-egy wago-t, mielőtt a macska megnyalintja.
A fal gipszkarton, kicsit megbontottam, és bizony mögötte ott egy doboz, tele purhabbal, onnan lóg ki a két vezeték.
Igazából tudnék hasznosítani ott egy dupla konnektort, de motoszkál a fejemben, hogy a purhab akár azt is jelentheti, hogy "törött/szakadt/kontakthibás vezeték, ne használd". -
válasz
AxBattler #80030 üzenetére
Nekem van egy ilyen, alapból tette a dolgát, de valóban nagyon könnyű. Ezt kompenzálandó fater egyszer betámasztott lábbal az alsó fekete kereszttartóra. Úgy elnyekkent a lemez, mintha sörösdobozra lépett volna.
Colos deszka segítségével visszakalapáltam, és bele is csavaroztam egy-egy méretre vágott deszkát, hogy máskor ne forduljon elő. -
-
Inhouse
őstag
Apósom bakja elmúlott...a tárolási módszere szerintem hagyott kívánnivalót maga után. Bár állítása szerint nem állt kint az esőn, ezt nehezen tudtam elképzelni... A laminált MDF munkafelületből ennyi maradt. Meg hiányoztak csavarok, el volt nyekkenve, festékes, hiányzik a lábáról a védőkupak, a tekerő fogantyúja is hiányos, de rendbe hoztam használhatóra, mert ki lett volna dobva.
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Lábazati gyöngyvakolatról mivel tudom eltávolítani a rácsöpögött zománcfestéket? Lehetőleg úgy hogy a vakolat ne sérüljön.
Remélem tudtok segíteni
.
-
vmk
tag
válasz
AxBattler #80022 üzenetére
Ja, a nézettség az általában mindent elmond a minőségről...
-
PROTRON
addikt
válasz
headhunter #80015 üzenetére
Persze égessünk olajat és papírt a családi házakban.
Sounds like a plan! -
Pete55555
addikt
válasz
És feltalálta a gőzgépet...
-
válasz
Ez az ember veszélyes.
-
RandomName
senior tag
válasz
Hát ez így sok volt estére....
-
headhunter
addikt
-
-
Barret001
addikt
válasz
inf3rno #80012 üzenetére
Nem viccelek! Sírva jövök el a telepről mindig...Oda van kidobva az országunk. Jobb nem látni,mert minden kellene! Inkább minimalizálom a kísértést évi 2-3 alkalomra...Vittek ki olyan villástargoncát,hogy megtartotta a telep SAJÁT használatra! Ez csak 1 a 10 000 értékes cuccból,amit kivisznek oda.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
macilaci78 #80008 üzenetére
Lassan elkezdek járni méh telepre, hátha találok valami jót.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Barret001 #79998 üzenetére
Én nem is tudom mihez kezdjek, szeretnék felhúzni egy faházat, de ennyi pénzem most nincs, amennyit most elkérnek az építőanyagért és ahogy a dolgok haladnak minden egyre drágább lesz. Ide vezet az, ha szisztematikusan leépítik a magyar ipart, és külföldről hozunk be mindent, mert az olcsóbb. Magyar bútort már nem is látok évek óta, és az építőanyagunk is szinte csak német. Acél terén lassan be fog jönni az olcsó kínai, ha már nem eleve azt veszünk sokszoros áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SzoftverPremium.hu
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest