- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- ASUS ROG Ally
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Create. #42195 üzenetére
Milyen csapágyazású a ventilátor?
A siklócsapágyast lehet utólag kenni, a golyóscsapágyat pedig inkább cserélni illik. Ebayen fillérekért van (bár a minősége is pont olyan lehet). Ha összetettebb a csapágyazás, akkor felejtős, új ventilátort kell venni. Ugyanúgy a siklócsapágyat sem lehet végtelen ideig újrakenni, előbb-utóbb abban is elkopnak a dolgok.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Zamma
őstag
válasz Create. #42193 üzenetére
Nekem nem RGB-s, de 2 ventis Mugenem (PCGH edition) van max fordulatszám 800-820 RPM gyárilag, i7-10700-al használom. Nagyon érzékeny vagyok a zajokra, na, hát ezeknek a ventiknek csak szélzaja van, nagyon ajánlom 65 TDP-ig mindenkinek!
2 ötlet:
- próbűld meg DC és nem PWM vezérelni, hátha...
- vegyél rá 2 db Pl. Arctic P12 ventit -
veterán
válasz Create. #35896 üzenetére
Na az egy jo haz, nem kell nagy statikus nyomasu venti a mesh font panelhez.
Feher lapatos pwm 14 ventit egyet tudok ilyen aron :
- Phanteks PH-F140MP
Feketeben mar tobb jo is van 14cm meretben 3k korul pl :
-BeQuiet PureWings2 140mm pwm
-Alpenföhn Wing Boost 3 PWM[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Create. #35876 üzenetére
Nekem a nagytesoja van mar tobb mint 1 eve
[Deepcool FH-10] 10es pwm eloszto.
12db venti(9x 14cm noctua osszefuzve 1kabellel ,2x 20cm Noctua (Y kabellel) ,1x14cm BQ) van rakotve es hibatlanul mukodik.
Es meg mindig van rajta 7 szabad fan header -
-
tpeter77
addikt
válasz Create. #29166 üzenetére
én ilyesmit vennék: Thermaltake commander fp-10
-
távcsőves
senior tag
válasz Create. #24677 üzenetére
Ma délben voltam csavarboltban, én vettem mezei m4×30-as csavarokat. 4-es menetfúró első két fokozatát használva átalakítottam a meneteket. A menetfúróhoz nem kell hajtószár, a kezed és egy mezei fogó elég lesz. A menetfúró 3.-ik fokozata a csavar legyen már. Így lesz pattent a menet. Annyira vékony a radiátorok oldalán lévő lemez, hogy a 3.-ik fokozat csak feleslegesen tágítja a furatot. Az enermaxom radiátorán lévő lemezt amiban a furatok vannak, le is lehetett volna szerelni, de nem volt rá szükség végül. Sok sikert, menni fog simán!
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz Create. #24675 üzenetére
Ha van elég helyed a radi furat és a lamellák között, akkor mehet a dolog, mindenképp rakj be valami fém lapot legjobb acél lenne, a lamellák és a furat közé (acélból elég 1-1,5mm is ha óvatos vagy), ez védelem arra, ha túlszalad a (sima) fúró ne tedd tönkre a hűtőt, illetve csak gépi M4-es menetfúrót fogsz tudni használni, abból is olyat aminek rövid a bevezetője (vagy el kell vágni egy sima M4-es rovátka nélküli szárat, hogy egyből M4 menetet vágj) mivel a kézi menetelők első 1/4-e csak elővágó/bevezető, így legalább 10mm-t be kellene hajtani a furatba, hogy a M4-legyen, és bemenjen a csavar a helyére.
A gépi menetfúróknak viszont csak minimális 1-2mm-es a bevezető kúpja, onnan pedig rendes menetet vág. -
Fr3eWar
őstag
válasz Create. #24671 üzenetére
Nem fogsz kapni hozzá helyi boltokban obi meg ilyen helyeken pedig egyenesen lehetetlen.
Amcsi cucc, mivel corsair, így saját "járatos" csavarokat használnak, UNC csavar (UTS szabvány).
Ami neked kell az a #6-32 méret (ez a menetre vonatkozik, és nem tartalmazza a csavar hosszát)
Legkönnyebben e-bay vagy horror áron vehetsz merlinhardver.hu-ról
*flies away*
-
LLKobe
veterán
válasz Create. #24671 üzenetére
Pedig annyira nem nagy varázslat a dolog. Általába szabvány csavarokat használnak, jó eséllyel m3-as vagy m4-es. Az hogy tudod az átmérőjét még kevés, vannak különböző menetemelkedések is.
De ha beviszed a hűtőt egy csavarboltba és belepróbálod a csavarokat, kizártnak tartom hogy ne legyen olyan ami passzol bele. Ha így bemész a boltba hogy 3,5mmx x cm-es csavar kell, azt fogják mondani hogy nincs, nem szaroznak ha nem tudod mit akarsz.
Vagy vegyél pár forintért egy m3-as meg egy m4-es csavart, és otthon próbáld bele. Valamelyik sztem jó lesz, onnantól már tudni fogod hogy melyik szabvány, csak a hosszúságát kell megmondani a boltba.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz Create. #24668 üzenetére
Megtudakolod milyen csavar kell és mekkora, elmész az OBI-ba és veszel. Nekem a pumpa/tartály kombómmal volt csavar para, kiderítettem hogy M4-es menet, elmentem az említett boltba, vettem, tökéletesen passzol.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Grózi
Topikgazda
válasz Create. #24617 üzenetére
Neked és (#24618) kigyossy-nak: Nagyon szívesen!
(#24619) ot93 A tipikus esete,hogy oldalra miért nem ajánlunk a házak többségénél ventit.Megtöri a légáramlatot és ha a vga-n nyersz is pár fokot(azt se mindig),akkor azt bukod a cpu+lap hőfokán és egyel több a zajforrás.Előre és hátra tegyél 1-1 minőségi(na ez nem az Arctic F12) ventit és csendes+ jó hűtésű géped lesz.
(#24620) mert_csokis
Ha röviden és tömören akarok fogalmazni,akkor az a venti szimplán sz@r.Szabályzás nélkül 1000 rpm alatti ventit válassz,ha csendet akarsz vagy adapterrel 7V-n kell járatni.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Create. #24615 üzenetére
Felesleges 2 venti rá,a gyenge láncszem úgyis a hűtő lesz.Persze 1-3 fokot hoz még,de kétszer annyi zajjal jár.Ha a leghatékonyabbat keresed akkor Viper,ha a leghalkabbat akkor Wing Boost 2 és jó kompromisszum az Apache vagy a Lepa Bol.Quiet.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- League of Legends
- Politika
- ASUS ROG Ally
- Háztartási gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- LED világítás a lakásban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest