- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Androidos fejegységek
Aktív témák
-
Certee
senior tag
Szasztok!
Én most szeretnék venni 2 db egyforma 17''-os monitort osztott képernyő miatt. Az ár miatt használtat szeretnék. Hol lehet és érdemes ilyenekről érdeklődni? -
_Geri_
tag
válasz
_Volkovy_ #28 üzenetére
jah, 640x480: 150 Hz
800x600: 120 Hz
1024x768: 100 Hz
1280x960: 85 Hz
_Volkovy_: 60 Hz? Az nagyon gáz :) Nekem 75 fele má elkezd fájni a szemem. Amióta megvan ez a monitorom, fájj a szemem, akárhányszor csak ránézek a tvre :)
Amúgy kb sacc per kábé 5 éves is megvan má... Talán. -
_Geri_
tag
én egy EIZO F56-on nyúzok, matuzsálemi korú, használtan vettem... biztos sokat látott má, naponta kb 10 órát megy, ha spórolok az árammal :) ha nem meg fene tudja :D elég jól bírja, csak a képernyő közepén kissé be van horpadva a szinkronizálás, ezér a start menü olyan, mint a pizai ferdetorony....
17es :) -
_Geri_
tag
nah hogy én is ideokoskodjak vmit:
Üzlet:
-használt monitor hát van e?
-mé ne vóuna!
-hadláááám -e!
monitor kiválaszt összedugdos bekapcs... Ha el tudod olvasni a microsoft windows 98 feliratot, mikor bootol, és nincsenek lila foltok a betűk körül, veheted meg, tökmind1 milywen múltal rendelkezik! -
gyoezoe
csendes tag
Hali!
Ki - milyen monitort nyúz, hogy bírja, hány éves, mennyit megy ..stb?
Ajánlott ill. kerülendő márkák-típusok. 17''-től fölfele érdekelne!
Esetleg ismer-e valaki megbízható boltot vagy embert? -
behappy
aktív tag
hali.
ha valaki körültekintően vesz monitort akkor nem lehet nagy gond. Persze azt nem lehet tudni, hogy hány honapig/évig fogja huzni még...
Nekem most 2db Eizom is van, amit el szeretnék adni. Az egyik 17-es a másik 20-as. A 17est, mert nem kell abszolut, a 20ast meg azért, mert 21es flatet szeretnék helyette. És egyik sem rossz, szép a képük, és nem mai darabok... Szval sztem nem lehet kijelenteni, hogy vki azért ad el vmit, mert hibás vagy az kezd lenni lassan...
Kb ennyi. Bye all. -
gyoezoe
csendes tag
Akkor folytatnám :)). Mire kell odafigyelni,milyen jelei lehetnek egy még épp hogy működő monitornak, az eladó meg tudja-e úgy piszkálni, hogy most tök tuti de pár hét múlva kuka,hogyan tesztelhető, stb....
:y -
gyoezoe
csendes tag
Mindenki nevében köszönöm a véleményeket,most aztán lehet gondolkodni
-
karib
addikt
Nincs univerzális recept, körültekintően kell vásárolni. Külföldről jöhet legkondicionált, tiszta irodából, egyedileg csomagolva, itthon jöhet erős dohányos embertől, aki jó esetben a külsejét kicsinosította (ne tudjátok meg, hogy néz ki egy ilyen eszköz belülről). Tehát fel kell mérni a kínálatot, utánaolvasni az érdekes típusoknak, majd alapos szemle után választani.
-
hát nekem még mindig jol műxik. samsung tud moncsit csinálni...
-
Tomazzo
tag
A használt moncsikkal óvatosan kell bánni!
Én másfél éve magánszemélytől vettem egy Sony moncsit 17''-os, minden király volt vele, amíg be nem adta a kulcsot, csak az a baj hogy 2 hónapig birta, ja 99-es pédány volt, és képcsöves lett.
Olyan drága lett volna a megcsináltatás, hogy abba nem vágtam bele, ezért a szervíz árból vettem egy Peacock 17-est, amit előzőleg anyum munkahelyén használtak, egy 286-os gépen, ami a be és kimenő telefonhívásokat felügyelte, amiben az a jó hogy 98 óta (mert ekkor került a céghez) max negyedévente vetettek rá egy-egy pillantást, igy sikerült megőriznie eredeti képminőségét, és nekem elhiheted hogy nagyon szép, máig meg vagyok vele elégedve..:DD
De persze ez egy nagy szerencse is 20e Ft-ért, amit nagyon ellensúlyoz a 38e tf-os hibás Sony :F
[Szerkesztve] -
én 2002 nyarán vettem egy 17''os Samsung SyncMaster 700p tipusust, 25ezer huf-ért.Németországbol hozta be egy bp-i cég (nevüket nemtudom). teljesen jol müködik, kicsit karcos az üveg de nem lényeg...
remélem még jo darabig fogja huzni, de ha nem akkor maradok samsungnál az tuti!:C -
Loha
veterán
Szerintem mint minden egyébb használt vásárlásnál lelehtőleg magánszemélytől kell vásárolni, és álltalában többet segít ha megismered az eladót mint a monitort.
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
inkább a céges szanálált moncsikat szabad megvenmni DE abból is csak a nagyon körültekintő keresgélés és válogatás után talált példányokat.
Én is monitorvásárlási dillemába vagyok mert kellene egy jó nagy moncsi legalább 20'' minél olcsóbban persze. De ujonnan azért megkérik az árát, lehet hogy részletre veszek egy bazi nagyot. -
kymco
veterán
Kb. két éve az egyik számtech céges ismerősöm bevásárolt egy multitól használt cuccokat..... volt közöttük egy vagon szemét, működésképtelen vacak, de volt egy csomó 17''-21'' 2 éves monitor. Titkárság, vezérigazgató, gazdasági vezető stb......
Egy csomó TFT került a helyére. Akkor jó üzlet lett volna venni belőle, csakhát az EIZO-m akkor még szépen muzsikált :O. Most pedig nincs már belőle semmi sem.... -
MacCaine
őstag
Hali!
Nekem van egy eladó monitorom. Lásd itt: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=55844&arc=f[/L]
Z. -
karib
addikt
Sok használt monitort hoznak be külföldről, irodai selejtezésekből. Nem feltétlen van velük gond, pl. most már nagyon is elképzelhető, hogy egyszerűen átálltak TFT-re és kiszórták a régi CRT-ket, vagy gépparkot cseréltek monitorostul. Érdemes utánaolvasni a felkínált típusoknak és körültekintően vásárolni, általában garanciát is szoktak adni, sőt válogatni is lehet, mert nem gyári lezárt dobozokat kell bontogatni. A CRT-k már újonnan sem túl drágák, pláne használtan, lehet válogatni.
Az előző monitorom egy Panasonic P70 volt (17'' 95 kHz), amit anno használtan vettem, meglepően jó áron. Gyönyörű állapotban volt, kb. 1,5 éves, hoztunk is belőle vagy egy tucattal. Idővel majdnem mindegyikben eldurrant valami alkatrész, szériahibának tűnt, valszeg ezért cserélték le (bosszantó lehet, ha egy cégnél többszáz monitornál folyamatosan durrognak el...). Viszont még megjavítva is jó vétel volt és így ma is mennek. Én azóta már továbbléptem egy TFT-re :) -
Dani [Amp]
csendes tag
válasz
venember83 #3 üzenetére
Egyszer betévedtem egy bontóba és a működő monitorok közé ki volt rakva
egy ilyen Ultra VGA 1024 ami nem kapcsolt be csak kattogott. Lehet hogy az volt?
Igen, sajnos az eladás oka az is lehet hogy hibás a cucc, volt is ilyen topic
(Daewoo 720d gondok címmel), bár nem törvényszerű.
Ha meglesz az új, én is el akarom adni a monitoromat, és nem azért, mert hibás
hanem mert nagyobb tudásút szeretnék. (17'' 0.27; 70Khz ==> 17'' 0.22; 97Khz)
[Szerkesztve] -
Dani [Amp]
csendes tag
Sziasztok, hwsw-n valaki elég jól összegyűjtötte hogy mire kell figyelni, nézzétek meg.
-
Lidi
aktív tag
válasz
venember83 #3 üzenetére
Én annakidején használt dtk 14-es svga monitorral kezdtem, egyszer döglött be, de 6e -ből megcsinálták. Szóval ha olcsón jutsz hozzá, akkor azért szerintem érdemes belevágni.
De nagyot ne vegyél használtat, akkor inkább kicsi ujat.
Én 14 - 15 -őset 5000 - 7000 között szoktam látni, annyit meg is ér szerintem. -
venember83
nagyúr
Hat en nem vagyok mellette!
Ha valaki eladja a monitorat, akkor annak oka van es altalaban nem az, hogy megunta (na jo, ez is lehetseges gazadageknal). Vagy regi (ertsd 10ev koruli) vagy (ez a gyakoribb) bizony bugos valamennyire, hogy csunyan fogalmazzak sz*rozik valamiert valamikor.EIZO-t ha veszel, akkor talan nagyobb az eselyed, hogy jo, mint mondjuk megnyerni a lottofonyeremenyt. Nekem HP Ultra VGA 1024 volt, meghalt kb 1 ev utan, persze valami elektronikai problema, hiaba volt nala tapcsere, varos osszes szervizet vegigjartam, de sehol sem kaptam gyogyszert betegsegere.Persze a kepcso jo volt igy eladtam valami bontoban harmadannyiert amennyit rakoltottem a (hiabavalo) javitasara.
Szoval, On dont, en inkabb veszek ujat (monitor), de gyengebb gepet, arrol meg ne is beszeljunk, hogy 1 gyengebb (regi) monitor milyen jo hatassal van a szemre.
Tapon es monitoron NEM szabad sporolni!
Uff, en beszeltem!
[Szerkesztve] -
gyoezoe
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik hozzászólásban V.ki ajánlott használt monitort.Én is (talán még sokan mások) így kívánjuk megoldani moncsivásárlási problémánkat.Várnánk véleményeket,tapasztalatokat,bármilyen hozzászólást mely segítséget adhat.
Köszi: gyoezoe
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP (LH65WMBWBGCXEN) 165CM 4K SIGNALE SMART ÉRINTŐS MONITOR ! AKCIÓ
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest