- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATi GAMES
tag
Azért egy 850 ezres gépbe már illő lenne 32 giga ramot tenni na...
-
Szuper az LG 27GP850-B monitorja .
-
Eniko89
tag
válasz
Johnny Cage #31 üzenetére
Ehhez nekem sincs mit hozzáfűznöm. A gyárban csak úgy összedobálják
a monitorokat, mindenféle beállítás és ellenőrzés nélkül. Biztos így van.Az autógyártók sem tesztelik le egyenként az autókat, hanem kidobják a piacra
és majd mindenki elviszi és maga tesztelgeti, finomhangolgatja. Baromság.Ez a kalibrálós játék csak pénzlehúzás. Semmi más.
Az megvan hogy egy és ugyanazon monitort két különböző helyre vittük be
és teljesen más profilt okoskodtak ki? Szép eltérés volt a két cég által megadott
"műszeresmérések" között. Na innentől hiteltelen az egész, köszike nem kérem.
-
800 ezres gépbe az NV2-es kicsit megmosolyogtató
...
-
Johnny Cage
addikt
Félrebeszéléshez meg dilettáns hülyeségekhez nincs mit hozzáfűznöm. Az előző hozzászólásomban világosan leírtam mindent. A műszeres mérés "bohóckodásnak" titulálásához meg annyit, hogy a ph-ra elvileg értelmes, informatikában jártas emberek járnak. Gyakorlatilag meg döntse el mindenki maga a hozzászólásod alapján.
-
Eniko89
tag
válasz
Johnny Cage #29 üzenetére
"Tegyél mellé egy ugyanilyen kategóriás Asus-t és látni fogod a saját szemeddel." - írtam.
Én már megtettem ezt és láttam a különbséget.
Mindenféle kalibrálás és bohóckodás nélkül.Ez a betekintési szög őrület...
Táncolsz a monitor előtt?
Ugyanabban a székben ülsz és ugyanonnan nézed mindig. Vagy nem?Esetleg ülj a monitor középvonalától balra 1méterre és használd ki a 178fokot.
-
Johnny Cage
addikt
"Viszont a szinei élnek"
Szubjektív megítélés, nem tudok ezzel mit kezdeni. Én saját kezűleg kalibrálom a kijelzőimet, a mérés eredményeit meg tudom mutatni, ezen kívül ennek a kijelzőnek ugyanannyi hátránya van, mint a legtöbb ugyanilyen panellal szerelt curved monitornak. Minden más egyéni preferencia, kár is ezt tovább ragozni. Hogy te mit tartasz szépnek vagy gyatrának, az nem mérvadó. Maximum neked nem tetszik, más képet szoktál meg (ami nem jelent semmit, a túlszaturált szineket is meg lehet szokni és azt tartani "jónak", attól még nem az a helyes). Léteznek objektív hátrányok, pl. a betekintési szögfüggőséget meg lehet határozni szimpla ránézéssel is, de a "szebb" meg "jobb" az nem ilyen. Egyébként szíved joga azt szeretni, ami neked szimpatikusabb, csak érdemes lenne az ilyen kategórikus kijelentésektől, hogy "gyatra" tartózkodni, amíg nem tudod azt valamilyen objektív mércével alátámasztani. -
stewe2
aktív tag
válasz
p a s s e r #13 üzenetére
És Sundesz: a srácaim Battlefront II-vel játszanak, ami ugye nem egy új cím. 16GB DDR4 ből 12-13GB ram használat van játék közben, 32GB DDR4 ből meg 17-18GB
Mikrolaghoz nem tudok hozzászólni, annyit nem foglalkoztam a témával.
64 gigával érthető okok miatt nem próbáltuk
Monitorhoz: én mindig pár év késéssel követem a piacot, többnyire kifutó cucokat veszek. A mostani szerzeményem (persze apróról):
Samsung S34J550WQRXEN - OázisComputer.hu (oaziscomputer.hu)
A feketéje brutális az előző (29" 21:9 IPS LG) mobitorhoz képeset. A 13" Herkules monkrómhoz képest meg beszarásSzal nehezen tudom elképzelni, hogy egy negyedmillás monitor képe gyengusz
-
Eniko89
tag
válasz
Johnny Cage #21 üzenetére
Tegyél mellé egy ugyanilyen kategóriás Asus-t és látni fogod a saját szemeddel.
Még mielőtt leírnád, tudom, az Asus még drágább. Viszont a színei élnek. -
Dr. Akula
félisten
válasz
parandroid #11 üzenetére
"A rendszer annyi memóriát használ, amennyi van. Ha több van, akkor többet, ha kevesebb, akkor kevesebbet."
???
Mi az a "rendszer"? A memória egészét az oprendszer kezeli, ebből tud adni a rajta futó játékprogramnak valamennyit. Ha kevesebb a fizikai ram mint kéne, ÉS be van állítva virtuális memória (alapértelmezés: igen + amennyit csak akar használni, és a háttértár mérete engedi), akkor lehet vinyóra swappelni. Ha nincs, akkor jön egy szép nagy error hogy ennyi vót...
#12toronyhaz: Attól függ milyen méretű blokkokban olvas be új tartalmat a játék a vinyóról (/ssd, ma már inkább ez).
-
ceia
őstag
Jó gépek, csak legyen, aki megveszi ennyiért..
Az első monitor jó, kivéve a talpat. Nekem van vesa talp, szóval nekem pont jó volna. A Samsung szörnyen jó lehet fps és autós játéknál, és netezni.Nekem nem kéne. Ha választani lehetne az első LG és közötte, és ezt kéne használni amíg el nem romlik, az LG kéne. Az első billentyű csak mint numerikus pad nélküli (ha valakinek az nem kell) elsőre jónak tűnt a rendes enter és a nem szorosan a ctrl mellé húzott kurzorok miatt, és hogy úgy tűntek, vannak rendes F-ek is. Aztán látom, csak 4db F van, a többi nyenyere, na és alu felület, nope.. főleg ennyiért. Én leginkább a belépő játékos és középkategóriás vga-kat és a 12k alatti billenytűzeteket, egereket hiányolom leginkább a rendszeres hardver körképből!
-
koby11h
őstag
válasz
parandroid #9 üzenetére
Mostanra kb. ami "normális" áron elérhető, az olyan szerelési és alkatrész minőségű, hogy vállalhatatlan: laptop, monitor, ssd, kábelek, számítógép házak, tápok, TV-k, mosógép, hűtő.
Ha pedig a minőség megfelelő, akkor az ár "megfizethetetlen", legalábbis számomra. Nagyon sok termék átcsúszott az ennyit azért már nekem nem ér kategóriába.
És nem csak én vagyok így vele, hanem sok ismerősöm is.
Régen azért még lehetett minőséget kapni emberi áron. Most elég sok minden értelmezhetetlen.HUF "erőssége", covid, háború, chip hiány, USA-PRC ellentétek, gyártói spórolási verseny... sok oka van, csak nem tetszik.
-
Johnny Cage
addikt
"annak a 230e forintos Samsung monitornak nagyon gyatra képe van"
És ezt a kijelentést mire alapoztad? 3 éve ilyet használok (előtte 10+ évig csak Eizo-im voltak) és a gyatrától nagyon távol áll. Az ára egy kicsit borsos mondjuk (tavaly 200 alatt is volt), de ettől még az állításod alaptalan. -
-
-
privacy99
senior tag
válasz
parandroid #11 üzenetére
Direkt megnéztem most. Chrome 5 tabbal, Afterburner, Steam, Xbox app, Riot app, NZXT, AMD Adrenalin, különböző LED vezérlő appok (ROG, Corsair) és Cyberpunk 2077 ultra beállításokkal összesen foglal 10 gigát a 16-ból, szóval tény, hogy a több sosem árt, de hogy van-e értelme, az egyén függő. Nagyon úgy néz ki, hogy nekem pl. pénzkidobás lenne. A másik fórumtárs videót vág, az más.. neki nyilván kell a 32/64.
-
Eniko89
tag
válasz
Nekem sincs gondom vele. 4K 60fps mellett 4,8GB 120fps-nél 7-8GB közötti
a memória használat, de ez nagyban függ a megjelenítendő kép tartalmától.
Inkább kevesebb szokott lenni. A 16GB szerintem is bőven elég. -
válasz
A laptopomban eredetileg 16 GB RAM volt (ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T) Folyamatosan azt láttam, hogy 1-2 GB RAM volt szabadon, vagy annyi sem ha a Filmorát elindítottam és dolgoztam vele... és hát ugye nekem előtte is 32 GB RAM-om volt, így a laptopban, mivel ez a modell 32 GB-ot tud kezelni maximum, kimaxoltam: KINGSTON FURY Impact 3200MHz - KF432S20IBK2/32 (KIT 2DB)
Annyi a változás, hogy korábban 4x8 GB.os moduljaim voltak. Most meg 2x 16-os, korábban nem volt 16-os modulom
-
p a s s e r
őstag
válasz
parandroid #11 üzenetére
így játszom, 16 gb-tal, jó géppel, sokszor 4k-ban, mégis minden tükörsima, szóval én sem értek egyet azzal, hogy nagy általánosságban szükséges a 32 gb a hétköznapi játékhoz... egyes ritka esetekben talán...
-
toronyhaz
aktív tag
Üdv. Tízen éve nem építettem gépet. Viszont anno az volt a tapasztalatom mikor kevés a gépben a ram, akkor későn tölt be pályarészeket, illetve inkább úgynevezett mikro akadásokat okoz a látott képben. Nem folyamatosan akad a kép hanem amikor épp nem tudja utolérni magát a memória. Tized másodpercek különböző időpontokban. De van amikor elég a ram akkor megy mondjuk 3-5 akár 10 mp-ig is gond nélkül fut minden akár 100 képkockával is.
-
parandroid
félisten
A rendszer annyi memóriát használ, amennyi van. Ha több van, akkor többet, ha kevesebb, akkor kevesebbet. Menni fog az utóbbival is, de minél több mindent tud a memóriában tartani, annál flottabbul. Játéknál meg a 2k/4k felbontások már iszonyatos adatmennyiségeket mozgatnak meg.
p
-
Sundesz
addikt
válasz
parandroid #5 üzenetére
Én nem vettem észte, hogy kevés lenne a 16 GB RAM, persze csak játszok meg irodai alkalmazást használok. Miben nyilvánulna meg ha kevés lenne? Ha valaki streamel akkor megértem.
-
pusszycat
nagyúr
Jó lenne ha bővülne a bemutatott termékek fajtái kb. mindig ugyanaz a menü, gépház, monitor, egér, szék, csókolom.
Szívesen látnék egyéb kütyüt is pl. projektort, gamer agybadugós fülest, elektromos biciklit, nyomtatot, casio-t, okosórát, mitudommégmit. -
Chaser
legenda
válasz
parandroid #5 üzenetére
de azok egészen más árkategória, ott még érthető - én mondjuk 16gb alá nem mennék már csak ha nagyon muszáj -
ssd-t már nem is néztem, kiégett a retinám attól amit addig láttam :d -
parandroid
félisten
Mai játékokkal, mai VGA-val játszani kell a 32GB, ez nem is kérdés. Amúgy meg irodai PC-knél, vagy otthon böngészni (pláne valami sokéves brand gépen, ahol a proci is régi) akár 8GB is elég lehet, bár mai RAM-árak mellett bőven megéri ott is a 16GB.
Ami necces, hogy itt egy 4070ti mellé ajánlanak alapból 16GB-ot. Meg 500-as SSD-t. Az kb a rendszer + 2 játék manapság.
p
-
Chaser
legenda
válasz
parandroid #2 üzenetére
csak ilyen árkategóriában "cinkes" nah
a ram meg nagyon jó hogy bővíthető, de ilyen árkategóriában 16gb ramot adni megint csak "cinkes"GoodSpeed
én néhány éve raktam össze gépet, de eszembe nem jutott volna 32gb alatt, pedig csak game volt a cél akkor
és hát nem, nem 800e ft-os árkategóriában volt a gép : ) de legalább a ram ne botlenekeljen'
a gép már nincs meg, de 64gb ramom az van még
a noteszben 16gb ram van, de az csak net, film, zene oszt' ennyi -
-
parandroid
félisten
Ha valaki egybegépet vesz, és soha bele se néz a biosba, jó az az 520-as lap is. A RAM meg bővíthető, rendeléskor ott vannak az opciók, hogy miből rendelhetsz nagyobbat/többet. Amúgy meg a gép árának több, mint a fele a VGA, ha azt leszámolod belőle, 400k alatt van a gép, ami egy alsó-közepes gamer konfig ára VGA nélkül.
p
-
Chaser
legenda
800k-s gépbe 16gb ram, komolyan?
és a 850-esbe 520-as chipset
tudnak a srácok nah
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Válogatásunkban többek között asztali PC-k, magas képfrissítésű monitorok és mechanikus billentyűzetek kerültek napirendre.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Projektor topic
- Windows 11
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest