- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
A FreeDOS-al árult gép gyakorlatilag az, amikor nincs rajta oprendszer, de mivel kötelező hogy legyen, ezért rátettek egy egyszerű oprendszert. Ennyi a történet.
Szvsz én ha Linuxot akarok használni egy gépen, akkor sem szeretem ha Linux van előre telepítve, mert egyrészt nem biztos, hogy lefedi az igényeimet az a disztró, másrészt a gyártónak el kell döntenie, hogy akkor rendesen supportál a géphez egy oprendszert, akkor legyen Linux, de akkor arra az adott disztróra legyenek up-to-date driverek, és X évig támogatott legyen, és ne csak úgy rá legyen téve egy népszerű disztró, aztán oldja meg a user, ahogy akarja. Akkor inkább ne legyen oprendszer, és én megoldom, a ne legyen oprendszer meg ugye az, amikor Freedos van rajta.
Mellesleg volt ilyen Freedos-os laptopom, és nem a teljes változat volt rajta, ami 200+ MB, hanem a csupasz változat, azaz a gyártónak elég volt 20 MB-os image-eket tenni a laptopjaira. Nem tudom van-e hasonló méretű mini-linux, lehet hogy van, de mindegy, mert ez vált elterjedtté, ha nem kell gyári OS.
-
secretgarden
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM