- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- PLC programozás
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Home server / házi szerver építése
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisztianby
tag
Üdv.
Gyakorlatban egy hálózat alhálózatra darabolása mennyire gyakori?(privát címeknél) Milyen helyek követelik meg ahol szükséges ez? Esetleg milyen élethelyzetben kell ehhez folyamodni. Tudnátok pár példát mondani megköszönném. -
Krisztianby
tag
Sziasztok.
Aki ismeri a WPA2 Handshake alapú wifi feltörést ez elmagyarázná nekem hogy mi a működése? És konkrétan miért lehet vissza fejteni vele a jelszót? -
Krisztianby
tag
válasz
MasterMark #11098 üzenetére
Mindennek örülök ami hálózattal kapcsolatos mivel akaratlanul is olyan infóhoz juthatok amit nem tudok. Sokat segíti megérteni a hálózat működését.
-
Krisztianby
tag
válasz
MasterMark #11086 üzenetére
Jó én azt hittem erre is van valami okosabb megoldás (központi szerver szerű publikus IP címekkel
).
De így már értem -
Krisztianby
tag
Amit csak kérdezek elméleti és a kíváncsiság hajt. Semmit nem akarok megvalósítani csak tanulgatom. És inkább itteni szakemberektől kérdezek mintsem neten félre érsek valamit és hülyeség ragadjon meg bennem attól függetlenül hogy lehet a kérdésem banális
Elnézést ha rosszul teszem fel vagy hülyén a kérdést .Lokális hálózaton a gépek ARP-vel "találják meg egymást". Így ha ki akarok küldeni egy csomagot xy címre kimegy egy ARP ha nincs meg a címtáblában.
Ha az interneten egy címre szeretnék rákeresni akkor a DNS segítségével (resolver, root, tld, name) majd cashekben tárolódik.Viszont pl: Egy remote acces szeretnék végrehajtani 2db számitógép között. És a programnak nincs "központja" ahova 2 gép csatlakozna akkor direktben (kiépítve) kapcsolódnak egymáshoz ha jól értem. Viszont ha én X-gép rá akarok csatlakozni Y-gépre IP cím alapján. Akkor egyszerűen csak útvonal választások(routing) történnek amíg nincs meg a cím?
-
Krisztianby
tag
válasz
MasterMark #11078 üzenetére
Akkor konkrétan csak a nagy "semmibe" beleküldik az adatokat majd addig keresgél míg nem talál egyezést? pl: ospf. Erre semi dedikált megoldás nincs mint a DNS-nél? Valahol tárolódnak a publikus IP címet és oda irányítanának?
-
Krisztianby
tag
Sziasztok.
Amikor valamire rákeresek az interneten cím alapján akkor az elosztott, hierarchikus adatbázissal sikerül azt megtalálni DNS segítségével. Viszont mikor egy IP címre akarok rákeresni tegyük fel egy kliens gépre (amit ha jól tudok nincs sehol bejegyezve) mert dolgom van vele hogyan sikerül megtalálni a hálózaton? Erről tudnátok valami linket adni hogy működik az egész esetleg.
-
Krisztianby
tag
Hát ez így elég kellemetlen. És mennyire gyakori hogy többi eszközre "átpattan" a túlfesz? Vagy előbb megy tökre a kábel? (RJ-45)
-
Krisztianby
tag
válasz
bambano #10993 üzenetére
Persze ezt vágom. Éppen tanulgatom a dolgokat és ezen gondolkoztam el. Ugye első szabály ha ilyesmi idő van és környezet megengedi akkor összes vezeték ami eszközhöz kapcsolódik (és túlfesz érheti) húzzuk ki. Természetesen 0/24 környezetben ez elég offos. Ezért kérdeztem itt már tart e technológia vagy csak "marketing" be etetés és legjobb esetben is inkább csak helyi hálózati feszültség ingadozás ellen jó (villamosmű) ezek a megoldások.
De ekkor ezek szerint külső környezeti tényezők még mindig elég bajosok
-
Krisztianby
tag
Sziasztok hülye kérdés de a routerekben és a switch-ekben a portoknak van valami túlfeszültség elleni védelme? Vagy ha van is max ilyen ipari eszközökre jellemző? Vagy ilyen nem létezik?
-
Krisztianby
tag
válasz
Magnat #10711 üzenetére
ui: Azt hittem új bejegyzésben írtam bocsi félre kattintottam.
Sziasztok.
Valaki eltudná magyarázni hogy az adatkapcsolati rétegben a Logikai kapcsolatvezérlés (Logical Link Control, LLC) és a Közeghozzáférés-vezérlés (Media Access Control, MAC) nak pontosan mi a feladata?
Azt értem hogy maga a adatkapcsolati réteg miket csinál és miért felelős de alrétegeik pontos leírását nem
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- 27% Számla! ASUS TUF Gaming Z790-BTF WIFI Alaplap
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest