Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeruuu
csendes tag
Hali! Lehet volt már, de telefonról nehéz mindent megnezni. Free dos gép, 2 particio, egyik formázott masikon nem tudom mi lehet. Bekapcsolasnal azt irja, hogy nincs aktiv partíció. Win7 64 bit nem megy rá, valami gpt-s partíció hibát ír. Hogy lehet ezt megoldani? Egyik ismerősöm gépe és megkert, hogy talaljak valami megoldást. Szerintem az en problemam is az mint a 81-s kérdés. Akkor nalam is megoldja, ha win 8 64bit es telepitesnel törlöm az osszes partíciót?
-
válasz
FrozenThrone #97 üzenetére
Nah, közbe rájötte mi volta gond, mivel a Pendrive amiről telepíteni akartam a rendszert, szintén GPT partríciós táblára volt formázva, ezért nem volt hajlandó MBR -ben telepíteni a rendszert.
-
Olyan gondom lenne hogy akár hogy próbálom telepíteni a Windows 7 -et, csak GPT partíciós táblába hajlandó ezt megtenni, már az ideg szétvág
Valaki tud esetleg erre megoldást?
Alaplap Asus H81M-E.
-
"...mitől lehettet ez, hogy magától átvált és lehetséges-e, hogy vissza nyerjem róla az adatokat?"
Magától ilyen nem történhet, valamilyen proginak kellett, hogy módosítsa a partícióstílust(és automatikusan, kérdés nélkül ilyet semmi sem tesz(kőkorszaki virnyákok kivételével)...).
GPT-ről MBR-re csak direkt ilyen konverziót támogató külső alkalmazások képesek, mármint adatvesztés nélkül (nálad nem erről lehet szó, mert akkor meg lenne minden fájl).
Elsőre valahogy a partíciót kellene visszanyerni/helyrehozni, csak sajnos hirtelen nem tudok olyan progit mondani(biztosra), ami GPT-MBR konverziót követően erre alkalmas lenne, talán ezzel tégy egy probát, van venne partíció helyreállító: [link] | [link] -
Bakus
tag
Hello lenne egy olyan problémám, hogy ősszel vettem WD 3Tb-os winchestert átalakítottam GPT-re tökéletesen ment tegnapig amikor magától a GPT átváltott MBR-re és a windows nem engedi megnyítni se a particiót. A kérdésem a következő lenne mitől lehettet ez, hogy magától átvált és lehetséges-e, hogy vissza nyerjem róla az adatokat?
-
Fleed
aktív tag
Hali, új acer laptopom van, és a fenti problémát írja nekem is telepítéskor, hogy gpt partíció kell neki. Biosban uefi re állítom de nem tudok olyat állítani h uefi boot kikapcsolása. Mit csináljak?
-
kraftxld
félisten
válasz
King Unique #91 üzenetére
GPT-re tud települni akart lenni
-
flash-
veterán
"UEFI-re állítod a biost,"
mivel?
vagy ez ugy van hogy ha uefi eszközről bootolok akkor a biosban már a boot eszközöknél írni fogja hogy uefi?de amúgy most akkor a biosom miben van?
mert mbr ben van a windows 7 es ssd meghajtóm,és ha indításnál nyomok egy delt akkor biozny felül azt írja ki hogy uefi bios és a felület is olyasmi nem pedig a régi kékes...
-
kraftxld
félisten
Milyen beállítást keresel?
UEFI-re állítod a biost, bootolsz a megfelelő UEFI eszközről (DVD, pendrive, kiskecske), lemez kiválasztáskor elkezd sikítani a telepítő, hogy MBR nem jó, törlöd a partíciót, kiválasztod az üres helyet, next.
GPT-re megformázza automatán, öröm, bódottá. -
flash-
veterán
Sziasztok
Ha UEFI módban akarom telepíteni a windows 8.1 et akkor az ssd-nek(amire a windows menne) GPT nek kell lennie?
mert másutt ezt olvasom, itt viszont valaki azt írta hogy" AZ SSD MBR legyen, a HDD meg kötelezően GPT"
ezt nem igazán értem akkor.
-
Kurosava
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy Gigabyte GA J1800N D2H alaplapu konfigom.
Nagyon laikus vagyok a témában ezért kérlek titeket, nézzétek el nekem...
Na már most USB ről telepítettem volna a win 7 et de semmikép se akar elindulni.Win 8 as telepítő kulccsal elindul a telepítés, de mikor a megfelelő lemezt választanám ki (vagy formáznám esetleg particionálnám) a köv üzenet fogad:
A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI-alapú rendszererekben a Windows csak a GTP-lemezekre telepíthető.Mit tehetnék, hogy elinduljon a telepítés, lehetőleg HDD csere nélkül?
Megtisztelő válaszotok előre is köszönöm!
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
Vettem egy hp pavilion 15-ös gépet, rendszer nélkül illetve külön egy win8 prof verziót, a problémám, mint itt szerintem aki kérdez, hogyan tudom feltelepíteni, mert az itt leírt uefi kikapcsolására nincs lehetőség a biosban.
Én nem találtam.A telepítő eljut, a vinyó particionálásáig, de ott nem tudok lecsípni belőle egy kb. 50GB helyet a rendszernek.
Nekem is az a baj, hogy erre a particíóra nem lehet telepíteni.
Egy particióba kell lennie az egész vinyónak ?
Jelenleg kettőbe van.
Nagyon köszi a választ előre is. Elég sürgető lenne a dolog.
köszi
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Érdeklődve olvasom a topikot. Nemrégen vettem egy samu serial 5 notebookot, Windows 8-al. Nekem van 8.1 pro-m, gondoltam csinálok egy tiszta telepítést és nem gyári restoret, mert akkor felrak egy rakás samsungos cuccot is ami nem kell. Szóval fogtam a pendrive-mat és nekiálltam a telepítésnek amit már nagyon sokszor megcsináltam, csak hát ugye nem ezen a gépen. Az első problémám mindjárt az volt, hogy itt tiltani kellett mindenféle dolgot, hogy egyáltalán lássa a gép a pent, illetve hogy bootolni lehessen róla, de ezt megoldottam. Utána jött a következő probléma. Elkezdtem a telepítést és mindjárt feldobott nekem vagy 6 particiót. Ezen még annyira nem csodálkoztam, megtaláltam az 450 GB-s területet, amit letöröltem, új partició majd formázás. És akkor jött a meglepetés. Nem volt tovább gomb, vagyis ide nem telepíthető windows és valami GPT-t emlegetett, de mivel elég hiányos az angol tudásom, nem tudtam miről van szó. Így aztán nem tudtam mást tenni, mint újraindítás, F4 gyári állapot visszaállítás, majd iso fájlból feltettem a 8.1-et. De amúgy mi a megoldás? Le szedhetem az összes particiót? Mert egyébként nem lenne rá szükségem, csak nem tudom mi történik ha újra ezt írja ki, hiszen akkor már az F4 nem fog működni.
-
-
Szeretném megtudni, hogy hogyan tudok egy UEFI GPT-s Win7 64Bit-es rendszernél F8-al rendszerindítási lehetőségeknél illesztőprogram aláírást letiltani / engedélyezni?
-
sinick
senior tag
válasz
King Unique #70 üzenetére
Köszi! 32 bites Win7 alatt tudtam törölni a GPT-t (2 partició volt). Holnap újra rádugom a tévére. Remélem, hogy csak ez volt a gond.
-
King Unique
titán
Lehet azért nem engedi, mert ha TV-n felvettél rá, akkor az egyedileg regisztrálja és ellátja vmilyen védelemmel a partíciót, amit utána PC-n nem lehet olvasni, de ezek szerint másik TV-n se...az 1A-es port az megnövelt áramerősségű USB2-es lehet, "HDD in", v hasonló felirattal.
XP alapban nem kezeli úgy tudom a GPT-t, csak külső programokkal, fejlettebb 64 bites rendszeren kéne megpróbálni, ill a Panasonic TV-n, amivel felvettél rá.
-
sinick
senior tag
Van egy 1TB-s USB-s WD Elements-em, amit egy tévén szeretnék használni. A vinyó először egy Panasonic plazmán lett kipróbálva (formázás, felvétel, teljes törlés), azon USB3-ra dugtam (USB 5V 900mA). A vinyót egy másik Samsung LED tévére rádugtam (USB 5V 1A, nincs ráírvam hogy USB3, viszont az 1A-ból következtetem, hogy az), azon nem ismeri fel. PC-re dugva látom, hogy GPT van rajta, viszont a lemezkezelő semmilyen műveletet nem engedélyez rajta.
Kipróbáltam az előző hsz-ekben olvasott diskpart megoldást (cmd > diskpart > list disk > select 1 > clean > exit), de nem jött be. A clean lefut, sikeres üzenetet kapok, azonban a vinyót nem törli. Továbbra is rajtamaradt a GPT. Kétszer is eljátszottam. XP-n próbálkoztam.
Abban bízom, hogy azért nem látja a Samsung, mert (feltételezem) a GPT titkosított.
Hogyan illetve mivel tudnám törölni? (Lehet, hogy csak a Panasonicon tudom törölni?)Köszi: sinick
Továbbra is Boldog Karácsonyt!
-
kraftxld
félisten
válasz
vincenthanna #67 üzenetére
Ha teljesen lepucolod akkor nem kell semmit se varázsolni pluszban hozzá, a Windows automatán létrehozza a szükséges partíciókat az üres lemezen.
Igen, ez normális, a GB és GiB közötti különbségekből valamint a vinyógyártók trógerkodásából adódik.
A vinyógyártók GB-ben számolnak (10^9) a Windows pedig GiB-ben (2^10)^3
1000 x 10^9 az pedig nagyjából 931 GiB, ebből még lejön a boot partíció, NTFS dolgai, és így lesz 929GiB -
vincenthanna
csendes tag
Nagyon szépen a segítségeteket, így karácsonykor. Találtam egy videót, amit mondtál, de ahogy néztem ehhez a művelethez több partícióra kell bontani a merevlemezt, mert azon nem engedi végrehajtani, amin a lapozófálj-kötet van.
Egy utolsó kérdés: Az természetes, hogy miután felraktam a windowst egy 1TB-s HDD-n 929Gb helye van, amiből 910 szabad?
-
kraftxld
félisten
válasz
vincenthanna #65 üzenetére
Nem ugyanaz, mert akkor MBR lemezformátumra települ.
-
kraftxld
félisten
válasz
vincenthanna #63 üzenetére
A GPT partíció az tisztább, szárazabb, jobb érzés
Tudsz 2TB-nál nagyobb vinyóról boot-olni, secure boot, UEFI támogatás, stb. -
vincenthanna
csendes tag
válasz
King Unique #55 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet. Sikerült feltelepíteni, de a 3. driver telepítésénél egy ilyet írt ki, hogy: driver power state failure. A driver amit felraktam az intel chipset volt. Esetleg tipp, hogy ez mi lehet? Sajnos ezután csak úgy tudtam belépni, hogy újra kellett raknom a win.-t.
-
fajom123
újonc
válasz
King Unique #59 üzenetére
Köszönöm megoldódott a probléma!
-
King Unique
titán
Gondolom FreeDos-al vetted, bekapcs után F2 és belép BIOS / UEFI-be, ott meg mivel úgy tudom Lenovo notik ezen menüje elég egyszerű, Boot menüpontnál UEFI Boot-ot disabled-re állítod [link]---> F10 kilépsz, újraindul és mehet a windows telepítés. Utána visszakapcsolás hasonlóképpen, de ezt megmondta volna google is...
Legalábbis én csináltam enyémnél, lehet van rá más megoldás is, v GPT partícióstílust használsz HDD-nél, de ez a legegyszerűbb.
amúgy okos dolog volt a freedos és külön egyből a 8.1 hozzá -
fajom123
újonc
válasz
King Unique #57 üzenetére
Igen csak őszintén szólva fogalmam sincs róla, hogy azt hogyan kell megcsinálni
-
fajom123
újonc
Üdv!
Karácsonyra kaptam egy lenovo g500-as laptopot windows 8.1-et külön vásároltam hozzá. Amikor felszeretném telepíteni ezt az üzenetet kapom:
"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI alapú rendszerekben a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető.
A Windows nem telepíthető erre a merevlemez-területre. A Windows rendszert NTFS formátumú partícióra kell telepíteni."Nem vagyok egy nagy számítógép guru, valaki tudna segíteni, hogy lépésről lépésre mit kellene tegyek, hogy működjön a dolog!
Előre is köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
vincenthanna #54 üzenetére
Nem
, utána én is visszakapcsoltam és kutya baja...
Másik megoldás vinyó GPT-re inicializálása, particionálása, de az előzőnél macerásabb... -
vincenthanna
csendes tag
válasz
King Unique #53 üzenetére
1 TB, szóval akkor kapcsoljam ki. Emiatt nem lesz lassabb vagy bármi, ami hátrányosabban érintene a továbbiakban? Ne adj Isten, ártalmas lenne a gépnek?
-
King Unique
titán
válasz
vincenthanna #52 üzenetére
Ha nem nagyobb a notivinyó 2 TB-nál, már pedig vsz nem, akkor felesleges a GPT, UEFI-ben kapcsold ki az UEFI boot-ot és akkor engedni fogja a telepítést, utána vissza lehet kapcsolni.
-
vincenthanna
csendes tag
Üdv!
Most vettem egy Lenovot, és amikor telepíteném fel rá a win 8.1-et, akkor ez írja:
"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI alapú rendszerekben a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető.
A Windows nem telepíthető erre a merevlemez-területre. A Windows rendszert NTFS formátumú partícióra kell telepíteni."
Köszönöm előre is a segítséget!
-
hesszusz
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49 üzenetére
Tökéletes lett!Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Vicces képek
- Windows 11
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- gerner1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest