Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
jFox
addikt
válasz
kovik1989 #185 üzenetére
El kell keserítselek. Ezt a tabletet, már nem sok dologra fogod tudni használni. Nagyon el járt felette az idő.
A 2.1-es android eléggé elavult. Ha találsz hozzá valahol újabb rom-ot, max 2.3 -ig lehet frissíteni, ami már szintén elavult.
Nekem anno Haipad M701 volt, ami annyiban különbözik a g10-től, hogy volt rajta HDMI. Arra tuti volt 2.3, majd szétnézek, hátha még meg van valahol a winyómon.
Itt a topicban nincs belinkelve esetleg valahol a frissítés? -
kovik1989
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régebbi Gpad G10-em. Mármint úgy régebbi, hogy már nem mostanában kaptam, de soha nem is használtam. Most akartam vele foglalkozni, de a gyári szoftver nagyon korlátoz mindenben. Szinte használhatatlan a gép. Valaki le tudná nekem írni hogy lehet szoftvert frissíteni rajta, és honnan lehet beszerezni a szoftvert? Írtam Roxaz-nak privát üzenetet, de nem reagál már rá egy ideje. Remélem valaki tud majd nekem segíteni. A hozzáértésem nem túl fényes, ha le van írva pontosan mit kell csinálnom akkor meg tudom csinálni
A gépen lévő szoftverről ezt tudom:
Firmware version 2.1-update1
Kernel version: 2.6.29 #370
Build Number: Ver.20101028-211843Előrre is köszönöm a segítséget, remélem valaki tud valami jót mondani nekem
-
jFox
addikt
válasz
Bobby G. #182 üzenetére
Nem tudom, nekem G15 volt 2.3-as androiddal, az alapból magyar volt.
De ha telepítve volt rá a magyar nyelv akko gondolom újratelepíthetó, ha legyalulja a factory reset. Ha más nem a morelocal2 -vel a googleapp-okat lehet magyarítani.mod: ha újratelepíted akkor is ugrik minden ami rajta volt.
-
Bobby G.
senior tag
Jár még erre valaki?
Hogyan lehet újrahúzni a szoftvert? Nagyon belassult mostanában.
-
snpetit
aktív tag
Sziasztok!
2.3-as magyar firmware nincs meg valakinek aki akár jelképes pénzmagért is rendelkezésre bocsátaná?
Tab verziója: M701 2GB SA (Samsung)
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Kicsit áll ez a topic, megpróbálom feldobni.
Megjelent az Alcor Ace nevű tab-ja. Hogy miért jó ez nekünk?
Kopp ugyanolyan mint a GPad G15.Ahogy nézem a specifikációt: kívül-belül. Egyedül az 5 pontos multitouch ami "újítás" benne, de ugyanúgy Telechip, ugynaúgy 256Mb.
Szóval van esély rá, hogy némi supportot kaphatunk, ha más nem ajánlott programokban.
Talán lesz hozzá moddol FW, ami jó a GPad-ra is....
Viszont érdemes megnézni a linkel oldalon a letöltés rovatot. Van ott egy flash alkalmazás. Nem tudom, hogy jobb-e mint a mit Roxaz -tol kaptunk, de hátha...Este kipróbálom!
mod: most nézem, hogy nem most jelent meg, mert már nem is forgalmazzák.
De a többi igaz lehet. -
artmayer
csendes tag
bekapcsol a wifi, de mire beírom a router adatait kikapcsol, illetve a router adatainak beírása után a save-re azt mondja "unable to save to network"
-
artmayer
csendes tag
Sziasztok
"Nem használhatóság" miatt hozzám került egy gpad g10, használjam ahogy tudom alapon.
Jó kis kütyü, de a wifi nem működik rajta, azaz bekapcsolom, kikapcsol. nem lát wifi routert, illetve mire megadok neki egyet, kikapcsolja a wifit, illetve nem menti a megadott paramétereket. Így sok mindenre tényleg nem tudom használni.
2.1-es android van rajta.
Tud esetleg valaki segíteni? Köszönöm. -
WinnerB0Y
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék húgom Haipad M701 (sima 701) tabletjére egy magyar nyelvű romot tenni.A pár oldallal ezelőtti romnál el is kezdtem felpakolni De!Az a baj,hogy recovery helyett csak egy fekete kép jön be...Megpróbáltam ROM Managerből is de úgy sem megy.Légyszi aki tud segíteni írjon PÜt.
Köszi! -
Roxaz
tag
Na most már fix a hír, a Gpad nem gyártja többet, max a klónokat lehet beszerezni valahonnan. Én már át tértem az olcsóbb változatokban Infotmic procikra, illetve az Allwinner Cortex A9-ekre.
-
picisusu
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Nem rég vettem egy G10-est és a vodafone-os mobilinternetemet szeretném rajta használni. Lehetséges ez valahogy? Ha igen várom a segítséget mi a teendő!
Előre is köszönöm!! -
jFox
addikt
Sziasztok!
Van rá esély, hogy lesz HoneyComb vagy ICS GPad-okra?
-
Roxaz
tag
válasz
Kiezamajom #146 üzenetére
Igen, bár azt még nem tudni arm v6-on fog e.
-
Kiezamajom
csendes tag
Most olvastam a Win8 megy majd az arm csippeken is.
-
Roxaz
tag
Nálam ki van lőve a PIN kód, nekem is egy E1750-em van.
Trémobilos, még csak be sem kell írnom az APN adatokat, kiolvassa, és műxik is.
A modemeden a zöld led villog? Vagy esetleg már kékre is tud váltani?
Ha zölden villog, akkor usb/ vagy mégsem E1750.
Ha kéken, akkor konfig baj van, szedd ki a PIN kódot a próba idejére.Egy általános probléma az USB kábel. Sajnos ami kapható átalakító kábel, az szinte 100%-ban használhatatlan. Vagy készítesz magadnak egy OTG kábelt, vagy beszerzel valahol (pl tőlem) egy jót.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Valaki próbált már valaki USB stick-el netezni GPad-on?
Kerítettem egy T-s Huawei E1750 modemet. Rádugom, de nem történik semmi.Gondolom fel kéne jönni egy form-nak ami bekéri a pin kódot, vagy legalább jelezni, hogy érzékelte, de semmi. Próbáltam beállitani az APN-t is, de nem menti el.
Az még az érdekes, hogy Win alatt azt mondja róla, hogy E1750, viszont linux alatt az lsusb azt mondja, hogy E1552.
Most akkor melyik? -
Sharrrrk
csendes tag
Kipróbáltam én is egy G15-ön és működik rendesen, de nekem nem csak a gyárival hanem a Dolphinnal is ment.
Bár látszik, hogy még béta verzió ugyanis néhány oldalon a flash tartalom betöltésekor lehal a böngésző és visszadob az asztalra (mind a gyári, mind a Dolphin). Pl. megnézhetnétek a Farmerama oldalt, hogy Nálatok bejön-e, mert engem pl. arról az oldalról is kidob mindkét böngésző. Bár lehet, hogy akkor az én gépemnél lesz a hiba ha valaki másnál meg megy.Köszönöm szépen Roxaz, mert ez nagy segítség sok Telechip-es usernek!
-
jFox
addikt
Roxaz kollégától kaptam egy béta állapotú FlashPlayer-t Telechip-es gépekre. És egész jól működik G15-ös GPad-on.
Igaz csak a beépített böngészővel és a Maxthon browser-rel sikerült működésre bírni. Egy kicsit lassú is de hátha a végleges már jobb lesz.
És már megy a kedvenc pizzásom weboldala is.
Ezer hála Roxaz.
-
somnia
senior tag
csak, hogy visszataláljak...
-
Roxaz
tag
Kéne nekem egy tesztalany, akinek most van 2.3-as G10-e és ráér.
Ha minden igaz, ruszki barátaink átportolták az adobe flash 10.1-et tcc-re.
Ki kéne próbálni.PM-ben jelentkezz kérlek..
-
Bobby G.
senior tag
-
Roxaz
tag
válasz
Bobby G. #127 üzenetére
Ez előfordulhat, mivel ha jól emlékszem, gyengén van rögzítve a kamera (nincs
Annyi az össz dolog, hogy a fóliát óvatosan le kell húzni az előlapról.
Egy dologra kell csak figyelni, hogy lassan csináld, mert kétoldalas ragasztófólia tartja oda az egészet, ami kicsit nyúlik, azért összegyűrődhet.Úgy kezd el, hogy egy tűvel az egyik sarokban finoman alányúlsz, majd műanyag csavarhúzóval (vagy bármi vékony, nem karcoló hosszúkás akármivel) alányúlsz, és nem túl nagy szögben (csúnyán néz ki ha csíkozódik) egyszerűen felhúzod. Magát a kijelzőt is így lehet cserélni.
Helyére igazítod a kamerát, esetleg valami kinyomópisztollyal fixálod is.
Ha szépen húztad le, észre se fogod venni visszarakás után, hogy hozzányúltál.
Asszem ennyi.
-
Bobby G.
senior tag
válasz
Bobby G. #126 üzenetére
Közben rájöttem, hogy hibás lehet a készülék. A kamera optikája el van csúszva a fekete keret alá, csak egy nagyon pici része lát ki alóla. Egy kicsit púpos is a keret ott. Valahogy vissza lehet ezt csúsztatni? Nem látok semmi csavart ahol le lehetne szedni a fedlapot...
-
Bobby G.
senior tag
Köszi!
Közben előjött még valami. Lehet csak én állítottam el valamit, de a kameráját nem tudom használni, mert nem látok benne semmit. Csak egy QR kódot akartam beszkennelni, de tök sötét minden. Ha az ablak felé tartom, akkor látok egy kis fényt, de amúgy sötétség. Ez alapból ilyen, vagy valami van vele?
-
Roxaz
tag
válasz
Bobby G. #124 üzenetére
Hali, mivel ezekben li-ion akku van, nem olyan kényes téma a rátöltés, de persze nem tesz jót. Mivel autó modellezek, van tapasztalatom az akkuk terén, bár mi már li-po-kat használunk.
Átlagosan egy li-ion akku 300-500 feltöltési ciklust visel el 80-90%-os veszteséggel (merítés-töltés), amit a rátöltés lecsökkent (max kb 4000 ciklust bírnak ki, de ilyenkor már csak 10% körül van a kapacitása)Nagyjából így néz ki a görbéje:
Ha szeretnétek, hogy fél év múlva is jól bírja az akku, akkor javaslom a normál használatot, tehát töltöd-használod-lemerül-töltöd.
Én az ilyen task killer meg vírusbizergálót annyira nem preferálok, ebben nem is tudok segítséget nyújtani, de vannak itt self-defensive emberek, akik meg tudják mondani a tutit.
-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok!
Néhány napja nyúzok egy G10-et. Eddig minden rendben van vele, leszámítva néhány apróságról, ami inkább kényelmetlen, mint bosszantó, de ugye ennyi pénzért ne várjon az ember csúcskategóriát. Szóval amire akartam venni, azt bőven tudja, sőt.
Két kérdésem merült fel hirtelen:
1, telefonon is androidot használok, szóval kb. ismerem a programokat, de van-e olyan spéci program, amit tab-ra ajánlanátok. Tegnap felraktam egy másik virtuális billentyűzetet, azzal már gyorsan és könnyen megy a magyar ékezet, meglátjuk, hogy hosszú távon milyen lesz. Felraktam próbaként az AVG vírusellenőrzőt is, de szerintem a miatt annyira lefagyott, hogy nem tudtam csinálni semmit, míg le nem töröltem. Más esetleg? Task killer fent van, bár tudom, hogy ez kényes téma...2, Mivel mostanában nincs olyan munkám amihez hurcolnom kellene magammal, így inkább ágyban olvasásra, net, skype használom. Az aksinak mit tesz rosszabbat, ha folyamatosan be van dugva a töltő, vagy ha lemerül és töltöm? Ugye ez telefonnál egyértelmű, mert hurcolom is, meg bírja 2-3 napig, de itt azért néhány óráról van szó. Ráadásul most rászoktam az energiatakarékosságra, és mindent kapcsolok, kihúzok, ami nem kell...
Köszi előre is
-
-
Roxaz
tag
Volt már, de ...
Egy picit félrevezettek.
Ha nem kellett ráfizetned, akkor jól jártál, de a cpu nem 1GHz-es,mivel ugyanaz a TCC8902 van benne, ami 720MHz-en ketyeg, oc-vel is csak 800-at visel el huzamosan.
Az össz különbség annyi, hogy kapacitív kijelzős, hdmi, hardveres gombok (aka G13).Mivel a cpu megegyezik a G10-el, így a flash támogatás is hiányzik. Ne higgy a kínai reklámfogásoknak
-
-
Roxaz
tag
válasz
GeoPhoto #112 üzenetére
Tud rá.
Egyébként az össz baj vele annyi ebookhoz (mint minden rezisztíves), hogy napfény mellett nem látsz semmit.
Az akkuidő, ha nem fekete/fehér alapot választasz (ireader pl nagyon kellemes kontrasztot használ, valami bordószerűt), és nincs teljes fényerőn a kütyü, akkor 4,5 órát is bír. -
GeoPhoto
tag
válasz
JossZombie #111 üzenetére
Ha nem zavarja az LCD képernyős olvasás akkor teljesen rendben van, megy rajta szinte minden olvasóprogram a népszerű Aldiko is. A szkennelt jpg-s PDF-ekhez viszont kell a fizetős RepliGo, mert a többi dög lassú (nem csak ezen a hardveren, a Nook Coloronom is lassú)
Akksiidőt nem tudok pontosat mondani, azzal kapcsolatban van vmi elvárás, vagy elég a kinai standard 3-4 óra?
Ja meg alapban nincsen magyar nyelv, de Roxaz kolléga talán tud rá hegeszteni.
-
JossZombie
tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék vásárolni egy Gpad G13-at a nejemnek,
Ebook-ként használná !
Valakinek van v.mi tapasztalata ezzel kapcsolatban ! ?Tapasztalatotok megosztását előre is köszönöm
-
GeoPhoto
tag
Szia!
G13 ügyben tudnál segíteni? Kipróbáltam a 2.3-as bétát, de az elég harmatos volt, most visszaálltam a 2.1-re, de ez sem az igazi, eléggé akad. A 2.3-ban az tetszett, hogy lehetett állítani a HDMI out felbontását, ezt nem lehet belepakolni a 2.1-be? A tévémen kilóg a kép (nem is lehet konfigurálni olyan régi modell), a monitorom meg nem bírja a 2.1-es üzemmódját...
Előre is köszi a segítséget!
-
Roxaz
tag
válasz
Kiezamajom #105 üzenetére
Szia, 2.3.3 a legfrissebb, többit pm.
-
Kiezamajom
csendes tag
Szia nekem is a sima 2.1 van arra kellene a lehetö legújabb szoftver.Lehetséges Pesten megoldani?Mennyi lenne?
-
Roxaz
tag
Szabadon felhasználhatóvá tettem a magyar 2.1-es romom, nyugodtan tessék tölteni, clockworkmodból telepíthető.
-
lehike
csendes tag
Üdv!
Van lehetőség csak a magyar frissítést megvenni? Ismerősömnek 2.3 angol rom van, neki kéne a magyar.
Köszi. -
Roxaz
tag
Megérkezett az android 2.3 rom új verziója (2.3.3), melyen már végre működik a market.
Fordításuk is elkészült. -
Roxaz
tag
Tegnap kaptam egy hírt, hogy a G10 ráncfelvarráson ment át, új külsőt kapott, hdmi kimenetet, és elvileg! hivatalosan is android 2.3 van rajta, markettel. A kapott képek ezt bizonyítják, de ha megérkezik kiderül. Csak előrendelhető, de reményeim szerint az elsők között leszek, és 1-2 héten belül fotózgathatom és tesztelgethetem
-
Roxaz
tag
Saját használatra két G10-em van, egy kávé színű, és egy fehér.
Ezeket használom fordításokra is, illetve a romokat is ezen tesztelem.
A kávén 2.1 van, az ezüstön, amit főleg párom levelezni, böngészni használ a tékomos 3g modemmel, azon 2.3.
A wifi probléma már megoldódott, kifagyással sincs gond.
Én jobbnak érzem a 2.1-et.A 2.3 amit adnak a telechipses fiúktól érkezik, minimális kernel módosításokkal, a 2.1-re viszont gondolom több idejük volt a gpadosoknak, az azt tudja, ami írva van
Mindentől függetlenül én szeretem a G10-esem, nem játszom rajta csak angry bird-öt meg robo defense-t, a többi munkára tökéletes (remote desktop, mail, net, facebook, wordpress).
-
szejler
csendes tag
Nem néztem utána, mi a különbség sebességre az a8 és az a9 között?
Kedvelem a g10-t, de lássuk be, olykor a sebessége, és a kijelző érzékenysége is kicsit idegesítő tud lenni. Utóbbit nem is értem, a szintén rezisztív LG optimusom nagyságrenddel érzékenyebb. Ha a g10 azt hozná, eszembe sem jutna másik tabletre gondolni. Így viszont gondolok. Leginkább a dropad a8-ra.
Írtad, hogy a g10 2.3 androiddal, még a módosított verziótokkal is vannak problémák (wifi). A belassulásai miatt viszont még így is rágódom rajta.
Te melyiknél maradtál? 2.3 vagy vissza a 2.1 re? Azaz használhatóság szempontjából a 2.3 gyorsulása vagy a stabil de megfontolt 2.1?
-
Roxaz
tag
A 2.3-as androidba még mindíg nem tették bele, gondolom pénz hiány.
Skype megy, de webcam felejtős. Sajnos a többi adat is ua. 256MB ram, 4GB NAND.
Az ára valahol 40k körül van, mire megjön (DHL+ÁFA).
Ennyiért egyenlőre én nem tervezem, hogy rendelek, hacsak nem kiváncsi rá valaki. -
jFox
addikt
-
Roxaz
tag
A GPad forgalmazni kezdte új sorozatát, a G15-öt, amely a G10 procijára, a Telechips TCC8902-re épül, órajele 720MHz, mint eddig.
Kapott egy HDMI kimenetet, illetve hivatalosan is android 2.3 van már rajta.
RAM és NAND rom tekintetében sem történt változás, viszont már kapacitív kijelzőt kapott, és támogatja a 10.2 flash plugint!
Végre beépítették a marketet és youtube-ot.
Ára sajnos eléri a rezisztív kijelzős Cortex-A9 tabletek árát.Pár kép:
-
Roxaz
tag
GPad G10 android 2.3 - Trémobilos HUAWEI E1750 3g modemmel.
-
jFox
addikt
De, hogy dögleszti be a wi-fi kapcsolatomat a gugli? Van hogy csak az segít, hogy teljesen leáramtalanítom a kütyüt.
Tehát ha használtam a Market-et és ledöglött, utána már más sem megy csak ha kínlódok a wifi-vel egy 1/4-órát, hogy újra legyen kapcsolat. Ja és nem megszakad, mert a WiFi settings-nél azt írja, hogy Connected, van IP címem is meg minden, csak épp adatáramlás nincs.(Bár van, hogy be -sem tudok lépni a WiFi settings-be, mert azt írja, hogy nem válaszol. Ilyenkor kell áramtalanítani.)
-
jFox
addikt
Nem lett jó 2.1-el sem.
uh. vissza tettem a 2.3-at. Lehet, hogy a router-em vacakol, bár notebookkal hibátlanul adja a net-et.
A tablet-en is csak/főleg akkor szokta eldobni, ha a Market-et használom, meg néha YouTibe-nál.
Ha csak webezek, levelezek, iwiw, stb. akkor működik jól.
-
jFox
addikt
Flash plugint sikerült már valakinek rávarázsolni ilyen telechip procis kütyüre?
-
jFox
addikt
Ide is beírom, mert hasonló a kütyü:
Nemrég frissítettem a Haipad M701-em 2.3-as droidra. Más próbálozott már ilyesmi művelettel? Nekem azóta a Wifi vacakaol. De érdekels hogy csak akkor,ha YouTub-ozni akarok, vagy a Market-et használom.
Egyszerűen lerohad és csak az segít, ha lekapcsolódom az AP-ról és újra visszakapcsolódom.
-
Roxaz
tag
Egy kis cikk a G13-ról, első pár perc használat után. Ezen még 2.1 van.
[link] -
Roxaz
tag
Kész az android 2.3 teljes magyar fordítás a G10-re és a G13-ra is.
Cserélve a framework, ikonok, miegymás. -
Roxaz
tag
Jövőhéten már kezemben foghatom az első hivatalos Android 2.3 kiadású GPad-ot, a G13-ast.
Hardveres hangerőszabályzóval, HDMI kimenettel, egészen csinos fehér/szürke dizájnnal. Sajnos a Flash még mindíg nem támogatott, de remélem a következő firmware frissítésben már benne lesz.
A magyar nyelvű fordítás addigra kész is lesz, mire megjön. -
Roxaz
tag
Félig elkészült a magyarítás.
Akku tapasztalatatok:
Másfél órás laza használat (wifi nélkül) és 12,5 óra készenlét után merült le. Akku visszejelzés jó, kb mint a #396 romban.
Aktív használattal - wifi, játék, emailezés, telepítgetés - majd 4 órát bírt ki.
Mivel még dobozos volt a G10, kap egy regenerálást és megnézem utána is.Egészen gyors lett, bár a grafikus drivert még csiszolni kell.
-
Roxaz
tag
Alakul a dolog, javítva még pár bug.
Sajnos fc még mindíg elég gyakori, de már jó a wifi, g-sensor. -
Roxaz
tag
Megérkezett a 2.3 első beta változata, néhány hibát javítottam rajta, de azért ez erősen tesztnek nevezhető rom. Képeket mindjárt felteszek, csak varázsolok rá cwm recovery-t.
-
lehike
csendes tag
Szia Roxaz! Ha tőled veszek gpad-ot, akkor a frissítésekre számíthatók (ingyen)? Mennyi idő alatt érkezik meg, és Te már leteszteled mielőtt elküldöd nekem? (gyors tesztre gondolok, hogy pl. bekapcsol-e, és ilyenek)
Köszi, üdv, és jók vagytok a fordítással. -
Roxaz
tag
Ok, elég a Provider.
Így néz ki a majdnem végleges új rom. Ikonok cserélve az alap gugli alkalmazásoknál.
Az új Mali driver is kész, a mérges madarak újra a régiek. Kiteszem az IT-Droid oldalra majd, ha kell valakinek letöltheti a régivel együtt. Jó minden StyleFlying tablethez (Haipad, Cube U6, Fpad stb.)Cserélve a telefon adatok menüpont is, illetve ez:
-
Roxaz
tag
90%-ban kész az új #396 firmware fordítása. Még új pofát adunk neki, utána jöhet a teszt, recovery image készítés.
-
Roxaz
tag
Módosítások a G10-esekben:
Az új készülékek új partíciós táblákkal érkeznek.
Eddig a 4GB-os nand a következőképpen nézett ki:
512MB MTD partíció - 240 MB szabad szűz állapotban - (boot, system, recovery, data és cache számára), 2,7GB internal.Az új tabletekben ez most így néz ki:
768MB MTD - 460MB szabad - és 2,97GB internal partíció.Ami még változott. Új DSP processzor van bennük, a magyar rom jelenleg nem működik vele, csak fekete kép látható. Jelenleg még fordítjuk az új mali drivert, ehhez ugyanis nem jó amit az előző verzióban javítottunk.
Kelzsoca fel lett már kérve, hogy segédkezzen a fordításban, reméljük sikerülni fog.
Újítás még, hogy a settings.apk-ba bekerült a mobilnet menüpontja, és a kernelben is benne vannak a modulok.
A RoverPad orosz cég ki is jött egy frissebb rommal (#548 - új kernel, új modulok, új mali driver), amivel csak annyi a baj, hogy tele van kizárólag orosz appokkal, kiherélték belőle a notification baron lévő menü gombokat, és újramappoltál az on/off gombot, ami most a home. Kikapcsoló viszont nincs rajta
Megint egy orosz megoldás. Csináljunk olyat, amit más nem. Persze értelme se sok.
-
Roxaz
tag
Már egy ideje elérhetőek a G10 "klónok", ezekről szeretnék most pár szót ejteni (később bebiggyesztem az 1. hsz-be is).
Öt elterjedtebb gyártó is van, akik ugyanezt a hardver saját nevük alatt is forgalmazzák, apróbb változtatással, saját firmware-el, külsőre nulla módosítással (a hátlapi logón és hangszóró lukak kialakításán kívül).
Ezek a RoverPad, a Cube, a UMAX, a Haipad és a Moonse aPad.
A RoverPad egy orosz cég, RoverPad 3WT70 név alatt dobja piacra, ők a legfrissebb #396-os romot használják, megpakolva néhány programmal, melyek szigorúan csak oroszul kommunikálnak velünk. Ez egyébként az eddigi legstabilabb rom. Az upgraded, 4GB nand flash memóriával rendelkező hardvert használják. Sok egyéb kiegszítő (tok, usb eszközök) is megrendelhetőek náluk, rubelben
A másik gyártó, a Cube kínai, ők Cube U6 néven adják, nincs benne kamera, alapból a 2GB-os régebbi modellt adják, viszont opcionálisan akár 16GB nand flashel szerelve is meg lehet vásárolni. #375-ös fw az alapja, némi saját forrással, egészen jó rom alap.
A UMAX cseh cég terméke, a UMAX Joyplus M708, mely minden specifikációjával egyezik a G10 Upgraded változatával, #375-ös fw az alapja.
A Haipad a legelterjedtebb, két verziója létezik, az M701 és M701-R. Az R verzióban nincs HDMI. Ami lényeges, hogy hardeveres hangerőszabályzó gomb is van rajta. Minden másban azonos.
Érdekes, hogy egyikük sem említi a 720MHz-re csökkentett processzor sebességet.
Végül az ősök őse, az első iPad klón, ami minden G10 hasonmás alapja, a Moonse aPad E7002. Ez a gép a gyökere ezeknek a masináknak. Az első változat hardverben gyengébb volt, Rockchip RK2808, 600MHZ CPU, 500MHz DSP hardveres 3D processzorral, 128MB rammal, 2GB nand flash-el, HDMI! kimenettel rendelkezett.
Később megérkezett az erősebb változat is, ezt használják a későbbi klónokhoz is. Ez az alaplap a Styleflying T72. Ha szétszerelünk egy G10-et, ott vigyorog ránk ez a felirat is
720MHz Telechips TCC8902 cpu (jelezve van, hogy nem 800MHz!), 2GB nand, 1.3 Mpix kamera, viszont csak 1400MAh akku. Ez elég gyér. A mostani változatokban 3000mAh van, ezzel 5-6 órát is üzemel. -
Roxaz
tag
Egy kis hírképecske, hogyan is állnak a fejlesztésekkel:
-
szejler
csendes tag
Köszi a bíztatást, de vállalkozó kedvű vagyok.
Rendszeresen rendelek külföldről, csak eddig nem ilyen méretben/értékben.
Ha gumibottal nem vallatnak bensőségesen, - amit dramaturgiailag hiányoltam a leírás végéről -
, akkor tapasztalatszerzésnek is megteszi. Nem dealerkedéshez, csak jó tudni hogy őrölnek a vámszedők malmai. A számlatippet köszönöm!! (ha ne adj isten megtörténik, elfogadnak mondjuk egy nyomtatott számlamásolatot? Sejtem a választ, de hátha).
-
Roxaz
tag
Rendeld meg tőlem, és nem lesz ilyen gondod.
Ha kínából rendeled, mindenképpen készülj rá, hogy a vámon visszatartják. A csomag mellé csatolt számlán 100%, hogy nem a tartalommal megegyező ár/tartalom lesz, ezért kicsit megszivathatnak. Bekérik majd tőled a valós számlát, amit jó esetben el is küldenek neked a kis emberek. Rossz esetben nem, ekkor át se veheted az árud.
Ez persze csak a legrosszabb lehetőség.
-
szejler
csendes tag
Sziasztok
Némi hezitálás után gpad mellett döntöttem, árérték arányban remek. A hdmi nélkül még csak csak el leszek, az alu házat fontosabbnak érzem (legf. majd verem a fejem a falba).
Kérdés a gyakorlottakhoz: a csomag beérkezésekor számítsak az ÁFA-ra, vagy átcsúszik fű alatt? Esetleg valami praktikus kérés az eladó felé: Gift, digitális képkeret, ne írja rá az értéket, stb.
Nagyon megköszönném!
-
Roxaz
tag
Integrálva lettek a hiányzó gugli progik, mint a youtube, ami egyébként nem hiába nem volt benne gyárilag - nem működött.
-
Roxaz
tag
Itt letölthető a Downloads/ROM/G10 alatt az update-mali-videodriver-G10.zip fájl. Ez egy recoveryből telepíthető frissítés, de értelemszerűen Root Explorerrel bemásolható a helyére a csomagban lévő mali.ko kernel modul: /system/lib/modules.
Mindenképp készíts egy másolatot a meglévő fájlból. -
Roxaz
tag
Mai frissítés:
Lecserélve a Mali200 video driver az új modulra, így megszűntek az idegesítő grafikai hibák, Angry Birds és más játékokban.Innentől Kelzsoca féle rommal szerelt G10-es tablet G10 Premium néven fog futni
Folyamatosan javítjuk a fellelt hibákat, amiket én nem tudok, kelzsocát kérem meg.Képek csatolva.
-
Roxaz
tag
Kösz kelzso.
A multi-touch-ról annyit, hogy ez "kétpontos multi-touch", a "jobb" fajta rezisztív kijelzőnek köszönhetően.
Mit jelent? Kb annyit, hogy nagyítani/kicsinyíteni tudsz, de forgatni, pozicionálni már nem.
kelzsoca rom-pakkjával annyi változást eszközöltem, hogy új kernel modulok kerültek bele, így már kezeli a Huawei és ZTE ismertebb 3G modemeit is.
A clockworkmodról meg annyit, hogy felkerestek a pandawillesek, rajtuk keresztül meg a Gpad comp., hogy hogy a fenébe sikerült nekünk rátenni, és működésre bírni.
pandawillforum megfelelő helyén megtaláljátok, a többi nem publikuskelzso előtt nagy
Pénteken elment a hardverapró első magyar G10-ese.
U.i: Ja, és a macisajt rom (aka mézeskalács), nyögvenyelős, portolják, de egyre több hibát sikerült előhozniuk. Nem megy még a kamera, flash, 3g, gps, illetve random fc-vel elszáll az acore. Szerintem minimum egy-két hó mire lesz belőle vmi.
-
Totis
aktív tag
Sziasztok!
A G10-es tudja a multi-touch zoom-ot böngészés közben?
Akinek van esetleg lehetősége, ki tudná próbálni rajta a Reckless Racing (régi Ignition-höz hasonló).
Előre is köszi!Üdv:
Totis -
kelzsoca
félisten
A mai módosítgatások egy kis része: [link]
-
kelzsoca
félisten
Pár kép az általam készülő honosításról: [link]
-
kelzsoca
félisten
A Haipad romok nem mennek a GPAD G10-es gépen.
-
qdak
addikt
fizukor le7 h beszerzek 1 et
-
jFox
addikt
Taláttam 2.2-es ROM-ot, a Haipad M701-re. (Ami elvileg ua. mint a GPad G10. Legalább is ez alapján.)
Érdekes, hogy csak a kínai oldalon lehet elérni, az angol nyelvűn nem.
Vajon ez csak kínai nyelvű lehet? Esetleg még ez is csak béta?
Nem nagyon beszél kínai. -
szinha74
csendes tag
Sziasztok!
Az első benyomásaim pozitivak a Gpad G10-essel.
Ami gond: az akkumulátor kijelzése szoftveresen hibás.
Levettem töltőről a készüléket és pár másodperc elteltével 90%-os volt a töltöttség.
A feszültség kijelzése folyamatosan ide-oda ugrált.
Amikor elérte a 10%-ot -kb két óra után- állandóan figyelmeztetéseket küldött az alacsony töltöttségi szintről. Ezután még másfél órát neteztem vele és akkor is én kapcsoltam ki, nem pedig lemerült. Rögtön rákerestem a neten a hibára, és más is jelezte a gondot!
Viszont az hogy több mint három óra netezés, youtube-ozás után sem merült le teljesen azt igazolta, hogy nem az akksival van gond.
A pandawilles fórumon azt írták hogy ez a gond a firmware frissítésével megszűnik.A másik tapasztalatom az a masinával, hogy itt is szükség van valamilyen task-killerre mert a 256Mb RAM kevés ahhoz, hogy hagyjunk a háttérben feleslegesen futni programokat.
Amit még nem próbáltam, az a kijelző érzékenysége, kezelhetősége mert még rajta van a gyári fólia.
Viszont van egy igazán jó hírem is a jelenlegi és leendő G10 tulajoknak!
Jön a 2.2 helyett a 2.3-as frissítés!!!
Ime a hír:http://www.pandawillforum.com/viewthread.php?tid=3207&extra=page%3D1
Üdv : Zoli
-
kildor
csendes tag
-
szinha74
csendes tag
Hali!
Én a héten vettem egyet Roxaz kollégától!
Most tesztelem...
Majd beszámolok a tapaszataltaimról!
Üdv -
kildor
csendes tag
Ez a masina kepes (lesz/lehet) a weban levo flash lapok megnezegetesere ?
-
Roxaz
tag
Technikai adatok:
Karcálló (?) műanyag vagy Alumínium ház rengeteg színben (lsd lent),
Telechips 8902 720MHz,
Android 2.1 Eclair,
256/512MB RAM (típusonként változik, volt már mindkettő a kezemben),
1GB/2GB/4GB NAND Storage (új típusban 4GB),
800x480 px rezisztív kijelző (multitouch?),
Külső GPS, 3G támogatás,
1080p HD video támogatás,
1,3 Mpix Camera (0,3 Mpix a régebbi típusban),
G-sensor.Az alábbi színekben lehet megvásárolni:
Mivel elég sokat foglalkozom a címben szereplő droiddal, gondoltam nyitok egy topicot neki.
Örömmel venném, ha más is megosztaná tapasztalát, programjait, ötleteit.
A legjobb bejegyzéseket az első hozzászólásban fogom közölni a jobb átláthatóság érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frissítéseken munkálkodik a Samsung a munka ünnepe előtt
- Telekom mobilszolgáltatások
- BMW topik
- Tőzsde és gazdaság
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB mobiltelefon
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest