Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Finkoo1980

csendes tag

válasz luks #686 üzenetére

Szia!

Nem szoktam ide írogatni, csak olvasó vagyok, és csak érdeklődés szintjén figyelem a topikot, hogy ép hol tart a "konkurencia"!
    Az internet bugyraiból összeszedett fals infókkal jól bevitted magad a málnásba, de akkor én is leírom a véleményem a három legfőbb stream platformról, amit volt szerencsém legalább 3 hónapig használni! A netem Telekom fiber, 1000/1000...

Xbox Game Pass Ultimate:
    - PC-n ugyanúgy használható, nem tudom, hogy honnan vetted, hogy csak konzolon működik
    - a havi előfizetése talán kicsit magas, de ennek fényében a legújabb AAA+ játékokkal játszhatsz
    - a rigek Xbox Series X konzolok
    - bár a játszható játékok minősége, és mennyisége elég csábító, sajnos még mindig eléggé gyerekcipőben jár a történet
    - egér, billentyűzet támogatás nincs
    - egyszerre csak egy kontrollert lehet használni így couch co-op játékra nem lehet használni
    - a stream minősége eléggé változó, sokszor mosott, pixeles
    - sajnos sokszor tapasztaltam masszív input lagot, amely ellehetetlenítette egyes játékok használatát
    - dinamikusan fejlődik, az én tapasztalataim 3 hónaposak, szóval lassan nekem is be kell ruháznom egy teszthónapra
    - a játékokkal bármin lehet játszani, telefon, tablet, pc, és bármi, amire android appot lehet telepíteni (pl. android tv box) - PC-n lehet böngészőből, és dedikált applikációból is indítani

Geforce Now:
    - ár-érték bajnok, én jelenleg founder vagyok, így fele áron kapom, de a normál előfizetés kibírható, viszont alapból játékot nem ad (bár ez sem igaz, de erről később)
    - az új RTX3080 szolgáltatás brutál (2k, 120 fps), de drága
    - az előfizetőknek nincs várakozás, ezt tapasztalatból mondhatom, a töltési időkkel sincs gond
    - a meglévő, és támogatott játékokat játszhatod 1080p 60 fps mellett,12 játékot kivéve, amelyeknél gondot okozott a 60 fps fenntartása (ezeket korlátozták)
    - támogatott platformok, Steam, Ubisoft Connect, Epic Game Store, és egyes játékoknál az Origin is
    - a támogatott játékok száma folyamatosan bővül
    - játékot ugyan nem ad, de jelenleg 93 (!) free-to-play cím elérhető a platformon
    - van egér, billentyűzet, és kontroller támogatás - sajnos kormány támogatás még nincs, pedig több komoly autós szimulátor is van
    - input lag gyakorlatilag nincs, vagy nem érezhető, a grafika (játékon belül állítható, mintha pc-n játszanál) brutális - minden játékot ultrán lehet játszani gond nélkül
    - a játékokkal mindenen lehet játszani, telefon, tablet, pc, és bármi, amire android appot lehet telepíteni (pl. android tv box) - PC-n lehet böngészőből, és dedikált applikációból is indítani
    - RTX támogatás

Stadia:
    - az előfizetés mellé kapsz időszakonként játékokat, amelyek sokszor a budget, és/vagy outdated kategóriába tartoznak, ritka az igazi húzó cím
    - a játékokat meg kell venni erre a platformra, és mivel külön portolják őket stadiára, így elég borsos áron lehet hozzájutni - természetesen vannak akciók, és előfizetőként engedményesen lehet vásárolni, de a Stadia leggyengébb pontja az üzleti modellje - külső storeból ugyanazt a játékot akciósan nagyságrendekkel olcsóbban be lehet szerezni
    - a játékok kontroller támogatása változó, valahol csak kontroller, valahol egér, és billentyűzet is van, játékfüggő - van saját "támogatott" kontrollere, de nem szükséges
    - a stream minősége, mivel erre a platformra külön portolják a gameket, talán a 3 közül a legjobb - viszont a 4k parasztvakítás, sajnos csak felskálázott alacsonyabb felbontású stream
    - input lag nincs, vagy nem érezhető, ebből a szempontból is a legjobb
    - a játékokkal mindenen lehet játszani, telefon, tablet, pc, és bármi, amire android appot lehet telepíteni (pl. android tv box)
    - a játékokkal mindenen lehet játszani, telefon, tablet, pc, és bármi, amire android appot lehet telepíteni (pl. android tv box) - PC-n nincs dedikált applikáció, a Chrome-ba van integrálva

Nagyjából ennyi, remélem segítettem egy kicsit...

Új hozzászólás Aktív témák