- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Plazma TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Láttam egy youtube videóban, hogy lehet olyan rutint csinálni, hogy magyarul mondod neki, hogy "kapcsold fel a lámpát" és felkapcsolja, csak hiába keresem, nincs meg.
Tényleg lehet ilyen magyar rutinokat megadni? -
-
-
joocek
aktív tag
válasz
vicamuso #384 üzenetére
nem javaslom én sem az izzókat!
Egy kis ügyességgel be építesz egy kapcsolót, Ha itthon veszed tudok segíteni nekem mi vált be! Amikor meg költözöl ki szereled! ha csak nullád van 7500-11000ft egy kapcsolo attol függ 1,2,3 eszközt akarsz kapcsolni vele....
Smartlife ami nekem leg jobban be vált..... -
Kroni1
veterán
Kicsit offtopik, de azt tudja valaki, hogy ha a home app miatt angolra állitottam a telomat akkor a google mapsot vissza lehet e állitani magyar bevitelre? Ha hanggal bemondanék neki egy címet most mindig próbálja lefordítani es valami angol helyre akar elnavigálni...
-
Sziasztok!
Vettem egy Google Home Mini-t, ha zenét akarok vele indíttatani (Spotify Prémium), akkor azt mondja, hogy valami baj van, próbáljam újra és nem indít zenét
Találkozott valaki más is ilyennel?
Angol a telefonom. -
joocek
aktív tag
A sonoff nak is mind az összes markának nem teljes a palettája! PL hosszabbító vagy fázis nélküli villanykapcsoló(3 kapcsolós fekete). egy Sonoff villanykapcsolót nem tudsz pl egy woox konnektorral párosítani. vagy egy MIi hőmérővel. mert az eWe. nem kezel több gyártót. ezért a különböző típusú eszközöket nem tudod kombinálni.
A kerti lámpa meg akkor világit ha valaki mászkál alatta! vagy értékeli hogy közelben vagyok.de ezt most itt felesleges taglalni mért! De ha kéred priviben elmagyarázom... -
Kroni1
veterán
Nem értem mit irtál. Az ewelinkre nem sikerült feltenni? arra nyilván, csak a vele kompatibilis eszközöket lehet. Nekem nyilván a sonoffok vannak abban, a mi eszközök a mi home-ban, stb, és az összes egy helyen a ggle homeban. De mint irtam a beprogramozás után gyakorlatilag nincs is szükség az ewelinkre szerintem, miután egyszer beállítottam és belinkeltem a gugli rendszerébe már onnan vezérelek.
A kerti lámpák amúgy pl nálam is automatán kapcsolnak sonoff switch-el, de nem akkor mikor hazajövök/elmegyek, hanem sötétedéstől pirkadatig.
-
Kroni1
veterán
Szerintem meg kezeli ezeket.
- Meg lehet adni itt is effective period-ot, és akár azt is be lehet állítani h melyik nap mettől meddig tartson, ha mondjuk hétvégén máshogy szeretnéd mint hétköznap, akkor hasznos.
- Tudsz megadni olyat ewelinkben is, hogy pl este 10 és reggel 6 közt világítson a kerti lámpa, nyilván itt is beállítható, hogy melyik napokon csinálja. De olyat is tud, hogy automatikusan napnyugtakor kapcsoljon le, és napkeltekor meg fel, így mindíg igazodik a lakóhelyedhez tartozó sötét időszakhoz.
Éjszaka én sem beszélgetek a guglival, de éjjel nem sok mindent kapcsolgatok, ha mégis akkor arra ott a fizikai kapcsoló, vagy a telefonon a Google Home app, ami összefogja az összes eszközömet. Ez is bőven kielégíti az én kényelmi igényeimet. A legjobb számomra ebben az egész okosotthonban, h a home minivel vagy a telefonnal is tudom vezérelni és ki-be kapcsolni a tévéinket, mert a saját távirányítókat valahogy mindig sikerül érthetetlen helyekre rejteni...
-
joocek
aktív tag
én elég sok hülyeséget programoztam be kíváncsiságból. A SMARTl el mivel nem csak egy típusú eszközöm van (Woox xiaomi, sonoff,rm44,stb... ) agy kapcsoló időponttól függően mást és mást kapcsol. Erre azért van szükség mert éjszaka nem tudok beszélgetni a home-ékkal. ha el megyek otthonról a kerti világitás lekapcsol, Ha haza érek felkapcsol . (persze fény függő) ezek nagy részét az eWe nem kezeli.
A leg fontosabb ha eW e-t választód akkor kevesebb variálás lehetőséged lesz az eszközökkel.
-
Kroni1
veterán
Nem mondtam hogy ez az egyetlen mód, csak annyit akartam jelezni, hogy az okosizzó szerintem kompromisszumos sok szempontból, sokkal jobb egy okoskapcsoló szerintem. Ewelink app amugy szerintem teljesen jó, egyre több tudással, és folyamatos supporttal, de amugy én nem hasznalom, nem is kell. Google Home app-al összelinkelem az ewelink és az összes egyéb accountomat és a Mini szépen egy helyen kezel minden okoseszközt gyártótól függetlenül. Szinte sose kell semmit telóval vezerelnem, hanggal megy minden. A villanykapcsolókat leginkább az erintökapcsolókkal használom, és az ewelink scene-ekkel beállítottam úgy, hogy pl a nappalit 3 helyröl is tudom fel le kapcsolni, nekem nagyon bejön.
-
joocek
aktív tag
Én kicsit vétózom!
van Sonoff termékem meg több más is!
Szerintem az ewelink app hiába magyar nyelven is elérhető (sonoff app je) nekem nem jött át nehezebben kezelhető mint a smartlife (Tuya) szerintem több eszközt ismer.
Ezért én mindenképpen azzal kompatibilis eszközt választanék. pl Magyarországról simplife.life vagy woox és nem kel nulla vezeték! Külföldről meg millió változat. van ir és rf távirányitó is hozzá.
broadlink mini az LG tv hol vezérli hol nem. A Hub-bal ugy jo hogy bekapcsolom hanggal előjön egy táv a kiélezőn. úgy használható. Ha megyek el otthonról kikapcsolásra király.
A gree klima meghülyül tőlé, de ez a klima hibája (saját app sem tökéletes)
viszont a távos led szalagokat hibátlanul. működik.
Zene hallgatás szóljon valami arra elég. De többet ne várj.... -
fPApi
őstag
Van egy google home mini, ami rendben működik. Van arra lehetőség, hogy hozzákapcsoljak egy tabletet képernyőként? Pl. ha kíváncsi vagyok az időjárásra, akkor a tableten megjelenne az előrejelzés!
-
Suineg
senior tag
Az LG tudja a google hangvezérlést, de csak ha a távirányitóján megnyomod a mic gombot.
Plusz a TV-nek mennie kell. És ennek a beállítása is nehézkes, angol területi, meg mitommén. Nekem két LG TV-m is van, de inkább az 5000 forintos smart távx2, és így a klíma is okos lett -
vicamuso
tag
Köszi a gyors választ.
Teljesen jogos, az okos villankapcsoló, de egyelőre albérletről lévén szó nem varriálnék a villanykapcsolók, cserélésével semmilyen formában.
(saját lakásba remélhetőleg előbb vagy utóbb a kapcsoló lesz az opció). Egyelőre ezért gondolkodom csak izzókban.
A TV egy LG, webOS 2.0-val (5éves), amivel egyébként teljesen meg vagyok elégedve, nem vennék TV Box-ot, bár most gondolkodóba estem.
-
Kroni1
veterán
válasz
vicamuso #361 üzenetére
Szerintem ha megoldható akkor az okosvillanykapcsoló (pl. Sonoff TX2 család) az jobb megoldás mint az okosizzó. Lehet kapcsolni a szokásos módon is, nemcsak appal vagy hanggal, lehet alternatív kapcsolást is letrehozni ott ahol nem volt eddig, (tehát több helyről kapcsolni ugyanazt a villanyt), ahol eddig csak egy villanynak volt kapcsolója oda dupla kapcsolot feltéve másik villanyt is fel lehet programozni, stb, stb. Viszont ennek feltétele hogy legyen Null vezeték is, nem elég csak a Fázis. Ha ez nem megoldható akkor vannak elemes kapcsolók is, Sonoffnak is van ilyen, ami nem gáz, mert évekig nem kell cserélni, de az elöbbi azért elegansabb megoldás. Nem olcsók ezek, 6e ft kb darabja, de kis lakásnál nem vészes, és nem köt az okosizzó, rakhaszt be bármilyet, sima LED izzóból lehet venni olyan fényerejűt is ami sokkal többet tud az atlagos okosizzoknál.
Amúgy én a broadlink mini helyett lehet egy mi stick vagy mi box okosítót vennék inkább a tevehez. Azok teljesértekü chromecast eszkozok, árban kb egy szinten vannak a mini-vel és sosem árt a tudásuk.. a Mi box elrakható a tv mögé is, bt táviranyitója van vagy a tv sajátja is kezeli, angolra állitva jól veszi a hometól az utasitasokat. Gyorsabban eleri jellemzoen a netflix hbo youtube appokat mint a tv-k saját oprendszere, a mi box tud 4K-t is.
Amugy pontosan milyen tévéd van? Samungot pl. smart thingsen keresztül be lehet integrálni a google home rendszerbe, nem kell hozzá semmi plusz eszkoz h vezéreld...
-
vicamuso
tag
Sziasztok!
Gondolkodóba estem egy kezdő okosító beruházáson lévén egyelőre albi.
Kezdeném egy Google Home-al (zene miatt nappali , amcsi konyha párosba nekem ő jönne be.) Nem akarok grafikus megjelenítést egyelőre,de hangzás fontos valamelyest.Smart TV (nem Androidos, Chromecastot nem vennék) be ki kapcsoláshoz, esetleg csatorna kapcsoláshoz melyik smart IR rc-t ajánljátok?
Átnyálazva fórumot volt itt Woox, Broadlink RM4 mini, meg Pro esetleg más?
Okos villanykörtéből melyiket ajánljátok ami jól működik az Google Home-al hang irányítással, legyen szó 1 égő vagy a teljes max 3 izzósor felkapcsolásról?
Konyha 1 égős, nappali, 3 égős, meg egy IKEA 3 izzós állólámpa ahol elsőre cserélném szép lassanként.
Színezés nem annyira fontos. ☺️
Jól gondolom, hogy ezek csoportba kötését az adott izzó appjába lehet állítani majd ezt a Google Home felismeri és az elenevzést használva fel le kapcsol stb.Köszönöm!!! ☺️
-
kátú
őstag
-
Suineg
senior tag
A Google Nest minit ha más szólítja meg, akkor is simán végrehajtja a parancsot.
Attól függetlenül, hogy az én hangom be lett neki állítva.
Van már ezen a téren valami változás, hogy tényleg csak adott személyek hangját ismerje fel?Ezen kívűl van esetleg valami hír magyar nyelv integrálásáról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android szakmai topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- SzoftverPremium.hu
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest