- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz #65388800 #600 üzenetére
Persze, kell a router is, de ha bármi miatt cserélni kell a routeredet, valószínűtlen, hogy ne 5 GHz-est vegyél.
Egyébként meg a 2,4 GHz-es sávba vegytisztán három hoszteszköz forgalmazása fér bele, efölött már átfedések jelentkeznek, amit ugyan kis számú foglalásnál nem vészesek, de jót sem tesznek az átvitelnek.
Az 5 GHz persze "gyengébb", de sokkal jobb szelektivitást tesz lehetővé -- minimum bespájzolni érdemes, ha nem igényel érdemi áldozatot.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
tomp
félisten
válasz Honkydoo #602 üzenetére
Gépről videót küld a CC-nek a bővítmény. Audi esetében mp4 videó helyett aac hangot. Böngésző lap megosztásnál az oldalról folyamatosan készít a gép videót és azt továbbítja.
BubbleUPnP esetében a program DLNA eszközként kezeli a CC-t. Van teljes körű Tidal támogatása. Betölti a Flac-et és küldi tovább.
Hamarosan jön a Tidal hivatalos Chromecast támogatása. Ugyan úgy bővítménnyel kell megosztani de akkor nem lapot fogsz megosztani hanem localhostot. Azaz a gép elküldi a CC-nek, hogy töltse be a Tidal Chromecast módot. Ha indítasz ez után zenét akkor csak az infót adod meg a CC-nek, hogy melyik dalt kezdje lejátszani a Tidal szerveréről. -
tomp
félisten
Na most kipróbáltam első alkalommal a yt kiküldését Audio-ra. Első próbálkozásra a kiegészítő lefagyott.
Másodjára sikerült a kapcsolódás. Ha a videó a háttérben megy és böngészek akkor akadozik a hang. Ha azt nézed akkor nekem 10perc alatt 1x akadt meg. Ez Chrome böngésző Google Cast kiegészítő bug.
Szerintem Audio esetében a kiegészítő generálja a yt lap alapján az aac hangot és azt küldi ki. -
Honkydoo
őstag
Megoldottam linux alatt, hogy tudjak tidalt hallgatni megfelelő minőségben.
Csináltam hozzá egy leírást, hátha valakit érdekel."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Komi28
senior tag
Esetleg nincs valakinek eladó Google Chromecast Audio-ja?
-
kerxy
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, a 2.0-ás típussal szemezek.
FullHD filmet simán át tudnám dobni gépről vagy telefonról a tv-re? Netem 240-es, a router tudja az 5 ghzet is.
Valamint, hogy az iponon, az új változat van ([link])? Mert úgy 15-ből kijönne, emagon meg akciósként nézem, hogy 17.Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
kerxy
senior tag
Köszi a válaszokat, akkor nyugodt szívvel berendelem
-
Denny
csendes tag
válasz otto.katz #166 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült-e valakinek első vagy második generációs Chromecasttal a Telekom TV GO szolgáltatását használni bámilyen eszközön (laptop, tablet, mobitelefon). Nálam, ha a tabletet kábellel kötöm a TV-re, megáll a TV GO app. Próbáltam iPaddel és Asus tablettel, egyikkel se ment ki a kép a tvre. Laptop hdmi kimenetét használva nem volt gond.
Beruháznék egy Chromecastra, de csak akkor, ha nem kidobott pénz, azaz mobilon (android) futó TV GO-t ki lehet küldeni a tvre. -
Oplex
tag
Sziasztok!
Valaki esetleg nem tudja, hogy Bécsben hol lehet CC Audiot kapni?
MM osztrák weboldalát néztem, de ott csak a sima CC-t hozta ki.Hétvégén megyek ki Bécsbe, jó lenne, ha be tudnék szerezni egyet
-
törölt tag
Üdv!
Ma végre megjött a chromecast Az lenne az 1. kérdésem hogyan lehet az időt átállítani vagyis inkább a formátumát. 12-ről 24-re
-
törölt tag
Nincs véletlenül valami finomhangolás. Mikor HDMI kábellel kötöm a laptopomat tv-re ott sem pontos de catalystban volt finomhangolás. Itt nem tudom hogy van e
Hát akkor lehet ez ilyen. Nem feltűnő csak pl olyankor ha valamilyen szöveg van a kép legeslegalján. Nem feliratra gondolok hanem csak egy sima írásra vagy táblázatra és akkor az alja hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na még mindig van kérdésem
PLEX miért nem játssza le a filmet?
Szerk.: An error occurred while attempting to play this video. Please try restarting both the Plex Media server and this app.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz #65388800 #633 üzenetére
Először én is Plexet használtam de a gépben lévő i3-as 98-100%-on pörgött. Na akkor eldöntöttem, hogy ez így nem okés. Feleslegesen kódol át mindent miközben a DTS hangon kívül tud mindent. BubbleUPnP csak DTS esetén kódol és csak a hangot. De ez ellen is van megoldás. Egy egyszerű kis windowsos program ami a DTS-t átalakítja AC3-ra. Így aztán tisztán visz mindent.
Táblán is megy persze. -
-
tomp
félisten
válasz #65388800 #635 üzenetére
Igen a Plex jól néz ki csak háát szolgáltatása kicsit erőszakos. Bubble fapados de maximális élményű szolgáltatásai vannak.
Renderernél válaszd ki a Chromecastot. A vas átkapcsol. Library alatt a Local Media Servert állítsd át Plex Media Serverre. (Ha már a Plexben hozzáadtál egy mappát itt látni fogod) Aztán Media-n belül Video.
Már látod is a Plexben megadott mappa nevét.
De előtte a Settings-Chromecast menüben állítsd be így a dolgokat.
Sajnos amíg nem veszed meg a teljes verziót azt hiszem csak 20percet játszik le. Mármint azután a Chromecaston leállítja a filmet. -
törölt tag
Igen ez a bajom, hogy csak 20 percet lehet lejátszani vele.
Találtam egy másikat. Ez ingyenes nem is terheli a gépet. A google saját programja simán viszi a fullHD-s filmeket. (video stream for google chromecast)
Viszont nem értem. Van 2 filmem amit a TV nem tud lejátszani. Megpróbáltam így. Míg a többi filmet gond nélkül elviszi itt a processzor csak ennél a 2 filmnél maxon megy és 10mp-ként kiírja hogy buffering. Nem tudom miből van ez a két film de nem nagyon bír velük semmi sem.
-
MrPetya19
addikt
válasz #65388800 #632 üzenetére
Érdekes. Nekem még a régi Dual Core-os gépemet se terhelte nagyon.
A plex nagy előnye, hogy sokkal kevesebb sávszélességet használ, és a rendszert se terheli nagyon, ha van viszonylag új videokártyája az embernek. Meg persze ott a rendezés és társai.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
törölt tag
válasz MrPetya19 #639 üzenetére
hát pedig a processzor pörgött ezerrel. 98-100% között ugrált mikor játszotta le a filmet.
Most ezt a video stream for google chromecast-ot használom. Megy szépen. Processzor meg sem érzi. Feladatkezelőben 0-1% között ugrál. Az semmi.
Viszont azt nem értem, hogy a feladatkezelő miért 100Mbps-ot ír helyi hálózatra mikor a router 300Mbps-ra van állítva. Amúgy stream-elés közben a program a sávszélesség 15%-át használja akkor ez csak 15Mbps.
-
MrPetya19
addikt
A mai GPU-k (elmúlt 4 évben megjelent kb) tartalmaz hardveres h. 264 dekódert. Ezzel a plex kb nulla terhelléssel tudja átkonvertálni valós időben a videót, hogy kevésbé terhelje a hálózatot, ami sokszor tud hasznos lenni.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
gyugyo79
addikt
válasz MrPetya19 #648 üzenetére
Ne keverjétek a dolgokat Más az encode és más a decode . Az egy dolog, hogy az AMD VGA hardveresen támogatja a h264-et és a mpg -et az az ahogy processzor (CPU)terhelés nélkül tudod vele nézni (Tehát decode)...
Ahhoz, hogy processzor ( CPU) terhelés "nélkül" a GPU -t használva lehessen tömöríteni pld.: intel quick sync kell vagy cuda stb.és persze ezeket támogató szoftver .
Ráadásul sok transcoder szoftver nem is támogatja az összes ilyen lehetőséget, tehát ha valami tudja használni a Quick Syncet az sosem biztos hogy a CUDA-t is támogatja ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest