- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Patice
nagyúr
CCA update:
Vettem optikai jack adaptert a Kácsában és itthon ki is próbáltam a tesztelésen nálam lévő TEAC UD-503-as DAC-kal, ami kiírja, hogy milyen mintavételezési frekvenciát kap.
Synology DS Audio-ból ráküldve a zenéket csak 44.1 és 48 kHz megy neki.
BubbleUPnP-vel MinimServer-t használva megy a 96 és a 88,2 kHz is natívan.
Az ettől magasabb mintavételezésű zenék újramintavételeződnek, 192 --> 96; 176,4 --> 88,2.
Hátha valakinek hasznos infó lesz. -
tomp
félisten
Chromecast Ultra hamarosan kapható a hülye azért nem vagyok boltban és a bolygósban a németeknél.
Azért engem kicsit dühít, hogy semmi részletes infó nincs róla.
Marad e a csak Dolby hangsáv támogatás vagy az "Ultra" névhez végre a hangsáv tudás is bővül? Kapunk e 24p módot vagy marad e a 60 illetve 50Hz?
Kényszeresen meg kell várni a szaklapok tesztjeit, hogy megtudja az ember...Google Cast app távozott. Megérkezett a Home app!
tmarkee
Próbaként odaraktam a Chromecast 2-t a upc által adott CA modulhoz. Nem volt zavarás. 5GHz-en megy amúgy a CC2. -
tmarkee
tag
Én magam sem tudom, hogy mi a búbánat lehet a baja a TV-nek, de ezt tapasztaltam. Amikor távolabb vittem - már amennyire a HDMI kábel hossza engedte - akkor a hibajelenség elmaradt. Kipróbáltam külső tápról is és a TV USB csatlakozóját használva is, mindkét esetben ugyanaz a hibajelenség lépett fel. Kockásodó kép, képváltáskor frissülve lassan ismét bekockásodik és a Common Interface hibájára panaszkodott a TV. Az én tévém még buta tv (hazai gyártású Samsung LE-37C530), még nincs benne wifi.
Most örülök neki, hogy jó, de gondoltam másoknak ezzel esetleg segíthetek. -
tmarkee
tag
Sziasztok!
Vettem egy CC2-t, összeraktam, beüzemeltem, teljesen jól működik. Amire oda kell figyelni a tapasztalatom szerint az az, hogy a TV hátulján, oldalán elhelyezett hardveres dekódertől (a MinDig TV Conax-CA moduljára gondolok) kellő távolságra kell a CC-ot elhelyezni, különben okozhat zavarokat a TV csatornák műsorainak vételében.
-
hedgehog
senior tag
Én is így használtam, hogy Google Music-ra vannak feltöltve a zenéim, és onnan megy a CC-re. (mostanság az olcsó family opció miatt átálltam Spotifyra, de ha valami különlegeset akarok hallgatni, ami azon nincs meg, akkor még vissza-visszatérek a Google Musichoz).
Van ugyan otthon nas-nak tekinthető szerverem, de zenére nem használom, nekem fölösleges. -
zezoka
őstag
Chrome böngésző támogatja a ChromeCast-ot. Magyarul ha ott elindítasz egy netrádiót, vagy Youtube zenét, akkor asztali gépről is megy. Fontos azonban, hogy a CC nem lejátssza a gépről a tartalmat, hanem a számítógép vagy telefon csak távirányító a lejátszásban, a CC a tartalmakat vmi hálózati forrásból közvetlenül szerzi (pl közvetlenül youtube, spotify, tunein, stb).
De ezt lehet átverni úgy, h pl én úgy nézek filmet, hogy a Chrome böngészőbe fel van telepítve a Videocast bővítő, és ha azt elindítom, megadom neki a helyet, ahonnan tallózza a videót, és akkor tulajdonképpen a böngésző ablakban nyílik meg, ami meg castolva van a CC-re.
Sima n-es routerem van, és megy a full hd mkv, DD vagy DTS hanggal. (PC-router kábelen, router-CC wifin - bár ez csak kb 2m-re van egymástól).
De pl netrádiózásra is használom, a Tuneinnel. Ilyenkor a telefon Tunein progival elindítom a rádiót, majd ha már szól kilövöm a telón a wlant, és be is zárhatom a progit (ha fordítva csinálom, akkor leáll a rádió), hogy ne fusson egész nap (mert van h reggel elindítom, és megy egész nap, és megfigyelésem szerint jobban merült a teló olyankor).
-
Stehe
aktív tag
Köszi a választ!
A leírások alapján szimpatikus, meg is rendelem... Jelenleg a hardverkernél látom legolcsóbban, esetleg van ajánlott egyéb beszerzési forrás? Külföld is játszik, nem sürgős a megléte...
Illetve még egy kérdés: Gondolom akkor laptopra is létezik olyan lejátszó, ami CC kompatibilis. Így akkor lecserélném a jó öreg Winampot, és nem kellene 10 méteres kábelt sem áthúzni a nappalin... :-)
-
tomp
félisten
Ha sokat vagy a gép előtt akkor BubbleUPnP Server+Kazoo player. Összefoglalóban megtalálhatóa a pontos beállítás. Play Music is jó választás. Igen ebben az esetben távirányítóként használnád a telefont.
Chromecast Audio olyan minőségben adja vissza ahogyan kapja. Csak Jack van rajta de trükkös mivel világít.
Jack-optika. Azaz analóg Jack de ha veszel jack mini toslink(optikai) kábelt akkor már érintetlen digitális jelet ad ki. -
szpali
addikt
Abba a jack-be optika is be van építve, nekem is azzal van rákötve a hm.erősítőre.
A legtöbb lejátszó CC kompatibilis, de Android 6on nekem már a rendszer is felajánlja a tartalom átküldést, ami CC Audio esetében csak a hangot jelenti.
Radio helyett is ezt használom a Tunein appal -
Stehe
aktív tag
válasz
hedgehog #1482 üzenetére
Köszi, igen, a Chromecast Audiora...
Jelenleg nincs otthon NAS-om, viszont ha pl. a Google Music-ra feltöltöm a zenéimet, akkor elvileg telóval tudom majd irányítani, ugye? Esetleg létezik hasonló, egyszerű megoldás (pl. Chromecast kompatibilis audio lejátszók ahol csak fel kell tölteni az mp3-akat, és onnantól az app lejátssza)?
Illetve a Chromecast Audio milyen minőségben játszik le? Ami igazából zavar az az, hogy csak egy jack dugó van rajta...
-
hedgehog
senior tag
A Chromecast Audio-ra gondolsz?
Az pont a nemokos audio rendszerek felokosítására lett kitalálva. Viszont jó ha tudod, hogy a kapcsolat nem bluetooth alapú, hanem internet... szóval felhasználási helytől és alkalmazásoktól függ, hogy neked jó lesz-e.
Alapvetően, egy otthoni környezetben, ahol feltételezhetően van wifi hálózat, és a telefonon felhő alapú lejátszást használsz (play music, spotify), vagy legalábbis nem ragaszkodsz a saját zenelejátszó appodhoz (hacsak nem támogatja a chromecastet), akkor lesz ez neked jó. -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Egy régi (de nagyon jó hangú) mini hifit szeretnék Bluetooth képessé tenni, hogy telefonról lehessen rajta zenét lejátszani, kábelek nélkül. Próbáltam már egy Kínából rendelt kis kütyüt, amit jack dugó + RCA-val a hifire kötöttem, majd a telefonhoz kapcsolva valóban lejátszotta a telefonról a zenéket, de iszonyatos minőségben...
A napokban találtam rá (tudom, nem egy új darab) a Chrometest audio kügyüre, viszont tesztet nem találtam róla. Szerintetek ez a kütyü megfelelő lenne a fentiekre? Akinek van ilyen cucca, mi a tapasztalata vele? Jó minőségű a zene? Össze lehet kötni "nem okos" audio rendszerekkel?
Előre is köszi!
-
Patice
nagyúr
Egy kis update: korábban írtam, hogy valamiért nem ment a CCA a Synology DS Audio alkalmazásával. Jelentem, most ismét OK.
Valszeg a DSM6 átállás és az előforduló bugok miatt volt.
-
generic
senior tag
Sziasztok, a chromecast-nak feltétlenül kapcsolódnia kell internethez, ha iPhone-ról szeretnék Youtube videókat átküldeni?
Sajnos nem tudom jelenleg megoldani a kapcsolódást, telefonon van most internet csak egy ideig.
-
szpali
addikt
válasz
koma106 #1468 üzenetére
Mekkora felbontásban tolod ki a tartalmat és milyen hálózati kapcsolaton?
Nekem 720p filmek mennek ki LAN-ról.
1080p, 3D vagy DTS hangsávos filmet pedig inkább a TV média lejátszójáról indítok (az is látja a Plex megosztást, ha engedélyezve van a DLNA), mert:
- mozgalmas jeleneteknél a CC meg-meg tud akadni, ahogy nálad is. Valsz. kevés a wifi routerem.
- a 3D tartalmat nagyon szarul jeleníti meg
- DTS valamiért nem megy ki az erősítőre a CC-n keresztül, csak ha a TV lejátszójáról indítom a filmet -
zezoka
őstag
Újabban napi rendszerességű az HBO Go app, asszony és gyerek mesézik
, és hibátlan a Cast az elejétől fogva.
-
snooze
veterán
sziasztok!
cc1 nem müködik win8.1-es telokkal?lumia 640lte nem látja..viszont a mirascreen igen..valakinek tapasztalata wines teloval,hogy hogyan lehet életre kelteni a cc1-el..köszi! -
mati12
senior tag
válasz
jose999 #1459 üzenetére
Kiváncsiságból telepítettem a játékot és nálam ott van az az ikon.A jobb felső sarokban van csak nagyon halványan látszik a világoskék háttér és a fehér felhő miatt. Az viszont más kérdés,hogy nem nagyon működik én kb. 10 próbálkozásból egyszer tudtam átkűldeni a tv-re.
-
jose999
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a CC2-re hogyan tudom az Angry Birds Friends játékot csatlakoztatni? Sehogy sem sikerül, mivel a kis ikon, amivel összekapcsolom, nem jelenik meg a játékban. Angry Birds Go-val sikerült. Ha esetleg valaki tud megoldást rá, 3 gyermekem nevében is nagyon szépen megköszönöm!!
-
bopeti98
őstag
Hát sajnos a T konkrétan tiltja a Chromecastot. Mert hát minek akarod tv-n nézni amikor arra ott van a Telekom tv előfizetése...
Ebben az a "vicces" hogy a TV GO-n sokszor jobb az SD csatornák képminősége mint a rendes IPTV platformjukon.
A HD csatornák viszont korrektek IPTV-n, illetve TV GO-n is. Bár utóbbin csak a közmédia HD.
-
tomp
félisten
Oké az volt, de tudod itt a CAPS LOCK azt jelenti, hogy KIABÁLSZ!
Hát sajnos a T konkrétan tiltja a Chromecastot. Mert hát minek akarod tv-n nézni amikor arra ott van a Telekom tv előfizetése... Elég beteges agymenet.
Gépen Chrome böngészőben a lap tükrözésével nem megy? Max ez van. Ehhez viszont izmos gép kell, hogy közel tökéletes minőségben menjen. -
LallerHUN
tag
Sziasztok!
CC2-m van és olyan problémám lenne hogy mikor be van üzemelve akkor el el dobja a képet a cast. Olyat ír sokszor hogy nincsen jel. Amúgy egy Samsung tvvel próbálom. Találkozott már valaki ilyen hibával?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest