Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Előre is elnézést szeretnék kérni a hozzászólás mérete miatt. Már egy ideje érik bennem, hogy írjak ide, szóval erőt vettem magamon.Mostanában furdal a gondolat, hogy újból elkezdjek gitározni, hobbi szinten, a magam szórakoztatására elsősorban.
Tudni kell rólam, hogy kb. 8 éve fogtam gitárt a kezembe először, egy klasszikus Stagg-et, ami azóta is megvan egyébként. Aktívan már régóta nem játszom, nem tanulok semmi újat, jelenleg nincs ilyesmire időm. Azonban az egyetemi tanulmányaim után felszabadult szabadidőm egy részét szeretném ismét ennek a remek szórakozási lehetőségnek szentelni. Néha van időm pengetni egy kicsit, azért nem felejtettem el mindent.
Volt elektromos gitárom is kb 2 évig, azonban szakértői véleményezés nélkül akkoriban nem sok sikerélményem volt ezen a téren, nem hangoztak úgy a dolgok, ahogy elképzeltem, és úgy igazán nem is értettem hozzá, pedig szerettem volna. Ilyenekre gondolok pl, hogy.: zajos volt az erősítőből kijövő hang, nem hallatszottak a tappingjeim, arpeggio-t esélytelennek láttam így, stb.. Nem nagyon volt senki, akihez fordulhattam volna, és úgy önmagamat kevésnek éreztem ehhez.
Azonban most nem szeretném elkövetni ismét ezt a hibát, így érdeklődési szinten először kezdenék tapogatózni itt, hogy valami kisüljön a dologból, és az elképzeléseimhez minél közelebb álljon a majdani eredmény.
Leírnám az elképzeléseimet, hogy mi az, amit főleg szeretnék, és ha valakinek lenne hozzűfőznivalója a dolgokhoz, azt nagyon szívesen venném. Legyen az bármi, jótanács, kritika, stb.
Gitár:
Elektromos gitárt szeretnék venni, elsősorban metált, hard-rockot játszani, szólokat, riffeket stb.
Magára a gitárra nagyjából 100-115 ezer forintot szeretnék költeni maximum. Itt kinéztem egyet nagyjából, de várom az ötleteket: Epiphone SG G-400 Pro"Erősítő":
- elsősorban fejhallgatóval játszani, igazából ez nagyon fontos lenne
- valamilyen kész ritmusokkal együtt játszani (gondolok itt arra, hogy pl egy Metallica szám egyik gitárját játszani, miközben maga a szám megy anélkül) -> ez inkább a fejemben létezik, nem tudom van-e rá tényleges lehetőség, ha számít, akkor van GarageBand a gépemen
- a jövőben esetleg rögzíteni a játékaimat valaminek a segítségévelA fejhallgatós megoldás miatt a Vox-nak szemeztem az amPlug megoldásaival, de tényleg teljesen tapasztalatlan vagyok ilyen téren.
Bármilyen hozzászólást, észrevételt, ötletet szívesen veszek.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
(#31924) adam014
(#31925) FockeWulfHúha, köszi a gyors választ mindkettőtöknek!
Akkor mára ennyivel is okosabb lettem. Egyébként az LP gitárok is tetszenek nagyon (régebben is az volt egyébként), de mintha azt olvastam volna, hogy metálra az SG-ket részesítik előnyben (ez nagy hülyeség?). Meg egyébként egyre jobban tetszik az SG is.A felvétel még úgyis csak a későbbiekben lesz aktuális, ennek a backing tracknek meg akkor utánanézek jobban. Nagyon köszi.
-
b.kov
senior tag
válasz bigrob #31931 üzenetére
Köszi a választ!
Megnézem majd ezeket is. Mondjuk terveim szerint új gitárt vennék, ha feláras is. A duncan szedőt miért ajánlottad konkrétan? Kifejezetten metál, hard-rock stílusú zenékhez készítették?(#31932) nap
Ibanezből tudnál mondani konkrét modellt esetleg? Egyébként írtam, hogy főleg metalt, és hard-rockot játszanék. Jelenleg most a Metallica megy nagyon a fejemben, onnan is jött az ihlet, h de szívesen játszanám.Főleg szólók érdekelnek, meg kemény riffek.
Egyébként mitől függ, hogy mennyire "könnyen" lehet tappingelni egy gitáron? Régi emlékeim szerint, én akármilyen erősen is próbálkoztam, alig hallatszott valami. A videókban pedig mindig úgy tűnt, hogy épphogy csak hozzáér az illető, már csilingel is gyönyörűen. Húrmagasság befolyásolja esetleg? -
b.kov
senior tag
válasz bigrob #31939 üzenetére
Köszi az infót ismét.
Sajnos ilyen vagyok, fürödtem már be használt cuccal, és igazából többet buktam, mintha vettem volna egy zsír újat. Szerintem ez a tábor-ellentábor mindig is létezni fog, én szeretem inkább biztosabb helyről tudni a dolgaimat.(#31940) adam014
Ahogy látom, a gyakorlás alól nem lehet kislisszanni (nem is szeretnék).
Egyébként ha már szóba jött a dolog: egy új gitáron mit érdemes első lépésként beállítani? Gondolok itt pl arra, hogy érdemes-e egyből lecserélni a gyári húrokat? Illetve egyéb más esetleg?[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
válasz FockeWulf #31942 üzenetére
+ (#31943) adam014
Köszi!
Boltban mennyire segítőkészek egyébként? Gondolok itt arra, hogy tőlük vásárolom, és segítenének beállítani 1-2 ilyen alap dolgot. Vagy húrmagasságot egyszerű állítani?(#31945) Eastman
Nézegettem egy pár használt gitárt, de egyik sem tűnt kifejezetten szimpatikusnak.Új kérdésem:
Olvasgattam, hogy az SG gitár "fejnehéz", és h kezdésnek talán jobb lenne valami barátságosabb.
Nézegettem Cort-okat is, azok is eléggé tetszettek. Valaki meg tudná mondani, hogy van-e érdemi különbség a 2 gitár között?Látom, hogy különböző hangszedők vannak bennük, tudnátok írni esetleg valamit róla légyszi?
Illetve az ajándék kemény tok is felkeltette az érdeklődésemet. -
b.kov
senior tag
válasz Alexios #31970 üzenetére
+ (#31971) Eastman
Köszi mindkettőtöknek a hasznos infókat.
Egy picit gondolkodtam, és lehet rosszul gondolom, de talán nem egy tremolós gitár lenne célszerű kezdésnek. Igazából van még időm, kb júliusban lesz aktuális a vásárlás, de szeretném a legjobbat kihozni az igényeimnek megfelelően. Epiphone LP Standarddal is szemezgetek.[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Nézegetem azóta a gitárokat, még mindig metálra/rockra keresek, kezdő vagyok.
Ugye terítéken volt eddig a Cort X11, illetve az Epiphone SG G400 Pro.
Igazából tremolós gitártól idegenkedem, illetve azt is olvastam, hogy ha nincs szüksége rá az embernek, akkor kerülje is el inkább (nekem szerintem nem kell egyelőre ).Az Epi tetszik, de valahogy mégis inkább a Cort X11 stílusa jön be valamiért.
Így tovább nézegettem őket, és találtam egy ilyet: Jackson JS32TQMaga a kinézete is nagyon tetszik, illetve youtube videók alapján a hangja is. Nem mellesleg olcsóbb, mint az előzőleg kinézett társai.
A másik dolog:
Vox AmPlugról ábrándoztam eddig, azonban szeretnék egy erősítőt (is). Mivel vékonyak a falak otthon (és máshol nem használnám), ezért úgy gondolom, hogy egy kisebb fajta is megfelelne nekem. Ugye az AmPlug azért jött szóba, mert fejhallgatóval is játszanék.Amit kinéztem erősítőt:
Marshall MG-15CF
Ezen ugye van fejhallgató kimenet, ami nekem fontos lenne.A kérdésem viszont: látom, hogy van MP3 Line In bemenet az erősítőn.
Megvalósítható-e a következő?
1. Géppel összedugom az erősítőt, amin keresztül játszódik 1 backing track
2. Fejhallgatót bedugom
3. Gitározom rá, és a fejhallgatóban az összefésült hangot hallanám (tehát backing track + amit játszok)Ha elképzelhető, akkor mi kell ezekhez pontosan? Átalakítókra, kábelekre gondolok, ha kell.
Ha nem megvalósítható, akkor miért nem? És meg lehet valahogy máshogy oldani?A válaszokat előre is köszönöm.
UI.: Ha a Jackson gitárral kapcsolatban van valakinek tapasztala, véleménye, akkor azt is szívesen fogadom.
-
b.kov
senior tag
válasz bigrob #32013 üzenetére
+ (#32011) FockeWulf
+ (#32012) syn7h37icKöszi mindenkinek.
Mi a probléma az MG-vel? Hallgattam youtube-on ilyen bemutatóvideókat, nekem tetszett nagyon a hangja (ezzel a Jackson gitárral is használták). Illetve van valamilyen ajánlott erősítő ehelyett hasonló árazással, tudással esetleg?Szerk.: szeretnék néha fejhallgató nélkül is játszani, azért is keresek valamit az AmPlug helyett.
[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Na, hát ez eléggé le lett szavazva.
Egyébként használt piac nem gond nekem erősítő szempontjából. A gitárt azért szeretném újonnan venni, de akkor erősítő téren szétnézek.Van valami, amit mindenképp érdemes megnézni használt erősítőkön? Vagy bármi egyéb, ami segítségemre lehet vásárlásnál?
(#32018) kemotox
Egyáltalán nincsenek ilyen "rokksztár" illúzióim, sőt, kifejezetten zenész sem szeretnék lenni. Egyszerűen csak imádom a zenét, és játszani is szeretek. Írtam is, hogy klasszikuson kb 8 éve kezdtem először, csak már nem aktívkodom.
Köszi mindenkinek!
-
b.kov
senior tag
válasz kemotox #32025 üzenetére
Nem para, én is ellőttem egyszer úgy 6 évvel ezelőtt.
Akkor egy Epiphone LP Special II-t vettem Fender Mustang erősítővel. Az istenért nem sikerült értelmes hangzást kicsikarnom belőle. Ezt szeretném elkerülni, így vagyok most itt.
Néztem a Roland Cube erősítőket egyébként. Tudom, hogy használtat írtatok, de erről tudtok valamit mondani esetleg? Roland Cube 10 GX
Ilyesmi erősítők használtan se sokkal olcsóbbak (talán egy tízessel), legalábbis amiket találtam. Aztán nekem általában megér ennyit az új állapot, meg a garancia.Még mindig a 4 fal között kellene, semmi komolyabb célom nincs vele. Csak az MG "műhangja" ijesztett meg egy kicsit. Illetve ahogy látom, ezen van beépített effekt is.
-
b.kov
senior tag
válasz consono #32183 üzenetére
Konkrét típust nem tudok, azonban spórolni nem érdemes vele szerintem, illetve nem árt picit kutakodni. Legalábbis nekem volt 2 falitartóm, egyiken lógott a klasszikus, másikon pedig az elektromos gitárom. Egy pár hónap múlva az elektromos súlya úgy lehúzta, hogy már csak a szentlélek tartotta a gitárt. Többszöri próbálkozás után inkább le lett szedve az egész. Természetesen ez a faltól is függ, nem csak a tartótól.
[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Új gitár vásárlása után mennyire ajánlott lecsiszolni a bundokat egyből? Kérdeztem a múltkor a vásárlás utáni teendőket, de ez valahogy kimaradt, azonban most szembe jött velem. -
b.kov
senior tag
válasz FockeWulf #32199 üzenetére
Értem, köszi.
A kiszemeltem egyébként egy Jackson JS32TQ egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Nagyon király!
(Meg a zene is. ) -
b.kov
senior tag
Elkezdtem ötletelni újból ( ) a leendő gitárvásárlás részleteivel kapcsolatban.
A gitár változatlanul marad szerintem, ugyanis itt is többen írtátok, hogy nem lehet rossz, illetve még mindig tetszik: Jackson JS32TQSzétnéztem fejhallgató fronton is, egy review oldal alapján találtam: AKG K240 Studio Erről még talán nem esett szó itt, ha esetleg valaki tudna hozzáfűzni véleményt, vagy akár ajánlani valami jobbat, azt megköszönném.
Ugye elsődleges célom a fejhallgatóval való játék, így előtérbe került a VOX amPlug megoldása, illetve gondolkodtam valami olcsóbb, kisebb kombón, de azt végülis elvetettem.
Most azonban elkezdtem kacsingatni az audio interfészek felé, de nem ástam bele magam a témába, egy pár kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Gondolom itt is megoldható a backing trackkel való játék, illetve a felvétel is opció. Van-e valami abszolút fontos tudnivaló ezekkel kapcsolatban? Esetleg valamilyen ajánlott típus? Talán ez lett megemlítve nem olyan rég: Scarlett Solo
Lehet hülye kérdés, de pl. ez GarageBanddal mennyire működik? Illetve ott lehet ugyanolyan dolgokat beállítani, mint pl. egy gitárkombón (effektek, gain, stb ..) ?
Köszi szépen.
-
b.kov
senior tag
Köszi mindenkinek az infókat ismét.
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Mostanában nézegettem a kinézett külső hangkártyát:
Focusrite Scarlett Solo (2nd Gen)Ugye ezt fogom használni a gitárhoz, illetve a fejhallgatót is ebbe fogom dugni. Azon gondolkodom, hogy a gépemhez használok most egy olcsóbb fajta 2.0-ás Genius hangfalat, aminek szintén 3.5mm-es a csatlakozója. Ha jól látom, akkor a külső hangkártyán van egy kimeneti (6.3mm) csatlakozó fejhallgatóhoz, illetve a hátoldalán pedig RCA kimenet.
Olyan elképzelhető, hogy egyszerre van bedugva a fejhallgató a (3.5mm -> 6.3mm átalakítóval), illetve a hátoldalán a hangfal (3.5mm -> RCA átalakítóval), és kiválasztom, hogy éppen hol szeretném megszólaltatni az eszközt? Illetve ilyen megoldással tapasztalható teljesítménybeli növekedés, vagy hagyjam inkább ne erőltessem a hangfalat ennek a használatával?
Köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Köszi mindenkinek!
Akkor lehet maradok inkább az eddigi megoldásnál.
Igazából én a jelenlegivel is meg vagyok elégedve, csak érdeklődtem. -
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Szépen lassan elkezdődik a beruházásom.A jelenlegi felállás:
Gitár: Jackson JS32TQ
Hangkártya: Focusrite Scarlett Solo (2nd Gen)
Fejhallgató: AKG K240
+ még egy pár apróságAz imént találtam egy Focusrite csomagot, ami magába foglalja a hangkártyát, egy saját fejhallgatót, illetve egy mikrofont: link
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek a csomagban szereplő fejhallgató mennyire veszi fel a versenyt az AKG-vel szemben? Árban szinte ugyanott van, viszont ehhez jár egy mikrofon is, aminek lehet egyszer még hasznát is venném.
Előre is köszi.
-
b.kov
senior tag
válasz brickm #32840 üzenetére
+ (#32839) adam014
Köszi az infót.
Igazából főleg azért kérdeztem, mert a plusz mikrofon nekem nem érne meg minőségbeli romlást fejhallgató téren, ugyanis egyelőre úgysem használnám. Csak az ára miatt érdekelt főleg, mert szinte tényleg egyárban lennének így, de valszeg marad akkor az AKG.[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Most kivételesen nem a magam, hanem ismerősöm nevében írok. Szeretne elkezdeni gitározni, és mindenképpen valami fémhúros akusztikus gitárt keres. Tudtok esetleg ajánlani valamilyen modellt? Nincs igazából szigorú összegkeret meghatározva, de olyan 50ezer forintba jó lenne beleférni. Köszönöm. -
b.kov
senior tag
Sziasztok!
A négy gitár közül melyiket ajánlanátok, és miért? Esetleg ha van hasonló árkategóriában valami más, azt is szívesen meghallgatnám.1. Cort AD810
Olcsó, jókat írnak róla.2. Yamaha F310 TBS
Ha minden igaz, ébenfa fogólapja van, illetve erről is jókat olvastam (+ ez tetszik kinézetre a legjobban ).3. Cort Earth70
A topikban sokszor láttam, mint ajánlott gitárt.4. Cort SFX
Elektroakusztikus, illetve cutaway szól mellette.Igazából vegyes használatra venném. Főleg akkordozni, és fingerstyle játékra használnám, elsősorban saját magam szórakoztatására.
Köszi!
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Párom megajándékozott tegnap egy Cort AD810-es akusztikus gitárral.
A kérdésem az lenne, hogy:1. Vegyes használatra milyen húrokat ajánlotok? (főleg fingerstyle, és akkordozás)
2. Hangszerészhez érdemes-e elvinnem a kicsikét beállítgatni? Ha igen, kihez ? Mintha lenne egy közkedvelt illető a topikban (Bp). Illetve egy ilyen hangszerbeállítás esetén milyen összegre kell számítani?
3. Van esetleg valamilyen ajánlott capo, amit szerettek?
4. Tokból milyen fajtát érdemes venni szerintetek? Nem lesz sokat hordozva valószínűleg.
Köszönöm.
-
b.kov
senior tag
Sziasztok,
Nem ismer valaki véletlenül olyan hangszerboltot Budapesten, esetleg webshopot, ami elfogad SZÉP kártya szabadidőzsebet? Létezik ilyen egyáltalán?[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék itthon felvenni akusztikus gitáron játszott zenét (nem elektroakusztikus), de elég laikus vagyok a témában. Jelenleg nincs semmi felvételhez szükséges eszközöm.Kérlek erősítsetek meg abban, hogy ehhez a legmegfelelőbb választás valamilyen külső audiointerfész lenne, valamilyen választott mikrofonnal. Nem titkolt célom később elektromos gitárt is beszerezni.
Először egy Focusrite Scarlett Solo-ra gondoltam, ha jól tudom, az a topikban is egy kedvelt darab. Esetleg van valami lényegi különbség eközött, illetve az iTrack Solo között? Találtam másik boltban ilyen szettet is, erről mi a véleményetek? Ennek előnye lenne, hogy előbb-utóbb kellene úgyis fejhallgató (majdani elektromoshoz), illetve van benne mikrofon is. Viszont nem vagyok benne biztos, h pl. ez az adott mikrofon megfelelne-e az én céljaimhoz, és a fejhallgató minősége is kérdéses számomra.
Úgyhogy egyelőre interfészt keresnék, meg valamilyen mikrofont erre a célra, ha nem lőttem elsőre nagyon mellé. Előre is köszi a válasz(oka)t!
-
b.kov
senior tag
válasz NeoPampalini #41220 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Igazából én a mikrofon témában nagyon nem vagyok jártas, hogy épp mi az a típus, amit mondjuk meg lehet venni ~15 ezer forintig, és alkalmas itthoni hangszerfelvételhez. Van egy olyan érzésem, hogy a szettbeli mikrofon elsősorban énekhez van, de ez csak egy sejtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- World of Tanks - MMO
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- OLED TV topic