Új hozzászólás Aktív témák

• Kobe

veterán

válasz Alexios #31085 üzenetére

nem akarok nagyon belemenni a hátterébe, de alapvetően ezeket le lehet vinni olyan szintre a modellezés terén, hogy azonos hatást kapj - amit maximum az eltérő típusú hangkeltő eszközök minősége befolyásolhat.

Ezért írtam példának a "shelleket" amiket standard konténerrel lehetne feltölteni. Egyrészt ez elég hamar megtisztitaná a piacot: vegyük pl. a tv boxok, telefonok, stb piacát.Standard androidot futtatsz rajta, bármi elboldogul vele, máűr egy mosógép is kb, de pl a tv-boxoknál nagyon hamar maradt 2-3 életképes megoldás a piacon, mert azok működnek jól a gyakorlatban.
    Ugyanígy pl. egy shellnél tuti azzal kezdődne, hogy minden gyártó a sajátját preferálja, aztán a piac és a felhasználói élmány eldönti melyik a elghazsnálhatóbb közüle.

A másik, hogy lehet azért lenne érdemesebb valamilyen nyílt formátumban gondolkozni, mert a felhasználói input gyakran életképesebb megoldást eredményez (lásd pl mkv, a híres hírhedt DVD-HD meg blu ray formátumok idején amikor még a Microsoft által fejlesztett wmv hd formátum is fogyaszthatatlan volt, jött a "full amatőr" mkv és vitte a piacot).
    De pl egy bossos példa: katanát is felszerelték minden jóval a tone studiot, aztán jött egy stúdiómérnök fórumozó aki emgcisnálta az FXFloorBoardot amiben az effektlánc, stb sokkal szabadabban működik.

nyílván márkánként megvannak ezek a dolgok, én arra gondoltam a gyakorlatban pl. hogy ha van egy BIAS-om, van egy marshall codeom, katanám, kemperem, akkor azokból úgy kicsiholni egy-egy presetet hogy a másik eszköz által is fogyasztható legyen, manapság még elég nehéz. Talán a kemper a legtutitbb, de az olcsóbb szegmensben ez még komoly fejtörést okoz.

Új hozzászólás Aktív témák