Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brickm

    őstag

    válasz Bencsizy #20959 üzenetére

    Erre nem lehet válaszolni.
    Kinek mire. Ki hogy szereti.
    Van aki felpakol delayeket, chorus effekteket, boostereket, ahhoz, hogy acdc-t játsszon...van aki meg bedugja a gitárt az erősítőbe és úgy játssza...(mint az eredeti)

    Annyit tudok elmondani, amit én használok.
    Overdrive-ok, különféle hanggal és beállítással, van amiből kettő is van, hogy menetközben ne kelljen átállítani(tube screamer meg a vonali erősítő jelút elején és végén).
    Egy silicon fuzz, egy delay, amit nagyon ritkán használok, egy rugós zengető az erősítőben ami minimális bekeverésen van, illetve egy lexicon hall szintén elég minimálisan a jelútban.
    kb ennyi is.

    Multieffektek, hm. Mennyire gondolod komolyan? hol használnád?
    Pár éve még eléggé visszataszított maga a név is, hogy multieffekt....ki se akartam próbálni. Végülis rákényszerültem, hogy halkan is kell játszanom, fejhallgatóval lakásban, így vettem egy digitech rp360xp-t. Kellemeset csalódtam benne, nagyon jó cucc a maga kategóriájában, HA(és itt a lényeg) nem akarsz vele olyan dolgot csinálni amire teljesen alkalmatlan.
    Gondolok itt arra, hogy egy ilyen kisméretű eszközzel pl nagyon macerás koncertezni. Keskeny, könnyű mellé lépni, alig látni a kijelzőt pláne 2 sör meg egy viszki' után..
    szóval csak otthon, meg felvételezéshez jó max. Esetleg próbateremben előre beállított presetekkel.
    Marha jó a hangja amugy.

    Azóta próbáltam párat, igazából ha komolyan gondolod és szánsz is rá, mondjuk elég jó cuccokat vehetsz, amiket midin vezérelhetsz, és nagyon könnyen lehet vele bánni színpadon is.
    Mint pl a digitech gsp1101, amit most nyövök.
    Szerintem az ilyen egybeépített pedálos kismultikat komoly igénybevételnek nem érdemes kitenni. Csak magadat szivatod. Az ilyen boss gt 8-10 is inkább csak lagzikba party zenekarozásra meg próbára meg felvételre jó. Eléggé rosszul bírja ha telibetaposod.

Új hozzászólás Aktív témák