Új hozzászólás Aktív témák
-
Diego!
senior tag
Hello!
Van egy GA-G31M-ES2L alaplap.. win7-ről 8-ra telepitésnél be tudtam lépni a Biosba, hogy lemezről boot-oljon be... visszafele miért nem??
Valamiért abszolút nem tudok belépni, Boot menut sem tudom behozni. -
Wendelke
aktív tag
Halihó!
Win 8.1-et szeretnék telepíteni USB-n keresztül pendrive-ról, de nem akar összejönni.
Nem érzékeli a USB-be dugott pendrive-ot. Illetve dobott olyan hibát is, hogy nem olvasható az " A drive" bár ezt nem igazán értem.Ezen az alaplapon fog ez menni? A topicban visszakerestem de nem találtam választ.
Köszi
-
Lolipop
csendes tag
Sziasztok!
valakinek van valami ötlete hogyan tudnám vissza állitani a biost mert ezt az üzenetet kapom
~ Main BIOS Checksum Error
de viszont mikor be akarok lépni a bios-ba ki irja hogy entering setup de folyamatosan csak állitaná vissza a biost , hozzá tenném így kaptam az alaplapot meg valamit el ronthattak frissités közben vagy ? remélem valaki találkozott már ilyen problémával.
Alaplap -
hegecsabi
csendes tag
sziasztok!
remélem tudtok segíteni, van szóval ez az ominózus alaplapom P31 DS3L. Elvileg van benne 4x1 gb ram, de a biosban csak 2 gb-ot lát! A win4 64bit látja a 4gb-ot de csak 2 használható belőle.
Mit csináljak, hogy mind a 4 gb-ot használni tudjam!
Köszi előre is!
cs -
lajafix
addikt
válasz
meshuggah42 #6353 üzenetére
akkor kipakolni/lehúzni mindent belőle, csak a 1 darab RAM, a processzor, a billentyűzet,a monitor maradjon
minden egyéb USBs eszközt, az összes diszket, egyebet húzzál le róla.
ugye nem maradt a BIos reset jumper zárva?
-
lajafix
addikt
válasz
meshuggah42 #6351 üzenetére
elemet kellene cserélni...
-
meshuggah42
újonc
Sziasztok!
Valószínűleg alaplapi probléma van a gépemmel, de szeretnék véleményeket kérni, hogy tényleg így van-e. A következő a probléma:
Jó pár éves vasam van: Gigabyte GA-EP31-DS3L alaplap, Core2-es Intel proci, 2 GB RAM, ATI Radeon HD 4600 1 GB VGA.
Kb. másfél éve volt először, hogy simán kifagyott Win7 alatt, újraindításkor pedig nem volt az a jellegzetes pittyenés (Award BIOS), csak próbálkozott újra és újra, majd lekapcsolta magát, pár mp-cel később újra felkapcsolt és próbálgatta tovább. Ismerős tanácsára kivettem és visszatettem az alaplapi 2032-es elemet, ezután elindult, dátumbeállítás után működött rendesen minden. Azóta előjött még egyszer úgy egy éve, akkor is megoldotta az elemmozgatás a problémát.
Egy hete megint kifagyott, megint bekerült a loop-ba, megint megmozgattam az elemet (meg is mértem: 3.1V=, aminek még jónak kéne lennie), egyszer még felbootolt, ment minden jól, nap végén kikapcsoltam, másnap próbáltam bekapcsolni, megint beloopolt, megint elemmozgatás, és erre már nem csinált semmit, csak a loop-ot. Azóta volt egy fizikai BIOS reset, most pittyen egyet, de ezután el is akad, képernyőre nem küld semmilyen jelet, F billentyűkre sem reagál, elemmozgatás után is marad ebben az állapotban. Az alaplapon lévő sárga, piros és 2 zöld LED folyamatosan világít (normál esetben ezek kialszanak bootolás végére).
Van valakinek ötlete?
Köszi!
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
A gépemben egy Gigabyte GA-G31M-ES2C alaplap van+Sapphire PCIe HD5830 1GB GDDR vga.+2x2gb DDR 2-es ram +Q6600 proci!
Vettem egy SSD-t(Samsung 840 EVO 250 gb) és olyan kérdésem lenne hogy támogatja -e ez az alaplap az AHCI módot?
Na meg tegnap ezt írta a Win 7 64bit 2 -óra játék után :
Mire gondol itt? SSD-re? Vagy más eszközre?Mi a gondja vajon ?
Az utolsó kérdésem meg az lenne,hogy ha pl. you tube videót nézek,akkor nagyon halkan,de hallok pattogásokat.
Ez alaplap hiba lehet?Tudom nem nagy szám a gépem ,de pillanatnyilag ez még megteszi
Választ előre is köszi!
-
zaki1
tag
GA-P31-DS3L alaplapnak 4 memória foglalata van de csak az 1 3 ba tudsz rakni kétoldalas ddr 2 ramot , egyoldalas ddr2 rambol tudsz belerakni 4 darabot,de meg már nem lehet kapni sem , kétoldalas ddr 2 rambol sincs 2 gb nál nagyobb , RAMOT NE VEGYÉL BELE . ha kevés a 4giga ram akkor a helyedben én elgondolkoznék alaplap proci +ram cserén. ha anno p 35 lapot vettél volna abba belemenne 4 db 2 gigás ram , én is igy jártam GA-P31-DS3L alaplappal pedig csak 3-4 e lett volna több a p 35 .
-
Breki
veterán
Sziasztok
Gigabyte GA-P31-DS3L alaplap
A következő ramokkal
DIMM1: Kingston " 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: Kingston " 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Ha szeretném 8 gigásra bővíteni milyen ramokat érdemes belevenni?
A mostaniak mellé vagy azokat is lecserélve másra ha van jobb lehetőség. -
MR!!
aktív tag
Hali !
[GA-EP31-DS3L v2] lapom van. Jól látom, hogy nincs AHCI támogatás ?
Se Sata3 , SSD miatt érdekelne.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmgyűjtés
- Melyik tápegységet vegyem?
- VGA hiba
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Autós topik
- További aktív témák...
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- 27% számlával! MSI PRO B850-P WIFI Alaplap
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 27% számlával! MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest