Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberbeni
addikt
melyik a legjobb bios ep45-ds3r-hez? csak mert régebben egy párat kipróbáltam, és az F8 tűnt a legstabilabbnak. bár ezzel is csak 2,8GHz-et megy a q6600-am stabilan, pedig 60fok alatt van 100%-os terhelés alatt is, de a többi bios még ezt sem tudta.
esetleg valami moddolt is lehet. -
Cyberbeni
addikt
válasz
Celithrandi #11239 üzenetére
nem mindig. ep45-ds3r-nél például se az f9-el se az f10-el nem lehet tuningolni. az f8 viszont már jó. szóval csak úgy tudod meg ha kipróbálod.
ha csak a szorzót emelem, akkor a mag feszültségén kívül más feszt is kell emelnem, hogy stabil maradjon a rendszer? -
Cyberbeni
addikt
giga ep45-ds3r-hez melyik bios-t ajánljátok? csak mert f10-el nem tudok tuningolni, sőt még az alapbeállításra állítva is azt írja ki h túlságosan túlhúztam, ezért resetelte a beállításokat.
meg persze egy régebben léggel másik bios-al stabil beállítással nem megy f10-el vízzel, most terhelve max 40-es magokkal. -
Cyberbeni
addikt
4850 fetjére rálóg ugye a gyári borda, ezért a gpu felfűti 70-80 fokra az egész nyákkal együtt a feteket is. a fetek 120-130 fokot simán kibírnak. egy alaplapon még azt a 70-80 fokot sem éri el bármilyen hűtés nélkül. (procihűtő úgyis mozgatja a levegőt, azzal meg hűti)
ha a garancia ideje alatt nem halnak meg a fetek, akkor biztos nem romlik el rajta SOHA a fet. -
Cyberbeni
addikt
nem ennyire alul, kicsit feljebb:
"Mivel a Gigabyte nem írja az alap feszeket, hanem csak Normal-t ír leírom minek mi az alapfesze, hátha segít valakinek!
965, P35, X38, X48 MCH: 1,25V
P45 MCH: 1,10V
PLL: 1,5V
VTT 65nm CPU: 1,20V
VTT 45nm CPU: 1,10V"
(én úgy emléxem, hogy kiírja, legalábbis a p45-ösömön, a régebbi p35-s3-amon tényleg nem írta.)
afelett meg a 24/7 ajánlott max. -
Cyberbeni
addikt
sziasztok.
régi driver (8.6 beta) miatt lehet ez a különbség? [link]
mert nem hinném, hogy 8x/8x vs 16x/16x különbség között ennyi van. mert egy karinál pci-e 1.1(p35) vs pci-e 2.0(p45) között kisebb a különbség (arányában is), ami ugye megfelel pci-e 2.0 8x vs 16x-nak. (ami ugye ebben a tesztben is van, csak itt cf van)
szerk.: igen, itt már frisebb a driver, és kisebb a különbség: [link] -
Cyberbeni
addikt
válasz
merida k.590 #2438 üzenetére
elég a garipapír (számlát általában nem kérik, de nem árt ha az is nálad van).
-
Cyberbeni
addikt
válasz
merida k.590 #2436 üzenetére
ott meg főőőőleg. ha ott nem rendes a garancia, akkor nem vennének semmit sem onnan.
jtc.hu nagykerben pl rendes volt a gariztatás, 1 nap alatt megnézték és cserélték az alaplapomat.
sved.hu nagykerben is rendesen gariztatnak mindent.
meg úgy az összes nagykerben jó a gariztatás. (korrekt és gyors) -
Cyberbeni
addikt
válasz
merida k.590 #2432 üzenetére
3 napon belül elvileg azonnal ki kell cserélniük.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
merida k.590 #2424 üzenetére
gari
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Devil Smile #2323 üzenetére
a lila csatlakozókba kell dugni a winyókat a raid-hez a mostani lapodon? mert azok a JMicron sata vezérlő csatlakozói, ami csak ds5/dq6-on van.
-
Cyberbeni
addikt
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Devil Smile #2293 üzenetére
ep45-ds3r
amúgy jól megy a gts?
F8a bios-t szerintetek felrakjam? Mert elvileg csak a DES-t javítja. -
Cyberbeni
addikt
válasz
pcmatyi #2281 üzenetére
ha a c1e be van kapcsolva, akkor nem takarít meg semmit. sőt, a des-ben van cpu throttling, ha az be van kapcsolva, akkor növeli az órajelet. viszont azt érdemes, hogy c1e bekapcsolva, és ha akrsz fogyasztásjelző fényeket, akkor egyszer bekapcsolod win alól a des-t, aztán kilépsz a programból (és ezután csak a c1e miatti takarékosság fog menni).
ja és megmondaná valaki, hogy 6-pines tápkábel nélkül miért nem indul a gép (illetve kiírja, h nincs bedugva, meg csipog). pedig pci-e 2.0 a lap és a kari is, és úgy el kéne bírnia.
-
Cyberbeni
addikt
hát lentebb van egy ep45-ds4 610fsb-s valid. p35-ds4-vell nem tudom mekkora fsb-ket szoktak elérni. amúgy meg kicsit jobb a memóriakezelés is (legfrissebb biosszal persze), meg pci-e 2.0 miatt egy kicsivel több fps.
néhány teszt még korai bios-al van, ha nagyon kis fsb-t értek el benne.
de itt egy jó:
[link]
de itt is van egy nagyon kezdetleges biossal(F2h, mostmár F8 is van) 500-as fsb q6600-al: [link] -
Cyberbeni
addikt
nah, megint kékhalálozott egyet a proci miatt.
pedig csak 3,2GHz (400*8)-at akartam 3dmark-al kipróbálni, de a prociteszt elején kékhalál jött be. (ugyanolyan memóbeállítással, ami az alap, és ami alatt 400*7 stabil volt)
úgylátszik már nagyon kívánja a proci a vizet.
@dutsh: [link] 1,4V -
Cyberbeni
addikt
itt van: [link]
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Cyberbeni #2191 üzenetére
1.98-as driver van fent, de 1,97-tel sem ment (meg azokkal sem, amiket p35-s3-al használtam), pedig be van dugva az előlapi panel jó helyre, és sem a biosban, sem a driverben nem találtam semmit. (illetve a driverben volt egy olőlapi hang letiltása, de az nem volt kipipálva, de még úgyis kipróbáltam h ki volt pipálva, de sehogysem megy)
-
Cyberbeni
addikt
miért nem működi a front panel audio? mert p35-s3-al sem ment. ez realtek driver hiba, vagy pedig szar a ház mindkét(mikrofon és hangszóró) kimenete? csak mert hd465-öt használok, és jó lenne, hogyha amikor hangfal kell, akkor ne kelljen hátul turkálni.
esetleg lehet valahol ilyen kivezetést szerezni?
vagy valamit még be kell állítani biosban? -
Cyberbeni
addikt
először is ezek ne legyenek autón:
cpu pll
cpu termination (vtt)
cpu vcore
dram voltage
mch core
és itt van lejjebb, hogy ezekre mennyi a max 24/7 ajánlott. -
Cyberbeni
addikt
válasz
#64791808 #2027 üzenetére
mindenkinek be kell szólnod? akkor nem is p45-ös chipset van a lapon? mert a dobozára az van írva... meg lehet hogy a 4850-em dobozában és hűtőjével egy 7200LE kari volt. nem?
akkor mire optimalizálnák, ha nem 45nm-re? mert elég nehéz úgy megcsinálni, h minden támogatott procira maxra legyen optimalizálva.
meg a p35 megjelenésekor még nem is volt wolfdale, akkor valószínű jobban fog menni a proci ezzel a chipsettel. -
Cyberbeni
addikt
alaplaptól függ, h hány cpu reference van. nálam pl csak 1.
sajna a memó 862,5MHz cl4-ben kékhalálozott induláskor 2,06V-al is, ezért csak cl5-ben tudtam indítani, viszont a proci 345*9-en szépen lefuttatta 2* a 3dmarkot (szűrőkkel és anélkül), valamint a se pc suit-ot is feltelepítettem. -
Cyberbeni
addikt
aki még nem tette, az szerintem kapcsolja be a c1e-t. nem kell megfőlni a gép mellett. ;)
(mondjuk nekem ha megy a kertben a locsolás, akkor megy a hűtés itt a szobában) -
Cyberbeni
addikt
válasz
tom_tol #1918 üzenetére
adattitkosító cucc.
gigabyte honlapján is megnézhetted volna. na nembaj, kikopizom neked. (webforditas.hu, ha nem megy az angol)
"Ultra TPM - Industry’s highest level of data Security via onboard TPM* Maximum level of data protection with 2048 bit encryption
* Security, manageability and flexibility that surpasses software-based encryption
* Portable User Key to protect data when away from your system
* Additional backup of user key in BIOS in case of misplaced key* After creating the password(s) and key(s) associated the TPM, be sure to store them in a secure location and back them up. Loss of the password(s) or the key(s) will render the files encrypted via the TPM unable to be cracked or read.
* Though the TPM delivers the latest data security technology, it does not guarantee data integrity or give hardware protection. GIGABYTE is not liable for loss of encrypted data as a result of hardware damage.(Note)If you want to uninstall the Ultra TPM utility, be sure to insert the USB flash drive containing the TPM key into your computer before the uninstallation."
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Gorneck #1866 üzenetére
de magasabb, de egy ram ami megy 833mhz/cl4-et(2,04V-on), és egy korábbi laopban ment 1152mhz-et (2,0V-on), akkor az új lapban is nyugodtan mehetne cl5-ben 900mhz alatt(2,04V-on) stabilan. kivéve ha még nem elég jó a lap memóriakezelése, vagy a proci nem bírja elég jól.
-
Cyberbeni
addikt
igen, tőle vettem, ő mondta hogy ennyit ment nála.
alapfesz=vid
eddig még csak 2,5A-val és 2,66C-vel indult el a gép, szóval ahoz 400+ fsb kéne, hogy annyira(1100-1200) tudjam rakni a ramot.
és tudom hogy antituning, de többet nem akartam költeni a procira. (így is örültem, hogy el tudtam passzolni az e6420-amat) -
Cyberbeni
addikt
a vízhűtés már el van döntve... jó vízhűtés lesz az, ne félts te engem.
egyébként ha VinoRosso-nak is csak 3,1GHz-et ment alapfeszen, akkor nekem nem nagyon fog 3,2GHz-et menni alapfeszen, pláne nem alapfesz alatt.
ramnak meg nem kell több fesz. ezen a feszen 833mhz cl4 stabil. (prime blend és prime small fft sem hibázik.) akkor miért hibázna a ram ugyanekkora fesszel cl5-ben 900mhz alatt? és persze ugyanezzel a szorzóval.
úgyhogy türelmes leszek és kivárom a vízhűtést, meg az újabb biost. (addigis megpróbálom elviselni a kicsit idegesítő zúgást, ami a procihűtőből jön)@1863: mi magasabb órajel?
-
Cyberbeni
addikt
1826-os hsz-ben auto-n van minden. most beállítgattam 345-ös fsb-re feszeket is.
amúgy cl5-re visszaállítottam (333mhz fsb-vel) és 2,5A-val simán megy viszont 3A és 3,2B el sem indul. pedig 3,2-es szorzóval megvolt az 1152mhz is stabilan.
akkor most feszek:
cpu pll: 1,57V
termination: 1,34V
ref: 0,76V
vcore: 1,3875Vmch core: 1,24V
többi alapon van.
akkor nyomathatom rá a prime-ot?nézd meg a honlapján, xigmatek rs hűtője van.
-
Cyberbeni
addikt
p35-s3 lapban 2V-al mentek 380*3,2=1152mhz memtest stabilan.
közben kiderült hogy mitől lehetett a kékhalál: a fesz mostmár 1,269V volt 100% load alatt, és 340-es fsb-vel blend alatt csak simán hibát jelzett, small fft alatt meg kékhalál. amúgy ekkor 850/cl4-ben mentek ugyancsak 2,04V-al.
ez nem normál GeIL ram, hanem a Black Dragon-nak a hűtőbordás változata. 2,0V 800MHz cl4 a gyári érték.
új eredmény: [link]
(tudom hogy a memória nem jó, majd javítok rajta)
ami lemaradt a képről et6-ból:
1,65V
1,2V
0,76V -
Cyberbeni
addikt
BASSZAMEG DE SZAR A MEMÓRIAKEZELÉSE ENNEK IS. 345FSB, ÉS 2,66D-VEL SEM INDUL CL5-ÖN (SIMÁN BÍR 1150+-OT A RAM), CSAK 2,0D-VEL HAJLADÓ INDULNI. DE AKKOR IS PRIME INDÍTÁSÁNÁL KÉKHALÁL. SZÓVAL MOST BEBOOTOLTAM 333*9-EL 2,0D MEMSZORZÓVAL, EDDIG TÖKÉLETESEN MEGY A PRIME.
bocs hogy kiabálok, csak kiakasztott ez a szar. majd tolok képet, ha megy egy ideje a prime.igazán várhattak volna még a p45-ös lapok kiadásával, ha ennyire szar hozzájuk a bios.
-
Cyberbeni
addikt
elvileg most töltöm az f7-es biost jzelectronic-ról.
majd beszámolok.
-
Cyberbeni
addikt
egyenlőre semmi sem megy úgy, ahogy én szeretném. f7a bios-t használom, de lehet hogy az alap f4-nél kellett volna maradnom, ott simán ment a 333*9, sőt még afölött is. mostmeg 300*9-el tudok csak nyomulni, meg ha alapra állítom be az értékeket, akkoris reseteli a beállításokat. (tehát áramtalanítás után megy csak)
-
Cyberbeni
addikt
valaki megmondaná, hogy jók e a feszek? szerintem jók, csak biztosra akarok menni.
[link] -
Cyberbeni
addikt
honnan tudom letölteni az f7-es biost? mert http://www.jzelectronic.de/jz2/index.php oldalon ki van írva, hogy már megjelent, de alistából csak az f7a tölthető.
-
Cyberbeni
addikt
de akkor jó az auto is, mert a betűjeltől függően választja ki, nem?
-
Cyberbeni
addikt
mire jó ezaz mch latch? nekem alapbeállításon van. kéne rajta valamit állítani? (vagy jó auto-n?)
itt egy eredmény: [link]
@1720: de nekem 266-os procim van. akkor 266-ra rakjam? -
Cyberbeni
addikt
realtemp 5 fokkal kevesebbet mutat minden magra, mint hwmonitor és coretemp. melyik a jó érték? gondolom ha realtemp ablak kell a képen, akkor az? de a többi hőfok megbízható hwmonitorban?
más: cpu-z memory fül alatt nekem ddr3-at ír, és dram frequency-t, fsb:dram-ot nem ír ki (időzítéseket jól írja)
ahogy látom, a mintaképen is ddr3 szerepel, de ott kiírja ezeket. (cl5 alapján biztos ddr2)
amúgy megcsinálom most a tesztet. 1,38125V bios, és nem ment 1,31V alá hwmonitor szerint. -
Cyberbeni
addikt
válasz
Gorneck #1648 üzenetére
ok. majd küldök eredményt, de még legalább a következő bios-t megvárom, meg akkor már a vízhűtést is (jövőhéten érkezik meg a cucc, akkor megrendelem majd Nyugdíjastól a blokkokat, csatikat)
de tegnap f4 biossal simán ment 333*9-et, f7a-val meg nem. úgyhogy legalább a bios-t megvárom, ha a hűtést nem is az eredményhez.
nem tudja valaki, hogy mikor jön a köv bios a ds3r-hez? -
Cyberbeni
addikt
update: prime 10 perce megy. bios: 1,4V cpu-z: 1,328-1,344V coretemp: 66/56/56/62 hwmonitor: cpu: 41 system: 53(ez pontosan minek a hőmérséklete?)
4850 - gpu idle-ben 35%-os ventivel 57-58c
proc hűtő ac freezer 7 pro max fordulaton.
tehát drop nem olyan vészes q6600-al, mint ahogy azt elsőre beharangozta Macka.
tehát még bőven lejjebb kell venni a feszt. -
Cyberbeni
addikt
BESZARÁS
266*9cpu 800mhz ram cl4 -> áramtalanítás segít csak, és ekkor letiltja (tehát cl5-re rakja az időzítést, meg autóra a feszt)
300*9cpu 800mhz ram cl4 (fesz, minden más ugyanakkora, mint az előzőnél) -> hibátlanul műxik.
na ezt nagyon elbaszták. ep45-ds3r F7a BIOS. (kijön egy új bios, rögtön flashelem fel azt) -
Cyberbeni
addikt
ha auto-ról normal-ra átteszem a feszeket (kivétel vcore és vram), akkor nem jut el a biosig sem, csak a clear_cmos segít. most raktam fel az F7a bios-t, és így most csak 300*9-ben tudok menni az F4-es 335*9-el szemben.
legalább F7a biosszal nem 1,7V a cpu pll et6 szerint, hanem 1,5V -
Cyberbeni
addikt
1,3875V biosból, és full load (prime) 1,312V cpu-z, néha feljebb vált.
3GHz egyenlőre. -
Cyberbeni
addikt
megvan a p45-ds3r-em meg a q6600-am, alapon c1e-vel, autó ventivel 40 fok körül a magok. load 60 fok. drop 0.050-0.055V
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Ukrajnai háború
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Autós topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (KF436C18BB2AK2/32)
- Bontatlan epox lap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest