Új hozzászólás Aktív témák
-
serito
senior tag
Hali skacok!
Van nálam egy igencsak érdekes jelenség:
Memória ( vagy kezelés ) gondom van. 4 modulnál jelentkezik, ha mind a 4 benn van, akkor csak alapjáraton ( vagyis minden AUTO ) beállításon hajlandó elindulni a gépem. Ha egyet kiveszek ( mindegy melyiket ) azonnal tuningolható és elindul.
4 mogulnál elég ha csak AUTO-ról NORMAL-ra állítom át az értékeket ( semmi tunig ) már nem indul. Ezt mi okozhatja? Beszart az alaplap memóriavezérlője Dualchanel-ben?Ti mit gondoltok mi lehet a gond? Mikor még megvoltak a Dominator-jaim azzal nem csinálta csak a Kingmaxokkal.
-
serito
senior tag
-
serito
senior tag
válasz
modflow #6269 üzenetére
Ha jól megfigyelted a biost, akkor láthattad, hogy fesz értékeknél két oszlop van.
A bal oldali oszlopban vannak a Normal (alapérték feszek). Ha ugyanazt állítod a jobb oldali oszlopba is ( és nem hagyod AUTO-n akkor te határoztad meg az alapértékeket. Amit nem akarsz vagy nem kell azon nem változtatsz a tuning során, de semmit nem hagysz AUTO-n!!Sztem Gorneck23 ezt szerette volna tudatni veled.
-
serito
senior tag
-
serito
senior tag
Csináltam egy validot!
E8500 4904MhzMár nem kell sok az 5Ghz-ig!
-
serito
senior tag
Ezt tudom kihozni 4200-on!
E8500 4200mhz (1.296v) Blend -
serito
senior tag
Giga EP45-DQ6 biosban van Loadline Calibration vagy csak én nem találom?
-
serito
senior tag
Kipróbáltam a feszeket amit ajánlottál. Kicsit piszkálgatva sikerült 1x elindítanom 4700Mhz-en (9.5x495) Utána többet már nem u.a beállításokkal sem.
CPU Core 1.62v ( 1.64-el már nem is indítható!!)
CPU Term 1.32v
PLL 1.5v
CPu Ref1 0.810v
CPU Ref2 0.836v
MCH Core 1.4v
MCH Ref 0.756v
MCH/Dram AUTO
DRam V 2.2v
Dram Term AUTO
Channel1 AUTO
Channel2 AUTOSikerült Super PI 1M futtatnom 10.016mp
Holnap este próbálom megint, csak összejön.
-
-
serito
senior tag
Kipróbálom majd este mikor hidegebb lesz. Egy kicsit csalóka volt amit írtam mert kevertem a 560Fsb beállításokat a 9.5x500-al. Tehát 9.5x500 beállítások amikor post volt win próbált bootolni de újraindult köznem:
CPU Core 1.62v
CPu Term 1.3v
PLL 1.6v
CPU ref1 0.811v
CPU ref2 0.833v
MCH Core 1.32v
MCH ref 0.78v
MCH/Dram 1.1v
ICHO/I 1.5v
DRAM V 2.28v
Dram term 0.910v
channel1 0.910v
Channel2 0.91vEzek voltak a pontos beállítások.
Azért ha lesz időm rá este megnézem megint. -
serito
senior tag
Vcore 1.62v
CPU Term 1.3v
Pll: 1.6v
Ref1 0.78v
ref2 0.81vMCH Core 1.3v
MCH/Mem 0.9v
MCH Ref 0.78vMem V 2.28 v(ez kicsit sok tudom)
MemRef 0.9v
a többi is 0.9vAz ablak nyitva volt ugyan de a gép nem közvetlenül előtte van.
Ja igen ennek a lapnak hatalmas dropja van 1.6v mellett idle: 1.55v az az 0.05 veszteség.! -
serito
senior tag
A CPU Term és CPU ref(1-2) %-os arányára gondoltam. Csak azért mert volt mikor magasabbra kellett emelnem mint a kiszámított érték lett volna. Alapjábavéve szine azokat kellett beállítanom amiket javasoltál.
Abban is igazad van, hogy nem annyira bonyolult P45 beállítás, csak az 5ghz nem sikerült.....még!
-
serito
senior tag
Post van látom a beállított értékeket 9.5x500 még a wint.is elkezdi betölteni ( fut a kék csík
) aztán újraindul. A hideg az bizony jól jönne meg egy kis polír. Másik topicban olvastam hogyan is kell megcsinálni. Azt hiszem a jövő héten veszek csiszpapírokat, üveglapom meg van és felpolírozom.
-
serito
senior tag
Megvan mi az oka, hogy nem indul 9.5x500-on. A hőmérséklet! Indítom 9.5x490-en minden gond nélkül de a RealTemp szerint már 78 fokos a proci. Gondolom mikor magasabb órajelen akarna tölteni a nagy hőfok miatt lekapcsolja a procit. SetFsb-vel sem tudom 9.5x 515nél magasabbra vinni. Azért többet vártam volna egy Thermalright TRUE Black-től A másik gond pedig a tökéletlen illeszkedés a proci és a hűtő között. Szerintem a CPU kupak nem sík hanem pupos és a TRUE-t sem ártana felpolírozni.
-
serito
senior tag
válasz
tom_tol #5782 üzenetére
Igen, sokat várok tőle, méghozzá 5Ghz-t (9.5x526)!
Másnak is sikerült már...
2x1Gb rammal próbálom és a stabil 500FSB-t is simán be tudom lőni alacsonyabb szorzóval.
Az eddig elért max FSB: 580
9.5x490 picit alacsonyabb feszekkel simán indul. Természetesen Prime szóba sem jöhet (léghűtés) SP 1M lefut. Tudom az nem jelent semmit. A lényeg az egészben nem a stabilitás mert nem ezt szeretném 24/7 csak 5GHz validot szeretnék.Ezzel a lappal és Procival + (léghűtés) nem lehetetlen. Ezért kérem a segítségeteket.
A beállítási tanácsodat megfogadom és este ki is próbálom.Tesztelem tovább meglátjuk....
-
serito
senior tag
Már a Wolf 8xxx topicban is kérdeztem de itt is megkérdezem mert ti bizosan tudtok segíteni rajtam.
Szóval.
Azt mi okozhatja mikor
9.5x500 indítom a gépet
CPU Vcore 1.55v
CPU Term 1.55v
PLL 1.5v
CPU Ref1 0.89v
CPU Ref2 0.92v
MCH Core 1.4v
MCH Ref 0.76v
MCH/Dram 0.9v
ICHI/O 1.5v
DRAM 2.2v
DRAM Term 0.9v
Channel Ref1 0.9v
Channel Ref2 0.9v
Induláskor minden rendben viszont a win már nem tölt be?
Ref1 ill Ref2-t már allítottam +/- de mindíg u.a. . Alacsonyabb FSB-vel elindul (pl: 9.5x475) alacsonyabb feszekkel. Beállítási gond lehet? Ha az akkor min kellene változtatni? A feszek azért magasak mert 9x526-ot szeretnék SetFsb-vel elérni és 4750Mhz-ről szeretnék startolni, amit a CPU tud is de a P45 lapnál kicsit nehezebb beállítani.Segítéget köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest