Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
Már lassan 2 hetes a lapom!!!
Nálam csak a winyók és a monitor öregszik meg.
Most van rá vevőm és gondoltam akkor kell mindent eladni amikor kérik.....
Meg mindég olyanom van ami még nem volt!
I5-be nem fektetek lét,mert szerintem nem sok értelme van,de majd látom mi lesz belőle.... -
Cadal
őstag
Okés, de gondolom, a CPU NB Vid-en kívül a memóriának is adtál feszt nem?
Épp most ott tartok, a blend tesztben, hogy stabilan megy 30 perce. Ram fesz def.1,5V helyett 1,74V (everest szerint 1,76V) és 1333Mhz CL7 helyett 1600Mhz 8-8-8-24 1T.
A ramok micron chipes SuperTalent ramok. Egyenlőre semmi másnak nem adtam feszt.
Jah és trfc 110 helyett 160.
Cél az 1600Mhz CL7 blend stabil, de ahhoz valószínűleg nagyon sok fesz kellene. -
Gabor970
addikt
koszi!
Most olvastam el ismet a CrissFire de okosan cikket.
Konkluzio, ne akarjak okos lenni, mert csak a sajat eletemet nehezitem meg.
Eredeti elkepzelesem az UD4P-2x2Gb 1333 DDR3-550BE Majd elkezdtem gondolkodni az UD3-2x2Gb 1066 DDR2-550BE szinte nem lassabb, viszont kb 20e Ft-al olcsobb. Gyozzetek meg, hogy a DDR3 hatarozottan gyorsabb, mint a DDR2 es akkor nem kell gyotrodnom :-) -
Ayg0
senior tag
-
Azazael
aktív tag
Szerintem jo az OCZ is, bar en is szoptam vele, de nekem most stabilak, phenommsrtweakerrel sikerult megoldani a c'n'q-t is, egy gond van, hogy minden progi alapbol rosszul olvassa a fesz ertekeket a biosbol, beallitottam cpu nb videt 1,3 V-ra, megis mindenhol a default 1,1 jelenik meg.
Ha meg mas nem, az OCZ tech support nagyon keszseges, par oran belul szoktak valaszolni forumon. -
Satis
tag
Ha neked nem, akkor gondolom velem sem fog kivételt tenni. Nem értek a bios frissítéshez és a hozzá kapcsolódó óvintézkedésekhez. Majd ha lesz egy igértetes update hozzá akkor megcsinálom szerintem.
Célom megcsinálni, csak kezd egy kicsit a puttonyomban lenni az egész téma. A boltosok biztos nem tudtak volna szólni, hogy öcsém ne ilyen ramot vegyél ehhez a laphoz mert nem lesz jó... -
Cadal
őstag
Hi!
Na igen, reggelente ez az első amit melóhelyen megnézek!
Amúgy Satis jól írja, asia mirrorról egyből jön a file, mindegyik (ha valakinek mégsem az szóljon, átküdöm mailban). Remélem gyorsan feldobod a deszkádra, és kipróbálod az OCZ párost.
Satis: letölt, biost frissít, és kipróbál! ezt tudom ajánlani. ha nem jön be mégsem, visszafelé is megy bios telepítés, tehát mehet vissza a régi.
-
Azazael
aktív tag
uhum, ok, csak ez a c'n'q zavar. Ha olyan memoriat hasznalok, amit a gigabyte is megjelolt, akkor azokkal mennek a beallitasok maguktol? es nem kell belenyulni, vagyis megy a c'n'q?
Van valakinek ez iranyu tapasztalata?
Mert a megjeloltek kozott van olyan OCZ 1800as modul, ami elvileg menne 1600on, egesz jo idozitesekkel, igy megfordult a fejemben a csere, de csak akkor ha megy vele a cnq. -
szki
őstag
Átnéztem pár RAM mérési eredményt. Egyértelmű, hogy AMD esetében nem skálázódik együtt a memória olvasás/írás/másolás sebessége a RAM modulok frekvenciájának változtatásával, mint Core i7 esetében...
Már többen írták, hogy az NB frekvencia emelésével és a ram időzítések (így a késleltetés) csökkentésével lehet inkább jobb eredményt elérni AMD rendszer esetében.
Persze mindez főleg az Everest eredményekre van jó hatással. A valós életben, azaz alkalmazásoknál és játékban nem jelentős az eltérés 1333/CL9 és 1600/CL7 között (kivéve renderelés). -
Ayg0
senior tag
egyelőre semeddig. most annak örülök, hogy gond nélkül megy és találtam egy relatíve olcsó memót a lapomba. de ha nagyon kíváncsi vagy, valamikor a héten megnézem neked.
ősember sem ad garit, azt magadnak kell intézni a gyártóval. (ha gond van)
de kinek a pap, kinek a paplan. én meg vagyok velük elégedve, azaz helyesbítek: legalább hozzák a ddr2-1066-os szintet szintén 1.8V-on. -
Ayg0
senior tag
igen, előtesztelt. evileg x4 3600mhz+ -ként vettem, majd meglátom mit megy ebben. egyelőre bőven elég, hogy összeállt a rendszer, megy az unlock és úgy néz ki nem szívok tovább a ram problémával sem.
usb: nem rövid, hanem rossz helyen van. az előző két lapnál a deszka aljára estek az ilyen csatik, ott a kutyát nem zavarták és még esztétikusak is voltak. (plexi oldallap)
mosfet: igen, házi barkács lenne a jó, sőt még régi p2-es alu bordáim is lennének, de a thermal pad beszerzése miatt tuti a bukta. sajnos nem találtam még olyan elektronikai üzletet (helyben), ahol lett volna.
bench: holnap csinálok majd pár screen-t, ma már nem foglalkozok vele ha nem gond. és nem volt cnq, ugyanis a szoftvere sincs telepíteve. -
szki
őstag
RAM helyzet: kipróbáltuk másik 790FXT-UD5P lapban az OCZ LV ramjaimat, és ugyanúgy nem post-ol be.
Így alaplap hiba kilőve. Marad a friss bios várás, vagy tényleg rossz mindkét ram modul.
(mondjuk még Intel lapban nem próbáltam).Tehát aki most akar venni 1600/CL7 ramot, az nyugodtan vegyen inkább Kingmaxot...
-
Zé_Mester
őstag
köszönöm
próbálok sietni a cikkel, mér 85%-ba készen van, már csak az alaplap mérései hiányoznak, és az a baj hogy nem tom mikor lesznek készrespect7 :
100k-ból nagyon jó kis motyót lehet összehozni.
ami az adatlapomon szerepel (lap, proci, mem) egy olyan simán kihozható belőle -
Ayg0
senior tag
más gyártó termékének bios frissítéssel voltak gondjaim. nevezetesen az, hogy írásvédettnek titulálta és nem engedett se frissíteni, de régebbit visszatenni. megannyiszor próbálkoztam a jumperes cmos resettel (ami elvileg nulláz mindent), de semmi változás. tech supportnak ment egy levél, hogy ilyenkor mi a teendő. a következőt javasolták:
kikapcs, táp le
cmos clear
táp be, bekapcs
belépés a biosba és load optimazed defaultshelyre jött a dolog. lehet neked is meg kellene próbálni, hátha be tud lőni magának valami működőképes beállítást, amit enélkül változatlanul hagyott.
-
-
Zé_Mester
őstag
MX2 tökéletes lesz, nincs benne fém úgyhogy zárlat veszélye nem fenyeget.
csak egy nagyon picit nyomj rá a chipre és ha visszaraktad a bordát akkor majd szépen elteríti magának.a cikk még folyamatba van , jövő hét hétfőn még lesz egy kis szárazjegezés, és keddre már kint lesz a logout-on.
-
Cadal
őstag
Hello szki!
Közben előkerült Ősember, legalább is e-mailra válaszolt, és érkezett hozzá az általad is várt OCZ Platinum AMD Edition ram.
-
Ayg0
senior tag
jelezd légyszives, hogy mire jutottatok és ha nincs eredmény, akkor összefogunk és rendelünk egy adagot.
tuningról szó sincs. egyelőre ott tartunk, hogy mindenki boldog lenne, ha 1600mhz-en tudná járatni a kitjét a giga lapokban, mert úgy látszik ez csak a szerencséseknek (pl Goddyevil
) adatik meg.
-
DummyBoy
senior tag
Köszi az infót ...
Valamelyik AM3-as topikban olvastam, hogy a Platinum és Gold OCZ-kkel szarakodott a lap, de Reaper-el szépen ment ... Viszont a Reaper nekem gond, mivel Thermalright XP-120-as hűtőmet szeretném használni, az pedig elvileg belóg a memóriák fölé (Előző lapon legalábbis belógott ...) szóval a magasított bordás memek kiesnek ...
Kingmaxot néztem én is, de ha esetleg tudtok valami normális 1333-as CL7-es memóriát ajánlani ami nem drága, akkor azt megköszönném ...
Ráadásul időközben elmorfondíroztam a lap dolgon, és most nem tudom mi legyen ...
Továbbra is Gigabyte, de a 770T és a 790XT között vacillálok ... Mivel Crossfire-hez már új táp is kellene majd, ezért nem hinném, hogy kihasználnám ... Elvileg jobban lehet tuningolni a 790-esekkel, de nem biztos hogy egy darabig kihasználnám ezt ...
Ráadásul egy Silverstone Desktop HTPC házikóm van ezért egyedül a plusz hűtés ami miatt még mindig a 790-el szemezek, de az meg nem hinném, hogy megérne + 8k-t ...
Ti melyiket vennétek ezesetben?
Előre is kösz!
-
DummyBoy
senior tag
Köszi a választ ...
Köszi az infót ... Olvasgattam, hogy ezek a lapok háklisak a memóriákra ...
Jelenleg elkezdtem erősen vacillálni a 790XT-UDP4 és a 770T-UDP3 között ...
De memória szempontból ez mindegy ...
Hogyan érdemes megpakolni memóriával? Mit gondoltok? 2x2GB vagy 4x1GB-os modulok?
Valamint milyen memóriát NE vegyek? Nézegettem az OCZ Gold és Platinum memóriákat, de valahol olvastam hogy gond lehet vele ... csak azt nem láttam, hogy miért ...
Előre is kösz!
Dummy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Asus RoG MAXIMUS XII FORMULA Z490 Alaplap
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest