Új hozzászólás Aktív témák
-
rolass
csendes tag
Hello nekem is ilyen lapom van,meg most vettem egy masikat.Nekem a chipszettel nincs gondom mert leszedtem a hutot, lekapartam a rajtalevo pasztat tettem ra ujat mert az eredeti szoszerint ravolt egve es venti nelkul is csak 45 fok max terheles melett.
Szerintem a tuningot is nagyon jol viszi,mivel egy 4600+ ost dobtam bele 2 giga ddr2 es rammal termeszetesen 1066 mhz es azzal jobban lehet tuningolni a gepet.Aproci huteset en egy cooler master hiper TXel oldottam meg, nekem nagyon bevalt mivel 35-40 fok max terheles mellett.
A tuningrol szolva eleg jol viszi persze lehet h segitett az akkor 4850 es amit lecsereltem nemreg,a 4600+ ost ost elhuztam 3.6 ghz ig ami szerintem nagyon is jo ahozkepest h a haverom gepeben probalva alig vitte a 3.3 ghz et pedig az o lapja duplaannyiba kerult mint az enyem.Tud valamit ez a gigabyte.Ha valakinek tudtam segiteni ,vagy tudok akkor irjon es valaszolni fogok
-
rolass
csendes tag
Hello nekem is ilyen lapom van,meg most vettem egy masikat.Nekem a chipszettel nincs gondom mert leszedtem a hutot, lekapartam a rajtalevo pasztat tettem ra ujat mert az eredeti szoszerint ravolt egve es venti nelkul is csak 45 fok max terheles melett.
Szerintem a tuningot is nagyon jol viszi,mivel egy 4600+ ost dobtam bele 2 giga ddr2 es rammal termeszetesen 1066 mhz es azzal jobban lehet tuningolni a gepet.Aproci huteset en egy cooler master hiper TXel oldottam meg, nekem nagyon bevalt mivel 35-40 fok max terheles mellett.
A tuningrol szolva eleg jol viszi persze lehet h segitett az akkor 4850 es amit lecsereltem nemreg,a 4600+ ost ost elhuztam 3.6 ghz ig ami szerintem nagyon is jo ahozkepest h a haverom gepeben probalva alig vitte a 3.3 ghz et pedig az o lapja duplaannyiba kerult mint az enyem.Tud valamit ez a gigabyte.Ha valakinek tudtam segiteni ,vagy tudok akkor irjon es valaszolni fogok
-
goom
senior tag
válasz
Mr_Raven #157 üzenetére
Nem forró, de még csak nem is langyos vagy "melegecske"... pont ez aggaszt. Mert akkor ugye minek?... De hát látod: a (vissza)csere után sem változott sem a hőmérséklet, sem a billegés. Vagyis igen, de csak nagyon keveset.
Valahová máshová kéne vinnem a gépet - csak nemtom, hová.Mert én nem vagyok ennyire megáldva barkácsoló tehetségekkel, sajnos.
-
goom
senior tag
válasz
Mr_Raven #122 üzenetére
Ma levettük a már említett Zalman-t, és visszakerült (persze újrapasztázva) a gyári. Érdekes, a hőfok megint "kisebb" lett; relatív persze. Most nem 70-75, hanem "csak" 60-65°C újra (idle).
Tegnap azt figyeltem meg, hogy a Zalman nem feküdt fel rendesen: a két felfogatási pont mentén billegett, legalább 2-2 mm-t. Ez valamennyire (de kevésbé) a gyárira is igaz: azon alul van egy szivacs-szerű "keret". És azt is megfigyeltem, hogy - miközben több hőfokmérő program is a fent említett 70-75°C-ot mérte - a borda épp' csak hogy langyos volt: kézre talán max. 30°C körülinek becsülöm.
Azt hinném (hozzá nem értőként), hogy ilyen hőfokok mellett forrónak kellett volna lennie, és talán pont ez volt a baj. Ezért melegedett maga a chipset, mert nem adta ennek át a hőt. Vagy nem? -
grandtour2
tag
hello, black edition 5000+ van, 200 fsb csak a proci megy stabilan 3400-at superpi alatt 1.4 volton ezzel a lappal F3 bios alatt (ez le nem cserelem, mert miota megvettem a lpot nem fagyot 1x sem) - Kingmax mars ramok vannak 2*2gb
nem nagyon ertek tunninghoz, de esetleg h tudnek tobbet kihozni?
nekem is Artic Coolink Freezer 64 Pro van, es meg csak nem is langyos a teteje.
-
simi01
csendes tag
HI!
memteszt nem talált hibát és ezenkivül beraltam kingmax mars ramokat is azzal detto hozza hibát.még 1 észrevétel ha emelem a cpu feszt akkor is meghal a gép--bios reset.szoval arra gondoltam hogy tápegység is lehet mivel 400W os de "codegen "okozhatja ??esetleg hogy nme kap a memória elég feszt??az is lehet táp ha ingadozik a feszültség nem??
-
-HP-
csendes tag
a procid (5200) szorzója 13as, mennyire vetted vissza?
a lap max "FSB"-jére vagyok kiváncsi, mert jófajta 4000es brisbane-m van, aminek a szorzója 10,5-es a proci 1,35 V-on viszi a 3GHzet, ha ki akarom hajtani azt csak Fsb-vel tudom: 290-300as kellene,
az érdekelne hogy az M56S-S3-nak mennyi az "FSB" maximuma, megy-e 300 felett? -
goom
senior tag
Nah, adtam én is a tuningnak. Az eredmény lehangoló. A HT-t 4-re állítottam, és (első lépésként) bepróbálkoztam 210-es FSB-vel (feszhez nem nyúltam). Három percig csináltam Everest stab.tesztet (100%-os CPU-terhelésnél 49°C/68°C-t mért a CPU-n és a NB-en), majd leállítottam. Kb. 3 másodperc múlva leállt a gép. Újraindítás után meg be se bootolt a Vista... Visszatettem 200-ra - most jó.
Vajon mit csináltam rosszul? A ház egy remekül szellőző Thermaltake, elöl-hátul 12 cm-es ventikkel (az első szív, a hátsó fúj), a CPU-n egy Arctic Freezer Pro64 van, a VGA-n meg egy Zalman VF-700Cu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest